Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

xcarlink fotoralcja

Featured Replies

Napisano

Więc udało się, i po paru dniach wreszcie zgrałem foty z telefonu:

Najpierw narzędzia:

1 x drucik na którym wiesza się kalendarze na kółeczkach (zobaczycie zrozumiecie)

2 x ręka

I tyle narzędzi potrzeba było tuptup.gif

No to zaczynamy...

Przygotowane narzędzie do wyciągnięcia radia 270635636-JUMP2.gif

dsc00032.jpg

Narzędzie w trakcie pracy:

dsc00033.jpg

Tył radia z podłączoną zmieniarką mp3 (ta niebieska wtyczka)

dsc00035.jpg

Wnęka na radio, prawa strona, tam z dołu przychodzi kabel od MP3

dsc00036.jpg

"Zmieniarka" w dolnym schowku

dsc00037.jpg

Tutaj wychodzimy ze schowka do wnęki na radio

dsc00039.jpg

I tak to wygląda po instalacji wink.gif dość "czystko" i bez zbędnych kabli na zewnątrz 270751858-jezyk.gif

dsc00040.jpg

To tyle, jedyne co popsułem to bezpiecznik 10A który to uległ przepaleniu gdy dotknąłem przez przypadek kabelkiem (bat+) ze zmieniarki obudowy radia smile.gif tak wiem wiem, powinienem odłączyć aku :> (nie działało radio i cały klimatornik)

Pozdrawiam.

Napisano

to teraz mozna miec 99999999999999999 utworów i za9999999999999999999999999999 dni przesluchac ostatni i oczywiscie nie slychac róznicy jaksci z plyty cd

Napisano
  • Autor

> oczywiscie nie slychac róznicy jaksci z plyty cd

Rożnicy nie ma, max jak podaje producent o ok 600 piosenek, co w zupełności wystarcza, gdybym miał oryginalne radio z MP3 to bym tego nie montował wink.gif jakoś odechciało mi się przekładanie płyt CD, teraz naciskam guzik 2sek i leci inna "płyta:

Napisano

czy dzięki temu urządzeniowy nasze cn+ nareszcie zapamiętują piosenkę, którą się słuchało przed wyłączeniem stacyjki? coś mi się przypomina, że było o tym kiedyś, ale pewien nie jestem hmm.gif

Napisano
  • Autor

> się przypomina, że było o tym kiedyś, ale pewien nie jestem

Tak zapamiętuje która płytę grało, piosenkę ba nawet startuje z tej samej sekundy tejże piosenki smile.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Jakie opinie po prawie 2 miesiącach użytkowania??

Właśnie się zastanawiam co by przed urlopem też to sobie zapodać.

Działa stabilnie? na coś zwrócić uwagę?

Napisano
  • Autor

> Działa stabilnie? na coś zwrócić uwagę?

W zasadzie nie ma na co zwracać uwagi, działa stabilnie (czasami tylko trzeba kartę wyciągnąć albo wyłączyć i włączyć radio żeby zaskoczyło) później jak już leci to nie ma problemów, ja "nagrałem" na kartę 6 płyt CD i bez problemu to widzi, zdarza się sporadycznie że wyświetlacz leci od 0:00 a to połowa piosenki ale to żaden problem raczej.

A przed instalacją odłącz AKU, i zabezpiecz kabelek czerwony z napisem "BAT" żeby ci zwarcia nie zrobił jak mi 270751858-jezyk.gif

Co do zmieniarki BP to nie mam pojęcia.... lisek pewnie będzie wiedział 20.GIF

Napisano

> To ja z innej beczki czy ta

> zmieniarka

> będzie działała z radiem w stilaku.

na oko wyglada jak "nasza fiatowska" .

Napisano

> To ja z innej beczki czy ta

> zmieniarka

> będzie działała z radiem w stilaku.

z radiomagnetofonem na pewno tak.... z Navi nie

Napisano

> z radiomagnetofonem na pewno tak.... z Navi nie

yyyy, a dlaczego niby z Navi nie ? O czymś nie wiem ? hmm.gif

Napisano

Mam i ja. Pamiętając o kilku sprawach to naprawdę działa.

Kilka uwag po tygodniu zabawy:

- foldery muszą się nazywać CD01 do 06 ( kto by tam instrukcję czytał biglaugh.gif )

- szybkie przeskakiwanie po utworach powoduje dłuższe zamyślenie urządzonka, niekiedy wymagany restart radyjka.

- przypadkowe umieszczenie pomiędzy mp3 WAVów powoduje totalny zwis emulatora, konieczne odpięcie zasilania.

- chyba trzeba sobie plejlistę zapisać gdzieś zakrecony.gifzakrecony.gif ( 6x ok 70 utworów)

- prosty montaż wg powyżej relacji bez jakichkolwiek narzędzi ( tylko szprychy biglaugh.gif )

- wszystkie CD wróciły na półeczkę w domu

- po okiełznaniu bardzo fajnie to to gra ( wiem wiem to tylko mp3 )

Podsumowanie:

Duuuuużo muzyki nad którą niekiedy ciężko zapanować.

Ps.

Teraz mi się chce fly.giftakiej fajnej oryginalnej dwukolorowej kierownicy z guziczkami fly.gif Może ma ktoś jakiś namiar inny niż asio?

Napisano

> yyyy, a dlaczego niby z Navi nie ? O czymś nie wiem ?

No właśnie - jest różnica. Podpiąłem toto do Cromy wersję dla Cromy ale bez navi - zlokalizował napęd ale nie było sterowania. Dopiero od dwóch miesięcy dostępna jest wersja z navi...

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich kupiłem przedmiot od tego sprzedawcy i z tej aukcji ale przysłał mi coś takiego(foto 1 , 2 , 3 ), po podłączeni radio nie widzi urządzenia poradźcie co z tym zrobić.

Napisano

kontakt do sprzedawcy ze poj***al lejce wink.gif wg metki nie ten produkt...

albo niech inne usery wypowiedza co mieli na metce

Napisano

> Witam wszystkich kupiłem przedmiot od tego sprzedawcy i z tej

> aukcji ale przysłał mi coś takiego(foto 1 , 2 , 3 ), po

> podłączeni radio nie widzi urządzenia poradźcie co z tym zrobić.

Doblo Multipla Panda Punto... Czego wymagasz? Żeby tak nawzajem pasowały do wszystkich Fiatów to się nie da... Kilka miesięcy temu rozmawiałem z tym sprzedawcą i przekonywał mnie że do Cromy się nada... A sprawdziłem tańszą metodą niż Ty...

Napisano
  • Autor

> albo niech inne usery wypowiedza co mieli na metce

Metki nie pamiętam, pudełko miałem inne, wtyczka taka sama.

A masz drugą męską wtyczkę i czerwony kabelek z napisem bat+ ?

Hmm w sumie na obrazku widać ze nie smile.gif - to w takim razie najprawdopodobniej nie ta wersja.

Kupowałem u tego sprzedawcy.

Napisano

Na aukcji miał być Xcarlink widać to na załączonej lince, z rozmowy telefonicznej sprzedawca stwierdził ze mu się skończyły Xcarlink i mi to badziewie przysłał.

Napisano

> Na aukcji miał być Xcarlink widać to na załączonej lince, z rozmowy

> telefonicznej sprzedawca stwierdził ze mu się skończyły

> Xcarlink i mi to badziewie przysłał.

to mu to zwroc . Co to za tlumaczenie ze mu sie skonczyly. Idziesz do salonu kupic auto a oni " auta sie skonczyly wiec damy panu rower" hehe.gif

Napisano

> to mu to zwroc .

Pamietaj tez ze na zwrot masz 10 dni bez podania przyczyny wink.gif

Napisano

> to mu to zwroc

Już nawet zamówiłem kuriera i odsyłam. A tak na marginesie połączyłem to urządzenie w końcu ale działało 3 min a jakość była bardzo kiepska charczało strasznie.

Napisano

> Witam wszystkich kupiłem przedmiot od tego sprzedawcy i z tej

> aukcji ale przysłał mi coś takiego(foto 1 , 2 , 3 ), po

> podłączeni radio nie widzi urządzenia poradźcie co z tym zrobić.

Ja na tej samej aukcji też kupiłem, ale ja dostałem dokładnie to co na aukcji i w innym pudełku. Tłumaczenie sprzedawcy pokrętne, oddaj albo żądaj wymiany.

Ja dodatkowo mam okablowanie umożliwiające wpięcie się między radio, a zmieniarkę. Inaczej mówiąc mój emulator ma i gniazdo i wtyczkę- co na marginesie zdziwiło sprzedawcę.

No i mój działa, co prawda jak ŁINDOWS ( niekiedy jak chce i kiedy chce ) ale jednak działa biglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

A co myślicie o kupnie hurtowym tego czegos?

"1. 100pcs of XCarLink USB interface cost 5000US dollars.

2. The shipping cost via UPS to Poland is 400USD for 100pcs.

3. The additional cost may be the customs tax...

4. To avoid customs problems, the best payment terms is pay VIA western union.

"

Taką ofertę dostałem od produkujących to chińczyków...

Czyli w sumie wychodzi po 54$ za sztukę + podatki... gdyby się znalazło jeszcze 99 chętnych na to urządzonko...

• 5 miesięcy później...
Napisano

> A co myślicie o kupnie hurtowym tego czegos?

> Czyli w sumie wychodzi po 54$ za sztukę + podatki... gdyby się

> znalazło jeszcze 99 chętnych na to urządzonko...

To jak z tymi chetnymi smile.gif

ja bym bral, a jak nie bedzie nas 100 to reszte opchnac na allegro po cenach innych niz reszta

Napisano

> znalazło jeszcze 99 chętnych na to urządzonko...

ja tez chetnie kupie

Napisano

> To jak z tymi chetnymi

> ja bym bral, a jak nie bedzie nas 100 to reszte opchnac na allegro po

> cenach innych niz reszta

to tak łatwo się nie da. Przy takiej ilości to nie da się tego zrobić jako "gift" za 50$ i będzie clone, a wtedy juz tak różowo z ceną nie będzie zeby.GIF

Napisano

Jakby coś, to ja też jestem chętny, możecie mnie liczyć.

Napisano

> to tak łatwo się nie da. Przy takiej ilości to nie da się tego zrobić

> jako "gift" za 50$ i będzie clone, a wtedy juz tak różowo z ceną

> nie będzie

wiem, ale jak zbiora sie z 3 osoby to juz mozna dokonac zbiorowego zakupu na allegro i zbic cena do 300 za sztuke

Napisano

Widze ze jest nas sporo minimum 5 osob juz sie zebralo

wysmaruje kilka emaili do osob handlujacych tym na allegro i zloze oferte zakupu X takich urzadzen, zobaczymy kto jak odpowie

dlatego prosze o odpowiedzenie na ten post jezeli jestes zdecydowany na zakup, mysle ze cena 300 za sztuke bedzie bardzo realna do uzyskania

zobaczymy ile nas jest

Napisano

> na zakup, mysle ze cena 300 za sztuke bedzie bardzo realna do

> uzyskania

> zobaczymy ile nas jest

wątpie, cena na allegro to 399-418pln/sztuka. Jakoś nie wierze, ze sprzedawca zjedzie 100pln...

• 2 lata później...
Napisano

no to czas odświeżyć wątek. Jako, że moja zmieniarka nie bangla i zajmuje mi tylko miejsce w schowku postanowiłem cos z nią zrobić. No i tak od kilku dni chodzi mi po głowie zakup tego urządzenia, ale niestety na allegro brak frown.gif ma ktoś dojścia do tego sprzętu kompatybilnego z navi?

Napisano

Ja Ci mogę tylko przepinkę na spocie zaproponować, upewnisz się czy "Zagada" i co do jakości...

Napisano

miałem zamiar Cię o to męczyć zlosnik.gif ale czytałem cały wątek i nie wszystkie pasują więc pytam szanownego grona.

Napisano

> miałem zamiar Cię o to męczyć ale czytałem cały wątek i nie wszystkie pasują więc pytam

> szanownego grona.

kupić, nie kupić, pooglądać ( sprawdzić ) warto...

To nie jest idealne, nie wiem dlaczego ale niekiedy nie chce ruszyć.

Jak co zapraszam na spota, drutki odpowiednie mam na pokładzie

Napisano

spoko jak tylko będzie okazja to na pewno zajrzę

• 2 tygodnie później...
Napisano

Też coraz intensywniej zbieram się z zamiarem zakupu zmieniarki mp3 do swojego stilona.

Na aukcjach niektórych jest napisane, że zmieniarka nie współpracuje z radiami Visteon. Moje Stilo MW jest z 2003 roku i ma radio fabryczne z CD - jak wiedzieć czy to Visteon czy Blau i ewentualnie co kupić żeby działało pod Visteonem jeżeli to by był ten model?

Chodzi o to żeby kupić ale żeby działało a nie wtapiać kasę confused.gif

Napisano

A że tak się podczepię pod wątek... Kiedyś było, że się nie da, ale może coś się zmieniło, mianowicie posiadam radio magnetofon (tak tak, takie stilony jeszcze jeżdzą po drogach) i chciałbym mieć WEJŚCIE AUX celem podłączenia czy to zmieniarki, czy mp3. Może ktoś to już zrobił?

Napisano

> Moje Stilo MW jest z 2003 roku i ma radio fabryczne z CD - jak wiedzieć czy to Visteon czy Blau

Wszystkie radia w Stilo to Visteony (nazwa tej firmy widnieje na naklejce na obudowie).

Napisano

> chciałbym mieć WEJŚCIE AUX celem podłączenia czy to zmieniarki, czy mp3. Może ktoś to już zrobił?

Z tego, co mi wiadomo, nie da się tego łatwo zrobić.

Napisano

> Wszystkie radia w Stilo to Visteony (nazwa tej firmy widnieje na naklejce na obudowie).

Ale sa visteony blau i vusteony pajonir. trzeba w menu serwisowym sprawdzic co sie ma.

Napisano

> Jak jest fabryczne to napewno zadziała

Dzięki, potwierdzam - zamówiłem założyłem i działa bez problemu plug&play :-) można powiedzieć

Napisano

> Dzięki, potwierdzam - zamówiłem założyłem i działa bez problemu plug&play :-) można powiedzieć

Gdzie zamawiałeś?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.