Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jazda próbna

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem podczas jazdy autostradą, że pow. 110 km/h z tyłu auta dobiega dziwny chrobot, jakby obluzowanej nakrętki. Osoby jadące z tyłu twierdziły, że chrobot dobiega z dachu, gdzie jest antena. Przejeżdżałem wczoraj obok ASo i chciałem się umówić na naprawę. Pan z obsługi stwierdził, że ktoś z mechaników musi pojechac ze mną autem, aby stwierdzić chrobot. Zapytałem czy mamy jechać po mieście 110 km/h. Pan na to " no to co?". Ręce opadają. I co zrobic z tym fantem?

Napisano

Nigdy nie jechałeś 110km/h przez miasto zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nigdy nie jechałeś 110km/h przez miasto

Chyba obwodnicą, gdzie było to dozwolone. Ale w naszej słynnej Łodzi, a przynajmniej w centrum nie ma takich miejsc zlosnik.gif

Przypominam, że forum czytają różni ludzie busted.gif

Napisano

> Chyba obwodnicą, gdzie było to dozwolone. Ale w naszej słynnej Łodzi, a przynajmniej w centrum nie

> ma takich miejsc

Znajdzie się kawałek prostej zlosnik.gif

> Przypominam, że forum czytają różni ludzie

I nikt z nich nie jechał 52km/h na ograniczeniu do 50km/h zlosnik.gif

Napisano

Kolejny durny watek na MotoKaciku smirk.gif

Jeszcze troche to nie bedzie co tu czytac...

Napisano

> Zauważyłem podczas jazdy autostradą, że pow. 110 km/h z tyłu auta dobiega dziwny chrobot, jakby

> obluzowanej nakrętki. Osoby jadące z tyłu twierdziły, że chrobot dobiega z dachu, gdzie jest

> antena. Przejeżdżałem wczoraj obok ASo i chciałem się umówić na naprawę. Pan z obsługi

> stwierdził, że ktoś z mechaników musi pojechac ze mną autem, aby stwierdzić chrobot. Zapytałem

> czy mamy jechać po mieście 110 km/h. Pan na to " no to co?". Ręce opadają. I co zrobic z tym

> fantem?

a więc proponuję jeździć z tym chrobotem. Skoro się nie da rozpędzić do 110km/h, to trzeba dupsko ścisnąć i jeździć z chrobotaniem.

Czego oczekiwales po tym watku, ze ktoś Ci wybuduje autostradę do testu?

Napisano

> Ręce opadają. I co zrobić z tym fantem?

umówić się na jazdę i naprawę - dajesz kluczyki mechanikowi i niech znajdzie przyczynę usterki - przecież to on powinien się znać na tym co robi i niech sam zdiagnozuje przyczynę

ta metoda działa w serwisie renault w warszawce - co mnie obchodzi gdzie i jak się rozpędzi , żeby stwierdzić gdzie wiatr hałasuje w uszczelkach wink.gif

Napisano

> a więc proponuję jeździć z tym chrobotem. Skoro się nie da rozpędzić do 110km/h, to trzeba dupsko

> ścisnąć i jeździć z chrobotaniem.

> Czego oczekiwales po tym watku, ze ktoś Ci wybuduje autostradę do testu?

chyba choziło o wskazanie głupoty mechanika icon_rolleyes.gif a Wy już od razu krytykujecie facepalm.gif

Napisano

Skoro tak kurczowo trzymasz sie przepisow i ich nie lamiesz to nawet tego nie naprawiaj. W PL mamy malo drog gdzie predkosc dopuszczalna to min 110km/h, wiec ten problem praktycznie nie bedzie u Ciebie wystepowal.

Jesli jednak chcesz to naprawic to odstaw auto do ASO i niech naprawiaja. Jak nie chcesz wiedziej to nie pytaj jakimi metodami znajda usterke i bedziesz mial problem z glowy.

Napisano

> Zauważyłem podczas jazdy autostradą, że pow. 110 km/h z tyłu auta dobiega dziwny chrobot, jakby

> obluzowanej nakrętki. Osoby jadące z tyłu twierdziły, że chrobot dobiega z dachu, gdzie jest

> antena. Przejeżdżałem wczoraj obok ASo i chciałem się umówić na naprawę. Pan z obsługi

> stwierdził, że ktoś z mechaników musi pojechac ze mną autem, aby stwierdzić chrobot. Zapytałem

> czy mamy jechać po mieście 110 km/h. Pan na to " no to co?". Ręce opadają. I co zrobic z tym

> fantem?

Ale masz problem. Chcesz zeby naprawili czy bedziesz medzil o przepisach?? Ja tam bym sie nawet nie zastanawial...

Napisano

> chyba choziło o wskazanie głupoty mechanika a Wy już od razu krytykujecie

A jak ma sprawdzic co jest popsute. Zeby zdiagnozowac ustarke musi rozpedzic to auto do 110kmh. Nie przesadzajmy ale 110 to nie jakis super wyczyn po miescie.

Zreszta jak nie chce jechac 110 to niech nie naprawia i problem z glowy.

Napisano

Idz do wróżki ona Ci powie co zepsute przekazesz mechanikowi i problem z glowy.

Napisano

> Idz do wróżki ona Ci powie co zepsute przekazesz mechanikowi i problem z glowy.

wystarczy wyjechac za miasto na krajowa jedynke i tam sprawdzic i na pewno bedzie bezpieczniej niz jechac 110 w miescie nono.gif jak ktos jezdzi 110 po miescie to gratuluje mu... glupoty!! screwy.gif

Napisano

> przynajmniej w centrum nie

> ma takich miejsc

> Przypominam, że forum czytają różni ludzie

znalazłoby się pare takich prostych wink.gif oczywiście nie w szczycie zlosnik.gif

Napisano

> wystarczy wyjechac za miasto na krajowa jedynke i tam sprawdzic i na pewno bedzie bezpieczniej niz

> jechac 110 w miescie jak ktos jezdzi 110 po miescie to gratuluje mu... glupoty!!

Oczywiscie ty zawsze jezdzisz 50, zatrzymujesz sie na skrzytzowaniu przed przejechaniem strzalki warunkowej w prawo i zawsze puszczasz pieszych na pasach ok.gif

Napisano
  • Autor

> a więc proponuję jeździć z tym chrobotem. Skoro się nie da rozpędzić do 110km/h, to trzeba dupsko

> ścisnąć i jeździć z chrobotaniem.

> Czego oczekiwales po tym watku, ze ktoś Ci wybuduje autostradę do testu?

Oczekiwałem rady jak wyegzekwować swoje, a nie złośliwych komentarzy rodem z forów typu O2.pl

Panom się nie chce ruszyć tyłka i zdjąć podsufitki aby sprawdzić antenę i namawiają do łamania przepisów, a wy jeszcze się nabijacie no.gif Ciekawe jak Ty byś sie zachowął w mojej sytuacji?

Napisano

> Oczywiscie ty zawsze jezdzisz 50, zatrzymujesz sie na skrzytzowaniu przed przejechaniem strzalki

> warunkowej w prawo i zawsze puszczasz pieszych na pasach

jezdze w przedziale 50-65, ale nigdy nie jechalem po miescie 110!! gdzie co chwile masz pasy i w kazdej chwili ktos moze Ci wejsc pod auto, juz nie wspomne o jakims wymuszeniu pierszenstwa przez innych. na strzałce sie rzadko zatrzymuje, a na pasach puszczam osoby starsze, uposledzone i z wozkiem dziecięcym. i nie uwazam ze jezdze bardzo przepisowo bo tak nie jest ale na wet w lamaniu przepisów trzeba miec jakis umiar i nigdy do glowy mi nie przyszlo by w miescie jechac 110!! sciana.gif i nie mierz innych swoja miara. to, że ty nie jezdisz przepisowo to nie znaczy, że wszyscy tak robia. a to, że nie jezdzisz przepisowo wnioskuje po Twojej wypowiedzi. sorki za offtopic.gif

a wracając do sprawy to tak jak mowie, co za problem w łodzi wyjechać na jedynke za miasto? hmm.gif

Napisano

> jezdze w przedziale 50-65, ale nigdy nie jechalem po miescie 110!! gdzie co chwile masz pasy i w

> kazdej chwili ktos moze Ci wejsc pod auto, juz nie wspomne o jakims wymuszeniu pierszenstwa

> przez innych. na strzałce sie rzadko zatrzymuje, a na pasach puszczam osoby starsze,

> uposledzone i z wozkiem dziecięcym. i nie uwazam ze jezdze bardzo przepisowo bo tak nie jest

> ale na wet w lamaniu przepisów trzeba miec jakis umiar i nigdy do glowy mi nie przyszlo by w

> miescie jechac 110!! i nie mierz innych swoja miara. to, że ty nie jezdisz przepisowo to nie

> znaczy, że wszyscy tak robia. a to, że nie jezdzisz przepisowo wnioskuje po Twojej wypowiedzi.

Bo na Tym forum wszyscy jezdza 50 nigdy nie wymusili pierszenstwa i wszyscy jezdza zle tylko nie Oni wink.gif

We Wrocławiu sa miejsca gdzie mozna pojechac 110 i przewaznie sie to odbywa w takich predkosciach.

Napisano

> Oczekiwałem rady jak wyegzekwować swoje, a nie złośliwych komentarzy rodem z forów typu O2.pl

> Panom się nie chce ruszyć tyłka i zdjąć podsufitki aby sprawdzić antenę i namawiają do łamania

> przepisów, a wy jeszcze się nabijacie Ciekawe jak Ty byś sie zachowął w mojej sytuacji?

A w czasie jakiejś pozamiejskiej wycieczki sam nie możesz wykręcić anteny?

Przyspawana, czy co?

Napisano

> Bo na Tym forum wszyscy jezdza 50 nigdy nie wymusili pierszenstwa i wszyscy jezdza zle tylko nie

> Oni

> We Wrocławiu sa miejsca gdzie mozna pojechac 110 i przewaznie sie to odbywa w takich predkosciach.

a czy ja mowie ze jezdze przepisowo? ani razu tego nei powiedizlaem, nawet dałem przykłady, że łamie przepisy (prędkość, strzałka). nie należę do tych co to twierdza, że są aniołami na drodze. ale mnie chodzi o predkosc 110 w miescie co uwazam za totalna glupote!! i co z tego ze jest kawałek prostej? w kazdym miescie są takie kawałki. u mnie też. to po co w takim razie ograniczenia? jeżdzijmy tak jak uwazamy. jak sie da to i 110 w miescie. bo przeciez sie da!! a ciekawe co byś powiedział gdyby ktos kto jedzie 110 w miescie potracil kogos bliskiego z Twojej rodziny wiadomo z jakim skutkiem... i on by Ci powiedział: no przeciez tu tyle można wyciagnac...

Napisano

Każdy mieszka w innym mieście zlosnik.gif

U Ciebie w Tychach to się da te 110km/h pojechać bez najmniejszego problemu wzdłuż Browarów, przetestowane nie raz hehe.gif

W Jaworznie też można z taką prędkością śmigać - fakt przez rynek byłoby ciężko, ale nie powiem, że się nie da koło 23 zlosnik.gif

Napisano

> Bo na Tym forum wszyscy jezdza 50 nigdy nie wymusili pierszenstwa i wszyscy jezdza zle tylko nie

> Oni

> We Wrocławiu sa miejsca gdzie mozna pojechac 110 i przewaznie sie to odbywa w takich predkosciach.

Z ciekawości spytam gdzie się takie prędkości przeważnie osiąga?

Napisano

> Każdy mieszka w innym mieście

> U Ciebie w Tychach to się da te 110km/h pojechać bez najmniejszego problemu wzdłuż Browarów,

> przetestowane nie raz

> W Jaworznie też można z taką prędkością śmigać - fakt przez rynek byłoby ciężko, ale nie powiem, że

> się nie da koło 23

W Tychach to na 50% drog w meiscie tyle by sie dalo jechac, bo przewaznie sa dwa pasy w jednym kierunku na wiekszosci drog... ale co z tego ze sie da? czy ludzie tak jezdza? owszem niektorzy tak facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> A w czasie jakiejś pozamiejskiej wycieczki sam nie możesz wykręcić anteny?

> Przyspawana, czy co?

Trzeba zdjąc podsufitkę - do zdejmowania kołków tapicerki potrzebne jest specjalne narzędzie, które widziałem tylko w necie

np. http://www.narzedziawarsztatowe.home.pl/A_436_SZCZYPCE_DO_DEMONTAZU_SPINEK_TAPICERSKICH-208.html albo http://www.narzedziak.pl/yato-chwytak-spinek-tapicerskich-13-mm-yt-0841.html

Trzeba zamówic i czekać. A jak jest gwarancja na auto to czemu mam się męczyć ?

Napisano

> W Tychach to na 50% drog w meiscie tyle by sie dalo jechac, bo przewaznie sa dwa pasy w jednym

> kierunku na wiekszosci drog... ale co z tego ze sie da? czy ludzie tak jezdza? owszem

> niektorzy tak

Jak są wariaci i cały czas tak jeżdżą to im gratuluje pomysłu icon_rolleyes.gif

Debili nie brakuje, ale drzewa ciągle zbierają żniwo i chwała im za to ok.gif

Napisano

> Jak są wariaci i cały czas tak jeżdżą to im gratuluje pomysłu

> Debili nie brakuje, ale drzewa ciągle zbierają żniwo i chwała im za to

pół biedy jak drzewa, ale co jak to kierowca zbierze zniwo?

jesli masz na gwarancji to swietym obowiazkiem jest zrobienie tego przez ASO czy im sie podoba czy nie. i tez bym sie nie meczył z tym skoro nie musze. a jak sam zaczniesz cos dlubac to Ci jeszcze anulują gwarancje...

Napisano

> Z ciekawości spytam gdzie się takie prędkości przeważnie osiąga?

Legnicka wink.gif

Napisano

> wystarczy wyjechac za miasto na krajowa jedynke i tam sprawdzic i na pewno bedzie bezpieczniej niz

> jechac 110 w miescie jak ktos jezdzi 110 po miescie to gratuluje mu... glupoty!!

nie generalizuj, masz w mieście 3pasmówki z bezkolizyjnymi skrzyżowaniami od czasu do czasu światła z przejściem i skrzyżowaniem. na czymś takim nie jezdzi sie 60km/h zlosnik.gif

Napisano

> nie generalizuj, masz w mieście 3pasmówki z bezkolizyjnymi skrzyżowaniami od czasu do czasu światła

> z przejściem i skrzyżowaniem. na czymś takim nie jezdzi sie 60km/h

ok moze i 70, ale nie 110!! pad.gif

Napisano

> ok moze i 70, ale nie 110!!

Oczywiscie palacz.gif Masz moj filmik z przed dwoch lat clown.gif

Napisano

> Oczywiscie Masz moj filmik z przed dwoch lat

wysłałeś filmik z jakiejś kawiarenki internetowej na policję zlosnik.gif

Napisano

> wysłałeś filmik z jakiejś kawiarenki internetowej na policję

Po co. To notoryczne. Nagralem bo juz kilka razy ich przylapalem na tym samym.

Napisano

wszedzie sa idioci, i w policji ich nie brakuje. w koncu to tacy sami ludzie jak my, czyli wiekszosc bez wyobraźni...

Napisano

> wszedzie sa idioci, i w policji ich nie brakuje. w koncu to tacy sami ludzie jak my, czyli

> wiekszosc bez wyobraźni...

Jak znajde chwile to nagram jak sie jezdzi we Wrocławiu po legnickiej. Ale uwierz mi jadac tam 70 wszyscy Cie wyprzedzaja wink.gif

Napisano

> fantem?

Możesz mechanika zabrać ze sobą nawet na całodniową wycieczkę, tylko pamiętaj ile kosztuje godzina pracy mechanika w ASO.

Napisano

> wszedzie sa idioci, i w policji ich nie brakuje. w koncu to tacy sami ludzie jak my, czyli

> wiekszosc bez wyobraźni...

Mnie brat czegoś nauczył zlosnik.gif

Jak chcesz wariować to wariuj sam i jak widzisz, że się nie wyrobisz wal w drzewo, płot, ale nie w inne auto zlosnik.gif

Póki co tylko czasem mi się zdarza mocniej jechać, ale bez nadmiernych przegięć bo wiem czym to się może skończyć, pół biedy jak sam zginę ale żeby nikogo innego ze sobą nie zabrać icon_rolleyes.gif

A co do policial.gif to powinni świecić przykładem hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

a czy Ty musisz byc jak wszyscy? boli Cie to ze Cie frajerzy wyprzedzają? a niech jedzie jego sprawa. zabije sie sam-jedengo idiote mniej i bezpieczniej na drodze, zabije kogos innego-bedzie mial na sumieniu czyjes zycie do konca swojego zycia...

po co nasladowac idiotów? daj przykład ze można jechać chocby te 70... ale to juz zawsze odrobinę bezpieczniej. nieprawdaż?

Napisano

> Po co. To notoryczne. Nagralem bo juz kilka razy ich przylapalem na tym samym.

A miałem się pytać jak to jest, że jadąc za policją lub przed dajmy na to mamy ograniczenie 50km/h jedziemy 100km/h ale policja nie ma fotoradaru, nie ma kamery i nas zatrzymują hmm.gif

Słowo przeciwko słowu i pewnie policja ma racje tak hmm.gif

Ale jakby iść do sądu to muszą mieć dowód - prawda hmm.gif

Napisano

> Z ciekawości spytam gdzie się takie prędkości przeważnie osiąga?

Most Milenijny. wink.gif

Napisano

> daj przykład ze można jechać chocby te 70... ale to juz zawsze odrobinę

> bezpieczniej. nieprawdaż?

Niewiem jakos niema tam wypadkow, niema swiatel przejsc dla pieszych, sa 3 pasy wiec ludzie jada.

Napisano

> Ręce opadają. I co zrobic z tym

> fantem?

Owszem rece opadaja.

Ale mi bardziej opadaja ze wzgledu na to co czytam w odpowiedzach na ten watek.

Jest kilku delikwentow ktorzy nie widza tu zadnego problemu i wysmiewaja sie z kogos kto mowi ze to glupota pytaniami czy ty zawsze jezdzisz w miescie 50 a nie 51, zawsze zatrzymujesz sie przed strzlkami i zawsze sikasz przez zapiety rozporek.

A tak naprawde, jak te 60 czy tam 70 na ograniczeniu do 50 zdaza sie jechac praktycznie kazdemu czasem chocby przez roztargnienie, to ludzi latajacych 110 po miescie nie ma zbyt wiele, a ci co sa to sa kompletnymi idiotami.

Idealny przyklad na to, jakie mamy publiczne przyzwolenie wg pewnej grupy kierowcow na kompletny brak respetku dla przepisow.

Napisano

> Owszem rece opadaja.

> Ale mi bardziej opadaja ze wzgledu na to co czytam w odpowiedzach na ten watek.

> Jest kilku delikwentow ktorzy nie widza tu zadnego problemu i wysmiewaja sie z kogos kto mowi ze to

> glupota pytaniami czy ty zawsze jezdzisz w miescie 50 a nie 51, zawsze zatrzymujesz sie przed

> strzlkami i zawsze sikasz przez zapiety rozporek.

> A tak naprawde, jak te 60 czy tam 70 na ograniczeniu do 50 zdaza sie jechac praktycznie kazdemu

> czasem chocby przez roztargnienie, to ludzi latajacych 110 po miescie nie ma zbyt wiele, a ci

> co sa to sa kompletnymi idiotami.

> Idealny przyklad na to, jakie mamy publiczne przyzwolenie wg pewnej grupy kierowcow na kompletny

> brak respetku dla przepisow.

w koncu ktos mnie popiera smile.gif nie jestem sam.

Napisano

> ok moze i 70, ale nie 110!!

Zbrodnia, natychmiast zlapac i zamknac. Albo kara smierci grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> ...., to ludzi latajacych 110 po miescie nie ma zbyt wiele, a ci

> co sa to sa kompletnymi idiotami...

Niewiem moze i Ciebie w Irlandi tak jest. Nagram Ci filmik i zobaczysz ile idiotwo jest na swiecie.

Napisano

będziesz sam siebie nagrywał zlosnik.gif bo jakoś przecież musisz pokazać te 110 naliczniku zlosnik.gif

Napisano

> Dolicz mnie

no jest nas wiecej smile.gif ale zrobilismy wielki offtopic.gif zaraz nas banned.gif

Napisano

> będziesz sam siebie nagrywał bo jakoś przecież musisz pokazać te 110 naliczniku

Nie ja bede jechal przepisowo 50 rotfl.gif Inni beda mnie wyprzedzac.

A tak nawiasem ciekawe ile kosztuje przenosny radar takie bez homologacji smile.gif Posiedzial bym 15m na legnickiej i pomierzyl predkosci przelotowe smile.gif

Napisano

> KLIK

> pierwszy lepszy

Wlasnie znalazlem "pińcet piekny kawalerze, pińcet" .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.