Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co jest z tymi designerami Subaru?

Featured Replies

Napisano

> To że jak Subaru miało fajne silniki to nikt nie zwracał uwago na wygląd

bo Subaru było kojarzone z samochodem, który fajnie jedzie i dobrze sie prowadzi....

Gdy mu odebrano te cechy (IMO najważniejsze) to stało się zwykłym i do tego brzydkich samochodem bez duszy, a legenda subaru odchodzi na dalszy plan....

szkoda...

Napisano

> ma czasami dużo więcej niż by się mogło wydawać... odpowiedź znajdziesz we współczynniku Cx czyli

> oporze powietrza...

tak, ale zgodzisz sie ze mna, że można zaprojektować fajny samochod którego współczynnik CX będzie odpowiedni ?

Napisano

> bo Subaru było kojarzone z samochodem, który fajnie jedzie i dobrze sie prowadzi....

> Gdy mu odebrano te cechy (IMO najważniejsze) to stało się zwykłym i do tego brzydkich samochodem

> bez duszy, a legenda subaru odchodzi na dalszy plan....

> szkoda...

BTW - macałem przed chwilą Trezie - całkiem fajna Toyota dla kobitki ok.gif

2011-New-Subaru-Trezia-Price.jpg

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Skad bierze sie pragnienie piekna w/na Imprezie? To Impreza, ma byc zabawa i mily czas. Piekne

> obrusy i srebrne sztucce to na swiatecznych obiadach...

EVO było zawsze ładniejsze ok.gif

Napisano

> Nie ma jak kipiaca energia i pieknem GC, te namietne przetloczenia, melancholijne klamki w

> gustownym kontrascie z zywym srebrem kolpakow...

> Czy klosze przednich kierunkowskazow pasuja do Tico?

> Skad bierze sie pragnienie piekna w/na Imprezie? To Impreza, ma byc zabawa i mily czas. Piekne

> obrusy i srebrne sztucce to na swiatecznych obiadach...

Ooo, Hyundai Accent zlosnik.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> oj tam oj tam... lepiej być brzydkim i budzić jakies emocje...

hmm.gifhmm.gifhmm.gif No nie powiedziałbym...

> jak bezpłciowym i "niewidzialnym" jak toyota czy VW

Odpowiedz sobie na to pytanie patrząc na wyniki sprzedaży grinser006.gif

Napisano

> To że jak Subaru miało fajne silniki to nikt nie zwracał uwago na wygląd

Ty chyba myślisz, że najlepiej sprzedająca się wersją jest STi...

Napisano

> bo Subaru było kojarzone z samochodem, który fajnie jedzie i dobrze sie prowadzi....

> Gdy mu odebrano te cechy (IMO najważniejsze) to stało się zwykłym i do tego brzydkich samochodem

> bez duszy, a legenda subaru odchodzi na dalszy plan....

> szkoda...

Subaru zawsze było kojarzone z tanim autem AWD.

Tanie kombi dla leśników itp.

Napisano

> No nie powiedziałbym...

a ja tak smile.gif

> Odpowiedz sobie na to pytanie patrząc na wyniki sprzedaży

1. nie bylo zadnego pytania

2. a co mnie wyniki sprzedaży? ja wiem ze nie jestem jak przecietny kowalski - dlatego VW i Toyota dla mnie to dno jesli chodzi o design. lubie odwage jaka pokazuje Nissan obecnie, czy Kia itp. a grzeczniutke auta, to wlasnie 2 ww. producenci smile.gif

i dlatego osobiscie wole (a raczej wolałem) brzydkie subaru, które COŚ w sobie ma, niz poprawne i bezplciowa masówe, ktora jest przecietna we wszystkim, zeby podobac sie wszystkim (-> Toyota i VW).

Napisano

> Ty chyba myślisz, że najlepiej sprzedająca się wersją jest STi...

Nie. Ale jeżdżąc nawet najtańszą zawsze się miało namiastkę STi.

Napisano

> Nie. Ale jeżdżąc nawet najtańszą zawsze się miało namiastkę STi.

oja... to trzeba bylo miec jednoczesnie niezla wyobraznie smile.gif

Napisano

> Nie. Ale jeżdżąc nawet najtańszą zawsze się miało namiastkę STi.

Jaką niby?

Napisano

> Jaką niby?

Boxer, 4x4, fajna trakcja. Nie musi być 500 KM żeby fajnie jeździć.

Napisano
  • Autor

> > Niestety już nie Teraz będzie robił Melexy. Choć może będzie Melex Evo XV.

> słyszałem o tym, ale czy to potwierdzone na 100% info ?

Wręcz przeciwnie. Te bzdury zostały kategorycznie zdementowane dzień po ich pojawieniu się w wątpliwych mediach.

Napisano
  • Autor

> oj tam oj tam... lepiej być brzydkim i budzić jakies emocje...

> jak bezpłciowym i "niewidzialnym" jak toyota czy VW

O Scirocco słyszałeś? Bo rozumiem że nie widziałeś skoro tak piszesz wink.gif

Napisano

Eee, na pewno test nieoficjalnej generacji. Finalnie będzie to inaczej wyglądało.

Napisano

> O Scirocco słyszałeś? Bo rozumiem że nie widziałeś skoro tak piszesz

widuje te scirocco na kazdym kroku i jedynym interesujacym szczegolem w nich jest okopcona rura wydechowa jak w ikarusie.jesli to jest awangarda stylistyki to pora umierac hehe.gif

Napisano

> tak, ale zgodzisz sie ze mna, że można zaprojektować fajny samochod którego współczynnik CX będzie

> odpowiedni ?

niestety ciężko będzie się zgodzić...

za co podam bardzo dobry przykład, auto wzorowane na naturze o jednym z najniższych współczynników Cx w historii, czyli Mercedes Bionic

mercedes-benz-bionic-car_uAMRR_22974.jpg

Napisano

> niestety ciężko będzie się zgodzić...

> za co podam bardzo dobry przykład, auto wzorowane na naturze o jednym z najniższych współczynników

> Cx w historii, czyli Mercedes Bionic

Opel Calibra miał Cx bodaj 0,25 co było na ówczesne czasy rewelacyjnym wynikiem, a i dziś wstydu nie przynosi.

Napisano

> O Scirocco słyszałeś? Bo rozumiem że nie widziałeś skoro tak piszesz

widziałem... czy naprawde myslisz ze tego auta da się nie zobaczyc na ulicy? wygląda jakby ktos rozdeptał golfa... a znaczek na masce - mistrzostwo... ferrari wanabe zlosnik2.gif

nuuuda panie... moze i lepiej niz reszta oferty, ale jedno auto nie zmienia wizerunku marki.

Napisano

> Eee, na pewno test nieoficjalnej generacji. Finalnie będzie to inaczej wyglądało.

tez mialem taka nadzieje, jak zobaczylem zdjecia obecnego modelu Outback/Legacy .... niestety tongue.gif

Napisano

> widziałem... czy naprawde myslisz ze tego auta da się nie zobaczyc na ulicy? wygląda jakby ktos

> rozdeptał golfa... a znaczek na masce - mistrzostwo... ferrari wanabe

> nuuuda panie... moze i lepiej niz reszta oferty, ale jedno auto nie zmienia wizerunku marki.

Scirocco powinno zostać w ofercie zamiast Golfa. Byłby wtedy pierwszy ładny Golf.

Tak samo Passat CC powinien zastąpić Passata. Byłby wtedy pierwszy ładny Passat.

W ogóle to VW zachowuje się dziwnie. "Patrzcie, zatrudniliśmy stylistów ale auta przez nich zrobione sprzedajemy jako inne modele bo obawiamy się, że 70-letni Hans albo inny Zygfryd ze sklerozą nie znajdzie swojego nowego auta na parkingu jeśli nie będzie wyglądało dokładnie tak samo jak stare".

Napisano

> Scirocco powinno zostać w ofercie zamiast Golfa. Byłby wtedy pierwszy ładny Golf.

> Tak samo Passat CC powinien zastąpić Passata. Byłby wtedy pierwszy ładny Passat.

dokladnie... ale lepiej zrobic taki myk wlasnie. ze wezmiemy golfa/passata i zmienimy klika blach/pastików stylizacyjnie i sprzedamy (to samo auto) 10-15k PLN drozej za podstawowa wersje...

> W ogóle to VW zachowuje się dziwnie. "Patrzcie, zatrudniliśmy stylistów ale auta przez nich

> zrobione sprzedajemy jako inne modele bo obawiamy się, że 70-letni Hans albo inny Zygfryd ze

> sklerozą nie znajdzie swojego nowego auta na parkingu jeśli nie będzie wyglądało dokładnie tak

> samo jak stare".

dobre smile.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Eee, na pewno test nieoficjalnej generacji. Finalnie będzie to inaczej wyglądało.

Eeee, na pewno się mylisz. To niestety są oficjalne zdjęcia prasowe.

Napisano

> Scirocco powinno zostać w ofercie zamiast Golfa. Byłby wtedy pierwszy ładny Golf.

> Tak samo Passat CC powinien zastąpić Passata. Byłby wtedy pierwszy ładny Passat.

Wtedy obydwa straciłyby to, co charakteryzowało je na przestrzeni wszystkich generacji- praktyczność.

Napisano

bionic ma 0.06 :D:D i co smile.gif

ktoś ma dane tych subaryn?

Napisano
  • Autor

> bionic ma 0.06 :D:D i co

> ktoś ma dane tych subaryn?

Nie mam współczynnika oporu powietrza, ale z nowym 2-litrowym silnikiem

148 KM, 197 Nm ma podobno spalać 6,5 l/100.

I to mimo napędu AWD! Częściowo tłumaczy to niska waga: 1 320 kg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.