Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co jest z tymi designerami Subaru?

Featured Replies

Napisano

Tak się zastanawiam... od wielu lat każda kolejna Impreza to coraz większe brzydactwo i nieporozumienie.

Najnowsza Impreza kontynuuje tą wątpliwą tradycję crazy.gif

Linie nadwozia to tragedia: przedni zderzak jak doczepiony od czego innego:

Subaru-Impreza-2012-06.jpg

tylny jakby wciosany z drewna

A poparztrzcie na linie nad przednim kołem na tym zdjęciu- kompletny dramat!

Subaru-Impreza-2012-04.jpg

A w ogóle całe to auto jest tak nijakie, że łatwo je pomylić z KIA icon_rolleyes.gif

Co jest z tymi designerami Subaru? niewiem.gif

Napisano

> Co jest z tymi designerami Subaru?

Nic, to tylko współpraca z Toyotą grinser006.gif

Napisano

no bo oni z przodu chcieli go pociągnąć jak najdalej hehe.gif

tragedia te auta, subaru w tym momencie straciło już praktycznie wszyztko, co czyniło je wyjątkowym autem facepalm%5B1%5D.gif, czekam aż ogłoszą, że ta impreza będzie również z napędem na przód hehe.gif

Napisano

Kiedys kojarzyly sie ze sprotem i z emocjami. Teraz jest ekologia i ciecie kosztow. IMO przegrywaja na calej lini z konkurencja. Pomimo tego, ze naped maja genialny. Zostaja tylko fanatycy marki.

Napisano

> Kiedys kojarzyly sie ze sprotem i z emocjami.

Powinni sie z włochami zaprzyjaźnić i zaprojektowac nadwozie u nich.... zlosnik.gif

Napisano

> Powinni sie z włochami zaprzyjaźnić i zaprojektowac nadwozie u nich....

Wystarczy zlecić. Włoskie studia projektują na zamówienie dla wielu firm. Ale Subaru woli dalej wypuszczać te swoje gnioty...

Napisano

> Tak się zastanawiam... od wielu lat każda kolejna Impreza to coraz większe brzydactwo i

> nieporozumienie.

Jak to co? Toyota grinser006.gif

Napisano

facepalm%5B1%5D.gif

W ogolę nie leży mi design tej sybaryny, a tylny zderzak to już stylistyczna porażka sick.gif Ech... dokąd ten świat zmierza frown.gif

Napisano

Mówiąc wprost, kupa z czarnym włosem.

Napisano

Z przodu to nieudana kopia ceeda no.gif a dalej jest już tylko gorzej facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Jak to co? Toyota

Jako szczęśliwy użytkownik Toyoty będę je bronił - one aż tak brzydkie nie są hehe.gif

Napisano

ale tu o ekologii i cięciu kosztów raczej nie ma mowy.

IMO to bardziej kwestia bezguścia stylistów ok.gif

Napisano

> ale tu o ekologii i cięciu kosztów raczej nie ma mowy.

> IMO to bardziej kwestia bezguścia stylistów

Dlaczego, po co placic za niezalezny projekt. W USA Subaru juz wprowadzilo mniejsze jednostki ale maja rewelacyjne mpg.

Napisano

Albo klientów. Ciekawe czy Subaru sprzedają się MIMO swego wyglądu czy też DZIĘKI temu że tak wyglądają?

Napisano

> Albo klientów. Ciekawe czy Subaru sprzedają się MIMO swego wyglądu czy też DZIĘKI temu że tak

> wyglądają?

Nie wiem jak jest naprawdę ale uważam, że jest wzrost sprzedaży. "Lanosow" widzi więcej na ulicach, jeżeli miałbym porównywać z poprzednimi modelami. Tylko ze nie Lanosów WRX/STI tylko tych najsłabszych wersji silnikowych.... bo taki Kowalski z parzęczewa naogoładał się na kablówce rajdów samochodowych i postanowił też sobie zakupic słynna Imprezę, a że nie stać go na utrzymanie STI'a / WRX'a to wybrał co wybrał...

Napisano

> Nie wiem jak jest naprawdę ale uważam, że jest wzrost sprzedaży. "Lanosow" widzi więcej na ulicach,

> jeżeli miałbym porównywać z poprzednimi modelami. Tylko ze nie Lanosów WRX/STI tylko tych

> najsłabszych wersji silnikowych.... bo taki Kowalski z parzęczewa naogoładał się na kablówce

> rajdów samochodowych i postanowił też sobie zakupic słynna Imprezę, a że nie stać go na

> utrzymanie STI'a / WRX'a to wybrał co wybrał...

IMO ceny Imprez nie są dla Kowalskich z Parzęczewa. Raczej kupują je ludzie, których wkurzają nieodśnieżone drogi zimą. A WRXa nie chcą, bo po co komu taki cudak do jeżdżenia po mieście?

Sam bym się zastanowił nad takim Legacy z dieslem pod maską. A Imprezę dla żony.

Napisano

> czekam aż ogłoszą, że ta impreza będzie również z napędem na przód

a tam na przód, hybryda to będzie coś grinser006.gif

a co do auta z obrazka - z tylu nadmuchana Honda Jazz po lifcie smile.gif

Napisano

nie musisz czekac

na niektore rynki byla juz impreza i legacy FWD

Napisano
  • Autor

Wersja sedan też idzie do produkcji, ale z konceptem ma niewiele wspólnego crazy.gif

Subaru-Impreza-2012-19.jpg

Napisano

już od dawna jest

Napisano

> Wersja sedan też idzie do produkcji, ale z konceptem ma niewiele wspólnego

wybitnie ładna to nie jest facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Pozwolę sobie na makabryczny żarcik:

Akurat było trzęsienie ziemi, jak robili tego Suba. Stąd takie a nie inne linie nadwozia.

Napisano

> wybitnie ładna to nie jest

Japończycy mają specyficzne poczucie estetyki. W końcu wymyślili pokemony zlosnik.gif

Napisano

Moze wreszcie sie skonczy gadanie, jakie to STI jest piekne.. screwy.gif

Nowa odmiana smierdzi vanem, az trudno wyobrazic sobie odmiane sportowa. zlosnik.gif

Napisano

jak najbardziej jest mowa.

Po 1: Subaru dostałoby od Unii wielka kare za dużą ilość jednostek napędowych wytwarzających sporą emisję spalin i musiało kilka silników wycofać, aby móc zostawić silnik w specyfikacji WRX i WRX STi.

Po 2: Subaru niestety nie wychodziłoby na plus, gdyby produkowali tylko szybkie auta. Stąd wymyślili sobie diesla, który nota bene nie udał im się zbyt bardzo (patrz sprawy padających szybko sprzęgieł, dwumas itp). A wiesz czego najwięcej się sprzedaje w PL? Foresterów w dieslu. Na drugim miejscu są Legacy/Outbacki, również w specyfikacji Boxer Diesel... Imprezy są gdzieś tam na szarym końcu...

Tego to już nie wiemy, chcąc podążyć za modą, współczesnymi trendami, cholera wie. Aczkolwiek Mitsu potrafi robić kolejne modele EVO, które są nowoczesne stylistycznie i nawiązujące do poprzedników...

Napisano

bardzo (patrz sprawy padających

> szybko sprzęgieł, dwumas itp).

Jeśli chodzi o sprzęgło to miało zbyt krótki skok dla niektórych użytkowników co to już milion przejeździli i wszystkim potrafią jeździć. Przynajmniej tak im się wydawało. Podejrzewam że jakby wsadzić takiego do STi to by z miejsca nie ruszył. Też by powiedział że wadliwe sprzęgło. Zdecydowana większość użytkowników nie miała z nim problemów. O padających dwumasach nie słyszałem.

> Aczkolwiek Mitsu

> potrafi robić kolejne modele EVO, które są nowoczesne stylistycznie i nawiązujące do

> poprzedników...

Niestety już nie frown.gif Teraz będzie robił Melexy. Choć może będzie Melex Evo XV.

Napisano

> bardzo (patrz sprawy padających

> Jeśli chodzi o sprzęgło to miało zbyt krótki skok dla niektórych użytkowników co to już milion

> przejeździli i wszystkim potrafią jeździć. Przynajmniej tak im się wydawało. Podejrzewam że

> jakby wsadzić takiego do STi to by z miejsca nie ruszył. Też by powiedział że wadliwe

> sprzęgło. Zdecydowana większość użytkowników nie miała z nim problemów. O padających dwumasach

> nie słyszałem.

na pewno sporo winy leży po stronie użytkowników, którzy być może nie jeździli wcześniej ze stałym 4x4, ale generalnie te sprzęgła powinny więcej wytrzymywać IMO...

> Niestety już nie Teraz będzie robił Melexy. Choć może będzie Melex Evo XV.

słyszałem o tym, ale czy to potwierdzone na 100% info ?

Napisano

no ok, ale ktore subaru impreza bylo ladne? czy wyrozniajace sie designersko?

impreze ceni sie za wlasciwosci jezdne i silnik, nigdy nie byla ladna czy wyrozniajaca sie, ot zwykly japonski samochodzik jakich wiele...

Napisano

> no ok, ale ktore subaru impreza bylo ladne? czy wyrozniajace sie designersko?

> impreze ceni sie za wlasciwosci jezdne i silnik, nigdy nie byla ladna czy wyrozniajaca sie, ot

> zwykly japonski samochodzik jakich wiele...

tak wyglada zwykly, japonski sedan?

Subaru-Impreza_WRX_STI_2006_1024x768_wallpaper_03.jpg

Napisano

> na pewno sporo winy leży po stronie użytkowników, którzy być może nie jeździli wcześniej ze stałym

> 4x4, ale generalnie te sprzęgła powinny więcej wytrzymywać IMO...

Tu nie tylko chodzi o napęd 4x4. Problemem jest bardziej krótki skok sprzęgła. Generalnie w cywilnych autach zanim Ci złapie sprzęgło to masz kawałek. Do tego przy zbyt mocnym dodaniu gazu zakręci ci ośką i tyle. Aczkolwiek przy dużych silnikach też je łatwo spalić jadąc na półsprzęgle. Przy 4x4 obciążenie jest sprzęgła jest dużo większe. Do tego krótki skok i duży moment od niskich obrotów. W każdym razie jeśli umiesz jaździć takim autem (co tak naprawdę wymaga kogoś kto wytłumaczy i troszku ćwiczeń) to jeździ się tym znakomicie. Musiał by Ci ktoś to bardziej obrazowo wytłumaczyć. Ale problem jest raczej z użytkownikami nie ze sprzęgłem. Samo sprzęgło jest bardzo dobrej jakości. Jedynie czego bym się czepiał to brak automatu. Aczkolwiek w PL są sami mistrzowie co to gardzą automatami.

> słyszałem o tym, ale czy to potwierdzone na 100% info ?

Ponoć była oficjalna informacja. Szkoda.

Napisano

> tak wyglada zwykly, japonski sedan?

A może pokaż zdjęcie podstawowej wersji tego modelu a nie zabawki za prawie 50 tys euro, co?

Napisano

> Tu nie tylko chodzi o napęd 4x4. Problemem jest bardziej krótki skok sprzęgła. Generalnie w

> cywilnych autach zanim Ci złapie sprzęgło to masz kawałek. Do tego przy zbyt mocnym dodaniu

> gazu zakręci ci ośką i tyle. Aczkolwiek przy dużych silnikach też je łatwo spalić jadąc na

> półsprzęgle. Przy 4x4 obciążenie jest sprzęgła jest dużo większe. Do tego krótki skok i duży

> moment od niskich obrotów. W każdym razie jeśli umiesz jaździć takim autem (co tak naprawdę

> wymaga kogoś kto wytłumaczy i troszku ćwiczeń) to jeździ się tym znakomicie. Musiał by Ci ktoś

> to bardziej obrazowo wytłumaczyć. Ale problem jest raczej z użytkownikami nie ze sprzęgłem.

> Samo sprzęgło jest bardzo dobrej jakości. Jedynie czego bym się czepiał to brak automatu.

> Aczkolwiek w PL są sami mistrzowie co to gardzą automatami.

na pewno dużo racji jest w tym co mówisz, tym bardziej, że ujeżdżałem Subaraki w rożnych specyfikacjach i nawet Impreza MY08 z 1.5 czy cywilnym 2.0 pod maska chodzi dość specyficznie, zupełnie inaczej niż "zwykłe auta".

Aczkolwiek coś tam musi jednak być, skoro SIP organizował "szkolenia" dla kierowców diesli i oferował remap ECU (zmniejszenie momentu)...

Napisano

aha, tylko, ze pokazujesz wersje STI, a widziales zwyklaka?

big_7F0703004637-01.jpg

nie jest to ladny designersko samochod... i nigdy nie byl smile.gif

Napisano

> aha, tylko, ze pokazujesz wersje STI, a widziales zwyklaka?

> nie jest to ladny designersko samochod... i nigdy nie byl

widziałem ok.gif

jest poprawne po prostu i wszystko ma na miejscu i zaryzykuje stwierdzenie, że nawet jest lekko zadziorne. a co nowa impreza to coraz bardziej 'zwykła'. poczekajmy na prezentacje chociażmy modelu WRX, może będzie lepiej ok.gif aczkolwiek wersja STi MY11 nie powalała, takie troche rozdmuchane suzuki albo chevrolet no.gif

Napisano

Jak by mu zdjąć to skrzydło, wlot na przedniej klapie i założyć normalne koła to tak. Załóż te wszystkie gadżety do jakiegokolwiek sedana i będzie ten sam efekt - a i jeszcze ten magiczny kolor zlosnik.gif.

Napisano

> no ok, ale ktore subaru impreza bylo ladne? czy wyrozniajace sie designersko?

> impreze ceni sie za wlasciwosci jezdne i silnik, nigdy nie byla ladna czy wyrozniajaca sie, ot

> zwykly japonski samochodzik jakich wiele...

100 % racji. Ja kupiłem bo już miałem dość myślenia typu "miesiąc się nic nie popsuło. Ciekawe co padnie?" I nie zawiodłem się.

Napisano

> Jak by mu zdjąć to skrzydło, wlot na przedniej klapie i założyć normalne koła to tak. Załóż te

> wszystkie gadżety do jakiegokolwiek sedana i będzie ten sam efekt - a i jeszcze ten magiczny

> kolor .

no niekoniecznie. wspominałem wyżej o STi MY11:

5258660491_31a9418106.jpg

i właśnie wygląda jakby wziąć jakiegoś Koreańczyka i doczepić mu spoilery i wydechy z tesco no.gif

Napisano

> 100 % racji. Ja kupiłem bo już miałem dość myślenia typu "miesiąc się nic nie popsuło. Ciekawe co

> padnie?" I nie zawiodłem się.

heh, mialem podobnie, dlatego gdy trafil mi sie Miś przygarnalem od razu waytogo.gif

teraz, odpukac, tylko leje smile.gif

Napisano

> Ponoć była oficjalna informacja. Szkoda.

oficjalnie wycofali się nawet ze sportu, aby zerwać z łatką marki sportowej. a zostać ekologiczną.

Jeżeli mnie pamięć nie myli to jakiś czas temu, w radio, był jakiś reportaż lub wywiad. (w każdym wypadku coś o tym słuchałem)

Napisano

> Wersja sedan też idzie do produkcji, ale z konceptem ma niewiele wspólnego

wyglada jak Corolla e15 sedan. icon_eek.gif

Napisano

I tak się będzie sprzedawać i to lepiej niż poprzednie wersje. I im bardziej obetną koszty, wsadzą słaby silnik, napęd na 1 oś i będzie to tani samochód to tym więcej ludzi go kupi. Pewnie mogliby zrobić ładne sportowe auto ale co z tego że podobałoby się wszystkim jak kupiliby je bardzo nieliczni ? A tak to dziadki sobie pokupuja bo całe życie chcieli mieć subaru a teraz nareszcie będzie ich stać smile.gif

Napisano

Nie ma jak kipiaca energia i pieknem GC, te namietne przetloczenia, melancholijne klamki w gustownym kontrascie z zywym srebrem kolpakow... facepalm%5B1%5D.gif

subaru_impreza_sedan_121_1577_v1.jpg

Czy klosze przednich kierunkowskazow pasuja do Tico?

Skad bierze sie pragnienie piekna w/na Imprezie? To Impreza, ma byc zabawa i mily czas. Piekne obrusy i srebrne sztucce to na swiatecznych obiadach...

Napisano

> Nic, to tylko współpraca z Toyotą

oj tam oj tam... lepiej być brzydkim i budzić jakies emocje...

jak bezpłciowym i "niewidzialnym" jak toyota czy VW smile.gif

ale prawda... kiedys subaru bylo brzydkie, ale nadrabiało technologia - oferowało cos unikalnego... teraz zostalo tylko brzydkie...

Napisano

> jak najbardziej jest mowa.

> Po 1: Subaru dostałoby od Unii wielka kare za dużą ilość jednostek napędowych wytwarzających sporą

> emisję spalin i musiało kilka silników wycofać, aby móc zostawić silnik w specyfikacji WRX i

> WRX STi.

> Po 2: Subaru niestety nie wychodziłoby na plus, gdyby produkowali tylko szybkie auta. Stąd

> wymyślili sobie diesla, który nota bene nie udał im się zbyt bardzo (patrz sprawy padających

> szybko sprzęgieł, dwumas itp). A wiesz czego najwięcej się sprzedaje w PL? Foresterów w

> dieslu. Na drugim miejscu są Legacy/Outbacki, również w specyfikacji Boxer Diesel... Imprezy

> są gdzieś tam na szarym końcu...

> Tego to już nie wiemy, chcąc podążyć za modą, współczesnymi trendami, cholera wie. Aczkolwiek Mitsu

> potrafi robić kolejne modele EVO, które są nowoczesne stylistycznie i nawiązujące do

> poprzedników...

chyba sie nie zrozumielismy. Owszem jezeli chodzi o silniki to z ekologia ma to bardzo wiele wspolnego. Dlatego wspomnialem o mniejszych wersjach silnikowch. Ale co wspolnego z ekologia ma taki wyglad z d*py smile.gif ? IMO NIC

Napisano

> Ale co wspolnego z ekologia

> ma taki wyglad z d*py ? IMO NIC

To że jak Subaru miało fajne silniki to nikt nie zwracał uwago na wygląd smile.gif

Napisano

> Ale co wspolnego z ekologia

> ma taki wyglad z d*py ? IMO NIC

ma czasami dużo więcej niż by się mogło wydawać... odpowiedź znajdziesz we współczynniku Cx czyli oporze powietrza...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.