Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie tanie OC dla młodego kierowcy?

Featured Replies

Napisano

> 22 lata, prawko od soboty

> na małe auto typu saxo

U mnie również MTU jest najtańsze smile.gif

Napisano

U nas byla masakra...

Najtaniej wyszedl allianz direct bo zwyzki nie liczyli przy mlodocianym kierowcy...

Dla info, wlasciciel pelne znizki, wspolwlasciciel w puli zwyzkowej, prawko niecale 3 lata, auto 2.0, OC+NNW platne w ratach 500zl

Napisano

> na małe auto typu saxo

Sprawdź w mbanku. Taniej dla siebie nie znalazłem.

Napisano

Może tutaj ale tak naprawdę to trzeba obdzwonić wszystkich i zobaczyć co oferują

Napisano

> na małe auto typu saxo

PTU

Napisano

> na małe auto typu saxo

dużo różńych danych ma znaczenie na znizki / zwyzki w roznych firmach. nie da sie jednoznacznie stwierdzić ,ze ten jest tani a y drogi. sprawdź www.rankomat.pl. to jest porównywarka kilkunastu firm ubezpieczeniowych.

Napisano

u mnie najtaniej wyszlo w allianz direct, ale ja jestem wpisany jak wspolwlasciciel a wlascicielem jest tata. W tym wypadku nie ma zwyzek za wiek ponizej 25 lat, bo allianz direct jest zainteresowany wylacznie wlascicielem ok.gif

Napisano

> Zobacz MTU. Od wielu lat w moim przypadku są bezkonkurencyjni.

Maja spora wzwyzke za mlodocianego do 25 lat i prawko krocej niz 3 lata i za auto starsze niz 12 lat (nie wiem ile ma to Saxo, ale jest szansa, ze sie zlapie).

Napisano

> na małe auto typu saxo

CUK ,tam maja sporo towarzystw , policza gdzie wychodzi najtaniej.

Napisano

i wyszlo drozej o 300 zl niz w direct w naszym przypadku...

Napisano

> na małe auto typu saxo

You Can Drive waytogo.gif - oferta dla osób do 30 roku życia

Jak coś to wygeneruje Ci kod i będzie jeszcze taniej waytogo.gif

u mnie OC+NNW przy 0 zniżkach za poj. 1,6 l wyszło 635 zł

YCD wymaga min . 2 letniego "stażu" IMHO ciężko będzie znaleźć coś poniżej 1-1.2 tyś zł

Napisano

> na małe auto typu saxo

Axa Direct ma na dzień dzisiejszy 20% zniżki za zakup przez internet (w praktyce wychodzi około 24-26%)...

Dla mnie na Ibizę 1.6 OC+NNW kierowcy i pasażerów bez żadnych zniżek wyszło niecałe 750zł

Napisano

popytaj wszędzie, bo zbyt wiele spraw ma wpływ na ubezpieczenie.

Mnie najtaniej, jako młodemu kierowcy z współwłasnością, wyszło w Warcie.

Sąsiad ma auto w PZU, na matkę plus on współwłasność, dopłaca 50 zł za siebie do wyliczeń matki. Za Sienę 1.6 16v wyszło mu coś koło 350 zł rocznie.

Napisano

> na małe auto typu saxo

Mi najtaniej wyszło w Alianz, prawko od maja, samochód Peugeot 106 1,1. Cena 550 PLN OC+NW

Napisano
  • Autor

będę dopisywał tutaj co gdzie wyszło:

Allianz Direct = 2110 PLN - OC + NNW

You Can Drive = za krótko prawko więc się nie kwalifikuje

mBank = 2 974,80 PLN - OC + NNW

edit1:

Liberty Direct = 1 739,43 - OC + NNW

Napisano

> będę dopisywał tutaj co gdzie wyszło:

ceny jak z kosmosu nie masz nikogo zeby auto na wspolwlasnosc wziac? oszczednosci byłby ogromne lizak.gif

Napisano

Zapytaj w PZU, mi za SAMa 2.3ltr z 2011r, <25l wiek, prawko 6l, wyszło 1400zł (płatne w 2 ratach, w 1 wychodzi 10% taniej)

Napisano

> You Can Drive = za krótko prawko więc się nie kwalifikuje

Odmówili sprzedaży ubezpieczenia ?

Napisano
  • Autor

> ceny jak z kosmosu nie masz nikogo zeby auto na wspolwlasnosc wziac? oszczednosci byłby ogromne

mam, mogę na siebie i braciaka

ja mam zniżki chyba 50% więc u niego zwyżka nie byłaby jakaś straszna

sęk w tym, że jak młody zaliczy dzwona to polecą mi zniżki, a że mam współwłasność z żonką to i jej się dostanie ...

Napisano

Przemeldowanie na jakąś wiochę do babci/dziadka nie wchodzi w grę?

Napisano

Zobacz w PTU. Brałem OC dla A4 1.9TDI '98, wiek poniżej 25, 2 lata bezszkodowe i wyszło najtaniej. Wcześniej miałem Allianz ale jak mi przyszło ponad 3k za cały rok to postanowiłem zmienić. W PTU wyszło 1.5k z tym że musiałem wziąć dodatkowy pakiet tzw. mazowiecki czyli NNW (30pln) i "na życie" (100pln chyba).

Na koniec mala ciekawostka. Allianz (widziałem na papierze) i kilka innych towarzystw (tak powiedziała pani w ubezpieczeniach) podnieśli wiek nawet do 30 lat yikes.gif Allianz podniósł do 29 lat.

Napisano

> mam, mogę na siebie i braciaka

> ja mam zniżki chyba 50% więc u niego zwyżka nie byłaby jakaś straszna

> sęk w tym, że jak młody zaliczy dzwona to polecą mi zniżki, a że mam współwłasność z żonką to i jej

> się dostanie ...

to jak tobie i zonie potraca te 10% na rok to bedzie ile 200pln ? (bo nie wiem jakie wysokie placisz OC a moze i AC :/ ), wystarczy sie umowic ze w razie kolizji brat pokryje ci roznice wynikajaca z utraty znizek. rocznie da mu to pewno oszednosc z 1500pln

Napisano

Ubezpieczenie najlepiej kupować za pomocą brokera czy multiagenta, zwał go jak zwał. Ma oferty kilku towarzystw i czasem potrafi tak dobrać warunki ubezpieczenia, że naprawdę można sporo zaoszczędzić, albo dosłownie za grosze dostać AC w wersji nazwijmy je premium albo jakieś inne dodatki.

Wiem, że sporo takich ofert jest na favore.pl tylko jest ich tak dużo, że trzeba je sobie przefiltrować po miejscu zamieszkania

http://www.favore.pl/cat141311_komunikacyjne.html

Oczywiście jak mamy zniżki to też je taki agent uwzględni, ale kary też.

Napisano

> Zobacz w PTU. Brałem OC dla A4 1.9TDI '98, wiek poniżej 25, 2 lata bezszkodowe i wyszło najtaniej.

> Wcześniej miałem Allianz ale jak mi przyszło ponad 3k za cały rok to postanowiłem zmienić. W

> PTU wyszło 1.5k z tym że musiałem wziąć dodatkowy pakiet tzw. mazowiecki czyli NNW (30pln) i

> "na życie" (100pln chyba).

PTU odchodzi od ubezpieczeń komunikacyjnych - info z wewnątrz.

> Na koniec mala ciekawostka. Allianz (widziałem na papierze) i kilka innych towarzystw (tak

> powiedziała pani w ubezpieczeniach) podnieśli wiek nawet do 30 lat Allianz podniósł do 29

> lat.

a to już jakiś czas temu się zaczęło chyba od warty

Napisano

> mam, mogę na siebie i braciaka

> ja mam zniżki chyba 50% więc u niego zwyżka nie byłaby jakaś straszna

> sęk w tym, że jak młody zaliczy dzwona to polecą mi zniżki, a że mam współwłasność z żonką to i jej

> się dostanie ...

to moze okaż miłosierdzie?

a jak się zagapi to najwyzej wyrówna Ci straty na zniżkach wink.gif

a drugim razem juz wezmie na siebie zlosnik.gif

zrób kalkulację, myślę ze i tak się wyjdzie na plus smile.gif

znajomy ostatnio sam się zagapił, ale mial -60%, stracił 10%, a przy kontynuacji dostal znowu 5% zniżki

wiec zaplacil ze zniżka -55%

Napisano

porownywalem to samo ostatnio.. jak uslyszalem ceny ubezpieczen dla siostry (23 lata, prawko 2 tygodnie, PUG 206 11 letni ) to sie zlapalem za glowe, wzialem wspolwlasnosc

jak odpukac bedzie dzwon to mi polci najwyzej te 10% , ktore zawsze siostra, czy w Twoim przypadku brat moze CI pokryc

poza tym, nie warto od razu zakladac najgorszego wink.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.