Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

o drożejącym OC

Featured Replies

Napisano

Jako że mi wychodzi 10 października udałem się do stałej agentki celem kalkulacji wysokości składki.

Auto mam na tatę ja jestem współwłaścicielem, i tak:

2 lata temu kwota oc 204zł zeszły rok już 300zł wszystko w HDI.

Zajeżdżam wczoraj a pani mi mówi w HDI 400 ale w PZU będzie najtaniej bo 320zł a siakieś Interriski i inne to nawet i po 600zł za seicento 900 sciana.gif

Zrobiłem taaakie oczy bo przecie PZU zawsze było najdroższe a tu miła niespodzianka.

Swoją droga złodziejstwo te polisy nigdy ani stłuczki a co roku więcej trzeba płacić.

Napisano
  • Autor

> Ufaj dalej agentce.

że co robi mnie w kija? cfaniaczek.gif

Ofert firm mi przedstawiła chyba z 5, w przyszłym tygodniu udam się do innej zobaczymy co mi wyliczą.

Tak czy siak każdy agent musi na Tobie zarobić kwestia tylko ile smirk.gif

Napisano

> Tak czy siak każdy agent musi na Tobie zarobić kwestia

> tylko ile

Nawet z tym zyskiem agenta nie musi być drożej niż w "centrali", bo oni mają spore upusty hurtowe. Idź do innego agenta i nie mów, że chcesz kontynuować ubezpieczenie, tylko że kupiłeś sobie samochód, chcesz wykupić OC i szukasz najtańszej oferty grinser006.gif. Będziesz miał 30% taniej niż u poprzedniego przy kontynuacji hehe.gif.

Napisano

> że co robi mnie w kija?

Nie. Po prostu zarabia. Ja ostatnio ubezpieczalem twingolota u brokera ubezpieczeniowego i mieli lepsza oferte niz u agenta.

Napisano

W ubiegłym roku płaciłem 296zł, w tym straszliwa podwyżka do 303zł (Hestia)...Gdzie wy się ubezpieczacie, że macie podwyżki po 100zł?

Napisano

> że co robi mnie w kija?

> Ofert firm mi przedstawiła chyba z 5, w przyszłym tygodniu udam się do innej zobaczymy co mi

> wyliczą.

> Tak czy siak każdy agent musi na Tobie zarobić kwestia tylko ile

Policz w mbanku. Niedawno mieli gwarancje najniższej ceny. Jeśli nie lubisz takiej formy sprzedaży to przynajmniej będzie wiedział na ile agentka Cię rżnie.

Napisano

a u mnie OC w wyszło teraz taniej o 40 zł niż w zeszłym roku smile.gif

czy mam głosić że ubezpieczenia tanieją ??

(nie odpisujecie)

wink.gif

Napisano

> Tak czy siak każdy agent musi na Tobie zarobić kwestia tylko ile

Na OC zarabiają tyle, że nie wiadomo co robić z tą "ogromną" kasą smirk.gif

Napisano

> Policz w mbanku. Niedawno mieli gwarancje najniższej ceny. Jeśli nie lubisz takiej formy sprzedaży

> to przynajmniej będzie wiedział na ile agentka Cię rżnie.

Mbank wcale nie jest najtańszy. Ja za Uno 1.5 zapłaciłbym ponad 600 zł, a za to w Liberty Direct zapłaciłem 400. Sprawdzałem też inne towarzystwa i nigdzie nie wyliczyli mi mniej niż 500.

Napisano

> Mbank wcale nie jest najtańszy. Ja za Uno 1.5 zapłaciłbym ponad 600 zł, a za to w Liberty Direct

> zapłaciłem 400. Sprawdzałem też inne towarzystwa i nigdzie nie wyliczyli mi mniej niż 500.

To fakt. W mBanku najniższa składka wyszła mi około 650 zł, a sprawdzilem teraz w Liberty i jest to ok. 520 zł

Napisano

walić agentów, w tym roku ubezpieczyłem na rankomat.pl i ubezpiecznie tańsze niż rok temu smile.gif

Napisano

> Mbank wcale nie jest najtańszy. Ja za Uno 1.5 zapłaciłbym ponad 600 zł, a za to w Liberty Direct

> zapłaciłem 400. Sprawdzałem też inne towarzystwa i nigdzie nie wyliczyli mi mniej niż 500.

w moim przypadku You Can Drive z kodem jest najtańsze zlosnik.gif ale ja piękny i młody jestem - 602 zł za 1,6 bez zniżek zlosnik.gif

Napisano

> walić agentów, w tym roku ubezpieczyłem na rankomat.pl i ubezpiecznie tańsze niż rok temu

Mi jednak w mbanku wyszło najtaniej, zapłaciłem 268 a rankomat mówi najtaniej 280. Ale to może być różnie w zależności od sytuacji.

Napisano

Może nie motoryzacyjne ale u mnie w firmie_ kopalni ubezpieczenie majątku podnieśli prawie o 300 %

Coś chyba towarzystwa cienko przędą skoro stawki podnoszą

Wiec nie ma się co dziwić ze ubezpieczenie OC idzie w górę .A na marginesie moze zaczynają stawki zrównywać z stawkami TU w UE

Napisano

> Może nie motoryzacyjne ale u mnie w firmie_ kopalni ubezpieczenie majątku podnieśli prawie o 300 %

> Coś chyba towarzystwa cienko przędą skoro stawki podnoszą

> Wiec nie ma się co dziwić ze ubezpieczenie OC idzie w górę .A na marginesie moze zaczynają stawki

> zrównywać z stawkami TU w UE

A jakie sa przecietnie w EU ?

Napisano

w Hdi. skoda fabia 1.4

OC+NW+assistance 500 (wyzsze niz standardowe)= kwota 520zł

bez assistance 460 zł

Napisano

A tego nie wiem

jakiś miesiąc dwa czytałem jakiś artykuł co porównywał nasze stawki z stawkami na "Zachodzie "

średnio wychodziło ze mamy najtańsze ubezpieczenia w krajach UE

Napisano

> A tego nie wiem

> jakiś miesiąc dwa czytałem jakiś artykuł co porównywał nasze stawki z stawkami na "Zachodzie "

> średnio wychodziło ze mamy najtańsze ubezpieczenia w krajach UE

To pewnie racja.

Ale wsumie ciekawi mnie jaka jest srednia europejska.

Napisano

> prosze pisze ze u nas jest 100 euro a w EU 300

ale nikt nie bierze pod uwage sredniej krajowej

Napisano

> A jakie sa przecietnie w EU ?

Nominalnie jak w Polen, tyle, że kwoty w jurkach...

Napisano

> Swoją droga złodziejstwo te polisy nigdy ani stłuczki a co roku więcej trzeba płacić.

... z czegoś się "jeszcze kasa na akumulator" wziąć musi...

Napisano

> ... z czegoś się "jeszcze kasa na akumulator" wziąć musi...

IMO raczej efekt maksymalnego obcinania wyceny przez co coraz więcej osób naprawia w ASO, plus coraz młodszy park maszynowy.

Napisano

Lepszym przelicznikiem jest ilość nabytego paliwa za średnią krajową w kraju i zagranicą .U nas są setki litrów a tam tysiące

Napisano

> IMO raczej efekt maksymalnego obcinania wyceny przez co coraz więcej osób naprawia w ASO, plus

> coraz młodszy park maszynowy.

Niedawno MarekF przytoczył statystyki że jest zupełnie przeciwnie, mamy coraz więcej starszych aut.

Napisano

> Lepszym przelicznikiem jest ilość nabytego paliwa za średnią krajową w kraju i zagranicą .U nas są

> setki litrów a tam tysiące

i to i to sprowadza sie do tego ze dobrze zarabiajacy jegomosc w PL dorasta do poziomu bezrobotnego na zasiłku w EU

Napisano

Ja dostałem przeedłużenie OC z NW w Allianz z 420 roku temu na 514, za fokę.

W liberty direct dziś wykupiłem OC+ NW za 332 zł. Pewnie nabiłem komuś 50 zł bo jakiś kod promocyjny z netu wziąłem ale co mi tam.

Napisano

Możesz dobrze zarabiać i mieć wysokie koszty utrzymania

Jak również możesz mało zarabiać i mieć małe koszty utrzymania

Napisano

> i to i to sprowadza sie do tego ze dobrze zarabiajacy jegomosc w PL dorasta do poziomu bezrobotnego

> na zasiłku w EU

Chyba Cie troche ponioslohehe.gif

Napisano

> Chyba Cie troche ponioslo

moze minimalnie, aczkolwiek niestety jest przepasc pomiedzy tym co zarabiaja ludzie tam a tu,

Napisano

> Policz w mbanku. Niedawno mieli gwarancje najniższej ceny. Jeśli nie lubisz takiej formy sprzedaży

> to przynajmniej będzie wiedział na ile agentka Cię rżnie.

Ja liczyłem miesiac temu wszystkie TU on-line i wyszlo mi najtaniej w AXA ok.gif jakby co to oddam kod znizkowy na 60zł znizki - priv zlosnik.gif

Napisano

> Chyba Cie troche ponioslo

W Irlandii dostajesz okolo 820 euro miesiecznie z zasilku dla bezrobotnych. Jesli masz dzieci to wiecej.

Takze tak czy siak jest to wiecej niz srednia pensja w Polsce.

Napisano

> Zajeżdżam wczoraj a pani mi mówi w HDI 400 ale w PZU będzie najtaniej bo 320zł a siakieś Interriski

> i inne to nawet i po 600zł za seicento 900

> Zrobiłem taaakie oczy bo przecie PZU zawsze było najdroższe a tu miła niespodzianka.

bo w PZU jest zwyzka za wiek (poniżej 25 lat) 30%, a w innych nawet i 90%, tak mi i ojcu ostatnio powiedziala kobieta jak rejestrowaliśmy autko. W PZU najtaniej bylo

Napisano

> bo w PZU jest zwyzka za wiek (poniżej 25 lat) 30%, a w innych nawet i 90%, tak mi i ojcu ostatnio

> powiedziala kobieta jak rejestrowaliśmy autko. W PZU najtaniej bylo

U mnie jak ktos ma 18 lat i chce ubezpieczyc jakies mocne auto, to dostanie zwyzke rzedu 1000%

Napisano

> bo w PZU jest zwyzka za wiek (poniżej 25 lat) 30%, a w innych nawet i 90%, tak mi i ojcu ostatnio

> powiedziala kobieta jak rejestrowaliśmy autko. W PZU najtaniej bylo

nie wierzę aż, PZU jest jednym z najdroższych... ja też rejestrowałem furę poniżej 25 lat i w końcu wziąłem Generali, bo spośród firm nie-krzaków wypadało najkorzystniej

Napisano

> nie wierzę aż, PZU jest jednym z najdroższych...

Ciekawe. Dla mnie PZU jest jednym z najtańszych... smirk.gif

Napisano

> Ciekawe. Dla mnie PZU jest jednym z najtańszych...

dla mnie również ... ubezpieczałam niedawno TIPO, to przepisując się do ich funduszu emerytalnego zmniejszyło mi to koszt ubezpieczenia wink.gif

Od zawsze Ojciec miał PZU i ja też mam ... nie narzekam, a usuwanie szkody - szybko, sprawnie ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.