Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Powałkujmy jeszcze chwileczkę temat ubezpieczeń...

Featured Replies

Napisano

PZU, Warta, AXA, Hestia, Allianz - te zostały na placu boju.

Najniższa cena - AXA. Pytanie czy jest duże prawdopodobieństwo trafienia na minę czy nieco mniejsze??

Przepraszam za to że nudzę.

Napisano

> PZU, Warta, AXA, Hestia, Allianz - te zostały na placu boju.

> Najniższa cena - AXA. Pytanie czy jest duże prawdopodobieństwo trafienia na minę czy nieco

> mniejsze??

> Przepraszam za to że nudzę.

hmmm ojciec właśnie bierze udział w likwidacji szkody z OC sprawcy (jest poszkodowanym) i AXA to niekompetentni, mający w d... klienta, chcący ewidentnie naciągnąć na kase, do tego rozsyłający maile zawierające wrażliwe informacje, do innych osób niż zainteresowany... do tego ignorują spokojne prośby w kwestii uporządkowania tego tematu - ani przepraszam, ani pocałuj mnie w..... jakby to ująć dostadnie: łajzy:)

właśnie planuje im zrobić awanturę z GIODO w tle. Allianz, PZU i Wartę mialem i poleciłbym drugi raz.

Napisano

> Najniższa cena - AXA. Pytanie czy jest duże prawdopodobieństwo trafienia na minę czy nieco

> mniejsze??

tak mowiac szczerze to co nie wybierzesz to beda chcieli Cie wydymac. Tak na prawde to kwestia na jakiego likwidatora trafisz i jaki bedzie mial humor oslabiony.gif

Ostatnio przerabialem likwidacje szkody (z OC) w PZU i maja tam niezly bajzel. Z kim nie gadasz to mowi co innego. I to przy wstawieniu auta do ASO. Co by bylo jakbym robil "wycene" to wole nie myslec. Maja portal do wrzucania dokumentow i korespondencji szkodowej i to nawet dziala ok.gif

Jak idzie likwidacja z AC u nich nie wiem. Pewnie jak wszedzie - zanizanie wartosci auta i zawyzanie naprawy tak aby dociagnac wycena do % odpowiadajacego szkodzie calkowitej.

Ja kupuje przez mbank bo mozna sobie dopasowac opcje pod siebie. NIestety nie ma tam ubezpieczycieli, ktorych podales

Napisano
  • Autor

Dzięki - o takie opinie mi chodzi.

Też miałem pewne podejrzenia do co AXA, ale ponieważ nigdy nie miałem z nimi do czynienia musiałem "puścić balonik testowy".

Napisano
  • Autor

Szkody w ubezpieczeniach przez mBank likwidują dwie firmy złodzieje z "Vienna Insurance Group" i właśnie Hestia.

Miałem z Hestią do czynienia i byłem dwa razy bardzo zadowolony. Niestety "taniość" jest pozorna, a zakres niestety bardzo mały (mówię wyłącznie o opcji realizowanej przez Hestię - innych nie biorę pod uwagę).

Napisano

Szwagier, a włąsciwie ASO 4 miesiąc próbuje odzyskac kasę za zderzak w Landzie który przerysowała baba z axy. Jest pękniecie a koszt nowego 9 tys z lakierowaniem a axa daje 1800. Jemu już dali nowy zdeś a ci dalej się bawią jedyny plus to to że ASo samo walczy o kasę

Napisano

> mniejsze??

Przeczytaj dokładnie warunki w AXA. Kiedyś tam nie ubezpieczyłem ze względu na udziały własne.

Napisano

> Szkody w ubezpieczeniach przez mBank likwidują dwie firmy złodzieje z "Vienna Insurance Group" i

> właśnie Hestia.

> Miałem z Hestią do czynienia i byłem dwa razy bardzo zadowolony. Niestety "taniość" jest pozorna, a

> zakres niestety bardzo mały (mówię wyłącznie o opcji realizowanej przez Hestię - innych nie

> biorę pod uwagę).

Też z likwidacji przez z Hestię byłem bardzo zadowolony. Podstawa to wykupić udziały własne i znieść amortyzacje.

Napisano

> Miałem z Hestią do czynienia i byłem dwa razy bardzo zadowolony. Niestety "taniość" jest pozorna, a

> zakres niestety bardzo mały (mówię wyłącznie o opcji realizowanej przez Hestię - innych nie

> biorę pod uwagę).

Likwidowalem szkode z AC w Hestii i zlego slowa nie powiem (fakt, ze bezgotowkowo i warsztat raczej sporo z tego wyjal jeszcze).

Napisano

Likwidowałem szkodę w Allianz i nic złego nie powiem. Szybko sprawnie bez ruszania tyłka z domu. Papiery emailem i kasa na konto.

Napisano

> mniejsze??

PZU, HESTIA, ALLIANZ - polecę zdecydowanie. Miałem i całki i masę drobnych szkód, nie było problemów.

Napisano

> tak mowiac szczerze to co nie wybierzesz to beda chcieli Cie wydymac. Tak na prawde to kwestia na

> jakiego likwidatora trafisz i jaki bedzie mial humor

I to są święte słowa pod którymi podpiszę się obydwiema ręcami ok.gif

Napisano

> mniejsze??

Ja Pikusia od początku ubezpieczam w AXA. Wiem, wiem, mówią, że to kicha, jak inne Linki4, itp. No ale jest najtaniej... Taaaaa, wiem - tanie mięso to psy jedzą... smile.gif

Jednak wychodzę z założenia, że:

1) Jak ja walnę, no to będę się bawił z tym AXA (mam full AC). I poszkodowany bedzie się bawił z mojego AXA OC. No ale ja od początku moje kariery jeszcze w nikogo nie walnąłęm a to już 20 lat. smile.gif Jeżdżę spokojnie, nie wariuję i w ten sposób zmniejszam ryzyko... smile.gif

2) Jak we mnie ktoś walnie - no to sorry, ale nie mam wpływu na to, w jakiej firmie on ma OC...

Sumując 2 punkty powyższe wybrałem AXA tylko ze względu na cenę. Jak w następnym roku taniej wyjdzie np. Link4 to się tam przepiszę (do tej pory Link4 wyczodził mi drożej niż AXA). smile.gif

Napisano
To ja się podczepię. Czy orientujecie się które ubezpieczalnie mają teraz promocje kopiujące zniżki z OC na AC?
Napisano

> Szwagier, a włąsciwie ASO 4 miesiąc próbuje odzyskac kasę za zderzak w Landzie który przerysowała

> baba z axy. Jest pękniecie a koszt nowego 9 tys z lakierowaniem a axa daje 1800. Jemu już dali

> nowy zdeś a ci dalej się bawią jedyny plus to to że ASo samo walczy o kasę

OT

9 klocków za zderzak? yikes.gif

rozumiem ze chodzi o LANDrovera a nie LANDcruiser'a

zerkam na necie i zdesie w sklepie są miedzy 2-3 tys (w zależności do którego modelu)

Napisano

Ja osobiście wystrzegałbym się Axy, mam niemiłe wspomnienia ... naciągają na wszystko co się da. Teraz mam ubezpieczenie w Allianz i jestem bardzo zadowolony - ceny w porównaniu do PZU sa zdecydowanie niższe. Warto skorzystać z ich strony są tam różne promocje (allianz direct).

Napisano

> Ja osobiście wystrzegałbym się Axy, mam niemiłe wspomnienia ... naciągają na wszystko co się da.

> Teraz mam ubezpieczenie w Allianz i jestem bardzo zadowolony - ceny w porównaniu do PZU sa

> zdecydowanie niższe. Warto skorzystać z ich strony są tam różne promocje (allianz direct).

Caly pic polega na tym, ze polecac to mozna dopiero jak sie korzystalook.gif

Napisano

Miałem naprawianą szkodę z ubezpieczenia sprawcy w Allianz, najmniejszych problemów nie napotkałem. Na oględziny przyjechał kompetentny gość w umówionym czasie. Chciałem nawet przenieść do nich ubezpieczenie, ale wyszło drogo frown.gif

Napisano

w Axa kolega likwidowął szkode z AC po potrąceniu sarny - żenada

Rzeczoznawca do wawy na ogledziny jechal z bydgoszczy zlosnik.gif

3 tygodnie mu to zajeło po czym za lampe , zderzak pas , maske lekko uszkodzone w vectrze b

dostał przelew 1800

sam miałem szkode z AC w allianz ( wprawdzie jakies 8 lat temu) ale najmniejszych problemów a i kase dostałem całkiem dobra smile.gif

Napisano

> OT

> 9 klocków za zderzak?

> rozumiem ze chodzi o LANDrovera a nie LANDcruiser'a

> zerkam na necie i zdesie w sklepie są miedzy 2-3 tys (w zależności do którego modelu)

Nowy land cruiser v8 zderzak w aso 4500, zdjęcie osłon, orurowania, płyty, halogenów i montaz ponowny, coś tam przy spryskiwaczach lamp. oklejenie folią terenową jak orginał i wychodzi w aso 9 tysięcy.

Napisano

> mniejsze??

OC mam chyba w MTU, a AC w PZU. Polecam OC najtańszą, ale AC już niekoniecznie.

Znajomy się niedawno przejechał na tanim AC - nie polecam.

Napisano

> mniejsze??

Kolego jeśli OC to bierz najtańsze. W przypadku AC trzeba poczytać Ogólne Warunki Ubezpieczenia, tam jest napisane co jak i kiedy.

Zakup polisy to podpisanie umowy w której jasno jest określone kiedy i za co dostaniesz lub nie dostaniesz odszkodowania.

Pzd

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Likwidowałem szkodę w Allianz i nic złego nie powiem. Szybko sprawnie bez ruszania tyłka z domu.

> Papiery emailem i kasa na konto.

Z Allianz to w ogole rewelacja. Kilka razy mialem do czynienia jak poszkodowany.

Napisano

Też korzystałem jesienią z OC sprawcy ubezpieczonego w Allianz.

Wystawiam im za całokształt b.wysoką ocenę.

Napisano

Od AXA trzymaj się z daleka, beznadziejna firma, beznadziejny kontakt z likwidatorami, nie oddzwaniają, nie odpisują na maile itp. Nikomu nie życzę likwidacji szkody w tej firmie sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.