Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsubishi Lancer X. Opinie mile widziane.

Featured Replies

Napisano

Nowe kosztuje ~60k zł, używki 2008 rocznik za ok 40k zł już kupię.

Jakie problemy mogę mieć, posiadając ten samochód ? Jak z awaryjnością ?

Oglądałem ceny zawieszeń i nie są bardzo wygórowane. Jak z trwałością silnika i elektroniki ? Jak ceny innych części eksploatacyjnych ?

o ten model chodzi.

Gdzie mogę spotkać raporty spalania ? Ile palą silniki 1,6 oraz 1,8 ? Mowa o benzynie. W 8l się zmieszczę jeżdżąc spokojnie ?

Napisano

jesli chodzi o uzywki to nie ma silnika 1.6 bo to nowy silnik, jest 1.5. Ten uchodzi za ekonomiczny, pracuje poprawnie ale ma wkurzajacy dzwiek "niby wrc" (jezdzilem kiedys krotko). Mitsubishi przyoszczedzilo na wygluszeniu 5centow, pogratulowac!

1.8 jest oczywiscie mocniejszy (i ponoc o niebo lepiej wygluszony, tym akurat nie jezdzilem) niestety raczej sporo pali - niektorzy raportuja nawet 12-13/100 jezdzac w miescie.

Napisano

Kumpel ma taki 1,5L twierdzi że pali tyle co nic, a jeździ się spoko, myślę że można to kupić, cena/jakość dość dobra.

Napisano
  • Autor

Faktycznie, 1,6 jest przy rocznikach 2011 ok.gif

Czy ten 1,5 110km nie jest za słabe na taki duży samochód ? Ile on waży ?

Kojarzysz jakąś stronę z danymi technicznymi tego modelu ?

Napisano
  • Autor

> Kumpel ma taki 1,5L twierdzi że pali tyle co nic, a jeździ się spoko, myślę że można to kupić,

> cena/jakość dość dobra.

A jak to wygląda z eksploatacją ? psuje mu się to ?

Jak możesz, spytaj ile mu to pali, bo na autocentrum nie ma wersji X sick.gif

Napisano

daje radę bez problemu, jeździliśmy na 2 auta z nim ja SX4 albo Peugeotem 5008 i nie odstaje ani na krok, więc myślę że to dobry wybór głównie jeżeli chodzi o spalanie.

Rozmawiałem z Puntim on ma 1,8 i pali to jak smok, a 1,5 pali dużo mniej i jeździć się da bez problemu.

Napisano

on twierdzi że koło 6 litrów smile.gif muszę go bardziej szczegółowo popytać skoro Cię to interesuje.

On to kupił nowe, w zeszłym roku chyba, szukał na siłę 1,5l bo twierdził że sprawdzał i był chwalony ten silnik podobno.

Napisano

> Nowe kosztuje ~60k zł, używki 2008 rocznik za ok 40k zł już kupię.

> Jakie problemy mogę mieć, posiadając ten samochód ? Jak z awaryjnością ?

> Oglądałem ceny zawieszeń i nie są bardzo wygórowane. Jak z trwałością silnika i elektroniki ? Jak

> ceny innych części eksploatacyjnych ?

> o ten model chodzi.

> Gdzie mogę spotkać raporty spalania ? Ile palą silniki 1,6 oraz 1,8 ? Mowa o benzynie. W 8l się

> zmieszczę jeżdżąc spokojnie ?

Teściu ma 2.0d Intense, przelatane jakieś 120kkm

W zawieszeniu poleciały amory z tyłu plus tuleje stabilizatora (pewnie od 18" kół w serii)

Z elektroniką nic się nie dzieje, czasem miał problemy z Bluetooth'em ale generalnie nic się nie działo

Niestety przy 100kkm poleciała turbina ale ciebie to nie będzie dotyczyć.

P.S. Jeszcze sobie przypomniałem że pękł wężyk od spryskiwaczy z przodu wink.gif

PS2 - Jeszcze był jeden fuckup - auto z salonu wyjechało ze zwaloną zbieżnością na przodzie, na tyle że po niecałych 15 tys km opony ścięło od węwnątrz prawie do kordu.

Napisano

To auto ma dwa minusy - słaby lakier oraz słabe wyciszenie (rzecz względna, oczywiście). Silnik 1.8 uchodzi za paliwożerny, ale ciągnie bardzo ciężką budę przy mocy 143 KM, więc musi swoje spalić. W mieście 9-14 (zalezy od stylu i korków), w trasie 7-8.5. Przy autostradowej 130 pali 9, przy 180 km/h 11 grinser006.gif Plastiki są twarde, ale bardzo dobrze spasowane. Bezpieczeństwo czynne oraz bierne - wzorowe w tej klasie. Poduszki, kurtyny, poduszka kolanowa (konkurencja tego nie ma). ESP chyba od naprostszej wersji, co też jest na plus. Bardzo dużo miejsca z przodu i z tyłu (jak w klasie D), niestety kosztem bagażnika (przynajmniej w Sportback). Świetne prowadzenie (sztywne zawieszenie, sztywne nadowzie oraz wielowahacze).

Napisano

> To auto ma dwa minusy - słaby lakier oraz słabe wyciszenie (rzecz względna, oczywiście).

Slaby lakier to bolaczka wielu wspoolczesnych samochodow.

>Silnik 1.8

> uchodzi za paliwożerny, ale ciągnie bardzo ciężką budę przy mocy 143 KM, więc musi swoje

> spalić. W mieście 9-14 (zalezy od stylu i korków), w trasie 7-8.5. Przy autostradowej 130 pali

> 9, przy 180 km/h 11

On nie uchodzi za paliwozerny - on jest paliwozerny. Pyatnie kluczowe: czy tam aby nie siedzi skrzynia 5MT?

9 przy autostradowym 130 to jakis kiepski zart. Civic ktory ciagnie tak samo ciezka bude i tez ma tylko 140KM zadowala sie 6,5 litrami benzyny i to bez specjalnego oszczedzania: po prostu zapinamy tempomat na 130kmh i wrzucamy 6 bieg. 9 litrow na autostradzie to mi pali Lancia - ale ona ma silnik sprzed 20 lat, 50 koni i 100Nm wiecej... smirk.gif

>Plastiki są twarde, ale bardzo dobrze spasowane.

sa bardzo twarde i nawet nie probuja udawac ze jest inaczej.

>Bezpieczeństwo czynne

> oraz bierne - wzorowe w tej klasie. Poduszki, kurtyny, poduszka kolanowa (konkurencja tego nie

> ma).

Konkurencja kolanowa ma - np w skodzie jest.

>ESP chyba od naprostszej wersji, co też jest na plus.

Duzy plus. Mam ESP w Hondzie i do codziennej jazdy super sprawa. Nie przeszkadza a w sytuacji podbramkowej moze bardzo pomoc.

>Bardzo dużo miejsca z przodu i z

> tyłu (jak w klasie D), niestety kosztem bagażnika (przynajmniej w Sportback).

Sedan bagaznikiem tez nie poraza. Sportback na tle Civica ma smiesznie maly bagaznik. Honda ma tez lepszy system skladania tylnych foteli.

>Świetne

> prowadzenie (sztywne zawieszenie, sztywne nadowzie oraz wielowahacze).

Dla jednego plus dla innego nie. Ja np nie mam nic przeciwko sztywnemu zawoeszeniu - moj tesc wrecz przeciwnie.

osobiscie gdybym mial wzbierac miedzy lancerem a honda to wzialbym ufo - jest szybsze i DUZO oszczedniejsze, szczegolnie na trasie. Duzym plusem jest skrzynia 6 montowana w kazdym civicu, rowniez 1,4. Honda ma praktyczniejszje wnetrze i DUZO wiekszy bagaznik. Lancer ma bardziej komfortowe zawieszenie. Plastiki w srodku sa w obu autach czyms coi wzglada, jak przetworzone butelki PET, ale w Lancerze sa troche lepiej spasowane. Nie wiem jak wzg;ada sprawa serwisu w Mitsu - w hondzie jest olej i filtry raz na 1rok/20tys i swiece co 120 tys km.

Moim zdaniem, jesli pytajacy szuka podobnej cenowo alternatywy z japonii to warto wybrac sie na jazde probna Honda Civic...lub czymkolwiek innym. Lancer nie jest jakis miazdzacy na tle konkurencji.

Napisano

> PS2 - Jeszcze był jeden fuckup - auto z salonu wyjechało ze zwaloną zbieżnością na przodzie, na

> tyle że po niecałych 15 tys km opony ścięło od węwnątrz prawie do kordu.

dali nowe opony w ramach gwarancji po ustawieniu zbieżności?

Napisano

> Konkurencja kolanowa ma - np w skodzie jest.

W Superbie dopiero, przynajmniej w sprzedawanych w Polsce.

Napisano

> Gdzie mogę spotkać raporty spalania ? Ile palą silniki 1,6 oraz 1,8 ? Mowa o benzynie. W 8l się

na autocentrum

IThankYou.gif001.gifwaytogo.gif

Napisano

> Slaby lakier to bolaczka wielu wspoolczesnych samochodow.

Niestety crazy.gif

> On nie uchodzi za paliwozerny - on jest paliwozerny. Pyatnie kluczowe: czy tam aby nie siedzi

> skrzynia 5MT?

5MT. Fakt, brakuje szóstki.

> 9 przy autostradowym 130 to jakis kiepski zart. Civic ktory ciagnie tak samo ciezka bude i tez ma

> tylko 140KM zadowala sie 6,5 litrami benzyny i to bez specjalnego oszczedzania: po prostu

> zapinamy tempomat na 130kmh i wrzucamy 6 bieg. 9 litrow na autostradzie to mi pali Lancia -

> ale ona ma silnik sprzed 20 lat, 50 koni i 100Nm wiecej...

Civic jest lżejszy. A i tak na trasie, jak pisałem, da się zejść do 7, przy ŚREDNIEJ autostradowej 130 pali 9. Jak jest 130 na tempomacie to pewnie spali w granicach 7.5-8, może i mniej, nie próbowałem wink.gif Inaczej: jadąc Kraków-Wrocław i uzyskując średnią 130 pali 9 wink.gif Jadąc np. do Warszawy siódemką przy spokojnej jeździe da się spalić 7. Świrując można spalić nawet 12 smile.gif

> Konkurencja kolanowa ma - np w skodzie jest.

W klasie C nie ma. I nikt nie ma smirk.gif

> Duzy plus. Mam ESP w Hondzie i do codziennej jazdy super sprawa. Nie przeszkadza a w sytuacji

> podbramkowej moze bardzo pomoc.

Fakt ok.gif

> Sedan bagaznikiem tez nie poraza. Sportback na tle Civica ma smiesznie maly bagaznik. Honda ma tez

> lepszy system skladania tylnych foteli.

Bagażnik. jak pisałem, jest mały, ale za to miejsca na tylnej kanapie jest naprawdę dużo. Długość i szerokość Lancera jest największa w klasie C (obok Octavii), miejsce w środku zrobili kosztem bagażnika, no ale coś za coś wink.gif

> Dla jednego plus dla innego nie. Ja np nie mam nic przeciwko sztywnemu zawoeszeniu - moj tesc wrecz

> przeciwnie.

Też lubię sztywne zawieszenie ok.gif

> osobiscie gdybym mial wzbierac miedzy lancerem a honda to wzialbym ufo - jest szybsze i DUZO

> oszczedniejsze, szczegolnie na trasie. Duzym plusem jest skrzynia 6 montowana w kazdym civicu,

> rowniez 1,4. Honda ma praktyczniejszje wnetrze i DUZO wiekszy bagaznik.

Nie wziąłem Civica, bo:

- brzydki jak noc w Łodzi

- mało miejsca w środku

- opinie o awaryjności

> Lancer ma bardziej

> komfortowe zawieszenie. Plastiki w srodku sa w obu autach czyms coi wzglada, jak przetworzone

> butelki PET, ale w Lancerze sa troche lepiej spasowane. Nie wiem jak wzg;ada sprawa serwisu w

> Mitsu - w hondzie jest olej i filtry raz na 1rok/20tys i swiece co 120 tys km.

Skóra na kierownicy, gałce i ręcznym fajna rzecz, konkurencja (nie wiem jak Honda) każe sobie za to płacić. Przegląd raz na 20 kkm.

> Moim zdaniem, jesli pytajacy szuka podobnej cenowo alternatywy z japonii to warto wybrac sie na

> jazde probna Honda Civic...lub czymkolwiek innym. Lancer nie jest jakis miazdzacy na tle

> konkurencji.

Jeżeli ktoś potrzebuje dużego auta (ale w klasie C), z mocnym, ale nieskomplikowanym silnikiem, o ciekawym wyglądzie w cenie do 70 kzł z poduszkami, kurtynami, ESP itp, to ma do wyboru Octavię, Civica i Lancera. Octavia odpadła ze względu na cenę (a i tak np. poduszki kolanowej nie kupisz), do wyboru był Civic i Lancer. Mnie bardziej podchodzi Lancer ok.gif A że nie miażdży konkurencji.... nikt nie miażdży wink.gif

Napisano

> Bezpieczeństwo czynne

> oraz bierne - wzorowe w tej klasie. Poduszki, kurtyny, poduszka kolanowa (konkurencja tego nie

> ma).

Golf ma, Auris ma itd. clown.gif

A z tym wzorowym, to bym nie przesadzał:

klik

gorszy wynik dla dorosłego pasażera ma tylko Civic i Fluence.

Napisano

> W klasie C nie ma. I nikt nie ma

Kolanowa dla kierowcy? Ot choćby Fiat Bravo ma .. waytogo.gif

> Skóra na kierownicy, gałce i ręcznym fajna rzecz, konkurencja (nie wiem jak Honda) każe sobie za to

> płacić.

Ty to nazywasz skórą? Daj spokój .. tak nieprzyjemnego wykończenia kierownicy i gałki biegów żadna z konkurencji nie ma. A do tego kawałek sklejki w bagażniku nad kołem zapasowym hehe.gif

Gdy kupowałem samochód Lancer był opcją którą brałem pod uwagę - niestety jazdy próbne zdyskwalifikowały go. Silnik 1.8 nie jedzie, zaś prowadzenie w koleinach to ciągła walka z kierownicą.

Nie przekonał mnie ten samochód, do tego praktycznie brak konfigurowalności cennika ... wolał bym już Hondę jeśli coś skośnookiego bym miał wybrać. Jeśli jednak autor wątku szuka używki to konfigurator jest zbędny .. wink.gif

Napisano

> Kolanowa dla kierowcy? Ot choćby Fiat Bravo ma ..

A to nie wiedziałem. Octavia nie ma, a to ona była brana pod uwagę jako konkurencja.

Napisano

> dali nowe opony w ramach gwarancji po ustawieniu zbieżności?

Wina użytkownika, napisaliśmy do centrali i podtrzymali decyzję. Jak już napisalem, auto ma 18" koła więc wjechanie w dziurę na tyle głęboką żeby przestawić zbieżnosc poza tolerancje na 100% pozostawiło by ślad na oponach/felgach. Co ciekawe, przyznali się że nie ma kontroli geometrii na przeglądzie przedsprzedażnym więc nie ma żadnego dowodu na to że auto było sprawne w momencie odbioru z salonu.

Teściu stwierdził że raczej Mitsu już nie kupi, bo choć auto jest ok to podejście do klienta poniżej poziomu krytyki.

Napisano

> Wina użytkownika, napisaliśmy do centrali i podtrzymali decyzję. Jak już napisalem, auto ma 18"

> koła więc wjechanie w dziurę na tyle głęboką żeby przestawić zbieżnosc poza tolerancje na 100%

> pozostawiło by ślad na oponach/felgach. Co ciekawe, przyznali się że nie ma kontroli geometrii

> na przeglądzie przedsprzedażnym więc nie ma żadnego dowodu na to że auto było sprawne w

> momencie odbioru z salonu.

> Teściu stwierdził że raczej Mitsu już nie kupi, bo choć auto jest ok to podejście do klienta

> poniżej poziomu krytyki.

Takiej odpowiedzi się niestety spodziewałem frown.gif

Napisano

> Takiej odpowiedzi się niestety spodziewałem

Ich strata - stracili klienta który zmienia auta co 3-4 lata i jeździ tylko do ASO.

Napisano

> Civic jest lżejszy. A i tak na trasie, jak pisałem, da się zejść do 7

w civicu da się zejść do 5.5 na trasie

> Nie wziąłem Civica, bo:

> - brzydki jak noc w Łodzi

> - mało miejsca w środku

> - opinie o awaryjności

1. kwestia opinii, mi się oba te auta podobają, ale lancer musi być przynajmniej ralliartem bo inaczej to tak jak by poślubić piękną kobietę tylko bez pewnego ważnego otworka

2. hahahaaaa, padłem

3. awaryjności czego? to jest dalej HONDA, jedyną rzecz jaką się robi przy silniku to wymiana oleju w odpowiednim czasie, z zawieszeniem też żadnego problemu

Napisano

> 3. awaryjności czego? to jest dalej HONDA,

No własnie ok.gif - czyli ze sporą awaryjnością trzeba się liczyć.

> jedyną rzecz jaką się robi przy silniku to wymiana oleju

> w odpowiednim czasie

Samochód z samego silnika sie nie składa, a cała reszta jest "mocno taka sobie".

> z zawieszeniem też żadnego problemu

Powiedz to to tym, którzy wymieniali pęknięte sprężyny albo stukające amortyzatory z_lol1.gif - problem jest popularny, potrafił wystąpic po kilkudziesięciu kilometrach od wyjazdu z salonu i naprawiano to nawet w ramach gwarancji bez wiekszego kombinowania (tj. za dużo ludzi z tym sie zgłaszało by opłacało się ich wysłać na drzewo - bo to jest główne kryterium uznawania roszczeń gwarancyjnych przez Honda Poland).

Napisano

Ostatnio testowalem 2 l w diesel'u. Ale ta wersja Cie nie interesuje.

Co do wrazen, szalu nie robi, plastiki jak dlamnie moze i splidne ale jakos tandetne wrazenie robia. Zawieszenie hamulce wlasciwie w standardzie innych aut, zasiadajac za kolko ma sie wrazenie, ze zna sie to auto, daje jakas taka spokojnosc, ze nic sie nie zdazy.

wink.gif

Napisano

> 2. hahahaaaa, padłem

To się podnieś, poczytaj i pomyśl:

Civic:

Długość 4250

Wysokość 1460

Szerokość 1760

Rozstaw osi 2635

Lancer:

Długość 4585

Wysokość 1515

Szerokość 1760

Rozstaw osi 2635

Różnica w długości 33,5 cm. Sporo, zważywszy że salon w Lancerze został powiększony kosztem bagażnika. W porównaniu do Lancera w Civicu jest CIASNO. 5,5 cm wysokości też swoje robi. Na dodatek prześwit - Lancer ma 16,5 cm, Civic tylko 14. Dla mnie to jest ważne.

Spalanie wynika głównie z masy, cudów nie ma - Civic waży 1194 kg, Lancer 1385. 200 kg robi różnicę (spalanie, osiągi).

Napisano

> To się podnieś, poczytaj i pomyśl:

> Civic:

> Długość 4250

> Wysokość 1460

> Szerokość 1760

> Rozstaw osi 2635

> Lancer:

> Długość 4585

> Wysokość 1515

> Szerokość 1760

> Rozstaw osi 2635

> Różnica w długości 33,5 cm. Sporo, zważywszy że salon w Lancerze został powiększony kosztem

> bagażnika. W porównaniu do Lancera w Civicu jest CIASNO. 5,5 cm wysokości też swoje robi. Na

> dodatek prześwit - Lancer ma 16,5 cm, Civic tylko 14. Dla mnie to jest ważne.

Co nie zmienia faktu, że oba auta oferują całkiem sporo miejsca w środku.

> Spalanie wynika głównie z masy, cudów nie ma - Civic waży 1194 kg, Lancer 1385. 200 kg robi różnicę

> (spalanie, osiągi).

Ważyłem swoje auto i aż tak lekko nie jest niestety. Co do tego dlaczego akurat Lancer pali tyle ile pali to można się spierać, ale Honda pali mniej. I to dużo mniej. Wydaje mi się, że każdy może sam ocenić jakość wnętrza i wykonania. Funkcjonalność wnętrza w civicu jest wzorowa i to pomimo kosmicznego wyglądu. Awaryjna nie jest - przynajmniej moja. Może to szczęście, może fakt że mam model po liftingu. Nie wiem i w sumie nie interesowałem się tym. Wady auta opisałem już kiedyś. Civic to nie jest jakiś cud techniki, ale moim zdaniem mimo swoich wad jest wart uwagi.

Napisano

> Różnica w długości 33,5 cm. Sporo, zważywszy że

sporo, zważywszy że jeden to sedan a drugi to hatchback facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> sporo, zważywszy że jeden to sedan a drugi to hatchback

ale to ten sam segment! i wnętrze jest to samo w wersji Lancera z tą smieszną pupą, a to juz nie sedan.

Napisano

> No własnie - czyli ze sporą awaryjnością trzeba się liczyć.

> Samochód z samego silnika sie nie składa, a cała reszta jest "mocno taka sobie".

> Powiedz to to tym, którzy wymieniali pęknięte sprężyny albo stukające amortyzatory - problem jest

> popularny, potrafił wystąpic po kilkudziesięciu kilometrach od wyjazdu z salonu i naprawiano

> to nawet w ramach gwarancji bez wiekszego kombinowania (tj. za dużo ludzi z tym sie zgłaszało

> by opłacało się ich wysłać na drzewo - bo to jest główne kryterium uznawania roszczeń

> gwarancyjnych przez Honda Poland).

ojciec coprawda az takich hardcorowych awarii nie miał. ale do tej pory był w serwisie (poza przeglądami) 3 razy (bluetooth, wymiana kierownicy, cos tam w silniku).

czyli 3 awarie (drobne coprawda) dla 3 latka, to nadal lipa, jesli chodzi o cos co u gawiedzi uchodzi za "niezawodne auto".

dla porownania pug 307 HDI w tym samym czasie był w serwisie 5 razy (a to jedno z bardziej masakrycznych aut pod tym względem).

Napisano

> ojciec coprawda az takich hardcorowych awarii nie miał. ale do tej pory był w serwisie (poza

> przeglądami) 3 razy (bluetooth, wymiana kierownicy, cos tam w silniku).

Przy innych problemach to akurat były drobiazgi zlosnik.gif - auto mam trochę ponad rok, w serwisie byłem raz na przeglądzie i około 30 razy z różnymi naprawami - na jutro jestem znowu umówiony, bo przed świętami coś się stało z alternatorem (chrobocze coś w środku, nie ma ładowania - na szczęście do ASO mam 3 km, więc na akumulatorze dojadę biglaugh.gif ).

Salon i ASO otwarły się u mnie nie tak dawno - ale ruch w serwisie jest spory, wielu ludzi znam już z widzenia, ogólnie serwis ma co robić i nie tak prosto jest się tam szybko umówić ze względu na obłożenie. biglaugh.gif Ogólnie wrażenia najlepszego nie mam - gdyby moimi CIvicem dało się normalnie jeździć, miałby teraz ok.40 kkm przebiegu. Ma 9 kkm z niewielkim hakiem, bo resztę czasu spędził na naprawach, gdy ja woziłem się zastępczymi. rotfl.gif

> dla porownania pug 307 HDI w tym samym czasie był w serwisie 5 razy (a to jedno z bardziej masakrycznych aut pod tym

> względem)

Ja mogę porównać np. do Fiata Stilo - który na kąciku najlepszą opinią się nie cieszy biglaugh.gif , a i sam, jako były właściciel, byłbym w stanie od ręki sporo wad wytknąć. Jednak w porównaniu z Civicem jest to superniezawodny, bardzo solidny i bezproblemowy samochód hehe.gif

Napisano

Już nie raz słyszałem o spadku jakości Hondy. Znajomy też ma Civica i naprawiał kilka dupereli na gwarancji, ale jednak takich problemów jak Ty, nie miał. Naprawdę chyba miałeś wyjątkowego pecha z tym egzemplarzem zlosnik.gif

Napisano

> Już nie raz słyszałem o spadku jakości Hondy. Znajomy też ma Civica i naprawiał kilka dupereli na

> gwarancji, ale jednak takich problemów jak Ty, nie miał. Naprawdę chyba miałeś wyjątkowego

> pecha z tym egzemplarzem

Albo kolega szczęście zlosnik.gif

Napisano

> Albo kolega szczęście

Ja tych "ufo" widzę na drogach mnóstwo, w zeszłym roku tego

wysypało, pewnie z drugiej ręki ludzie pokupowali. Jeżdżą, zatem

wnioskuję, że się aż tak nie psują grinser006.gif A na osiedlu mam 2x Type S

i jeden Type R grinser006.gif

Napisano

> sporo, zważywszy że jeden to sedan a drugi to hatchback

I jeden i drugi to hatchback w tym porównaniu.

Napisano

> Ja tych "ufo" widzę na drogach mnóstwo, w zeszłym roku tego

> wysypało, pewnie z drugiej ręki ludzie pokupowali. Jeżdżą, zatem

> wnioskuję, że się aż tak nie psują A na osiedlu mam 2x Type S

> i jeden Type R

wiesz... peugeot 307 i AR 156 też jeździ sporo smile.gif

Napisano

> Ja tych "ufo" widzę na drogach mnóstwo, w zeszłym roku tego

> wysypało, pewnie z drugiej ręki ludzie pokupowali. Jeżdżą, zatem

> wnioskuję, że się aż tak nie psują

Wiesz, mój w sumie teraz też jeździ i jutro do ASO też sam pojedzie, mimo że bez ładowania grinser006.gif - ale np. na wigilijny spot IKP w Łodzi wolałem pojechać Jimnym niż Hondą, Civic by raczej nie dojechał bez niespodzianek po drodze... tongue.gif

Napisano

> W porównaniu do Lancera w Civicu jest CIASNO. 5,5 cm wysokości też swoje robi.

Jezdzilem jednym i drugim, malo tego zawsze sprawdzam jak bedzie siedzial z tylu egzaminator - ma czuc sie wygodnie. Roznic jakos nie zauwazylem ( z centymetrem nie mierzylem ).

Poprzez nieco dlusza maske a co za tym idzie dluzsza deske rozdzielcza Lamcer stwarza wrazenie, ze jest wiekszy. Osobiscie jestem pelen podziwu dla inzynierow Hondy, ze z takiego "malego" auta wyciagneli tyle miejsca, m/i z tylu.

Co do wysokosci gablot, to wazniejsze jest sama goometria / ergonomia / osadzenie siedzenia. Czyli wyzsze auto wcale nie musi miescic ewyzszego kierowcy.

wink.gif

Napisano

> Albo kolega szczęście

może, nie znam więcej egzemplarzy zlosnik.gif

Napisano

> Wiesz, mój w sumie teraz też jeździ i jutro do ASO też sam pojedzie, mimo że bez ładowania - ale

> np. na wigilijny spot IKP w Łodzi wolałem pojechać Jimnym niż Hondą, Civic by raczej nie

> dojechał bez niespodzianek po drodze...

czy przy tylu awariach i usterkach nie ma jakiś prawnych szans na staranie się o wymianę całego auta? Były takie przypadki na AK, co prawda w innej marce. Na forum ceed'a też kiedyś był koleś, któremu udało się wywalczyć wymianę całego auta, bo też miał wyjątkowo pechowy egzemplarz hmm.gif

Napisano

> czy przy tylu awariach i usterkach nie ma jakiś prawnych szans na staranie się o wymianę całego

> auta?

Formalnie rzecz biorąc, po pierwszej usterce będącej wadą fabryczną jest podstawa, aby wystąpić do sprzedawcy z roszczeniem na podstawie ustawy o sprzedaży konsumenckiej (o ile to zakup prywatny).

Napisano

kolega w takim razie jeździ innym samochodem jak ja - sprawdzałeś może, czy na podłodze gdzieś nie masz rozkładu jazdy autobusów zlosnik.gif

Napisano

> kolega w takim razie jeździ innym samochodem jak ja - sprawdzałeś może, czy na podłodze gdzieś nie

> masz rozkładu jazdy autobusów

Odnoszę to samo wrażenie. Albo bardzo pechowe auto albo właściciel jakiś nie ten... wink.gif

To co mnie dziwi: skoro auto jest tak tragiczne to po co je trzymać?

Napisano

> To co mnie dziwi: skoro auto jest tak tragiczne to po co je trzymać?

Wiesz, kosztowało lekko ponad stówę - w tej chwili sprzedałbym może za 50-55, więc raczej kiepski to interes. Ciągle jeszcze mam nadzieję, że może w końcu uda się tego bubla doprowadzić do stanu używalności...

Napisano

> Nowe kosztuje ~60k zł, używki 2008 rocznik za ok 40k zł już kupię.

> Oglądałem ceny zawieszeń i nie są bardzo wygórowane. Jak z trwałością silnika i elektroniki ? Jak

> o ten model chodzi.

Puntiego pytaj, ma 1,8 ... 8 to chyba w kolo komina w malej miejscowosci, a nie w duzym miescie zlosnik.gif

Napisano

> W klasie C nie ma. I nikt nie ma

bzdura, Corolla oraz Auris maja od poczatku modelu E15, czyli od przelomu 2006/2007 clown.gif

Napisano

> bzdura, Corolla oraz Auris maja od poczatku modelu E15, czyli od przelomu 2006/2007

Fakt, ma ok.gif Octavia nie ma.

Napisano

Od nowości dosłownie nic mi się nie zepsuło.

> Oglądałem ceny zawieszeń i nie są bardzo wygórowane. Jak z trwałością silnika i elektroniki ?

Raczej nie słyszy się o problemach. Ale lakier i przednia szyba naprawdę są podatne na zarysowania.

> Jak

W ASO raczej drogo.

W trasie tak. W mieście nie ma szans.

U mnie to wygląda tak: http://www.spritmonitor.de/en/detail/309309.html

Napisano

> Spalanie bardzo duze nieadekwatne do osiagow. Chyba, ze wiekszosc to miasto to wtedy ok.

Albo skutek przekladni CVT...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.