Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kzak ... coś mocnego i fajnego ...

Featured Replies

Napisano

> Bardzo reprezentatywne grono mające wiele do powiedzenia na temat aut >250KM 100kPLN. Z autopsji.

Pomijając Twoje kompleksy i dziwny sposób afiszowania się nimi,

to gdybyś przeczytał ze zrozumieniem pierwszy wątek, to wiedziałbyś,

że pytanie dotyczy podania "PROPOZYCJI", a nie wrażeń z jazdy "z autopsji".

Tak czy inaczej, napisałeś, zaistniałeś cieszę się Twoim szczęściem waytogo.gif

Napisz jeszcze coś w temacie tego wątku tylko, bo na razie nic sensownego z siebie nie wykrztusiłeś.

Napisano

> j.w. jakieś pomysły do rozważenia ?

> coś fajnego rocznik od 08

> cena do 100 tyś pln

> moc raczej powyżej 250 koni

> diesel albo benzyna ( ale do zgazowania ... )

> jakieś pomysły ?

> myślałem o 350z ..ale chyba się nie da w tej kasie ...

> Mazda 6 3.7 V6 ... to znowu tylko amerykaniec który jest zwyczajnie brzydki

Chevrolet Camaro food.gif

Napisano

> pierwsze pomyłka ... jak już kiosk ruchu to tylko SRT8 ... a na taki 100 tyś. to za mało

> drugie ... no cóż jakoś przejadły mi się skrzydła na atrapce ... poza tym ten silnik nie ma sensu

> ...

> trzecie ... zerowa użyteczność tylko jako fun car ... jak jeździ się tym jak Elise to ja dziękuje

> ... coś jak jazda na deskorolce dupą po asfalcie

coś takiego ??

Napisano

> - Patrol3.0D+VitaraEVOIII+Mondeo2.0+Mustang

nu i widzisz, chłopie.

to nie moja biografia z AK, tylko obecna flota grinser006.gif

mustang w sumie się nie łapie, bo to tylko 4.0 palacz.gif

chcesz za 100 ? weź mojego stanga 2010 hehe.gif

drugą stówkę dorzuć za pozostałe waytogo.gif

mojej żony też chcesz kupic 30.GIF

na swędzenie pindolka polecam antybiotyki. Na powiększenie niestety leków nie ma icon_rolleyes.gif, więc ci nie doradzę.

szkoda, że spieprzyłeś koledze wątek.

Może ktoś posprząta ??

wystarczyło kliknąć "wyloguj" i miałbyś lepszy dzień.

czerwona.gif

Napisano
  • Autor

> A co myślisz o BMW 135 w M-pakiecie? niepozorne i fajne autko

brzydkie jak noc...

poza tym za małe crazy.gif

Napisano

> 500 Abarth Esseesse - 180KM, choc mozna bez problemu zrobic i 250.

SS ma 160KM... przynajmniej w teorii, bo w praktyce na hamowni wychodzi zazwyczaj ~155

no i wersją SS nie da się jeździć w Polsce...

> Ale za to jaka masa

> Wlasnie w ten weekend ujezdzam taka wersje cabrio z lopatkami przy kierownicy i muze powiedziec, ze

> podoba mi sie o wiele bardziej niz klasyczna manualna skrzynka. I chod automatow nie

> akceptuje, to tą i mozna poszalec i mozna sie lenic dajac w tryb auto.

ten automat to straszna kupa, i to nie tylko moje zdanie. zlosnik.gif

> A ze odkurzacz i wciaga

> wszytko ci sie rusza, nie musze chyba tlumaczyc

odkurzacz? bez przesady smile.gif to auto daje mnóstwo frajdy, ale osiągi na prostej ma dość przeciętne. wink.gif

Napisano

> SS ma 160KM... przynajmniej w teorii, bo w praktyce na hamowni wychodzi zazwyczaj ~155

U mnie w firmie stoja samochodu parku rasowego FAPu i mamy tu zwykle abarthy, esseesse i ferrarka tez sie zdarzyla, znaczy 500 w wydaniu ferrari. Ostatnio na polecenie FAP do abarthow montowalismy zmodyfikwoane uklady wydechowe, wiec nie sa to fabryczne modele jak latwo sie domyslic.

> no i wersją SS nie da się jeździć w Polsce...

Poniewaz?

> ten automat to straszna kupa, i to nie tylko moje zdanie.

Duz bardziej podpasowal mi niz ze zwykla skrzynia, ale to ze wzgledu na zawieszenie tego zwyklego - bylo tak niemozebnie utwardzone, ze niedobrze sie robilo podczas jazdy po Wawie. Zdanei mojei Dori, ktora rowniez miala okazje nim pojezdzic troche. Automat z manetkami przy kierownicy w trybie manual i sport daje duzo wiecej frajdy niz zwykly manual.

> odkurzacz? bez przesady to auto daje mnóstwo frajdy, ale osiągi na prostej ma dość przeciętne.

Audi A8 4.2 TDI nie dalo dzisiaj rady - obydwaj wiedzielismy, ze sie scigamy. Od razu przyznam, ze nie wiem jak sie jezdzi Audi grinser006.gif

Napisano

> U mnie w firmie stoja samochodu parku rasowego FAPu i mamy tu zwykle abarthy, esseesse i ferrarka

> tez sie zdarzyla, znaczy 500 w wydaniu ferrari.

no i co z tego ma wynikać że stoją u Ciebie w firmie?

prostuję Twój błąd - Abarth 500 SS nie ma 180KM, tylko 160KM - i to na dodatek na papierze, bo zazwyczaj na hamowni wychodzi mu trochę mniej...

to co piszesz o zrobieniu 250KM "bez problemu" to też bajka, bo samo osiągnięcie 200+ nie jest takie łatwe.

zwykły Abarth 500 po dobrym sofcie wychodzi ~170KM i jeździ lepiej niż wersja SS. a powyżej 170KM zaczynają się "sprzętowe" schody

>Ostatnio na polecenie FAP do abarthow

> montowalismy zmodyfikwoane uklady wydechowe, wiec nie sa to fabryczne modele jak latwo sie

> domyslic.

jak sądzę, montowaliście wydechy Monza wink.gif

bardzo ładnie brzmią, szkoda że po roku rdza odchodzi z nich płatami...

> Poniewaz?

ponieważ połączenie utwardzonego w stosunku do "zwykłego" Abartha zawieszenia plus 17" felgi powoduje że w warszawie są miejsca, gdzie trzeba zwalniać do 5km/h... to auto już w serii to gokart, a wersja SS to już hardkor nie nadający się do jazdy

> Duz bardziej podpasowal mi niz ze zwykla skrzynia, ale to ze wzgledu na zawieszenie tego zwyklego -

> bylo tak niemozebnie utwardzone, ze niedobrze sie robilo podczas jazdy po Wawie. Zdanei mojei

> Dori, ktora rowniez miala okazje nim pojezdzic troche. Automat z manetkami przy kierownicy w

> trybie manual i sport daje duzo wiecej frajdy niz zwykly manual.

ta skrzynia to dramat, działa bardzo powoli i nie trafia z biegami, nijak nie przystaje do charakteru tego auta...

> Audi A8 4.2 TDI nie dalo dzisiaj rady - obydwaj wiedzielismy, ze sie scigamy. Od razu przyznam, ze

> nie wiem jak sie jezdzi Audi

wiesz, ja też bardzo lubię 500 Abartha, ale nie ma się co oszukiwać - to audi robi setkę prawie sekundę szybciej niż Abarth 500 SS wink.gif

Napisano

> Myślisz(Marzysz) o dziarskim aucie i pytasz o opinię na AK? Przecież to forum użytkowników DU

> hewroletów i Pand lub Panda stage 2,5 tj Bravo. Opinie te bierzesz poważnie pod uwagę ?

> Mnóstwo tu użutkowników aut 100kPLN,

> Czy może strzeliłeś sobie piwo i szukasz podniesienia swego ego wśród witualnych gawędziarzy AK?

> Pytanie retoryczne, gdybyś faktycznie szukał infrormacji merytorycznych nie dał byś postu na AK, bo

> to tak jakby prosić o radę obsługę biedronki w kwestii doboru wina do szparagów.

> Sorry, kolejny gawędziarski wątek prowadzący do eksponowania swoich marzeń i bliżej nie określonych

> planów.

> Jak zwykle w wątku najwięcej porad i sugestii mają użytkownicy auto

> AK Rules, niezmiennie od 2004r.

ok.gif

Napisano

> no i co z tego ma wynikać że stoją u Ciebie w firmie?

> prostuję Twój błąd - Abarth 500 SS nie ma 180KM, tylko 160KM - i to na dodatek na papierze, bo

> zazwyczaj na hamowni wychodzi mu trochę mniej...

> to co piszesz o zrobieniu 250KM "bez problemu" to też bajka, bo samo osiągnięcie 200+ nie jest

> takie łatwe.

> po dobrym sofcie wychodzi ~170KM i jeździ lepiej niż wersja SS. a powyżej 170KM zaczynają się

> "sprzętowe" schody

Oj Yarek, Yarek, nie chodzi, ze stoja u mnie w firmie, tylko JAKIE stoja u mnei w firmie - prasowka FAP, nie takie, ktore bierzesz z polki. Dlatego nie maja one 160, a 180KM, a 260KM zdaje sie Hamman ogarnal, a jakas inna firma z tego t-jeta wycisnela 360KM. 240KM zdaje sie we Wloszech w sejaku ktos ogarnal (musialbym odnalezc film z jego hamowania), wiec wartosci 200+KM nie sa jakis nadzwyczajnym dzielem w tym silniku.

> ponieważ połączenie utwardzonego w stosunku do "zwykłego" Abartha zawieszenia plus 17" felgi

> powoduje że w warszawie są miejsca, gdzie trzeba zwalniać do 5km/h... to auto już w serii to

> gokart, a wersja SS to już hardkor nie nadający się do jazdy

Zarowno poprzedni jak i ten byly na 17" felgach, ale ten ierwszy mial zdecydowanie twardze zawieszenie, co rowniez jest mozliwe patrzac na modele, na parkingu (mamy rowniez przygotwanego do rajdow - wydmuszka z klatka i kublami Recoaro).

> ta skrzynia to dramat, działa bardzo powoli i nie trafia z biegami, nijak nie przystaje do

> charakteru tego auta...

No nie jest to klasyczny automat zmieniajacy biegi w sposob niemal niezauwazalny to fakt. W trybie zwyklym jest to wrecze denerwujace. Ale - jak wczesniej wspomnialem - wlaczenie trybu sport oraz wylaczneie auto, co pozwala na zmiane biegow wtedy gdy ja chce, a nei elektronika naprawde daje wiele wiecej frajdy. Oczywicie nastepstwa wlaczenia trybu sport daja sie od razu zauwazyc - turbina wiecej dmucha od razu, i biegi zmieniaja sie zdecydowanie szybciej. Ale podkreslam - nie w trybie auto, lecz manetkami.

> wiesz, ja też bardzo lubię 500 Abartha, ale nie ma się co oszukiwać - to audi robi setkę prawie

> sekundę szybciej niż Abarth 500 SS

Jak widac potwierdza sie informaca, ze te abarthy nie sa z polki.

Napisano

> Oj Yarek, Yarek, nie chodzi, ze stoja u mnie w firmie, tylko JAKIE stoja u mnei w firmie - prasowka

> FAP, nie takie, ktore bierzesz z polki. Dlatego nie maja one 160, a 180KM,

Jeździłem większością wersji 500tki jakie ma FAP dla prasy i wiem co mówię wink.gif

> a 260KM zdaje sie

> Hamman ogarnal, a jakas inna firma z tego t-jeta wycisnela 360KM.

> 240KM zdaje sie we Wloszech

> w sejaku ktos ogarnal (musialbym odnalezc film z jego hamowania), wiec wartosci 200+KM nie sa

> jakis nadzwyczajnym dzielem w tym silniku.

"zdaje się" "jakaś inna firma" "w sejaku ktoś ogarnął" - no to fajnie, ja wiem że powstają takie wynalazki, ale wmawiaj ludziom, że 240KM robi się w tym aucie "bez problemu" bo to nieprawda.

wszystko powyżej zrobienia programu na ~170KM to w tym aucie problem, bo pod maską nie ma na nic miejsca.

> Ale podkreslam - nie w trybie auto, lecz manetkami.

ta skrzynia to kupa i nie pasuje do tego auta, koniec kropka

a jak mam używać manuala, to wolę porządną manualną skrzynię ze "zwykłego" Abartha, którą się świetnie obsługuje.

> Jak widac potwierdza sie informaca, ze te abarthy nie sa z polki.

500 abarth w wersji SS jakie FAP ma dla dla prasy mają afaik seryjny program silnika, co najwyżej mają dodatki typu fotele sabelta czy wydech monza, które mocy nie dodają...

Napisano

jako użytkownik A3 proponuję Ci S3 grinser006.gif

Za 100 tys kupisz 2-3 latka z giffem na ok 280 koni a jak Ci mocy zacznie brakować z chipujesz i będziesz miał ponad 300 a wtedy to auto lata. ok.gif

Spalanie nie jest tragiczne u mnie przy 260 koniach na drugim komputerze mam 10,5 a delikatnie nie jeżdżę. S3 pali podobnie.

Napisano

> Jeździłem większością wersji 500tki jakie ma FAP dla prasy i wiem co mówię

Widze, ze sie nie dogadamy.

Napisano

> j.w. jakieś pomysły do rozważenia ?

> coś fajnego rocznik od 08

> cena do 100 tyś pln

> moc raczej powyżej 250 koni

> diesel albo benzyna ( ale do zgazowania ... )

> jakieś pomysły ?

> myślałem o 350z ..ale chyba się nie da w tej kasie ...

> Mazda 6 3.7 V6 ... to znowu tylko amerykaniec który jest zwyczajnie brzydki

focus RS

Insignia Kombi OPC

Seicento 1.4 Tjet 200KM> zlosnik.gif

Napisano

Rozbiłeś bank...! claps.gif

Dodam IMO, że po haśle mocna benzyna + zamiar zagazowania wątek powinien zostać z automatu zablokowany.

> STI gazują

Prawda, jednego takiego w STI ktoś upolował aparatem na jednej z wrocławskich stacji LPG podczas tankowania i był hicior internetu.

Zatem doradzałbym mocnego diesla BMW.

Pozdr.

Napisano

Ja bym poszedł w focusa RS - miałem okazję jeździć tym wynalazkiem i zrobił na mnie wrażenie. A do tego wszystkiego jest funkcjonalny jak zwykły focus i da się tym w miarę jeździć po naszych drogach.

Nie wiem tylko jak z gazem hmm.gif

Napisano

> Prawda, jednego takiego w STI ktoś upolował aparatem na jednej z wrocławskich stacji LPG podczas

> tankowania i był hicior internetu.

Szukać za bardzo nie trzeba - Tarnowie pod Czakramem (dystrybutor instalacji BRC) stoi demo. Ponoć robili kilkanaście sztuk, więc jest tego trochę. Co nie zmienia faktu że o gazowaniu takich samochodów mam takie same zdanie jak Ty.

Napisano

> Szukać za bardzo nie trzeba - Tarnowie pod Czakramem (dystrybutor instalacji BRC) stoi demo. Ponoć

> robili kilkanaście sztuk, więc jest tego trochę. Co nie zmienia faktu że o gazowaniu takich

> samochodów mam takie same zdanie jak Ty.

Miałem podobne zdanie jak Wy dopóki nie kupiłem saaba "w turbo" i "w gazie". Gaz zamontowany dwa miesiące przed moim zakupem. Gdybym kupił go bez LPG wtedy na 80% nie założyłbym go. Przez pierwsze pół roku - gazu nie używałem. Teraz go wystroiłem i do spokojnego turlania się po mieście jest w sam raz. W momencie kiedy muszę pojechać szybciej, wciskam magiczny przycisk LPG OFF i korzystam z pełnej mocy.

Napisano

> Nie wiem tylko jak z gazem

Niemcy już zagazowali zatem info można poszukać na ich forach jak również jest szansa że coś o gazowaniu 2,5T będzie na forach poświęconych marce Volvo!

MABZ gdzieś to wyszukał:

DVCI0008.jpg

DVCI0006.jpg

DVCI0003.jpg

DVCI0002.jpg

Take czasy... facepalm%5B1%5D.gif

P.S. Co do samego RSa to bym nie kupował bo to festyn!

Napisano

> Take czasy...

Ja tam nie wróg - ktoś chce - niech gazuje aczkolwiek ja bym w życiu czegoś takiego nie zrobił smirk.gif

> P.S. Co do samego RSa to bym nie kupował bo to festyn!

Może i festyn - ale jeździ całkiem fajnie zlosnik.gif

Napisano

> Ja tam nie wróg - ktoś chce - niech gazuje aczkolwiek ja bym w życiu czegoś takiego nie zrobił

> Może i festyn - ale jeździ całkiem fajnie

Ale nie w serii bo jest za ciężki, po przejechaniu kilku km po dotarciu już dzwoniłem do ziomka umawiać się na program.

Napisano
  • Autor

> Rozbiłeś bank...!

> Dodam IMO, że po haśle mocna benzyna + zamiar zagazowania wątek powinien zostać z automatu

> zablokowany.

ciekaw jestem dlaczego ... i dlaczego próbujesz określać co mogę a czego nie mogę zrobić ze swoją potencjalną własnością ...

jak mi się spodoba to z RS'a zrobię mieszkanie dla kotów smirk.gif

> Prawda, jednego takiego w STI ktoś upolował aparatem na jednej z wrocławskich stacji LPG podczas

> tankowania i był hicior internetu.

> Zatem doradzałbym mocnego diesla BMW.

> Pozdr.

miał ktoś może do czynienia z Laguną Coupe ? zlosnik.gif

bo jest ładna ... a 3.0 Dci powinno dawać radę smile.gif

Napisano

> ciekaw jestem dlaczego ... i dlaczego próbujesz określać co mogę a czego nie mogę zrobić ze swoją

> potencjalną własnością ...

> jak mi się spodoba to z RS'a zrobię mieszkanie dla kotów

> miał ktoś może do czynienia z Laguną Coupe ?

> bo jest ładna ... a 3.0 Dci powinno dawać radę

jesli 3.0 dci to jest to samo w schabie to omijaj szerokim lukiem

Napisano
  • Autor

> jesli 3.0 dci to jest to samo w schabie to omijaj szerokim lukiem

jeśli tak to tylko potwierdza zasadę że w Renault trzeba omijać wszystko co tylko aspiruje do mocnego ... najlepiej im wychodzą osły robocze .. blush.gif

Napisano

> Ale nie w serii bo jest za ciężki, po przejechaniu kilku km po dotarciu już dzwoniłem do ziomka

> umawiać się na program.

Ja jeździłem akurat zrobionym na ~350 KM - serią nie jeździłem więc nie mam odniesienia.

Generalnie nie mam zbyt często do czynienia z mocnymi wozami i dla mnie RS wymiata zlosnik.gif

Napisano

Pytasz to Ci odpowiadamy, gaz pasuje do sportowego auta jak pięść do nosa i tylko to niektórzy chcieli tu napisać.

Oczywiście na końcu zrobisz jak chcesz.

Pozdr.

Napisano

> Pytasz to Ci odpowiadamy, gaz pasuje do sportowego auta jak pięść do nosa i tylko to niektórzy

> chcieli tu napisać.

Są też czysto praktyczne przeciwskazania. Chociażby minimalny zasięg czy to że ciężka butla zmienia wyważenie samochodu. Ale niech każdy robi jak uważa.

Napisano

Witam.

Sti i do gazu. W wawie jest warsztat ogarniający takie wynalazki. Kumpel ma Legacy 2.5 N/A w gazie i nie narzeka. Zapytaj na forum Subaru, tam czegoś konkretnego na pewno się dowiesz ok.gif

Napisano

> Jak na ośkę daje radę

> Dźwięk silnika również

I nawet da się zagazować hehe.gif

ale ja wieszałbym za zagazowanie tego auta nono.gif

Napisano

> Niemcy już zagazowali zatem info można poszukać na ich forach jak również jest szansa że coś o

> gazowaniu 2,5T będzie na forach poświęconych marce Volvo!

> MABZ gdzieś to wyszukał:

Wypraszam sobie, to KrisSz wyszukał wink.gif

Napisano

> Ale nie w serii bo jest za ciężki, po przejechaniu kilku km po dotarciu już dzwoniłem do ziomka

> umawiać się na program.

Bo porównywałeś do swojego RS mkI.

Mało co tak przyspiesza na wszystkich biegach jak standardowy RS. Ale program oczywiście robi mu jeszcze lepiej cool.gif

Napisano

> jeśli tak to tylko potwierdza zasadę że w Renault trzeba omijać wszystko co tylko aspiruje do

> mocnego ... najlepiej im wychodzą osły robocze ..

nie przesadzajmy.

przykład: clio sport (Williams, Ragnotti), megane sport (Williams), 5 turbo (Elf),

Fakt, dużych szybkich aut nie robią, ale w małych mają niewiele konkurencji.

Napisano

> nie przesadzajmy.

> przykład: clio sport (Williams, Ragnotti), megane sport (Williams), 5 turbo (Elf),

> Fakt, dużych szybkich aut nie robią, ale w małych mają niewiele konkurencji.

Poczytaj sobie jak się sypie Megane RS- np. nie wchodzą biegi po ledwie 10 tys km!

Dali więcej mocy, ale skrzynia nie jest w żaden sposób wzmocniona claps.gif

http://www.racingforum.pl/index.php?s=&showtopic=77152&view=findpost&p=918027

Napisano

> Poczytaj sobie jak się sypie Megane RS- np. nie wchodzą biegi po ledwie 10 tys km!

> Dali więcej mocy, ale skrzynia nie jest w żaden sposób wzmocniona

> http://www.racingforum.pl/index.php?s=&showtopic=77152&view=findpost&p=918027

Kolega ma Clio Sport z 2009r i juz chyba 3 silnik w nim siedzi sick.gif. Generalnie auto wiecej stoi na serwisie niz jezdzi oslabiony.gif. Ale trzeba przyznac, ze jak juz jezdzi to fajnie smiga wink.gif

Napisano

> Kolega ma Clio Sport z 2009r i juz chyba 3 silnik w nim siedzi .

To się nazywa SWAP i jest ostatnio bardzo modne w tuningu...! wink.gif

Napisano

> To się nazywa SWAP i jest ostatnio bardzo modne w tuningu...!

Tylko on jakos zadnych przyrostow mocy nie mial z tego powodu zlosnik.gif

A tak na powaznie, to go nie tuningowal. Silniki wymianiali mu na gwarancji, bo podaly jak muchy oslabiony.gif

Napisano

> jeśli tak to tylko potwierdza zasadę że w Renault trzeba omijać wszystko co tylko aspiruje do

> mocnego ... najlepiej im wychodzą osły robocze ..

Jasne. Jedne z jaszybszych FWd na Ringu to osly robocze hehe.gif

Podobnie fakt, ze od dosc dlugiego czasu swietnie sobie radza w klasie hothatch'y to tez dowod na to jak kiepskie auta buduja... Tak czytam ten watek i sie zastanawiam czy Ty wogole wiesz o czym mowisz hmm.gif

Napisano

> jesli 3.0 dci to jest to samo w schabie to omijaj szerokim lukiem

To nie jest ten sam silnik 3.0 dci,montowany w np. Vel Satisie,tylko całkiem nowa jednostka.

Napisano

> Poczytaj sobie jak się sypie Megane RS- np. nie wchodzą biegi po ledwie 10 tys km!

> Dali więcej mocy, ale skrzynia nie jest w żaden sposób wzmocniona

> http://www.racingforum.pl/index.php?s=&showtopic=77152&view=findpost&p=918027

czy na pewno jedna awaria skrzyni swiadczy o rozpadaniu sie jej co 10 tys??

Napisano

> czy na pewno jedna awaria skrzyni swiadczy o rozpadaniu sie jej co 10 tys??

Czy tak trundo zrozumieć czytany tekst?

Nie "co 10 tys." - to po pierwsze.

Po drugie problemy z wrzucaniem biegu zdarzają się też w innych egzemplarzech Megane RS

w podanym wątku.

Po trzecie nawet jedno, praktycznie fabrycznie nowe auto z tego rodzaju problemami, świadczy dobitnie o jakości marki.

Napisano
  • Autor

> Jasne. Jedne z jaszybszych FWd na Ringu to osly robocze

> Podobnie fakt, ze od dosc dlugiego czasu swietnie sobie radza w klasie hothatch'y to tez dowod na

> to jak kiepskie auta buduja... Tak czytam ten watek i sie zastanawiam czy Ty wogole wiesz o

> czym mowisz

wystarczy mi że Ty wiesz .

eot blush.gif

Napisano

> Czy tak trundo zrozumieć czytany tekst?

> Nie "co 10 tys." - to po pierwsze.

ok. czeski błąd. ale czepiasz sie - nie ma to znaczenia w tym kontekscie.

> Po drugie problemy z wrzucaniem biegu zdarzają się też w innych egzemplarzech Megane RS

> w podanym wątku.

hmmm... no u mnie tez jest zgrzyt przy wysokich obrotach - ale to nie jest "awaria" tylko TTTM - czasem mu sie zdarza... Renault skopało... ale nie jest to awaria.

> Po trzecie nawet jedno, praktycznie fabrycznie nowe auto z tego rodzaju problemami, świadczy

> dobitnie o jakości marki.

hmmm... żadna marka nie ma 0% awaryjności... zatem o każdej można na podstawie jednej poważniejszej awarii (a zawsze sie znajdzie egzemplarz) wysnuć wniosek o jej jakości?

Napisano

> ok. czeski błąd. ale czepiasz sie - nie ma to znaczenia w tym kontekscie.

> hmmm... no u mnie tez jest zgrzyt przy wysokich obrotach - ale to nie jest "awaria" tylko TTTM -

> czasem mu sie zdarza... Renault skopało... ale nie jest to awaria.

Aha, dopiero zauważyłem że jeździsz Meganką.

Masz rację, w Renault skrzynia działająca jakby była zrobiona z przypadkowych części, a prowadnice jak z patyków to nie awaria, to strandard.

> hmmm... żadna marka nie ma 0% awaryjności... zatem o każdej można na podstawie jednej poważniejszej

> awarii (a zawsze sie znajdzie egzemplarz) wysnuć wniosek o jej jakości?

O jakości skrzyni Renault nie trzeba w ogóle dyskutować- bo kto jeździł ten wie.

A kto nie wie- jak Ty- ten zapewne nigdy nie jeździł niczym lepszym. I tyle.

Napisano

> Aha, dopiero zauważyłem że jeździsz Meganką.

> Masz rację, w Renault skrzynia działająca jakby była zrobiona z przypadkowych części, a prowadnice

> jak z patyków to nie awaria, to strandard.

dokładnie smile.gif

> O jakości skrzyni Renault nie trzeba w ogóle dyskutować- bo kto jeździł ten wie.

> A kto nie wie- jak Ty- ten zapewne nigdy nie jeździł niczym lepszym. I tyle.

jakosc tutaj rozumiem jako awaryjność (co napisałem).

bo że jest nieprecyzyjna, ma za długi skok i "ogolnie" jej brakuje - to pełna zgoda... taka marka "niedorobiona".

Napisano

> To nie jest ten sam silnik 3.0 dci,montowany w np. Vel Satisie,tylko całkiem nowa jednostka.

ok

ale tez wypadaloby poczekac czy beta testerzy zrobia na tym motorze wiecej niz 150kkm bez awarii

Napisano

> dokładnie

> jakosc tutaj rozumiem jako awaryjność (co napisałem).

> bo że jest nieprecyzyjna, ma za długi skok i "ogolnie" jej brakuje - to pełna zgoda... taka marka

> "niedorobiona".

No niestety.

Jeździłem dwoma egzemplarzami Megane RS,

co prawda demonstracyjnymi, ale i tak- oba miały problemy z wrzucaniem biegów.

Jedno auto miało przejechane 3 tys km, drugie 7.

Że też francuzi nigdy nie mogą zrobić dobrej skrzyni biegów no.giffrown.gif

Napisano

> No niestety.

> Jeździłem dwoma egzemplarzami Megane RS,

> co prawda demonstracyjnymi, ale i tak- oba miały problemy z wrzucaniem biegów.

> Jedno auto miało przejechane 3 tys km, drugie 7.

> Że też francuzi nigdy nie mogą zrobić dobrej skrzyni biegów

A wiesz co jest w tym najśmieszniejsze? Kolega jimbo uprawia w sąsiednim wątku propagandę na rzecz większego momentu obrotowego i ciśnięcia na średnio/niskich obrotach gazu do oporu. Już widzę jak mu skrzynia bezawaryjnie dobija do 50 tys km hehe.gif

Napisano

Zastanawiałeś się nad sprowadzeniem samochodu z US? Sorki ale wątek nieco zboczył z toru i mogłem coś pominąć grinser006.gif

Z twoich wypowiedzi, wygląda na to że najlepszy byłby dla Ciebie Hyundai Genesis... ale u nas to nowość. Może ze stanów udało by się wyrwać za rozsądne pieniądze (tylko że trzeba mieć gotówkę żeby go ściągnąć a później leasingować).

Można też szukać w PL, z tego co pamiętam nie powinieneś mieć problemu z oceną czy był przystankiem grinser006.gif

Hyundai GENESIS

jest jeszcze Infinity, niby to samo co z Nissan.. ale jakoś lepiej wygląda.

Infinity G37

Jest też wersja w 5 drzwiowa, która bardziej mi podchodzi

G 37 sedan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.