Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jest taka akcja, żebyś stracił prawo jazdy...

Featured Replies

Napisano

... za jazdę 40 kmph :-D

Z dzisiejszego stołka:

Quote:

Jeździsz za szybko - stracisz prawo jazdy

Kto dwukrotnie przekroczy dozwoloną prędkość - straci prawo jazdy. To ma być nowa broń stołecznej policji w walce z piratami drogowymi

Policjanci warszawskiej drogówki prześcigają się w pomysłach na dyscyplinowanie kierowców.
Od początku września chcą odbierać prawo jazdy każdemu, kto w terenie zabudowanym dwukrotnie przekroczy dozwoloną prędkość. Na tym nie koniec - dokument trafi do sądu, który zdecyduje o dalszej karze.

- Według prawa
sąd może skazać takiego kierowcę na karę od pół roku do sześciu lat więzienia
. Oczywiście sądy są niezawisłe i my jako policja nie możemy im nic sugerować. Sądzimy jednak, że samo odbieranie kierowcom dokumentu będzie wystarczająco zniechęcać innych do przekraczania prędkości - mówi podinsp. Wojciech Pasieczny, wiceszef stołecznej drogówki i jeden z pomysłodawców akcji.

Policjanci drogówki od dawna myśleli nad sposobem na piratów. Zainspirował ich mężczyzna zatrzymany dwa tygodnie temu na Wisłostradzie przy klubie sportowym Spójnia, w do niedawna jednym z najbardziej niebezpiecznych miejsc w Warszawie. Mężczyzna pędził z prędkością 175 km/godz. - Ponad trzy razy przekroczył dozwoloną prędkość 50 km/godz. Tłumaczył, że dodał gazu, bo zdenerwowała go żona - oburza się podinsp. Pasieczny. - A przecież do większości wypadków dochodzi właśnie przez nadmierną prędkość - dodaje.

Litości nie będzie nawet dla tych, którzy po osiedlowej uliczce z ograniczeniem prędkości do 20 km/godz. przejadą z szybkością 40 km/godz.

Na celowniku znajdą się kierowcy pędzący przez kilkanaście najniebezpieczniejszych miejsc w Warszawie. Których? Jeszcze nie wiadomo. - Do tego potrzebna jest specjalna analiza - tłumaczy Wojciech Pasieczny. Akcja zacznie się najprawdopodobniej za dwa tygodnie. Niedługo w 15 miejscach stolicy staną potężne maszty zakończone skrzynką. W niektórych policja umieszczać będzie przenośne wideofotoradary fotografujące rozpędzone samochody. Kierowcy nigdy nie będą mogli być pewni, czy fotoradar będzie w środku i - na co liczy drogówka - automatycznie zwolnią. Szczegółowej lokalizacji takich urządzeń jeszcze nie wybrano. Wiadomo tylko, że jeden z nich stanie w al. "Solidarności" przy wyjeździe z tunelu przy Trasie W-Z.

W sumie akcja nie za głupia, o ile zostanie przemyślana i nie wprowadzi się "targetów miesięcznych", natomiast zastanawia mnie podstawa prawna, z której sądy miałyby kasować klientów na "od pół roku do 6-ciu lat" za przekroczenie prędkości.

Kolebie mi się tylko po łbie paragraf "stwarzanie zagrożenia katastrofy w ruchu lądowym", ale może ktoś bieglejszy się wypowie...

Napisano

> W sumie akcja nie za głupia, o ile zostanie przemyślana i nie

> wprowadzi się "targetów miesięcznych", natomiast zastanawia mnie

> podstawa prawna, z której sądy miałyby kasować klientów na "od

> pół roku do 6-ciu lat" za przekroczenie prędkości.

Jakoś zdyscyplinować trzeba, pomysł idzie w dobrym kierunku,( tak jak zauwazyles o ile nie bedzie normy miesięcznej do wyrobienia) hmm.gif Hmm... Zatrzymywać czasowo prawo jazdy to rozumiem, ale od razu więzienie za przekroczenie prędkości??

Napisano

juz widze foto, albo patrol z suszarka na uliczce osiedlowej zlosnik.gif

a poza tym to tak jak piszesz, jezeli bedzie to przemyslane i rzeczywiscie obstawia najniebezpieczniejsze miejsca a nie najbardziej kasowe, to moze cos sie poprawi

poza tym pamietam taki przepis, ze przekroczenie dwukrotne predkosci skutkowalo utrata prawka na miejscu - ale dawno temu go zniesli

Napisano
  • Autor

> Hmm... Zatrzymywać czasowo prawo jazdy to rozumiem, ale od razu

> więzienie za przekroczenie prędkości??

No stąd zastanawia mnie podstawa prawna i czy nie jest to takie pierdzielenie pod publiczkę...

Napisano

> No stąd zastanawia mnie podstawa prawna i czy nie jest to takie

> pierdzielenie pod publiczkę...

zblizaja sie wybory samorzadowe, wiec wyborcow trzeba szukac

Napisano
  • Autor

> zblizaja sie wybory samorzadowe, wiec wyborcow trzeba szukac

Ale to nie jest inicjatywa sraczy wiejskiej, tylko policji, więc IMVHO niezależna od samorządów.

Napisano

> Ale to nie jest inicjatywa sraczy wiejskiej, tylko policji, więc

> IMVHO niezależna od samorządów.

ale komendant policji jest polityczny

Napisano
  • Autor

> ale komendant policji jest polityczny

Niby tak, ale jakby miało być politycznie, to by rzucili na to sracz wiejską - fotoradary mają i wnioski do sądu też kierować mogą.

Napisano

1. Jestem za ok.gif

2. Ilość samochodów zwiększa się w zaskakującym tempie.

3. Ilość i jakość dróg - odwrotnie.

4. Prędkość to jedna z podstawowych przyczyn wypadków drogowych.

5. "Daj mi człowieka a ja znajdę na niego paragraf" - poradzą sobie palacz.gif

Pozdro...

Napisano

Jezusssssssssssss........ uciekam z tego kraju do rosjii albo na ukrainę.... to się chore robi

hehe.gif

Napisano

> Niby tak, ale jakby miało być politycznie, to by rzucili na to sracz

> wiejską - fotoradary mają i wnioski do sądu też kierować mogą.

tylko zauwaz ze na sracz wiejska to wszyscy leja sikiem prostym - na policje juz sie nie da

edit

poza tym za jakis czas foto przejmie sracz wiejska

Napisano

Dobry zarobek bedą mieli laweciarze. hehe.gifhehe.gif

Tak na powaznie to bardzo dobra akcja ok.gif

Napisano

> juz widze foto, albo patrol z suszarka na uliczce osiedlowej

hahaha.gif

> a poza tym to tak jak piszesz, jezeli bedzie to przemyslane i

> rzeczywiscie obstawia najniebezpieczniejsze miejsca a nie

> najbardziej kasowe, to moze cos sie poprawi

Obaj wiemy, że nie będzie 270751858-jezyk.gif

A nie będzie dlatego, że postawią foto tam, gdzie jest duże ograniczenie.

Przy Spójni jakiś czas temu przy okazji jego przebudowy i dorobienia pasa siłą rzeczy zmieniła się nieco "niebezpieczność" tego miejsca i ograniczenie 50km/h wydaje mi się mocno przesadzone. Jeśli ten zakręt można pokonać bez problemu 90-100, to ograniczenie do 70km/h wydaje się być sensowne - i wtedy niech sobie stawiają skrzynkę.

Na Wisłostradzie też jest sporo "defaultowych" ograniczeń 50km/h na których można jechać 80 bez zagrożenia bezpieczeństwa ruchu i tak wszyscy jadą (zresztą szybciej jechać jest niebezpiecznie, bo są koleiny biglaugh.gif).

> poza tym pamietam taki przepis, ze przekroczenie dwukrotne predkosci

> skutkowalo utrata prawka na miejscu - ale dawno temu go zniesli

Jestem całkowicie ZA!

ALE najpierw proszę o skorygowanie ograniczeń prędkości i dostosowanie ich do panujących warunków.

Tylko że u nas jak zwykle jest wszystko od d... strony sick.gif

Napisano

a to nie bylo tak juz kiedys?

jak mnie zatrzymali 144/60 (wtedy w zabudowanym bylo jeszcze 60) to jeden chcial mi prawko brac, a drugi dal 500 i 10pkt zlosnik.gif

Napisano

> Obaj wiemy, że nie będzie

> A nie będzie dlatego, że postawią foto tam, gdzie jest duże

> ograniczenie.

jak wszystko u nas

> Przy Spójni jakiś czas temu przy okazji jego przebudowy i dorobienia

> pasa siłą rzeczy zmieniła się nieco "niebezpieczność" tego

> miejsca i ograniczenie 50km/h wydaje mi się mocno przesadzone.

> Jeśli ten zakręt można pokonać bez problemu 90-100, to

> ograniczenie do 70km/h wydaje się być sensowne - i wtedy niech

> sobie stawiają skrzynkę.

dziwie sie ze tego tam nie zrobili, tylko trabia caly czas ze to miejsce jest nadal niebezpieczne

> Na Wisłostradzie też jest sporo "defaultowych" ograniczeń 50km/h na

> których można jechać 80 bez zagrożenia bezpieczeństwa ruchu i

> tak wszyscy jadą (zresztą szybciej jechać jest niebezpiecznie,

> bo są koleiny ).

z tego co pamietam, jak bylem mlody to na wislostradzie bylo 80

> Jestem całkowicie ZA!

> ALE najpierw proszę o skorygowanie ograniczeń prędkości i

> dostosowanie ich do panujących warunków.

tego sie nie doczekasz

Napisano

> Kto dwukrotnie przekroczy dozwoloną prędkość - straci prawo jazdy.

Powiem tak - w normalnym kraju taka akcja byłaby spox. Ale u nas jakoś tego nie widzę.

Po prostu NIE WIERZĘ, że nagle policja zacznie obstawiać miejsca niebezpieczne, a nie te, gdzie najwięcej łosi skosi. Nie robili tego NIGDY, dlaczego mieliby to robić teraz?

Podstawa prawna zabierania prawa jazdy też jest wątpliwa.

Podsumowując - pożyjemy, zobaczymy.

BTW - jak sobie wyobrażę przejazd np. z Piaseczna na Pragę z prędkością 50km/h, bo fotoradary staną na mega-niebezpiecznej Puławskiej, mega-niebezpiecznej Dolinie Służewieckiej, mega-niebezpiecznej Trasie Siekierkowskiej i mega-niebezpiecznym Wale Miedzeszyńskim/Wybrzeżem Szczecińskim/Wybrzeżem Helskim to... icon_eek.gifscrewy.gifboje_sie.gif

Napisano

to ja dodam

"Przejedziesz na czerwonym swietle stracisz PJ. Te drakonskie kary maja obowiazywac w Warszawie za tydzien"

Taki jest poczatek artykulu w "dzienniku" z soboty

Napisano

wydaje mi się że jak nie mają co robić to wymyślają kolejne bzdury... crazy.gif

Napisano

> Na celowniku znajdą się kierowcy pędzący przez kilkanaście

> najniebezpieczniejszych miejsc w Warszawie. Których? Jeszcze nie

> wiadomo. - Do tego potrzebna jest specjalna analiza -

To policja nie wie które miejsca sa najniebezpieczniejsze w Warszawie? Moze warto popytać laweciarzy.

Delco

Napisano

> z tego co pamietam, jak bylem mlody to na wislostradzie bylo 80

> tego sie nie doczekasz

Przy Cytadeli jest default i ciągnie się chyba aż w pobliże mostu Śląsko-Dąbrowskiego.

Napisano
  • Autor

Oczywiście, jak zawsze chodzi o bezpieczeństwo obywateli... wcale nie chodzi o kasę... smirk.gif

Teraz czekam na projekt ustawy, która wprowadzi karę śmierci... ostatni gasi światło. palacz.gif

Napisano
  • Autor

> ostatni gasi światło.

Myślisz, że jarek dosięgnie do wyłącznika ? ;-D

Napisano
  • Autor

> Myślisz, że jarek dosięgnie do wyłącznika ? ;-D

ja bym sięgnął zlosnik.gif ale ON raczej nie biglaugh.gif

Napisano

Uwierzę w te wszystkie akcje wtedy, gdy spadnie ilość śmiertelnych wypadków. Póki co - słyszę tylko "kwa kwa kwa", a widzę Meksyk (nie obrażając Meksyku, pewnie jest tam po stokroć lepiej niż u nas), albo raczej Sajgon.

Wkrótce wprowadzą też ograniczenia prędkości dla samolotów (bo jareczek panicznie boi się latać), obowiązek posiadania szofera w aucie po odpowiednim przeszkoleniu (bo jareczek nie ma prawa jazdy a i bezrobocie by spadło) i specjalne przejścia dla kotów.

Napisano

idea i pomysl bardzo dobry, a wyjdzie jak zawsze (jak to w polsce)

Napisano

Dajcie mi adres tego pomysłodawcy. Osobiście pojade pod jego dom z kamerą i przejade się za nim do pracy ze dwa razy. Czy jego tez pomysł dotyczy.

Napisano

obawiam się tylko,że takie działania mogą doprowadzić do całkowitego zakorkowania i paraliżu miasta,a z poprawą bezpieczeństwa nie będzie to miało nic wspólnego,bo Ci co teraz tak jezdżą będą tak jeżdzić.

Już teraz u mnie we wiosce da się zauważyć że gdy drogą dolotową jadą misiaki,- automatycznie tworzy się koreczek,a co dopiero we stolycy,no chyba że infrastruktura drogowa zmienia się w oczach z dnia na dzień zlosnik.gif

Napisano

> to ja dodam

> "Przejedziesz na czerwonym swietle stracisz PJ. Te drakonskie kary

> maja obowiazywac w Warszawie za tydzien"

> Taki jest poczatek artykulu w "dzienniku" z soboty

W Warszawie to wszystko mozliwe ale zgadzam sie z innymi, jakos nie widiz mi sie aby stali z suszarkami za kazdym zakretem albo na kazdej prostej, jak juz wprowadzaja ograniczenia do 50 w terenie zabudowanym to moze od razu nakazac produkowac auta ktore bedzie moglo jechac tylko 50 w miescie i wiecej poza taki guziczek zeby.GIF

Napisano

> W sumie akcja nie za głupia, o ile zostanie przemyślana i nie

> wprowadzi się "targetów miesięcznych", natomiast zastanawia mnie

> podstawa prawna, z której sądy miałyby kasować klientów na "od

> pół roku do 6-ciu lat" za przekroczenie prędkości.

> Kolebie mi się tylko po łbie paragraf "stwarzanie zagrożenia

> katastrofy w ruchu lądowym", ale może ktoś bieglejszy się

> wypowie...

Za "czyste" przekroczenie prędkości grozi jedynie max 10 pkt i duży mandat.

Tak wyraźnie stwierdził kilkanaście już chyba miesięcy temu Policjant przy okazji dyskusji na

podobny temat.

Wydaje mi się, że bez zmiany przepisów będą mogły być jedynie podejmowane próby ordynarnego naginania przepisu, o którym piszesz.

I zapewne z być może dobrych intencji wyjdzie tak jak zwykle - "default 50" w szczerym polu albo "40" pozostawiona po robotach drogowych zakończonych miesiąc wcześniej i zwiększenie łapówkarstwa w drogówce.

Napisano

> No stąd zastanawia mnie podstawa prawna i czy nie jest to takie

> pierdzielenie pod publiczkę...

a nie ma przypadkiem takiego paragrafu że ... przekroczenie powyżej 50 km/h dopuszczalnej skutkuje ZATRZYMANIEM DOKUMENTU przez miska i skierowanie sprawy do rozpatrzenia w sądzie ?

jestem prawie pewny że coś takiego jest ale nie chce misie szukać i nie bardzo wiem gdzie smile.gif

Napisano

> jestem prawie pewny że coś takiego jest ale nie chce misie szukać i

> nie bardzo wiem gdzie

takie cos bylo ale zniesli to przy ktorejs tam z kolei noweli KD

ostatnio w drogwce zatrzymali kolesia na wislostradzie, ktory mial 175km/h i dostal tylko 10pkt i 500 - prawka nie zabrali, czyli przepisu nie ma

Napisano

> I zapewne z być może dobrych intencji wyjdzie tak jak zwykle -

> "default 50" w szczerym polu albo "40" pozostawiona po robotach

> drogowych zakończonych miesiąc wcześniej i zwiększenie

> łapówkarstwa w drogówce.

lapowkarstwo to jedno,

drugie, to ze niewinni kierowcy za to zaplaca, bo ten ktory jezdzi 150 bedzie nadal jezdzil a czlowiek, ktory sporadycznie przekracza predkosc dostanie po tylku,

po trzecie coraz wiecej aut bedzie bez przedniej tablicy

Napisano

Pojebało ich totalnie! klnie.gif

W dupie mam takie kary. czerwona.gif

Rozumiem,że jak ktoś jedzie za szybko obok szkoły,przedszkola,czy w jakiś miejscach gdzie jest natężony ruch pieszych to należy takich baranów zwalczać. czerwona.gif

Ale na milość boską. icon_rolleyes.gif

U nas są ograniczenia do 50km/h na dwupasmówkach oddzielonych pasem zieleni i ogrodzeniem i po takich drogach nawet 20 letnie maluchy latają z prawie dwukrotnie wyższą prędkością! icon_rolleyes.gif

Napisano

> Pojebało ich totalnie!

> W dupie mam takie kary.

> Rozumiem,że jak ktoś jedzie za szybko obok szkoły,przedszkola,czy w

> jakiś miejscach gdzie jest natężony ruch pieszych to należy

> takich baranów zwalczać.

> Ale na milość boską.

> U nas są ograniczenia do 50km/h na dwupasmówkach oddzielonych pasem

> zieleni i ogrodzeniem i po takich drogach nawet 20 letnie

> maluchy latają z prawie dwukrotnie wyższą prędkością!

Dokladnie mam takie samo zdanie jak kolega

Napisano

skoro sa to znaczy ze coś w tym jest, znaków sie nie stawia ot tak sobie, bo ktos mial np. dobry humor hmm.gif

Napisano

> skoro sa to znaczy ze coś w tym jest, znaków sie nie stawia ot tak

> sobie, bo ktos mial np. dobry humor

Może i postawili, jak były potrzebne. Tylko po pomalowaniu płotu już ich nie usunęli smile.gif

A ogólnie pomysł byłby i dobry, tylko..

-po dwóch miesiącach wymyślą, żeby zabierać prawko za dwukrotne niewłaściwe zaparkowanie, wyprzedzanie na ciągłej, niesłuchanie w czasie jazdy radia maryja...Chore to nasze państwo się zaczyna robić...Za to pijakom nic nie robią.Za dużo ich na Wiejskiej mają. Mój Wielki Sen o Australii zaczyna się zbliżać wielkimi krokami...

Napisano

Oczywiście, często żeby tak ustawiać znaki trzeba mieć zły humor albo trzeba być po prostu debilem. Ale... witamy w Klechistanie (d. Polska)

Napisano

> Mój Wielki Sen o Australii zaczyna się zbliżać wielkimi

> krokami...

Ano... ja się przed tym bronię, bo czemu to ja mam stąd wyjeżdżać a nie ci debile. W sumie to mam brata w stanach, więc mógłbym się stąd wynieść. Ale do cholery jestem przecież u siebie!

Napisano

Ciekawe w ilu przypadkach poparte jest to jakąś analizą,

czy tylko na zasadzie "hurraa stawiamy".

Często zanaki stawia się "dla zasady", a nie po jakiejś wnikliwej analizie i znam to z "drugiej strony" - może jest ktoś kto pracuje w jakimś zarządzie to może potwierdzi.

panuje ciekawa zasada - jak trzeba ograniczyć do 70km/h, to stawiamy 50km/h bo i tak nikt tyle nie będzie jechać.

Dla przykładu:

znam drogę - szczere pola, (teren niezabudowany), a w polach szkoła - szkoła = 40km/h, niestety czy to "piątek, świątek czy niedziela"

nie widziałem tam autka jadącego 40km/h.

Napisano

> Pojebało ich totalnie!

> W dupie mam takie kary.

> Rozumiem,że jak ktoś jedzie za szybko obok szkoły,przedszkola,czy w

> jakiś miejscach gdzie jest natężony ruch pieszych to należy

> takich baranów zwalczać.

> Ale na milość boską.

Powiedz mi dlaczego w USA jak jest zakaz to wszyscy jada tyle ile jest na znaku. Mimo ze jedzie auto po drodze przez pustynie, prostej na 50 mil, jest na znaku 65mph i tyle jedzie. Jesli przekroczy, ma jak w banku zaplacenie mandatu.

Tak jest na calym swiecie.....Anglia - fotoradary na prawie kazdym skrzyzowaniu, Szwecja, Szwajcaria itp itd

Tobie sie wydaje ze jestes niewiadomo jakim kierowcą i mozesz sobie jechac 130 km/h przy ograniczeniu do 50 . Czujesz sie bezpiecznie. Gówno. To ograniczenie do 50 km/h nie jest bezcelowe. Ma polepszyc bezpieczenstwo na ulicach.

Napisano

też nie chcę...Ale ci z Wiejskiej i Stowarzyszeni z Nimi Bliźniacy mają takie pomysły, że....może nie być innego wyjścia, jeśli będzie się chciało żyć normalnie. Czechy też by mogły być, ale ze śmiechu bym u nich nie wyrobił. Przepisy bym jakoś zniósł, bo raczej zdrowe mają, i co ważne, nie ma zmiłuj smile.gif

Napisano

> Powiedz mi dlaczego w USA jak jest zakaz to wszyscy jada tyle ile

> jest na znaku. Mimo ze jedzie auto po drodze przez pustynie,

> prostej na 50 mil, jest na znaku 65mph i tyle jedzie. Jesli

> przekroczy, ma jak w banku zaplacenie mandatu.

> Tak jest na calym swiecie.....Anglia - fotoradary na prawie kazdym

> skrzyzowaniu, Szwecja, Szwajcaria itp itd

> Tobie sie wydaje ze jestes niewiadomo jakim kierowcą i mozesz sobie

> jechac 130 km/h przy ograniczeniu do 50 . Czujesz sie

> bezpiecznie. Gówno. To ograniczenie do 50 km/h nie jest

> bezcelowe. Ma polepszyc bezpieczenstwo na ulicach.

claps.gif

Napisano

> Powiedz mi dlaczego w USA jak jest zakaz to wszyscy jada tyle ile

> jest na znaku. Mimo ze jedzie auto po drodze przez pustynie,

> prostej na 50 mil, jest na znaku 65mph i tyle jedzie. Jesli

> przekroczy, ma jak w banku zaplacenie mandatu.

> Tak jest na calym swiecie.....Anglia - fotoradary na prawie kazdym

> skrzyzowaniu, Szwecja, Szwajcaria itp itd

> Tobie sie wydaje ze jestes niewiadomo jakim kierowcą i mozesz sobie

> jechac 130 km/h przy ograniczeniu do 50 . Czujesz sie

> bezpiecznie. Gówno. To ograniczenie do 50 km/h nie jest

> bezcelowe. Ma polepszyc bezpieczenstwo na ulicach.

I co polepsza...? icon_rolleyes.gif

Słyszałeś o ostatnim wypadku,co koleś w BMW zabił dwóch kolesi pracujących na drodze!Wszystko pięknie oznakowane,kolesie w kamizelkach!

Sprawa uciekł ale szybko go złapali na jakiejś dyskotece.

I wiesz co,nie miał prawka,bo mu wcześniej zabrali.

I powiedz mi teraz,czy zabranie prawka coś polepszyło...? cfaniaczek.gifczerwona.gif

Każdy jest mądry,a chciałbym zobaczyć jak sam jeździsz! icon_rolleyes.gif

Może zacznijmy od wyeliminowania sypiących się gratów bez hamulców,które przechodzą przeglądy za łapówki.

To,że prędkości są najczęstszą przyczyną wypadków to totalna bzdura! nono.gif

Najczęstszą przyczyną jest prędkość ale w połączeniu ze stanem dróg i pojazdów.

Jesteśmy szrotem Europy i sprowadzamy wszystko,co choć trochę przypomina samochód.

A jak nie przypomina to jest ryzyko,że po wyklepaniu wyjdzie przystanek autobusowy! czacha.gif

PS.Nie mam jakiegoś wysokiego mniemania o swoich umiejętnościach ale jeżdżę szybciej niż przepisy pozwalają ale tylko w miejscach,które są teoretycznie bezpieczniejsze!

Bo np. 50km/h na drodze,którą opisywałem wcześniej to jakaś bzdura.Rowery jadące po ścieżce rowerowej mnie wtedy wyprzedzają... cfaniak.gif

Może te asy mają mi prawko zabierać...?

dsc00440ar2.jpg

Niech zaczną od swoich szeregów!

Napisano

> To,że prędkości są najczęstszą przyczyną wypadków to totalna bzdura!

> Najczęstszą przyczyną jest prędkość ale w połączeniu ze stanem dróg i

> pojazdów.

No wlasnie dlatego sa ograniczenia predkosc !!!

Uwazam ze mandaty powinny byc conajmniej 5 razy wyższe oraz powinni zabierac PJ za przekroczenie >30 km/h.

Bezpieczniej by sie jezdzilo.

Napisano

> Każdy jest mądry,a chciałbym zobaczyć jak sam jeździsz!

W mieście 50-80 km/h , zgodznie z ograniczeniami !!!

Po co kase wydawac na mandaty ? Na odcinku praca-dom 20km jadac 100-130 zaoszczedzam 4 minuty. Te minuty mnie nie zbawią.

Widze ze Tobie jak i wielu na tym forum brakuje dyscypliny. To normalnie w tym kraju ze wszystko jest zupelnie inaczej niz w krajach wysokorozwinietych. Wlasnie dzieki takim jak Ty, który ma przepisy w dupie.

Napisano

> No wlasnie dlatego sa ograniczenia predkosc !!!

> Uwazam ze mandaty powinny byc conajmniej 5 razy wyższe oraz powinni

> zabierac PJ za przekroczenie Bezpieczniej by sie jezdzilo.

A jakby tak wprowadzili ograniczenia prędkości do 15km/h to wypadki ze skutkiem śmiertelnym wyeliminowali by praktycznie do zera. No i autostrad nie trzeba by budować....

Napisano

> Może te asy mają mi prawko zabierać...?

> Niech zaczną od swoich szeregów!

Nie ogladaj sie na innych . Patrz na siebie.

Napisano

> A jakby tak wprowadzili ograniczenia prędkości do 15km/h to wypadki

> ze skutkiem śmiertelnym wyeliminowali by praktycznie do zera. No

> i autostrad nie trzeba by budować....

Dlaczego cała Europa potrafi sie przestawić na 50 km/h i tyle jezdzic tylko polaczki nie mogą ????????

sick.gifsick.gifsick.gifsick.gifsick.gif

Napisano

> Dlaczego cała Europa potrafi sie przestawić na 50 km/h i tyle jezdzic

> tylko polaczki nie mogą ????????

bo cala europa ma autostrady gdzie mozna smialo jechac min 130 i obwodnice miast - czego polaczki nie maja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.