Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 2010 - GP Chin - dyskusja

Featured Replies

Napisano

> Dochodzą jeszcze dobre starty w wykonaniu Roberta.

No może uda mu się ze 2 pozycje zyskać. Może jakimś cudem przeskoczy jeszcze dwóch zawodników z powodu awarii lub poważnych błędów. Może zajmie 4 miejsce - jak będzie miał duuużo szczęścia.

Czy mi się wydaje, czy Reno się poprawia? Redbule są poza zasięgiem, ale reszta to różnica na poziomie 0,4 s Imho już całkiem blisko.

Napisano

> No może uda mu się ze 2 pozycje zyskać. Może jakimś cudem przeskoczy jeszcze dwóch zawodników z

> powodu awarii lub poważnych błędów. Może zajmie 4 miejsce - jak będzie miał duuużo szczęścia.

> Czy mi się wydaje, czy Reno się poprawia? Redbule są poza zasięgiem, ale reszta to różnica na

> poziomie 0,4 s Imho już całkiem blisko.

Chyba są coraz szybsze ok.gif

Napisano

Poprawiają się z wyścigu na wyścig tak jak zapowiadali. Niestety nie tylko oni. Ciężko będzie coś więcej urwać ale jest to możliwe o ile rywale za daleko nie odskoczą.

Ubawiłem się karą dla Chandhoka za naruszenie plomb. Pięć oczek w dół. Bajka. zakrecony.gifrotfl.gif Przecież był na szarym końcu. To go ukarali. rotfl.gif

Napisano

> po Q1 i Q2 widac gdzie jest miejsce Roberta z tym bolidem i wyzsze miejsce na mecie wyscigu moze mu

> jedynie zagwarantowac tak jak poprzednie blad konkurencji badz idealne wpasowanie z taktyka

> zmiany opon ... troche szkoda

Trochę szkoda? Liczyłeś na zwycięstwa? Czytaj uważnie wypowiedzi Roberta o wynikach z tego sezonu (w kontekście skąd się wzięło 2 i 4 miejsce).

Po za tym bardzo dobrze trafił wybierając Renault. Toyota zniknęła, pozostałości BMW nie wyglądają za dobrze, Williams to samo. Czołowych zespołów nie liczę bo tam były sprawy polityczne i finansowe.

A Renault? Po za negatywami przy wprowadzeniu nowej podłogi same plusy. Mają widać poukładane klocki i im na razie dobrze to wychodzi. Dojdą do tego upalne GP i wyjdzie dopiero największy atut tej załogi.

Napisano

> Trochę szkoda? Liczyłeś na zwycięstwa?

a co w tym zlego? Ty ogladasz i liczysz jedynie na to zeby dotrulal sie do mety albo dojechal 10? to Twoja sprawa.. bo ja za kazdym razem zycze mu pudła.. nawet jak jezdzil w BMW ok.gif

>Czytaj uważnie wypowiedzi Roberta o wynikach z tego sezonu

> (w kontekście skąd się wzięło 2 i 4 miejsce).

j.w.

Napisano

znow beda emocje yay.gif

trzymac kciuki za Roberta:)

Napisano

> znow beda emocje

> trzymac kciuki za Roberta:)

Po starcie byłem troszeczke zawiedziony jak przysnął ale pewnie miał chwile zadumy grinser006.gif

jestem pełen podziwu dla reno za strategie brawo.gifyay.gif

Napisano

> Po starcie byłem troszeczke zawiedziony jak przysnął ale pewnie miał chwile zadumy

> jestem pełen podziwu dla reno za strategie

Jak na razie super. Ale pogoda dalej ma być zmienna ... kubicujemy ok.gif

Napisano

kurde teraz ten SC busted.gif na torze, tracą przewagę powoli...

Pietrow robi robotę-trzyma wszystkich daleko z tyłu ok.gif

Napisano

> kurde teraz ten SC na torze, tracą przewagę powoli...

> Pietrow robi robotę-trzyma wszystkich daleko z tyłu

ale młyn teraz był biglaugh.gif

Napisano

Szybki ten Hamilton ,jednak licze na to ze znowu poszaleje za tor zlosnik.gif

Napisano

> Szybki ten Hamilton ,jednak licze na to ze znowu poszaleje za tor

powinien dostać karę, jak nie za ten szał po pitstopie, to za wypchnięcie Webbera z toru. bokser.gif

Napisano

Nie no znowu sie wszystko po...ło beksa.gif

Napisano

właśnie mówili, że Hamilton zjechał już opony.

Napisano

Pietrov szaleje wink.gif

Napisano

> Pietrov szaleje

claps.gif opony Webbera były praktycznie łyse i wykorzystał sytuację

Napisano

podsumowując...

Świetny wyścig obydwu kierowców Renault- świetny to jest zespół i daję ogromny pozytyw dla kubicy...

kolejny nie obliczalny wyścig hamiltona i jak zwykle pewnie wszystkie jego występki zostaną przebaczone...

zlosnik.gif

Napisano

Piękny wyścig. Cały czas jakieś emocje claps.gif

Napisano

> podsumowując...

> Świetny wyścig obydwu kierowców Renault- świetny to jest zespół i daję ogromny pozytyw dla

> kubicy...

> kolejny nie obliczalny wyścig hamiltona i jak zwykle pewnie wszystkie jego występki zostaną

> przebaczone...

To jest chore na co oni temu gościowi pozwalają. Powinien imho dwukrotnie dostać karę przejazdu przez boksy. Trochę szkoda Robka, jakby nie ten safety car to prawdopodobnie byłoby podium. Z drugiej strony obiektywnie rzecz biorąc i tak jego pozycja wynikła z taktyki, a nie jazdy. Brawo Pietrow. A pozostał tylko szum gum po Szumim. To jest żenada i marnowanie punktów przez Mercedesa, ale już nie wnikam, bo jest na to inny wątek.

Przeoczyłem wyprzedzanie Robka przez Alonso - to się w boksie stało, czy na torze?

Napisano

> Przeoczyłem wyprzedzanie Robka przez Alonso - to się w boksie stało, czy na torze?

w boksie

Napisano

> kolejny nie obliczalny wyścig hamiltona i jak zwykle pewnie wszystkie jego występki zostaną

> przebaczone...

Jak to dawniej bywało -> święta krowa FIA

Kubica świetny wyścig. Pietrow także pokazał że ma potencjał i będą z niego ludzie. Tylko patrzeć jak chłopak rozwinie skrzydła gdy nabierze trochę doświadczenia.

Mimo wzmożonego apetytu po pierwszej części wyścigu całkiem udany weekend dla Renault. Tak trzymać. No i starać się poprawiać a będzie dobrze. Kto przed sezonem po całej tej aferze i ucieczce sponsorów dawał takie szanse Renault?

Napisano

> podsumowując...

> Świetny wyścig obydwu kierowców Renault- świetny to jest zespół i daję ogromny pozytyw dla

> kubicy...

> przebaczone...

Jak zawsze stwierdza ze była to czysta walka no.gif

Napisano

Trochę szkoda Robka, jakby nie ten safety car to prawdopodobnie byłoby podium.

no czy podium to nie wiadomo ale oczko wyżej to byłby bankowo

ale i tak wielkie brawa dla kubicy-patrząc także na końcówkę gdzie nie dał się wyprzedzić znakomitemu vettel-owi smile.gif

Napisano

> przebaczone...

brak slow na to co wyprawial Hamilton screwy.gifscrewy.gifscrewy.gif a to ze nie dostal od razu kary to jakas kpina - za takie numery przy wjezdzie i wyjezdzie z boksu, a pozniej zpechniecie Webbera przed zjazdem SC powinien dostac kopa w czarna dupe czerwona.gif

decyzja o 2gim wyjezdzie SC w przypadku gdy na poboczu toru lezalo kilka malych czastek ktore mozna bylo zebrac w ciagu kilkunastu sekund to jakas kpina - nie raz byla podobna sytuacja i wystarczyla zolta flaga w danym sektorze pad.gif myslalem ze cos mnie strzeli gdy pierwsza 5tka stracila przewage 50s przez pobyt SC na torze.

jesli Hamilton nie dostanie kary - ja oczekuje cofniecia o 10 pozycji dzis oraz start z boxu w nastepnym wyscigu - bedzie wiadomo ze wciaz jest pupilkiem wladz F1 i jest praktycznie nietykalny

z reszta Alonso tez powinien beknac za wyprzedzenie Massy przy wjezdzie do boksu ... klotnia.gif

taktyka Renault genialna ... tylko co z tego, skoro sedziowie sprawili ze wyscig zostal zrestartowany w polowie

Petrov caly wyscig dawal ciala, dopiero pod koniec sie zrewanzowal i wyprzedzil kilka bolidow - jak to jest ze wszyscy go wyprzedzaja z taka latwoscia w zakretach? wydaje mi sie ze byl kierowca ktory najczesciej zwiedzal pobocze w czasie tego weekendu

Kubek .. hmm.. fatalny start oraz kiepski pit w ktorym tak na prawde nie wiadomo co sie wydarzylo niewiem.gif stracil przez to pozycje na rzecz Alonso, szkoda

Napisano

> Jak zawsze stwierdza ze była to czysta walka

no to jak on wyprzedził vettela na wjeździe do boksu to już przesada...nie mówiąc o ściganiu się z vettelem na wyjeździe...

fakt-umiejętności to on ma ale z 2 strony przecieć najszybsze auto-> dodając do tego wieczne jak już pisałem przebaczanie jego szczeniackich występków i mamy końcowo niezłe wyniki to raz a dwa jest wytłumaczenie tego dlaczego on jeździ jak jeździ i zarówno ryzykuje jak i idzie "na farta"... grinser006.gif

Napisano

Hamilton będzie sprawdzany. W komisji jest Alex Wurz, który ma poinformować innych komisarzy, czy sytuacja z pit stopu była niebezpieczna. icon_rolleyes.gif.

Nie chodzi tu o sąmą akcję zamykania miejscą będąc ZA Vettlem, a tym, że został wypuszczoy przez zespół za wcześnie, stwarzając niebezpieczeństwo (w tej wypowiedzi widzimy, że jak będzie kara, to dla zespołu a nie dla kierowcy screwy.gif)

PS. szkoda, że alonso nie wyprzedził rosberga. Miałbym więcej punków icon_rolleyes.gifgrinser006.gifhehe.gif

Napisano

>> PS. szkoda, że alonso nie wyprzedził rosberga. Miałbym więcej punków

wpysk.gif żartowniś z Ciebie zlosnik.gif

Napisano

> żartowniś z Ciebie

było blisko 270751858-jezyk.gifgrinser006.gif o vettelu nie mówię shhh.gifhehe.gif

Napisano

Alonso duzo stracił w moich oczach za to co zrobił przy wjezdzie do pit stop'u,takie rzeczy koledze z zespolu niewiem.gif

Napisano

> Alonso duzo stracił w moich oczach za to co zrobił przy wjezdzie do pit stop'u,takie rzeczy koledze

> z zespolu

Pewnie odbędzie się pogadanka "wychowawcza", bo ta akcja mogła zakończyć wyścig obu kierowcom.

Napisano

> Jak to dawniej bywało -

> Kubica świetny wyścig.

Do świetnego wyścigu zabrakło udanego startu wink.gif Ale i tak na duży plus. Renault kolejny raz pokazało się z dobrej strony (strategia i adaptowanie się do warunków na torze) ok.gif

Napisano

> a co w tym zlego? Ty ogladasz i liczysz jedynie na to zeby dotrulal sie do mety albo dojechal 10?

> to Twoja sprawa.. bo ja za kazdym razem zycze mu pudła.. nawet jak jezdzil w BMW

Później jeden z drugim marudzą, że dojechał 5-ty hehe.gif Realnie patrząc to nawet nie jest jego miejsce, ale myśl sobie co tam chcesz.

Napisano

Strategicznie była bajka.

Ciekawi mnie to że Mercedes inną strategię zastosował w stosunko do Rosberga i inną do Schumachera.

Napisano

> Do świetnego wyścigu zabrakło udanego startu Ale i tak na duży plus. Renault kolejny raz pokazało

> się z dobrej strony (strategia i adaptowanie się do warunków na torze)

Ktoś wie co sie stało, bo start był fatalny...

Napisano

> Strategicznie była bajka.

> Ciekawi mnie to że Mercedes inną strategię zastosował w stosunko do Rosberga i inną do Schumachera.

Podejrzewam, że szumi decyduje.

Napisano

Znów cyrk i znów Hamilton bez kary. Dostali razem z Vettelem reprymendę.

To tak jakby dostał przyzwolenie na szaleństwa w kolejnych wyścigach.

Żenada.

Napisano

> Znów cyrk i znów Hamilton bez kary. Dostali razem z Vettelem reprymendę.

> To tak jakby dostał przyzwolenie na szaleństwa w kolejnych wyścigach.

> Żenada.

no.gifno.gifno.gif

Napisano

> Później jeden z drugim marudzą, że dojechał 5-ty Realnie patrząc to nawet nie jest jego miejsce,

> ale myśl sobie co tam chcesz.

Na tym polega piekno sportu, ze nic z gory nie jest ustalone. Inaczej po cholere to ogladac?

Napisano

> Na tym polega piekno sportu, ze nic z gory nie jest ustalone. Inaczej po cholere to ogladac?

Ale bez jaj ... wpuszczane 2-gi raz SC było na bank specjalnie po to aby wyścig nie okazał sie nudny.... w przeciwnym razie ci z czołówki jechali by sobie spokojnie dublując wszystkich. A tak wariat Lewis pokazał co potrafi zlosnik2.gif

boje się tylko, ze teraz to nawet kapsel z puszki od piwa na torze moze spowodować przetasowanie chipsy.gif

Napisano

> Na tym polega piekno sportu, ze nic z gory nie jest ustalone. Inaczej po cholere to ogladac?

Miejsce w szeregu jest ustalone - czy się Tobie to podoba czy nie. Renault z Robertem stara się jak może i jak widać uzyskują lepsze wyniki niż by to wynikało z zestawienia układu sił.

Napisano

> Trochę szkoda Robka, jakby nie ten safety car to prawdopodobnie byłoby podium.

dokładnie, mieli grubo ponad 40s przewagi smile.gif

wreszcie Kubek ma zespół który poprawia wyniki swoją taktyką, a nie psuje jak było w bemce

> ale i tak wielkie brawa dla kubicy-patrząc także na końcówkę gdzie nie dał się wyprzedzić

> znakomitemu vettel-owi

Kubek ładnie pojechał, równo i bez szaleństw

nie wiem czy Vettel nie miał problemów z oponami i odpuścił - duża była strata na mecie

Hamilton rotfl.gif znowu kłopoty z oponami

za występki na torze powinien być banana-wave.gif

brawa dla Piterowa za pkt waytogo.gif

ogólnie znowu mokry i ciekawy wyścig cool.gif

Napisano

> nie wiem czy Vettel nie miał problemów z oponami i odpuścił - duża była strata na mecie

Zauważyłem takie rzeczy już dawno, że Robert ściga się do przejechania linii mety, inni kierowcy odpuszczają na ostatnim okrążeniu, wiedząc, że nic im nie zagraża. Zawsze patrzę, jakie czasy mają kierowcy wokół Roberta na ostatnim kółku i przeważnie to on jest najszybszy.

Takie rozwiązanie może kiedyś pomóc, gdy np. okaże się, że na przedostatnim zakręcie dwóch walczyło o pozycję i znaleźli się przez kilka sekund na poboczu. Wtedy ten trzeci za nimi, jeśli trzyma tempo do końca, może skorzystać. Kolejny przykład, że mógł dostać info przez radio o rozpatrywaniu kary dla HAM i gdyby ukarali go o ileś tam sekund, to też może być awans.

Napisano

po dzisiejszym wyścigu

plusy

- Button za swietną jazdę i wyprzedzenie Rosberga, rewelacyjnie dba o opony (czasami mam wrażenie że na jednym komplecie ukonczył by wyścig)

- Rosberg , regularna jazda, co w zeszłym sezonie było niedoprzewidzenia

- mimo wszystko Alonso, Hamilton (nadają emocji wyścigom)

- Pietrov na początku kiepski, objeżdzają go wszyscy, ale potem wyprzedzenie Schumiego, pierwsza klasa potem Webbera

- Torro Rosso i Alguersuari - bardzo dobry występ (chłopak ma talent)

- K.Chandhok - drugi ukończony wyscig

minus

- Robek - mimo wszystko, słaby start i słabe tempo, poza tym bezbłędnie, ale jednak najgorszy wyścig kubka w tym roku

- Forca India - maja potencjał, ale kierowcy.... oslabiony.gif

- Massa - mam wrażenie że na Alonso się skupili w ferrari i chłopak nie może się odnaleźć

- M.Schumacher rozmienia się na drobne, Quick Nick juz zaciera ręce

Napisano

> Znów cyrk i znów Hamilton bez kary. Dostali razem z Vettelem reprymendę.

> To tak jakby dostał przyzwolenie na szaleństwa w kolejnych wyścigach.

> Żenada.

W tej sytuacji również należało ukarać kierowców? cfaniaczek.gif

Zdaje się, że wtedy nawet nie było tematu ukarania ich...

Napisano

> W tej sytuacji również należało ukarać kierowców?

> Zdaje się, że wtedy nawet nie było tematu ukarania ich...

Nie pamietam czy sedziowie nie rozpatrywali tego. Blad popelnil gosc ktory wypuszczal Roberta - nie powinien byl go puscic gdy zblizal sie 2gi bolid.

Napisano

> minus

> - Robek - mimo wszystko, słaby start i słabe tempo, poza tym bezbłędnie, ale jednak najgorszy wyścig kubka w tym roku

Start owszem, nie wyszedł. Słabe tempo? W porównaniu do Rosberga, Buttona, Hamiltona na pewno. Porównaniem jest Petrov od którego odjeżdżał w pewnym momencie o nawet 1s na okrążeniu.

Jak Tobie to nie wystarczy zobacz co było z Vetelem - okrzykniętym w zeszłym sezonie królem deszczu. Wszyscy w tym wyścigu borykali się z większymi lub mniejszymi problemami z oponami i to jest fakt.

Z opinią o Rosbergu też się nie zgadzam - nie naciskany przez nikogo traci pierwsze miejsce (coś a'la Singapur w zeszłym roku). Przeciętny kierowca z przebłyskami szybkości.

Napisano

> Nie pamietam czy sedziowie nie rozpatrywali tego. Blad popelnil gosc ktory wypuszczal Roberta - nie

> powinien byl go puscic gdy zblizal sie 2gi bolid.

Błąd?? To był jeden z nielicznych przykładów w których zespół (BMW) zachował się tak jak powinien. Zrobili to całkowicie legalnie i nie było żadnej nawet nieścisłości na ten temat.

Napisano

> Start owszem, nie wyszedł. Słabe tempo? W porównaniu do Rosberga, Buttona, Hamiltona na pewno.

> Porównaniem jest Petrov od którego odjeżdżał w pewnym momencie o nawet 1s na okrążeniu.

ale nie porównujmy debiutanta jakim jest Pietrov z Kubicą to nie ta klasa, od Roberta oczekuje sie więcej, chodzi mi o to w w tym GP tempo miał wyraźnie słabsze od Rosberga, śledziłem live timing i większość okrążeń miał gorszych od Niemca.

> Jak Tobie to nie wystarczy zobacz co było z Vetelem - okrzykniętym w zeszłym sezonie królem

> deszczu. Wszyscy w tym wyścigu borykali się z większymi lub mniejszymi problemami z oponami i

> to jest fakt.

Tak wszyscy mieli podobne problemy, a co do Vettela i RBR to sa bardzo szybcy na pojedynczym stincie, natomiast w wyscigu nie maja dość dobrego tempa, a królem deszczu to Vettel to nigdy nie był. wygrywa w deszczu gdy prowadzi (zeszłoroczne gp chin, czy też monza)

W deszczu to fantastycznie jeździli Ayrton Senna i Schumacher

> Z opinią o Rosbergu też się nie zgadzam - nie naciskany przez nikogo traci pierwsze miejsce (coś

> a'la Singapur w zeszłym roku). Przeciętny kierowca z przebłyskami szybkości.

ale przyznasz, że na tle 7-mio krotnego mistrza świata wypada dość dobrze

Napisano

> - Robek - mimo wszystko, słaby start i słabe tempo, poza tym bezbłędnie, ale jednak najgorszy

> wyścig kubka w tym roku

nie wiem, IMO poza słabym startem - co się stało ?

to jechał OK, w sumie utrzymywał się kilka sekund za pierwszą dwójką

jednak renata nie dorównuje jeszcze macą czy mercą hmm.gif

linka

13 i 15 miejsce i prawie 20km/h straty do maca

widać też jak tracą w qual frown.gif

szkoda że drugi raz pojawił się SC, bo była spora szansa na pudło

warto zauważyć że jechał na trzech kpl opon - pewnie bardziej zużytych, byli tacy co i 5kpl użyli

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.