Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Citroen C4

Featured Replies

Napisano

Chyba ładniejszy niż obecny, choć zdecydowanie mniej "kosmiczny". Nawet mi się podoba - nie tak jak Astra IV ale jest ok jak dla mnie ok.gif

Napisano

ciekawe jak bedzie wygladalo 3d

Napisano

> Nawet mi się podoba - nie tak jak

> Astra IV ale jest ok jak dla mnie

Teraz wszyscy będą chcieli zrobić Astrę IV grinser006.gif, a ja z chęcią będę obserwował jak bardzo sie męczą, żeby nikt nie zarzucił, że zrobili podobny samochód grinser006.gifhehe.gif

Napisano

ładny.

Jestem pod wrazeniem. jesli niezawodnośc bedzie jak stylistyka to ok!

Napisano

Przód świetny, a reszta imo słabo.

Napisano

i zrezygnowali sick.gif

z kierownicy

Napisano

Przecież jest normalna kierownica. A nie to co w obecnym modelu. icon_rolleyes.gif

Napisano

> Przecież jest normalna kierownica. A nie to co w obecnym modelu.

no wlasnie sick.gif

Napisano

Agresywny, fajny przód, a tył niestety został pominięty. no.gif

Ładna bryła, ale lampy tylne moim zdaniem są podobne do tych z nowej Polówki.

Napisano

> i zrezygnowali

> z kierownicy

IMO dobra decyzja! Mam C5 - uważam, że ta kierownica to jedna z niewielu wad tego auta. Wad? To wielka kupa!

Napisano

> Teraz wszyscy będą chcieli zrobić Astrę IV , a ja z chęcią będę obserwował jak bardzo sie męczą,

> żeby nikt nie zarzucił, że zrobili podobny samochód

Jak im wszystkim wyjdzie, to nie bede mial jakiego auta kupic niedlugo frown.gif - AIV jest BRZYYYYDKA! IMO of course.

Napisano

> IMO dobra decyzja! Mam C5 - uważam, że ta kierownica to jedna z niewielu wad tego auta. Wad? To

> wielka kupa!

Hmm, w C5 masz kierownicę z nieruchomym środkiem?

Mam C4 i ta kierownica właściwie nie ma żadnego znaczenia - ani przeszkadza ani pomaga.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

Zrezygnowali z zegarow po srodku yikes.gif

Napisano

bardzo zachowawaczy jak na citro.

ale widać, że to celowe działanie, tak aby wyciągnąć więcej kasy i namówić ludzi chcących czegoś oryginalniejszego do zakupu serii DS

Napisano

Zdecydowanie stare 3D bardziej mi sie podoba ! ok.gif

Napisano

a mnie tam tylko interesuje jak będzie jeździć nowe C4 WRC, i czy konkurencja już przestała sypiać po nocach grinser006.gif

Napisano

Brzydki. Cytrynki miały ładne kształty, a teraz to niczym się nie wyróżnia. Kopia Astro-Insignii zeby.GIF A w środku to nawet Cruza zeby.GIFzeby.GIF

Napisano

> a mnie tam tylko interesuje jak będzie jeździć nowe C4 WRC, i czy konkurencja już przestała sypiać

> po nocach

Nie będzie C4 WRC. Będzie DS3 WRC.

Napisano

Wszystkie nowe samochody się do siebie upodabniają. Przód jak jakiś Ford, tył jak Seat... Czy VW... Czy Astra... w latach 80' mieliśmy głównie kwadratowe pudełka, takie same. Lata 90 to było coś, dalej to już tylko żeby się za bardzo nie wyróżniać... Na szczęście Honda i Mazda dalej coś kombinują.

Napisano

hehe ciekawe jak bedzie wyglądała ta wersja za 44990 zł...?

Napisano

> ładny wózek.

tak. ładny, ale tylko poprawny... zatracił te cechy, które miał stary C4, a które wyróżniały go na tle innych aut. no cóż zrobić - unifikacja. moim zdaniem środek jeszcze ujdzie, ale na zewnątrz to niewiele z citroena zostało. a to, ze zrezygnowali ze stałego środka kiery to jakis absurd. to był znak rozpoznawczy tego modelu, zresztą mocno udany.

Napisano

Bardzo ładny samochód ok.gif

Stylistyka nieco zachowawcza, ale - jak ktos juz wspomniał - wynika to zapewne z wprowadzenia serii DS, tam Citroen pozwala sobie na większą ekstrawagancję.

Gdybym zobaczyl to auto z przodu bez znaczka, to bym obstawiał że jakis nowy VW zlosnik.gif

Napisano

> a mnie tam tylko interesuje jak będzie jeździć nowe C4 WRC, i czy konkurencja już przestała sypiać

> po nocach

Specyfikacja WRC pozwala na tyle, że opakowanie zewnętrzne tego co najważniejsze (czyli zawieszenia, układu przeniesienia napędu i silnika - kolejność nieprzypadkowa) nie ma większego znaczenia. Ważne, żeby po wszystkim auto miało ponad 4 m zlosnik.gif . Inżynierowie Citroena mogliby wpakować to co mają do np. Poloneza i też byłby to niezły WRC (pomijając kwestię aerodynamiki, chociaż w WRC tu też jest duże pole manewru)

Napisano

> tak. ładny, ale tylko poprawny... zatracił te cechy, które miał stary C4, a które wyróżniały go na

> tle innych aut. no cóż zrobić - unifikacja.

Raczej dalszy ciąg akcji "najbardziej niemiecki z francuskich kompaktów" zlosnik.gif

Napisano

> Bardzo ładny samochód

> Stylistyka nieco zachowawcza, ale - jak ktos juz wspomniał - wynika to zapewne z wprowadzenia serii

> DS, tam Citroen pozwala sobie na większą ekstrawagancję.

> Gdybym zobaczyl to auto z przodu bez znaczka, to bym obstawiał że jakis nowy VW

no właśnie... to mnie wkurza, bo z przodu to jakiś golfki mi pachnie i tyle. poprzedni (a mam takowego) był od razu rozpoznawalny jako cytryna, a tu trzeba chwileczke pomyśleć. ale ogólnie to auto ładne, poprawne stylistycznie, no takie citroenowskie stilo. a jak ono skończyło to dobrze wiemy...

Napisano

> Hmm, w C5 masz kierownicę z nieruchomym środkiem?

No pewnie - w zasadzie nie w C5 tylko w C-Funf zlosnik.gif.

> Mam C4 i ta kierownica właściwie nie ma żadnego znaczenia - ani przeszkadza ani pomaga.

Na początku bawił mnie ten "gadget", ale z czasem stwierdzam, że to co miało być super ergonomiczne po prostu mi przeszkadza.

Napisano

> Na początku bawił mnie ten "gadget", ale z czasem stwierdzam, że to co miało być super ergonomiczne

> po prostu mi przeszkadza.

Nie wiem czy to miało jakiś konkretny cel - może jedynie ekstrawagancja zlosnik.gif

Mam dość skromną wersję i guzików na kierownicy dość mało (jedynie tempomat i radio), więc to może wpływać na wrażenia z obsługi. Mnie tam bardziej przeszkadza mały klakson, a trąbić lubię uzbroj_zlo.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Nie wiem czy to miało jakiś konkretny cel - może jedynie ekstrawagancja (...)

miało sprawiać, że poducha strzela zawsze w taki sam sposób

Napisano

ja czekam na wersje "sport" (DS4 to nazwa?)... zapowiada sie niezle

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.