Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.2 8V czy 16V

Featured Replies

Napisano

> Ja bym 16v uturbial, przynajmniej lyknie duzo wiecej niz ta mala 8 zaworowa glowiczka

Ale tu chodzi też chyba o kasę a jak na razie to jedziemy ostro w górę z kosztami grinser006.gif

Napisano

> A mi 1.1 8v T 7,5-8 litra gazu przy jeździe do 4krpm 30procent miasto 70 poza miastem, i 10-12 przy

> upalaniu do 7krpm

A jakie doładowanie?

Ja jak jeżdżę do 120km/h bez ostrego dociskania to schodzę do 9 litrów gazu. Nie mam takiego samozaparcia, żeby zejść niżej bo to już zakrawa na emeryturę hehe.gif

Napisano

> Ale tu chodzi też chyba o kasę a jak na razie to jedziemy ostro w górę z kosztami

Ty ale na dzien dzisiejszy nie ma praktycznie zadnej roznicy miedzy uturbianiem 16v a 8v zlosnik.gif

Napisano

> Ty ale na dzien dzisiejszy nie ma praktycznie zadnej roznicy miedzy uturbianiem 16v a 8v

Nie wiem, skoro tak mówisz to znaczy, że wiesz co mówisz.

Ktoś coś wspominał o kompie itp niewiem.gif

Napisano

> Ktoś coś wspominał o kompie itp

Tak, najlepsze jest commodore64 zeby.GIF

A tak serio, nie ma znaczenia czy 8 czy 16v. I tak chyba najtańszym (nie koniecznie najlepszym) rozwiązaniem jest komp z 8v. Ma on swoje zalety... ale ma też i wady frown.gif

Napisano

> Tak, najlepsze jest commodore64

> A tak serio, nie ma znaczenia czy 8 czy 16v. I tak chyba najtańszym (nie koniecznie najlepszym)

> rozwiązaniem jest komp z 8v. Ma on swoje zalety... ale ma też i wady

Iii tam, najlepsze rozwiązanie to only LPG grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> A jakie doładowanie?

0.7

> Ja jak jeżdżę do 120km/h bez ostrego dociskania to schodzę do 9 litrów gazu. Nie mam takiego

> samozaparcia, żeby zejść niżej bo to już zakrawa na emeryturę

niewiem.gif ją się nawet specjalnie nie staram samo jakos tak wychodzi a tez nie lubię jeździć jak dziadek biglaugh.gif

Napisano

> Iii tam, najlepsze rozwiązanie to only LPG

Ta ale wtedy i tylko wtedy gdy masz silnik z oryginalnym osprzętem bo jakbys chciał odpalić szesnache na kompie z 1.1 spi to tylko ecumaster w trybie stand alone ratuje albo remap zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> pewnie chodzi Ci o Majstera

A miałby ktoś namiary do niego bo na gg nie mogę go zastać!

Napisano

> A miałby ktoś namiary do niego bo na gg nie mogę go zastać!

Priv poleciał ok.gif

Napisano

> Co nie zmienia faktu, że moja ósemka objeżdża średnio dłubane szesnachy, i dlatego jest spoko;)

Seria 16v robi niskie 16s na ćwiare czyli tyle co Twoje dłubane 8v, jak 16v lekko dłubane to robi średnie-wysokie 15s na ćwiare a Ty możesz tylko spaliny wąchać zlosnik.gif

Napisano

Jedni tu piszą ze 16V - bo szybsze kolejni że 8V a ja Ci napisze ze 16V w 99% przypadków tyrkota-czyli szarpie przerywa itp, czasem gasnie.- O tym nikt Ci nie napisze-czemu-musisz ich spytac. Moja 16 -ka tez tyrkotała i mnie to strasznie irytowało, inni z tym jeżdżą i dają rade. Jest póki co tylko jedna osoba która to ogarnia-niestety dobry z niego rownież ściemniacz i z perspektywy czasu i pieniędzy wiem że trzeba było dalej dłubać 8V a nie pchać się w 16V. Pozdrawiam

Napisano

> Jedni tu piszą ze 16V - bo szybsze kolejni że 8V a ja Ci napisze ze 16V w 99% przypadków

> tyrkota-czyli szarpie przerywa itp, czasem gasnie.- O tym nikt Ci nie napisze-czemu-musisz ich

> spytac. Moja 16 -ka tez tyrkotała i mnie to strasznie irytowało, inni z tym jeżdżą i dają

> rade. Jest póki co tylko jedna osoba która to ogarnia-niestety dobry z niego rownież

> ściemniacz i z perspektywy czasu i pieniędzy wiem że trzeba było dalej dłubać 8V a nie pchać

> się w 16V. Pozdrawiam

O co chodzi z tym tyrkoleniem?

dj_o miał w uno 1.2 16v, odsprzedał tschoob'owi (też do uno) i nic im nie tyrkoliło niewiem.gif

Napisano

> O co chodzi z tym tyrkoleniem?

> dj_o miał w uno 1.2 16v, odsprzedał tschoob'owi (też do uno) i nic im nie tyrkoliło

to jest temat tabu na tym forum to tyrkolenie, mimo wszystko ja bym brał ósemke plus turbo zlosnik.gif

Napisano

ja mam 1,4 16v która "tyrkoliła" jak wściekła w zakresie 2000-3000, od kwietnia fura jest ogarnięta i jazdzi bez "tyrkolenia" i na żadne 8v bym nie zamienił, uturbianie to temat mocno angażujący spore finanse i czas, także jak chcesz N/A to 16v ok.gif

Napisano

Z tego co piszecie to mi też tyrkoli moja fyfnastka. Czasem zgaśnie na jałowym, czasem szarpie na wolnych ale za nic nie zamieniłbym tego silnika na inny. Jak już się wkręci to istne szaleństwo zeby.GIF Dużo niutków plus spora moc w seri dla mnie przemawia za 16v choć do codziennej jazdy może być lepsze 8v. Mój Cienki to rajdówka więc serducho odpowiednie wink.gif

Napisano

> Seria 16v robi niskie 16s na ćwiare czyli tyle co Twoje dłubane 8v, jak 16v lekko dłubane to robi

> średnie-wysokie 15s na ćwiare a Ty możesz tylko spaliny wąchać

Daj mi ogarnąć kilka tematów, powinno być lepiej devil.gifzlosnik.gif

Napisano

> Seria 16v robi niskie 16s na ćwiare czyli tyle co Twoje dłubane 8v, jak 16v lekko dłubane to robi

czemu tak brutalnie sprowadzasz wszystkich na ziemie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Tylko że nie każdy robi Swap po to żeby jeździć na ćwiare, ale jak widać większość myśłi tylko w tych kryteriach.

Napisano

Tyrkoli w zakresie obrotów nieużytecznym do "normalnej" jazdy wink.gif

Napisano

> Tyrkoli w zakresie obrotów nieużytecznym do "normalnej" jazdy

tyrkoli tylko przy wcisnieciu gazu do oporu.

wczoraj zmienilem gmp i nie tyrkoli zlosnik.gif poki co zeby.GIF

Napisano

> Tylko że nie każdy robi Swap po to żeby jeździć na ćwiare, ale jak widać większość myśłi tylko w

> tych kryteriach.

Ci co robia swapa dla przyjemnosci niech sobie wsadzaja 8v

jak ktos chce zapierdylac to musi wsadzac 16v i tyle w temacie ok.gif

nawet stary obronica 8v Molo doszedl do takich samuch wnioskow zlosnik.gif

Napisano

> Ci co robia swapa dla przyjemnosci niech sobie wsadzaja 8v

> jak ktos chce zapierdylac to musi wsadzac 16v i tyle w temacie

> nawet stary obronica 8v Molo doszedl do takich samuch wnioskow

Ale fajnie jest przejść przez wszystkie etapy, wiesz 1.1, 1.2 8v potem 16v, 1,4 i za każdym razem poczuć moc zlosnik.gif

Napisano

> Ale fajnie jest przejść przez wszystkie etapy, wiesz 1.1, 1.2 8v potem 16v, 1,4 i za każdym razem

> poczuć moc

przeszedlem 700.900- przez jakies 2h zlosnik.gif, 1,1 , 1.2 16v , 1,4 16v

8v nie jezdzilem nigdy jako kierowca 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ale fajnie jest przejść przez wszystkie etapy, wiesz 1.1, 1.2 8v potem 16v, 1,4 i za każdym razem

> poczuć moc

ja tam miałem i nadszedł juz czas na dodmuchanie mocy zlosnik.gif

Napisano

> tyrkoli tylko przy wcisnieciu gazu do oporu.

> wczoraj zmienilem gmp i nie tyrkoli poki co

Ja rzadko moim jeżdże, ale teraz sobie uświadomiłem, że mój nie tyrkoli od kiedy huba go stroił.

Napisano

> ja tam miałem i nadszedł juz czas na dodmuchanie mocy

i dobrze grinser006.gif

Napisano

> Jedni tu piszą ze 16V - bo szybsze kolejni że 8V a ja Ci napisze ze 16V w 99% przypadków

> tyrkota-czyli szarpie przerywa itp, czasem gasnie.

nie szarpie, nie gasnie. przy starcie przy gazie w podłodze czasem zamuli.

U mnie tyrkolenie tylko na zimnym jest bardziej odczuwalne, a jakies pół roku temu nie wiedzialm co to jest tyrkolenie. Pojawiło sie z nikąd wink.gif

Napisano

Jak Ci tyrkolenie przeszkadza to kup sobie 1,1 na jedno wyjdzie, jak masz 16v tylko po to zeby jezdzic z butem w podlodze od 2000 to minoles sie z powolaniem chyba zlosnik.gif

Napisano

> Jak Ci tyrkolenie przeszkadza to kup sobie 1,1 na jedno wyjdzie, jak masz 16v tylko po to zeby

> jezdzic z butem w podlodze od 2000 to minoles sie z powolaniem chyba

te mondrala zlosnik.gif czemu nie jezdzisz na serii programie? nie kazdy ma dobrego wujka co mu da soft prawie nie tyrkolący zlosnik.gif

Napisano

> te mondrala czemu nie jezdzisz na serii programie? nie kazdy ma dobrego wujka co mu da soft prawie

> nie tyrkolący

Na serii mi tyrkolilo na 2 pierwszych biegach i jakos bardzo mi to nie przeszkadzalo ale jak sie da to czemu tego nie zmniejszyc, ja sie tam nie prosilem to byl prezent zlosnik.gif

Napisano

> Na serii mi tyrkolilo na 2 pierwszych biegach i jakos bardzo mi to nie przeszkadzalo ale jak sie da

> to czemu tego nie zmniejszyc, ja sie tam nie prosilem to byl prezent

to tak jak z kobita... jednego wkur...a a drugiego nie zlosnik.gif. Mi osobiscie to bardzo przeszkadza... no ale znalazlem, tudziez dorosłem do doladowania zlosnik.gifok.gif

Napisano

> to tak jak z kobita... jednego wkur...a a drugiego nie . Mi osobiscie to bardzo przeszkadza... no

> ale znalazlem, tudziez dorosłem do doladowania

Kazdy do tego dorosnie, ja tez juz powoli dochodze, szkoda ze PL mnie nie bylo stac a teraz nie mam warunkow frown.gif

Pochwal sie lepiej co to za T-jet, ktora wersja, na czym to bedziesz palic zeby.GIF

Napisano

> Ci co robia swapa dla przyjemnosci niech sobie wsadzaja 8v

> jak ktos chce zapierdylac to musi wsadzac 16v i tyle w temacie

> nawet stary obronica 8v Molo doszedl do takich samuch wnioskow

a tam no ktoś musi pobic arturo oink.gif

Napisano

> Kazdy do tego dorosnie, ja tez juz powoli dochodze, szkoda ze PL mnie nie bylo stac a teraz nie mam

> warunkow

> Pochwal sie lepiej co to za T-jet, ktora wersja, na czym to bedziesz palic

seria 1,4 pssst... bedzie na 4 fajkocefkach + seria komp 8v i nic wiecej(napewno na start). turbina TD04 z imprezy. to tak z grubsza... jak starczy funduszy to zagosci vems ok.gif

Napisano

> seria 1,4 pssst... bedzie na 4 fajkocefkach + seria komp 8v i nic wiecej(napewno na start). turbina

> TD04 z imprezy. to tak z grubsza... jak starczy funduszy to zagosci vems

Tez szukam takiej dmuchawki zlosnik.gif

Napisano

> Tez szukam takiej dmuchawki

wpip jest ich na allegro zlosnik.gif

Napisano

> wpip jest ich na allegro

Wiem, zabieram sie do tego jak pies do jeza zlosnik.gif

Czekam na kase z starej roboty w pl i jak dojdzie zeby.GIF

Napisano

> Wiem, zabieram sie do tego jak pies do jeza

> Czekam na kase z starej roboty w pl i jak dojdzie

ja w zasadzie miotałem sie z ta decyzja pół roku (moze wiecej)... i mysle ze jest to ostatni etap na seja zlosnik.gif

aczkolwiek na wiosne bede nowe fele (tylko 2 szt) nowy dach i turbo zlosnik.gif

Napisano

> ja w zasadzie miotałem sie z ta decyzja pół roku (moze wiecej)... i mysle ze jest to ostatni etap

> na seja

Decyzja decyzja, u mnie juz dawno podjeta tylko jak zwykle $$$

> aczkolwiek na wiosne bede nowe fele (tylko 2 szt) nowy dach i turbo

Wiem 8 calowe smoory i faltdach 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Decyzja decyzja, u mnie juz dawno podjeta tylko jak zwykle $$$

> Wiem 8 calowe smoory i faltdach

skopie Ci dupe mały człowieku zlosnik.gif Twoj wywiad dziala ok.gif

Napisano

> skopie Ci dupe mały człowieku Twoj wywiad dziala

Nikt mi nic nie mowil, zgadywalem, powaznie waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nikt mi nic nie mowil, zgadywalem, powaznie

tak czy siak jestem pełen zapalu zlosnik.gifok.gif

Napisano

> tak czy siak jestem pełen zapalu

Nic tylko sie cieszyc zlosnik.gif

Kto Ci bedzie ogarniac motorownie?

Sam zeby.GIF

Napisano

> Nic tylko sie cieszyc

> Kto Ci bedzie ogarniac motorownie?

> Sam

w wiekszosci mechanicznie sam ok.gif reszta MTG + kol. LZ ok.gif

czyli jedyni zaufani i godni polecenia ok.gif

Napisano

> w wiekszosci mechanicznie sam reszta MTG + kol. LZ

> czyli jedyni zaufani i godni polecenia

No to trzymam kciuki zlosnik.gif

Napisano

> w wiekszosci mechanicznie sam reszta MTG + kol. LZ

> czyli jedyni zaufani i godni polecenia

16v T?

albo 1.4 T zlosnik.gif

edit.

ok juz wiem bo dzisiaj mi tragicznie net chodzi zlosnik.gif

Napisano

> 16v T?

> albo 1.4 T

> edit.

> ok juz wiem bo dzisiaj mi tragicznie net chodzi

i 16v i 1,4 zlosnik.gif

Napisano

> i 16v i 1,4

bedziesz skladal to co ja docelowo chcialem zlosnik.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.