Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup zmywarki do 2000zl

Featured Replies

Napisano

Chcemy kupić zmywarke 60". Budżet tak do 2000zl nie więcej. Na co zwrócić uwagę. Co się teraz kupuję. 

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie bo nigdy nie miałem do czynienia z tego typu sprzętem 😉🫣

Napisano

Bosch i wszystko w temacie.

Nie słuchaj bredni ludzi którzy piszą żeby brać tylko z metalowym dnem bo plastik się psuje 

Napisano

Mam Boscha od 2009 roku. Dno plastikowe. Nic się z nim nie dzieje. Wmieniłem (sam) 2 razy dolną uszczelkę drzwi á 100 PLN sztuka. Jak ta padnie to następna też będzie od Boscha.

Edytowane przez balus

Napisano
2 godziny temu, Mr_Hyde napisał(a):

Chcemy kupić zmywarke 60". Budżet tak do 2000zl nie więcej. Na co zwrócić uwagę. Co się teraz kupuję. 

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie bo nigdy nie miałem do czynienia z tego typu sprzętem 😉🫣

Teraz to się panie kupuje minimum 75", a najlepiej 100 ;]

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, janusz napisał(a):

Teraz to się panie kupuje minimum 75", a najlepiej 100 ;]

Brak miejsca na większą. 🫣. Przynajmniej na razie. Mam lukę ok 63cm🤪🤪🤪🫣🫣więcej nie da rady 

Napisano

Nigdy nie zastanawiam się. Ale obecnie mam taką z szufladą na sztućce - gorzej domywa niż w poprzednich, gdy były w pionowo w koszyku.

Od 25 lat używam Whirlpool - może popatrz na tę firmę.

Napisano

Ja tylko Electrolux (po tym jak jeden z Electroluxów przeżył 20 lat).

Teraz w dobrej cenie kupiłem EEM48300L (1600zł).

Za to, że za kolejne 1800zł nabyłem indukcję EIV644 Electrolux opłacił mi jeszcze rachunek za gaz na 400zł.

Może nie nowości, ale tego co patrzyłem sprzęty sprawdzone i z nienajgorszymi opiniami.

Mam tez Boscha i jakoś mi on "nie leży".

Napisano
17 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Na to, zeby sie sama otwierala po umyciu i miala koszyk, a nie szuflade na sztucce.

Z szuflada jest wiecej miejsca, ale mocno upierdliwe w uzytkowaniu.

Napisano
20 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Mogę nie polecić z Ikei, po 6 latach zaczęły plastikowe bolce odpadać z elementów trzymających kubki

Bosch ok byłem bardzo zadowolony jak miałem wcześniej.

Jak nie masz kuchni oddzielnej to fajnie żeby była też w miarę cicha

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Na to, zeby sie sama otwierala po umyciu i miala koszyk, a nie szuflade na sztucce.

Nie zgadzam się, mam szufladę i uważam za świetne rozwiązanie. Koszyk też był ale poleciał na śmietniku, zajmował tylko miejsce. Otwierać też się nie musi, moja się wentyluje do tyłu. Brać z długą gwarancja w dobrej cenie. Reszta bez większego znaczenia.

Napisano
3 godziny temu, Randar napisał(a):

Brać z długą gwarancja w dobrej cenie. Reszta bez większego znaczenia.

niekoniecznie, np ikeowska zmywarka w trybie short 1h czasami nie rozpuszczała tabletek, bosch w takim samym trybie działał po prostu lepiej

Napisano
Godzinę temu, bielaPL napisał(a):

niekoniecznie, np ikeowska zmywarka w trybie short 1h czasami nie rozpuszczała tabletek, bosch w takim samym trybie działał po prostu lepiej

Możliwe, ja mam od 4 lat Beko jakiś średni model na tamten czas i działa bardzo dobrze. Była dość tania, jest cicha, dobrze myje. Więcej od zmywarki nie oczekuje. Jak klęknie to bez żaru pójdzie do huty a ja kupię inna która na moment wyboru będzie dla mnie atrakcyjna.

Napisano
18 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

a czemu ?

mialem koszyki, teraz jakas zmywarka ikea z szuflada i wydaje sie sporo lepsze rozwiazanie. przynajmniej sztucce jak jest ich sporo nie wchodza jeden na drugi i sie niedomywaja

Napisano
18 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

zeby sie sama otwierala po umyciu

tak teraz to podstawa ale stawiam ze kazda nowa to ma

Napisano
16 godzin temu, bielaPL napisał(a):

Mogę nie polecić z Ikei, po 6 latach zaczęły plastikowe bolce odpadać z elementów trzymających kubki

Bosch ok byłem bardzo zadowolony jak miałem wcześniej.

Jak nie masz kuchni oddzielnej to fajnie żeby była też w miarę cicha

hmm, ja mam metalowe ale dopiero ok 4 lat...

BTW nie jest jeszcze na gwarancji ?

Edytowane przez PawelWaw

Napisano

BTW. jak kiedys ludzie mogli zyc bez zmywarki, jeszcze w wiekszosci jedzac w domu ??? niewyobrazam sobie tego :totalszok:

Napisano

regulowany i podnoszony kosz do góry ułatwiający rozładunek zmywarki , to taka opcja na +

Napisano
5 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

a czemu ?

mialem koszyki, teraz jakas zmywarka ikea z szuflada i wydaje sie sporo lepsze rozwiazanie. przynajmniej sztucce jak jest ich sporo nie wchodza jeden na drugi i sie niedomywaja

Irytowalo mnie, ze za kazdym razem trzeba bylo dodatkowo wysunac szuflade zeby wlozyc sztucce i ukladac po jednej sztuce.

Do koszyka wrzucam cala garsc, a zeby wypakowac umyte, wyjmuje koszyk i stawiam sobie na blacie.

Napisano

Ja też jestem team szuflada. U mnie domywa ok.

Mam Beko od 6 lat i rdzewieją końcówki koszy. Drugi raz bym kupił inną markę, z tego powodu.

Napisano

Ja mam Electroluxa EEM64320L. To wąska, 45cm. Ale - pasowała bezproblemowo do ikeowego systemu Metod, w standardzie ma zawiasy z przesuwem frontu. Wystarczyło dać pod blat dystans 25mm, o tyle przesunąć otwory na froncie i się kliknęła bezproblemowo (bez dzielenia frontu czy dokupowania jakiegoś dodatkowego zestawu z Ikei do frontu). Sztućce w szufladzie (problemów z domywaniem brak), górny kosz z regulowaną wysokością.

Napisano

Szuflada na sztućce zmniejsza wysokość kosza na talerze, problem jest z myciem dużych talerzy. Teoretycznie można podnieść kosz na kubki, ale nic tam wtedy się nie mieści. 

Napisano
20 godzin temu, sdss napisał(a):

Szuflada na sztućce zmniejsza wysokość kosza na talerze, problem jest z myciem dużych talerzy. Teoretycznie można podnieść kosz na kubki, ale nic tam wtedy się nie mieści. 

Bez problemu przy podniesionym górnym koszu, myjemy w nim wysokie szklanki z Ikea, czy mniejsze garnki  :oki:

Napisano
16 godzin temu, Artur_W_wa napisał(a):

Bez problemu przy podniesionym górnym koszu, myjemy w nim wysokie szklanki z Ikea, czy mniejsze garnki  :oki:

Dokładnie. A przy opuszczonym, do dolnego spokojnie wchodzą popularne, duże ikeowe talerze płaskie. Większe od nich to już tylko jakieś ozdobne patery, których w życiu i tak bym w zmywarce nie mył.

Napisano
6 godzin temu, Kenickie napisał(a):

Dokładnie. A przy opuszczonym, do dolnego spokojnie wchodzą popularne, duże ikeowe talerze płaskie. Większe od nich to już tylko jakieś ozdobne patery, których w życiu i tak bym w zmywarce nie mył.

Zaciekawiłeś mnie, faktycznie górny kosz mam opuszczony rotfl, ale jak go podniosłem to wysokie szklanki się zmieściły :oki:

Napisano
W dniu 2.08.2025 o 21:05, sdss napisał(a):

Nigdy nie odczułem takiego problemu.

Napisano
  • Autor

Kupiliśmy Whirlpool'a. Na żywo w sklepie do 2 tys wydawał się najsensowniejszy. No i zdecydowanie wolę szufladę na sztućce. Dobraliśmy sobie gwarancję na wszystko na 5lat 😉. Działa, myje, to wystarczy ;]