Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Domykacz szyb, aleee

Featured Replies

Napisano

ale nie z pilota, tylko z kluczyka.

miałem styczność tylko z takimi sterowanymi pilotem,

spotkał się ktoś z domykaczem "po kluczyku" ?

poproszę o linki do aukcji z takimi modułami, chciałbym coś takiego dołożyć do auta które ma centralny bez pilota 893goodvibes.gif

Napisano

> ale nie z pilota, tylko z kluczyka.

> miałem styczność tylko z takimi sterowanymi pilotem,

> spotkał się ktoś z domykaczem "po kluczyku" ?

> poproszę o linki

hmmm... a to nie jest tak przypadkiem, że chodzi o sposób podłączenia "domykacza" - tzn, że sygnał domykania będzie szedł po zaryglowaniu zamków niewiem.gif

Napisano

Znaczy się, przytrzymujesz kluczyk w zamku "na zamykaniu" i szyby się domykają? Gdzieś to widziałem, ale za cholerę nie przypomnę sobie, co to było...

Napisano

> Znaczy się, przytrzymujesz kluczyk w zamku "na zamykaniu" i szyby się domykają? Gdzieś to

> widziałem, ale za cholerę nie przypomnę sobie, co to było...

np. stilo itp

Napisano

> Znaczy się, przytrzymujesz kluczyk w zamku "na zamykaniu" i szyby się domykają? Gdzieś to

VW biglaugh.gif

Napisano

Altea 893goodvibes.gif

Napisano

pierwsze było E32 biglaugh.gif w '86 zlosnik.gif

Napisano

W Mitsu szyby się domykają same po zaryglowaniu drzwi z pilota.

Napisano
  • Autor

> W Mitsu szyby się domykają same po zaryglowaniu drzwi z pilota.

nie wątpię, ale czytałeś o co pytam ?

Napisano

mam taki domykacz w Octavii, trzymam przekrecony kluczyk w zamku i otwieram lub zamykam okna

Napisano
  • Autor

> mam taki domykacz w Octavii, trzymam przekrecony kluczyk w zamku i otwieram lub zamykam okna

hmm... w lanosie w drzwiach kierowcy (te przewaznie w 99,99999% zamykam) nie ma siłownika.

nie wiem czy to stwarza jakiś problem alee, chyba nie będzie ułatwieniem hmm.gif

Napisano

> nie wątpię, ale czytałeś o co pytam ?

Jak się zamyka kluczykiem, to też ten sam efekt.

Napisano

> poproszę o linki do aukcji z takimi modułami, chciałbym coś takiego dołożyć do auta które ma

> centralny bez pilota

jeżeli domykacz domyka po alarmie to i domknie po centralnym zamku - kwestia innego wpięcia się w obwody:

np: http://allegro.pl/domykanie-2-4-szyb-szyberdachu-firmy-exus-domykacz-i1534148023.html

będzie działał i przy pilocie i przy kluczyku

Napisano

> hmm... w lanosie w drzwiach kierowcy (te przewaznie w 99,99999% zamykam) nie ma siłownika.

> nie wiem czy to stwarza jakiś problem alee, chyba nie będzie ułatwieniem

no tak... będzie to zasadniczy problem 270751858-jezyk.gif Bo nie ma z czego wziąć impulsu... Ale elektryczne szyby masz grinser006.gif

EDIT: Chwila... Czyli masz centralny, to się jakoś się powinno dać. Zacząłbym od dobrania się do centralki zamka (o ile pamiętam powinna być pod kierownicą) i posprawdzania, na których kablach masz napięcie w chwili ryglowania zamka. Może się jedynie okazać, że Twój centralny jest sterowany masą zamiast plusem, wtedy chyba może być problem z wykorzystaniem impulsu hmm.gif

Napisano
  • Autor

> no tak... będzie to zasadniczy problem Bo nie ma z czego wziąć impulsu... Ale elektryczne szyby

> masz

> EDIT: Chwila... Czyli masz centralny, to się jakoś się powinno dać. Zacząłbym od dobrania się do

> centralki zamka (o ile pamiętam powinna być pod kierownicą) i posprawdzania, na których

> kablach masz napięcie w chwili ryglowania zamka. Może się jedynie okazać, że Twój centralny

> jest sterowany masą zamiast plusem, wtedy chyba może być problem z wykorzystaniem impulsu

nom, jest sterowany minusem ok.gif

Napisano

> nom, jest sterowany minusem

hmmm... Niech się wypowiedzą elektrycy, ale wg mnie powinno się dać to rozwiązać za pomocą przekaźnika samochodowego:

- pod styk 87 i 85 podpinasz stały +

- pod styk 86 podpinasz masę z zamka (impuls-)

- pod stykiem 30 dostajesz impuls +

Chyba, że impuls- jest za krótki i przekaźnik nie zdąży zareagować hmm.gif

EDIT: Niepotrzebnie kombinuję 270751858-jezyk.gif Domykacz z linka może być obsługiwany i plusem i minusem 270751858-jezyk.gif Ale i tak chętnie się dowiem, czy układ jw zadziałałby ok.gif

Napisano

> poproszę o linki do aukcji z takimi modułami, chciałbym coś takiego dołożyć do auta które ma

> centralny bez pilota

tak, jest coś takiego standardowo montowane w fabii z elektryką i centralnym, wkładasz klucz do zamka i zamykasz przytrzymując - szyba się zamyka bądź otwierasz przytrzymując szyba się otwiera ok.gif

Napisano

Stilo....

Starsze dodatkowo miały opcję odcinania wew klamek, jak się szybko 2 razy kluczyk do zamknięcia przekręciło.

Przytrzymanie kluczyka w tej pozycji powoduje zamknięcie szyb. W alarmie się to nazywało modułem komfortu...

Napisano

> centralny bez pilota

Golf III to miał

Napisano

...Tigra miala takie coś seryjnie, zamykales kluczykiem i sygnal szedl na centralny, alarm i domykacz...teraz mam to przerobione i wsio zamyka sie z pilota... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

zadziałał spoko, robiłem juz tak w poprzednim aucie gdzie dodatkowy kanał był minusem a bagaznik mialem na plusie...

kupię chyba coś takiego i dołożę do drzwi kierowcy klik nie bedzie pozniej problemu z domykaczem i sciemniaczem clown.gif

Napisano

No kolega powyżej napisał że w Megance a ja potwierdzę że i w Lagunie.

Domykanie szyb po dwukrotnym naciśnięciu zamykania z pilota (karty), aaaa i z kluczyka nie ma - bo nie ma kluczyka zlosnik.gif noooo jest ale tylko do awaryjnego otworzenia drzwi i nic więcej.

Napisano

> centralny bez pilota

co za problem wziąć impuls z rygla zamka centralnego? Zwykły MD2 wystarczy.

Napisano

> Jak się zamyka kluczykiem, to też ten sam efekt.

Jesteś pewien? Bo w moim kluczyk wogóle nie steruje centralnym zamkiem - i zacząłem się zastanawiać czy mam coś nie tak.

Napisano

Podpinajac sie pod centralny zamek zwroc uwage na taka hipotetyczna sytuacje: Kluczyki w samochodzie gra muzyka ty robisz sobie grilla, w pewnym momencie chcesz cos wziasc z samochodu poglosic radio itp, a ze okno otwarte to nie otwierasz drzwi tylko siegasz przez okno i niechcacy lokciem naciskasz przycisk od zamykania drzwi, w tym momencie okienka ida w gore i masz pieknie zabezpieczony samochod z kluczykami w srodku. W astrze przy wkladce zamka jest wystep ktory uruchamia mikrowlacznik, domykanie szybek nastepuje dopiero jak przekrecasz kluczyk w wkladce.

Napisano

> Jesteś pewien? Bo w moim kluczyk wogóle nie steruje centralnym zamkiem - i zacząłem się zastanawiać

> czy mam coś nie tak.

U mnie steruje, ale pewnie to kwestia ustawień w komputerze.

Napisano

> Podpinajac sie pod centralny zamek zwroc uwage na taka hipotetyczna sytuacje: Kluczyki w

> samochodzie gra muzyka ty robisz sobie grilla, w pewnym momencie chcesz cos wziasc z samochodu

> poglosic radio itp, a ze okno otwarte to nie otwierasz drzwi tylko siegasz przez okno i

> niechcacy lokciem naciskasz przycisk od zamykania drzwi, w tym momencie okienka ida w gore i

> masz pieknie zabezpieczony samochod z kluczykami w srodku. W astrze przy wkladce zamka jest

> wystep ktory uruchamia mikrowlacznik, domykanie szybek nastepuje dopiero jak przekrecasz

> kluczyk w wkladce.

Wiesz jakby Ci to powiedziec delikatnie, prawdopodobnie ktos szybciej by Ci to auto buchnał z kluczykami w stacyjce niz samoistnie zatrzasnał sobie klucze sam.

kolejna sprawa, radio mozna połaczyc ze gra bez kluczyka, mozna zabrac radio przenosne, no i na koniec z pewnych spraw sie wyrasta hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.