Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skad handlarze biora auta?

Featured Replies

Napisano

Pytanie troche z ... ale bardzo ciekawi mnie pytanie skad handlarze biora auta?

allegro przegladam 3 lub 4 razy dziennie, lokalna gazeta, nawet stanalem przed wjazdem na gielde tak jak handlarze skupujacy auta i lipa.

koncza mi sie juz pomysly... jezdzic po polsce sie nie oplaca. szukam lokalnie.

Napisano

> Pytanie troche z ... ale bardzo ciekawi mnie pytanie skad handlarze biora auta?

> allegro przegladam 3 lub 4 razy dziennie

takich jak Ty jest pewnie tysiące i kto pierwszy ten lepszy wink.gif

ja pierwszy tel od handlarza miałem zanim na mailu pojawiło się info że ogłoszenie jest aktywne spineyes.gif

na giełdzie to stoją już na dojazdach

Napisano

> Pytanie troche z ... ale bardzo ciekawi mnie pytanie skad handlarze biora auta?

> allegro przegladam 3 lub 4 razy dziennie, lokalna gazeta, nawet stanalem przed wjazdem na gielde

> tak jak handlarze skupujacy auta i lipa.

> koncza mi sie juz pomysly... jezdzic po polsce sie nie oplaca. szukam lokalnie.

zlosnik.gif 3 liga ze szrotów , 1 liga z banków/firm

Napisano

> allegro przegladam 3 lub 4 razy dziennie, lokalna gazeta, nawet stanalem przed wjazdem na gielde

> koncza mi sie juz pomysly... jezdzic po polsce sie nie oplaca. szukam lokalnie.

Podstawowe pytanie - szukasz dla siebie czy na handel?

Napisano

pooglądaj na Discovery fani 4 kółek, tak powinni wyglądać handlarze autami. Tu u nas to jest tak, że każdy chce cię zrobić w bambuko sztuka polega na tym żeby się nie dać zlosnik.gif

Napisano

Bo widzisz handel samochodami to nie taka prosta sprawa jak sie moze wydawać i wszystko to jest trochę bardziej skomplikowane i czasochlonne.

Zwykle tanio kupic, drogo sprzedać nie jest juz takie oczywiste swiety.gif

Napisano

> allegro przegladam 3 lub 4 razy dziennie, lokalna gazeta, nawet stanołem przed wjazdem na gielde

A próbowałeś stanąć przy wjeżdzie na szrot? devil.gif

na wiosne szwagier pohandlował auto z handlarzem facepalm%5B1%5D.gifi do dziś sciana.gifa oddał nie lepszy zlosnik.gif

Napisano

Też sobie szukam autka i prawie wszystkie ogłoszenia to handlarze i komisy i nawet nie chce mi się dzwonic i wypytywać

Napisano

Handlarz kupuje auto z dużym przebiegiem, z jakimiś uszkodzeniami, pilnuje licytacji u ubezpieczycieli itd.

Później takie autko naprawia i sprzedaje jako prawie nówkę.

EDIT: Zobacz sobie to autko, pewnie pochodzi z niemieckiej ubezpieczalni. Popatrz jakie są uszkodzenia. Da się to za sensowny pieniądz naprawić, ale dla ubezpieczyciela w Niemczech jest to szkoda całkowita, Niemiec nie będzie się bawił w naprawę na używanej desce i używanych poduszkach, więc auto idzie na handel a Niemiec dostaje kasę.

Ktoś kupi to autko w PL, wymieni deskę, poduszki, usunie crash-datę, wymieni napinacze pasów, wymieni błotnik, drzwi... pomaluje i będzie ładne autko.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> pooglądaj na Discovery fani 4 kółek, tak powinni wyglądać handlarze autami. Tu u nas to jest tak,

> że każdy chce cię zrobić w bambuko sztuka polega na tym żeby się nie dać

a teraz przypomnij sobie jaki przewaznie profit maja na tych autach a ile nie raz maja przy nich roboty....

to tylko TV.

95% handlazy picuje auta tylko zeby sprzedac

Napisano

> 95% handlazy picuje auta tylko zeby sprzedac

dlatego napisałem, że tak powinni wyglądać handlarze zlosnik.gif

Napisano

> Handlarz kupuje auto z dużym przebiegiem, z jakimiś uszkodzeniami, pilnuje licytacji u

> ubezpieczycieli itd.

> Później takie autko naprawia i sprzedaje jako prawie nówkę.

> EDIT: Zobacz sobie to autko, pewnie pochodzi z niemieckiej ubezpieczalni. Popatrz jakie są

> uszkodzenia. Da się to za sensowny pieniądz naprawić, ale dla ubezpieczyciela w Niemczech jest

> to szkoda całkowita, Niemiec nie będzie się bawił w naprawę na używanej desce i używanych

> poduszkach, więc auto idzie na handel a Niemiec dostaje kasę.

> Ktoś kupi to autko w PL, wymieni deskę, poduszki, usunie crash-datę, wymieni napinacze pasów,

> wymieni błotnik, drzwi... pomaluje i będzie ładne autko.

> Pozdrawiam BAS

W taki sposób kupiłem paska dla siebie, po crash teście w reichu; niemcowi nie opłacało się naprawiać, ale mi tak.

Napisano

> pooglądaj na Discovery fani 4 kółek, tak powinni wyglądać handlarze autami.

Przecież u nas też tak jest - a to psiknie się sprajem, a to wypełni dziurę żywicą, a to poskręca całość na starych śrubach, a to przypicuje chińskim alumem nałożonym na stare hamulce.

> Tu u nas to jest tak, że każdy chce cię zrobić w bambuko sztuka polega na tym żeby się nie dać

I tak od wieków - jak nie walka o ogień, to o jedzenie / kobiety (w zależności od potrzeby chwili), a jak nie o jedzenie / kobiety to o w miarę rozsądne auto...

Napisano
  • Autor

szukam auta dla siebie

jakiegos taniego najlepiej z lpg na dojazdy do pracy.

musi byc sprawny, wyglad sprawa drugorzedowa...

chodzi mi o auta do kilku tysiecy złotych, ogłodszenia na które trafiam to auta przewaznie z okolicy

Napisano

A jakie furman szukasz?

A ze mnie to się śmiali jak szukałem pól roku samochodu.

Napisano

Np. Siedzą sobie w Polsce dostają "katalog" z uszkodzonymi autami z Francji. Wybierają coś i to coś przyjeżdża do Polski na lawecie.

Napisano

> Np. Siedzą sobie w Polsce dostają "katalog" z uszkodzonymi autami z Francji. Wybierają coś i to coś

> przyjeżdża do Polski na lawecie.

Pod warunkiem,że nie ma w dowodzie CIRCULATION INTERDITE,jak było po craschu uznane do kasacji,albo nieubezpieczone w terminie,bo wtedy nigdzie w Uni go nie zarejestrujesz.

Napisano

płacą za te informacje likwidatorom szkód w ubezpieczalniach , to duży deal ok.gif i można oberwać w ucho za przeszkadzanie ok.gif

Napisano

Albo jadą dyszlem/lawetą na wschodnie niemcy,dogadują się z turasami i w zależności od stanu,wracają na kołach(samochody muszą mieć jakiś mały defekt,obcierki,300tys. albo szukają takiego stosunkowo młodego po craschu-wtedy jeden do drugiego woła powiedz turasowi,że 4-torby ma otwarte(airbagi grinser006.gif),wstawiają na lawetę i w polsce mają mietka lakiernika/blacharza,znajomych co im licznik poniżej 200tys. skręci,błedy usunie,części z dziupli albo allegro za groszę,potem polerka,plack i giełda/otomoto itp zlosnik.gif

Napisano

> Albo jadą dyszlem/lawetą na wschodnie niemcy,dogadują się z turasami i w zależności od

> stanu,wracają na kołach(samochody muszą mieć jakiś mały defekt,obcierki,300tys. albo szukają

> takiego stosunkowo młodego po craschu-wtedy jeden do drugiego woła powiedz turasowi,że 4-torby

> ma otwarte(airbagi ),wstawiają na lawetę i w polsce mają mietka lakiernika/blacharza,znajomych

> co im licznik poniżej 200tys. skręci,błedy usunie,części z dziupli albo allegro za

> groszę,potem polerka,plack i giełda/otomoto itp

Jeszcze raz, ze co? Moglbys tak kilkoma zdaniami zamiast jednym wielokrotnie zlozonym? icon_rolleyes.gif

Napisano

Albo kupują jakiegoś 300tys.+ z małymi wadami/obcierkami,wgniotkami,lekko dziabniętego,turasy ich znają na pamięć więc cena z placu jest jak gdyby dla detalistów.

W Polsce mają lakiernika,blacharza,skręcają licznik,wymieniają np kierownicę myją silnik,polerka,plack na kokpit i opony i wystawiają.

Młode auta poważnie rozbite pakują na lawety,a w Polsce składają kożystając z części z dziupli,paserów,allegro.Czasami też kręcą licznik,bo 4-latek ma 150kkm na 70kkm i j.w. Can be? wink.gif

Napisano

> Albo kupują jakiegoś 300tys.+ z małymi wadami/obcierkami,wgniotkami,lekko dziabniętego,turasy ich

> znają na pamięć więc cena z placu jest jak gdyby dla detalistów.

> W Polsce mają lakiernika,blacharza,skręcają licznik,wymieniają np kierownicę myją

> silnik,polerka,plack na kokpit i opony i wystawiają.

> Młode auta poważnie rozbite pakują na lawety,a w Polsce składają kożystając z części z

> dziupli,paserów,allegro.Czasami też kręcą licznik,bo 4-latek ma 150kkm na 70kkm i j.w. Can be?

nie mozna bylo tak od razu? 20.GIF

Napisano

> pooglądaj na Discovery fani 4 kółek, tak powinni wyglądać handlarze autami.

faktycznie. Nie zapomnę odcinka w którym slicznie pomalowali jakąś terenówkę na czarno a potem... odcieli kawalek błotnika zeby wsadzic jakis tam tjuningowy zdeś. A na koniec wkrecili na chama listwy blachowkrętami. Faktycznie, profi robota waytogo.gif

ze nie wspomnę o nagminnym malowaniu szprajem z tesco. Zagadnienie zabezpieczenia antykorozyjnego chyba jest im kompletnie obce.

Napisano

Polscy naciągacze kupują samochody w stanie agonalnym od tureckich oszustów którzy swoje komisy w Niemczech zapełniają szrotami sprzedawanymi przez włoskich cwaniaczków jako złom.

Do tego wszelkiej maści likwidacje komornicze, przekręty z papierami, rzeźba w bardziej lub mniej skasowanych egzemplarzach, czasem zwykłe pośrednictwo, etc.

Jeżeli chodzi o Ciebie to - zakładając, że nie próbujesz zrobić interesu na czymś o czym nie masz pojęcia - mam wrażenie, że szukasz 'perełki za darmo'. Od razu Ci powiem na swoim doświadczeniu - da się zlosnik.gif ale to okazja znajdzie Ciebie a nie odwrotnie.

Napisano

> ja pierwszy tel od handlarza miałem zanim na mailu pojawiło się info że ogłoszenie jest aktywne

jakis czas temu szukalem pewnego autka, 2x dziennie przegladalem allegro, dorwalem ogloszenie, ktore pojawilo sie z rana ok godz. 11, jak zadzwonilem to juz gosc powiedzial, ze nieaktualne, nastepnego dnia auto bylo znow na allegro z innymi fotkami i 20% drozej.

Napisano

> jakis czas temu szukalem pewnego autka, 2x dziennie przegladalem allegro, dorwalem ogloszenie,

> ktore pojawilo sie z rana ok godz. 11, jak zadzwonilem to juz gosc powiedzial, ze nieaktualne,

> nastepnego dnia auto bylo znow na allegro z innymi fotkami i 20% drozej.

To ja obserwowalem pewne auto ktore stalo w komisie, cena wahala sie +- 1500zl icon_eek.gif

Dlaczego nie wiem.

Skad handlarza auta biora auta?

Skad sie tylko da, aby kupic tanio i sprzedac jak najdrozej, tak jak kolega wspomnial, z ogloszen prywatnych, szrotow, ubezpieczalni itp itd

Napisano

> jakis czas temu szukalem pewnego autka, 2x dziennie przegladalem allegro, dorwalem ogloszenie,

> ktore pojawilo sie z rana ok godz. 11, jak zadzwonilem to juz gosc powiedzial, ze nieaktualne,

> nastepnego dnia auto bylo znow na allegro z innymi fotkami i 20% drozej.

Trzeba było kupić. Widocznie dobre auto było skoro natychmiast poszło.

Napisano

Moj sasiad ma komis w niemczech i placi tam ludziom za to aby po wioskach wyszukiwali tam auta. Pozniej te auta targa do Polski. Jeszcze nie widzialem tam ciekawego samochodu.

Jak wiekszosc handlarzy tak jak pisza koledzy aby taniej pozniej sie wymyje, wypastuje a jakis jelen sie znajdzie. Chociaz, kolega bez wielkiego ogladania kupil od handlarza corrolke jezdzi i jezdzi a popsuc sie nie chce zlosnik.gif

A nowe auto juz 4 raz na lawecie do serwisu jechalo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

co do szybkiego sprzedania auta

opisywalem w maotokaciku padło , które w opisie było bezwypadkiem, bardzo dobry stan techniczny i wizualny... poszło nastewpnego dnia ...

znalazł sie jelen i kupuił.

widziałem rowniez audi c4 z lpg - własciciel chciał 2000zł , te same auto wystawione było w komisie za 3700.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.