Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak prezydent Rzeszowa zbił ceny benzyny

Featured Replies

Napisano

> A jednak można.

No cóż... niestety na większości stacji mamy nieformalne zmowy dotyczące cen paliw.

Właściciele zamiast ze sobą konkurować wolą po prostu ustalić równie kosmiczną cenę jak ten zza miedzy - bo po co wchodzić sobie w drogę i zmniejszać zyski sick.gif

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby okazało się, że te nieformalne zmowy są całkiem formalne - szkoda tylko, że żaden UOKiK nie będzie w stanie tego udowodnić.

Swego czasu był ciekawy artykuł w Gazecie Wyborczej na temat windowania cen w kurortach/miejscowościach wypoczynkowych - o tutaj.

Napisano

> A jednak można.

> Brawo dla pana Tadeusza Ferenca!

zblizaja sie wybory samorzadowe wiec trzeba sie wykazac, w zeszlym roku bylo tak samo a potem ceny stopniowo wzrosly i tak juz zostaly do niniejszej obnizki, szkoda ze LPG nie trafilo pod lupe

GP

Napisano

> A jednak można.

claps.gif Taki gosciu przydal by sie w niejednym miescie waytogo.gif20.GIF

Napisano

> zblizaja sie wybory samorzadowe wiec trzeba sie wykazac

nie mam nic przeciwko wykazywaniu się w taki sposób

Napisano

> A jednak można.

Czekamy na następnych odważnych. Ale, ale... Mam znajomego prowdzącego stacyjkę tylko LPG. Początkowomiał niższe ceny niż konkurencja, ale podniósł, bo: po ciemku dostał po ryju, grozili mu spaleniem stacji i "chwalili" go, że ma ładną córkę...

Napisano

> A jednak można.

Ale ON i LPG bardzo drogie.

Napisano

> A jednak można.

a prezydent Bytomia Wójcik to tylko chleje go zobaczyc trzeźwego to graniczy z cudem angryfire.gifangryfire.gif

Napisano

Brawo dla tego Pana .

Nawet jesli jest to kielbasa wyborcza to przynajmniej z korzyscia dla obywateli .

A Orlen dba o interesy akcjonariuszy a nie obywateli , wiec benzyna

tam nigdy nie bedzie tania

Napisano

> A jednak można.

dodam że:

- za kadencji Pana Prezydenta... ruszyły inwestycje w Rzeszowie

- miasto rozkwita (co widac na jego ulicach)

- na większości rzeszowskich ulic jest nowa nawierzchnia

- Rzeszów zwiększa swoją powierzchnię ok. 3 X (tak 3 razy) - chodzi o kase z unii i tereny pod inwestycje

- rozbudowuje sie lotnisko Jasionka (wiecej lotów Ryanair)

- miasto przejęlo jeden ze stadionów (ma powstać nowy stadion wraz z nowoczesnym toren żużlowym - podobny do tego w Kielcach)

- bezrobocie wynosi zaledwie ok. 9% (ten kto chce - pracuje)

- Rzeszów zajmuje 5 miejsce w Polsce pod względem poziomu zycia...

to prawda lepszego gospodarza nie mielismy i miec nie będziemy...

przed wyborami poparcie dla prezydenta Ferenca według różnych źródel oscyluje w granicach od 69 - 89 %

Napisano

> Brawo dla tego Pana .

> Nawet jesli jest to kielbasa wyborcza to przynajmniej z korzyscia dla

> obywateli .

> A Orlen dba o interesy akcjonariuszy a nie obywateli , wiec benzyna

> tam nigdy nie bedzie tania

nie jest to kielbasa wyborcza... to rodowity rzeszowianin, dzieki ktoremu Rzeszów od kilku lat pnie się do góry pozdrawiam

Napisano

A jaką opcję polityczną reprezentuje?

Napisano

> dodam że:

> - za kadencji Pana Prezydenta... ruszyły inwestycje w Rzeszowie

> - miasto rozkwita (co widac na jego ulicach)

> - na większości rzeszowskich ulic jest nowa nawierzchnia

> - Rzeszów zwiększa swoją powierzchnię ok. 3 X (tak 3 razy) - chodzi o

> kase z unii i tereny pod inwestycje

> - rozbudowuje sie lotnisko Jasionka (wiecej lotów Ryanair)

> - miasto przejęlo jeden ze stadionów (ma powstać nowy stadion wraz z

> nowoczesnym toren żużlowym - podobny do tego w Kielcach)

> - bezrobocie wynosi zaledwie ok. 9% (ten kto chce - pracuje)

> - Rzeszów zajmuje 5 miejsce w Polsce pod względem poziomu zycia...

> to prawda lepszego gospodarza nie mielismy i miec nie będziemy...

> przed wyborami poparcie dla prezydenta Ferenca według różnych źródel

> oscyluje w granicach od 69 - 89 %

Jesli tak jest w rzeczywistości to tylko pogratulować! Potrzeba nam wiecej takich ludzi, do takich należy przyszłość!

Napisano

> A jaką opcję polityczną reprezentuje?

SLD , w obecnych wyborach odcina się od SLD - "opcja obywatelska" i tworzy własny "obywatelski komitet wyborczy".....złożony z ludzi znanych od dobrej strony w Rzeszowie...tzw. lobbystów na rzecz Rzeszowa...

Napisano

> A jednak można.

I takich ludzi w Polsce potrzeba smile.gifok.gif

Niestety w innych miastach prawdopodobnie lokalna wladza bierze lapowe od "kartelu benzynowego" i ani mysli obnizac cen na miejskich stacjach oslabiony.gif

Napisano

> nie jest to kielbasa wyborcza... to rodowity rzeszowianin, dzieki

> ktoremu Rzeszów od kilku lat pnie się do góry pozdrawiam

no to tylko pozazdroscic ok.gif

Napisano

> A jednak można.

u nas prezydent zbija głównie bąki

Napisano

> Ale ON i LPG bardzo drogie.

rzecz zastanawiająca z uwagi, że pewnie większość użytkowników samochodów na benzyne ma zamontowaną instalkę gazową. W Poznaniu na Auchan Pb95 też jest w granicach 4zł ale ON i LPG jest odpowiednio tańszy.

Napisano

> A jednak można.

Bijecie brawo facetowi, ktory zrobil stacje non profit " zarabia na pensje i remonty" no a gdzie zysk???

Postawcie sie w roli wlaciciela stacji benzynowej, ktory zainwestowal kase, wzial kredyty a taki "baran ekonomiczny" psuje mu rynek bo NIE JEST TO PODSTAWOWA JEGO DIAŁALNOŚĆ wiec nie musi na niej zarabiac.

Jakby kazdy tak mial robic biznes to gospodarka by upadla...

Napisano

Tak jak napisał Guiness gość wywodzi się z SLD (poprzednie wybory prezydenta) i wówczas wygrał niewielką róznicą głosów z kandydatem prawicy (rada miasta w większości to prawica blokująca wiele inwestycji). W chwili obecnej prezydent określa się bardziej jako bezpartyjny. Sondaże pokazują bardzo dużą przewagę Ferenca nad innymi kandydatami (w tym prawicowymi) w regionie, gdzie zawsze prawica miała większościowe poparcie.

Napisano

> Tak jak napisał Guiness gość wywodzi się z SLD (poprzednie wybory

> prezydenta) i wówczas wygrał niewielką róznicą głosów z

> kandydatem prawicy (rada miasta w większości to prawica

> blokująca wiele inwestycji). W chwili obecnej prezydent określa

> się bardziej jako bezpartyjny. Sondaże pokazują bardzo dużą

> przewagę Ferenca nad innymi kandydatami (w tym prawicowymi) w

> regionie, gdzie zawsze prawica miała większościowe poparcie.

Bardzo podobna sytuacja jest w Krakowie... Może wreszcie przynajmniej na szczeblu lokalnym ludzie zaczynają rozumieć, że mniej od przynależności partyjnej liczy się fachowość i skuteczność.

Napisano

Zauważ, że duży zysk możesz uzyskać także poprzez małą marże i duży obrót.

Tak właśnie zrobił 'Rzeszów' cool.gif

Napisano

Ciekawe na jak długo obniżył. Ale mimo wszystko gratulacje brawo.gif

Napisano

A jednak trochę zalatuje mi to kiełbasą wyborczą bo pokazywałam tekst chłopakowi a on mi odpisał, że dziwne bo kilka miesiecy temu o tym czytał hmm.gif

Nie widzę jaką datę ma ten tekst ale komentarz jest z 07 września tego roku hmm.gif

Napisano

> Bijecie brawo facetowi, ktory zrobil stacje non profit " zarabia na

> pensje i remonty" no a gdzie zysk???

> Postawcie sie w roli wlaciciela stacji benzynowej, ktory zainwestowal

> kase, wzial kredyty a taki "baran ekonomiczny" psuje mu rynek bo

> NIE JEST TO PODSTAWOWA JEGO DIAŁALNOŚĆ wiec nie musi na niej

> zarabiac.

> Jakby kazdy tak mial robic biznes to gospodarka by upadla...

Quote:

Tadeusz Ferenc: - Kiedyś jeszcze jako dyrektor Transbudu stawiałem tę stację MPK. Wiem, jaki to koszt, i wiem, że z 7-procentowej marży interes nie tylko się utrzyma, ale będzie przynosił zyski.

To rozumiem przeoczyłeś celowo, czy przypadkiem?

Napisano

> Zauważ, że duży zysk możesz uzyskać także poprzez małą marże i duży

> obrót.

> Tak właśnie zrobił 'Rzeszów'

jesli będzie zysk to ok, ale czesto spotyka sie z akcjami typu sprzedajamy cos po kosztach albo jeszcze dokladamy a my zarabiamy na czyms zupelnie innym

Napisano

> Bardzo podobna sytuacja jest w Krakowie... Może wreszcie

> przynajmniej na szczeblu lokalnym ludzie zaczynają rozumieć, że

> mniej od przynależności partyjnej liczy się fachowość i

> skuteczność.

Widzisz - tak być powinno. Problem w tym, że PiS próbuje znowu scentralizować

władzę i zabrac kompetencje na szczeblu lokalnym. Mam nadzieję, że sie to nie uda frown.gif

Napisano

> dodam że:

jezeli inwestycjami mozna nazwac same centra handlowe to masz racje

tu juz przegiales, lotnisko lezy w gminie Trzebownisko i p. Ferenc nic nie ma do niego i nic w tym temacie nie zrobil, jezeli ktos probuje robic cokolwiek to marszalek wojewodztwa, a i to dzialania niezdarne,

a lotnisko na razie stoi w rozwoju bo 3 razy warszawa i jeden londyn na dzien to za malo zeby taki bizenes sie oplacil, dublin bedzie od stycznia ale pamietsz chyba ze na wiosne zlikwidowali frankfurt

i taka mala opowiastka

w Krakowie na lotnisko mozna dojechac mpk czy koleja co parenascie minut a koszt przejazdu od 2.80 w gore, w Rzeszowie jest 3-4 autobusy na dobe (3.70pln)+ jeden specjalny za 6 pln wiec gdyby pan prezydent byl laskaw zasterowac swoje mpk byloby fajnie bo tak to nie zrobil dla lotniska nic

GP

Napisano

na poczatku artykulu ten Pan twierdzi ze bedzie pracowal na koszty... no w kazdym razie cos moze i zarobi tylko czy to bedzie jaks rozsadna kwota

Napisano

> jezeli inwestycjami mozna nazwac same centra handlowe to masz racje

a infrastruktura drogowa? a "upiększanie miasta" ? a spadek bezrobocia - m.in dzieki centrom handlowym które dają prace : budowlańcom, sprzedawcom itd itd? a poszerzenie miasta dzięki ktoremu powstają tereny pod inwestycje ( bo niby gdzie mialyby powstawac zakładany produkujące np. materialy budowlane typu: GREINPLAST?) - ty widzisz centra handlowe...ja widze miejsca pracy...nie tylko dla handlowców...(zobacz ile centr handlowych mają miasta wojewódzkie w Polsce)

> tu juz przegiales, lotnisko lezy w gminie Trzebownisko i p. Ferenc

> nic nie ma do niego i nic w tym temacie nie zrobil, jezeli ktos

> probuje robic cokolwiek to marszalek wojewodztwa, a i to

> dzialania niezdarne,

> a lotnisko na razie stoi w rozwoju bo 3 razy warszawa i jeden londyn

> na dzien to za malo zeby taki bizenes sie oplacil, dublin

> bedzie od stycznia ale pamietsz chyba ze na wiosne zlikwidowali

> frankfurt

> i taka mala opowiastka

> w Krakowie na lotnisko mozna dojechac mpk czy koleja co parenascie

> minut a koszt przejazdu od 2.80 w gore, w Rzeszowie jest 3-4

> autobusy na dobe (3.70pln)+ jeden specjalny za 6 pln wiec

> gdyby pan prezydent byl laskaw zasterowac swoje mpk byloby

> fajnie bo tak to nie zrobil dla lotniska nic

> GP

właśnie po to jest walka o poszerzenie Rzeszowa... gmina trzebownisko nie będzie w stanie utrzymać lotniska i calej infrastruktury wokół niego...

p.s to lotnisko w tej chwile ledwie radzi sobie z obsługą pasażerów... jak zostanie powiększone to i rzeczy o ktorych piszesz ulegną zmianie...(a teraz nie dziwi mnie, ze tak to wygląda bo jest poprostu "nierentowne"

pozdrawiam i więcej wiary...

Napisano

> na poczatku artykulu ten Pan twierdzi ze bedzie pracowal na koszty...

> no w kazdym razie cos moze i zarobi tylko czy to bedzie jaks

> rozsadna kwota

na podkarpaciu od dlugiego czasu zarówno cena paliw jak i gazu (co smieszne bo gaz wydobywa sie wlasnie na podkarpaciu - a kosztuje więcej niz w np. Szczecinie) należała do jednych z najwyzszych w Polsce...

jedna stacja obnizyla do 3,99 zł/l ... pociągnelo to za sobą obnizki na innych stacjach... ceny pb 95 oscylowaly w Rzeszowie w granicach 4,30 - 4,40 zł/l , aktualnie na orlenie litr pb 95 kosztuje 4,17zł ... (dało się? - dało !)

Napisano

> na poczatku artykulu ten Pan twierdzi ze bedzie pracowal na koszty...

Potrafisz odrożnić wypowiedź prezydenta Rzeszowa od artykułu na temat jego działalności?

Pod artykułem pod pisał się niejaki Robert Rewiński. Materiały prasowe nalezy

umieć czytać, a nie wyciągać na ich podstawie absurdalne wnioski.

> no w kazdym razie cos moze i zarobi tylko czy to bedzie jaks

> rozsadna kwota

A co to znaczy rozsądna kwota? Mam wrażenie, że facet ma wystarczajace kwalifikacje,

by ja okreslić i swiadomość konsekwencji swoich czynów.

Napisano

> Jeszcze raz powtarzam

> Płock 4,49 pb 95 DNOOOOOOOO

> i nic sie nie da

przy wjeździe do Zakopca Statoil PB 95 - 4,50 zł, Pb 98 - 4,59 zł

Napisano

> by ja okreslić i swiadomość konsekwencji swoich czynów.

no jasne ze ma swiadomosc, przeciez rada miasta go juz nie bedzie rozliczac tylko wyborcy za 2 miechy a im w to graj zeby po kosztach sprzedawac paliwo

Napisano
  • Autor

> zarabiac.

Jeżeli tak bardzo dbasz o zysk sprzedawcy to z chęcią zaoferuję Ci litr noPb za 5 PLN - pewnie kupisz z wdzięcznością.

Mnie jako konsumenta interesuje głównie jakość produktu, dostępność i cena , a to czy sprzedawca zarabia na tym czy nie to już jest jego sprawa. Inaczej, czym benzyna tańsza tym jestem bardziej zadowolony, myśle że inni też.

Napisano

no najlepiej jakby przy koszcie produktu 3zł sprzedawali to za 1zł, byloby wspaniale, nie??.

Napisano

> no jasne ze ma swiadomosc, przeciez rada miasta go juz nie bedzie

> rozliczac tylko wyborcy za 2 miechy a im w to graj zeby po

> kosztach sprzedawac paliwo

Sądziłem, że przedstawisz jakiś konkrety, tymczasem widzę tylko nabijanie licznika.

Napisano

"jaki to koszt, i wiem, że z 7-procentowej marży interes nie tylko się utrzyma, ale będzie przynosił zyski."

niskie ceny zmniejszaja szarą strefe - wiecej tankuje sie legalnie (inne stacje musza rowniez obnizyc , w innym przypadku zbankrutuja) - dochod choc mniejszy na 1l , za to tych litrow wiecej sie sprzedaje

myslisz jak polski rzad - podniesienie podatków = wprostproporcjonalny wzrost wpływow do budzetu no.gif

Napisano

Faktem jest, a przynajmniej twierdzą tak znajomi, pracujący na stacjach, że dochód owe stacje (BP, Shell) zawdzięczają nie tyle benzynie, co sklepikom (zwłaszcza w nocy). Paliwo to tak "przy okazji". Zresztą jakoś nigdy nie spotkałem się z masowym bankructwem (o ile w ogóle jakieś było, przynajmniej w Krakowie) stacji benzynowych - tak że larum "olaboga pójdziemy z torbami" to bzdura.

P.S. A ci któzy krzyczą "wolny rynek, wolny rynek!" niech się najpierw przyjrzą monopolowi Orlenu. Jaki wolny rynek? W Polsce? Wolne żarty...

Napisano
  • Autor

> no najlepiej jakby przy koszcie produktu 3zł sprzedawali to za 1zł,

> byloby wspaniale, nie??.

Jak UE da dotacje to czemu nie. zlosnik.gif

Napisano

> A jednak trochę zalatuje mi to kiełbasą wyborczą bo pokazywałam tekst

> chłopakowi a on mi odpisał, że dziwne bo kilka miesiecy temu o

> tym czytał

> Nie widzę jaką datę ma ten tekst ale komentarz jest z 07 września

> tego roku

Podobna akcja była już jakiś czas temu (nie pamiętam czy faktycznie kilka miesięcy temu czy kilkanaście) ale tak jak i teraz wówczas udało się zbić cenę - tylko wówczas chyba rozpoczęła to stacja benzynowa Poczty Polskiej a zaraz potem MPK.

Napisano

> Faktem jest, a przynajmniej twierdzą tak znajomi, pracujący na

> stacjach, że dochód owe stacje (BP, Shell) zawdzięczają nie tyle

> benzynie, co sklepikom (zwłaszcza w nocy). Paliwo to tak "przy

> okazji".

Skoro taka jest teoria to niech te sieci może przestaną sprzewadać paliwa a zmiast tego rozszerzą sieć sklepików z hotdogami, prezerwatywami i innymi pierdółkami motoryzacyjnymi skoro prawie nie zarabiają na paliwie. Jeżeli Shell sprzedaje litr benzyny drożej o 10 groszy od innych stacji to chyba pracownicy muszą nieźle tam zarabiać zlosnik.gif

Napisano

mimo ze miejski mzk ma stacje paliw to prezydent jest czerwonym baranem i na takie cos nie pójdzie sick.gif ba - on bierze łapówy od kilku włascicieli stacji w miescie za windowanie cen i ma w dupie społeczność sick.gif zajmuje sie tym jakis urząd ochrony czegos tam ale i oniłapówy wezmą i bedzie po sprawie sick.gif idą wybory i w tym nadzieja ze czerwona zaraza z Konina zostanie wygnana palacz.gif

Napisano

mam kumpla ktory robil na stacji i co do tego ze stacje zarabiaja wiecej na hotdogach itp... to PRAWDA

ale tylko w nocy, mowil i sam bylem swiadkiem ze w nocy przyjezdzaja na hot doga albo kupic piwo albo fajki ale w nocy to swieto zeby ktos tankowal, no i patrzcie na duzo wyzsze ceny akcesoriow na stacjach no.gif

Napisano

> zarabiac.

No i beka, bo właśnie tak robią interesy wielkie korporacje. Wchłaniają małe firmy, robiąc z ich właścicieli najemnych pracowników za małe pieniądze.

Zasada jest prosta - posłużę się wyimaginowanymi kwotami, ale opbrazującymi zjawisko.

Załóżmy, że zainwestowałeś 500 000 w interes. Jako prywtatny właściciel chciałbyś na nim zarobić te umowne 3000 zł miesięcznie. Czyli pomijając ewentualne kredyty i koszty, kapitał ma Ci wypracować 36 kpln rocznie, czyli ok 7% rocznie. No i tak kształtujesz ceny.

Dla Ciebie przy tym kapitale, od którego w banku byś dostał maksymalnie około 4%, ddoatkowe 3% to jest premia za przedsiębiorczość i ryzyko - chcesz za to w miarę przyzwoicie żyć.

Ale jeżeli sieć czy korporacja ma takich firm jak Twoja 500, to miesięcznie (też pomijając kredyty i koszty) ma z nich 1 500 000 zł zysku. Przyjmujemy, że każda z firm (i Twoja, i każda z 500 należących do korporacji) miesięcznie sprzedaje umowne 1000 sztuk towaru. Więcej nie sprzeda, bo występuje cenowa bariera popytu - klienci zwyczajnie nie mają więcej pieniędzy do wydania na ten towar.

Jeżeli towar by kosztował taniej, kupowaliby więcej. No i 'korporacja" zwala cenę tak, że każda firma zarabia na tym 1000 sztuk 1000 zł miesięcznie. Oni dalej mają pół miliona miesięcznie, ale mały przedsiębiorca zaczyna robić bokami. Mało tego - im obrót skacze czterokrotnie i zarabiają już 2 miliony miesięcznie. Ale przedsiębiorca zrabiając już przez jakiś czas po owe 1000 zł miesięcznie (zanim się obudził wzrost popytu) nie jest w stanie zwiększyć czterokrotnie obrotów, bo nie ma ani kapitału obrotowego, ani inwestycyjnego na rozbudowę firmy.

I koniec końców jego firmeka staje się 501 firmą sieci, a on jej praciownikiem za ów 1000 zł miesięcznie (albo jeszcze mnie, bo firma musi mieć zysk).

A konsumenci się cieszą ze spadku cen, tyle że nie zdają sobie sprawy z tego, że w pewnym momencie oni też zostaną "zredukowani" do tego poziomu i znowu będą mogli kupić tyle, ile przed spadkiem cen, bo i ich dochody proporcjonalnie spadną.

Napisano

> dodam że:

> - miasto rozkwita (co widac na jego ulicach)

> - na większości rzeszowskich ulic jest nowa nawierzchnia

> - Rzeszów zwiększa swoją powierzchnię ok. 3 X (tak 3 razy) - chodzi o

> kase z unii i tereny pod inwestycje

> - miasto przejęlo jeden ze stadionów (ma powstać nowy stadion wraz z

> nowoczesnym toren żużlowym - podobny do tego w Kielcach)

> - bezrobocie wynosi zaledwie ok. 9% (ten kto chce - pracuje)

> - Rzeszów zajmuje 5 miejsce w Polsce pod względem poziomu zycia...

> to prawda lepszego gospodarza nie mielismy i miec nie będziemy...

> przed wyborami poparcie dla prezydenta Ferenca według różnych źródel

> oscyluje w granicach od 69 - 89 %

I bardzo dobrze waytogo.gif

Miałem dłuższą przerwę w odwiedzaniu Rzeszowa - jak przyjechałem po kilku miesiącach to miasta nie mogłem poznać waytogo.gif

Generalnie Rzeszów podąża w dobrą stronę claps.gif

Napisano

Uważam, że w sprawach lokalnych - samorządowych opcja polityczna jest kompletnie nieważna. Liczy się konkretny człowiek.

Akurat mi jest bardziej po drodze z prawicą, a mimo to uważam, że Pan Ferenc jest doskonałym kandydatem na kolejną kadencję. Jakoś rzeszowscy samorządowcy wywodzący się z prawicy są bardziej nastawieni na szkodzenie wszystkim i kłótnie niż rozwijanie miasta i regionu sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.