Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stan dróg przed euro.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Euro tuż tuż a tymczasem... Co sądzicie o stanie naszych dróg przed mistrzostwami? Autostrady nie będą ukończone na czas, drogi krajowe dziurawe, boczne, jest jeszcze gorzej. Jak wypadniemy w oczach obcokrajowców? będziemy się wstydzić? Zawsze można się pocieszyć faktem że na Ukrainie mają gorzej...

Napisano

> Witam.

> Euro tuż tuż a tymczasem... Co sądzicie o stanie naszych dróg przed mistrzostwami?

sądzę, że nie ma co się podniecać jakimś euro - przecież to będzie taka porażka we wszystkich dziedzinach, że nikt drogami się nie przejmie

ogólnie to zaczyna mnie męczyć to całe euro i reklama wszędzie i podniecanie się każdą zaniedbaną dziedziną która się nie podniesie na euro , ale niestety będę musiał w tym uczestniczyć osobiście

Napisano

> Witam.

> Euro tuż tuż a tymczasem... Co sądzicie o stanie naszych dróg przed mistrzostwami? Autostrady nie

> będą ukończone na czas, drogi krajowe dziurawe, boczne, jest jeszcze gorzej. Jak wypadniemy w

> oczach obcokrajowców? będziemy się wstydzić? Zawsze można się pocieszyć faktem że na Ukrainie

> mają gorzej...

7-mkę na odcinku Gdańsk-Olsztynek dziobią w kilku miejscach - frezowanie i nowy asfalt. Mają skończyć przed czerwcem. Nie wiem, czy kolejny fragmeny dwupasmówki, między Elblągiem a Ostródą dadzą radę oddać. Prace mają mocno zaawansowane. Polska w budowie panie. wink.gif

Napisano

> Polska w budowie panie.

raczej w chaosie - widzę, jak chłopaki się miotają na budowach - jeden drugiemu wchodzi z robotą na plecy i ogólnie chaos i lament

Napisano
  • Autor

Albo budują tak, że trzeba później poprawiać bo coś spierdzielą. Tak jak z wiaduktem na A1, gdzie odpada zbrojenie.

Napisano

> Albo budują tak, że trzeba później poprawiać bo coś spierdzielą. Tak jak z wiaduktem na A1, gdzie

> odpada zbrojenie.

Nie tylko tam. Ostatnie kwiatki z lokalnego podwórka. Kilka miesięcy temu wjazdy i wyjazdy z obwodnicy Trójmiasta w Gdańsku były frezowane i nowy asfalcik. Dzisiaj na dwóch zjadach/wjazdach ponownie frezują i leją, bo asfalt norm nie trzymał. Tak samo było jakiś miesiąc temu w Pruszczu Gdańskim - wyjazd w kierunku Gdańska. Odcinek 300m zdjęli, zrobili mijankę, nikogo wcześniej o tym nie informując. Zero informacji na tablicach, w mediach. Dawnooooo takich korków nie widziałem. Szlag ludzi trafiał.

Napisano

4 kwiecien 2012 shocked.gif

Napisano

> 4 kwiecien 2012

ale to jest filmik z poprzedniego roku przecież.....

Napisano

> Witam.

> Euro tuż tuż a tymczasem... Co sądzicie o stanie naszych dróg przed mistrzostwami? Autostrady nie

> będą ukończone na czas, drogi krajowe dziurawe, boczne, jest jeszcze gorzej. Jak wypadniemy w

> oczach obcokrajowców? będziemy się wstydzić? Zawsze można się pocieszyć faktem że na Ukrainie

> mają gorzej...

Jak ja lubię taki lament. Ja to widzę tak: z autostrad i dróg ekspresowych nie uda się ukończyć przed Euro kilku odcinków, ale istniejących ponad 300km A2 i ponad 400km A4 nikt nam nie zabierze. Podobnie jak oddanej niedawno do użytku Autostradowej Obwodnicy Wrocławia i wielu innych dróg. Krajówki w większości są jednopasmowe i przechodzą przez wsie, ale nie są dziurawe tak żeby się bać o urwanie koła. No chyba że ja mało jeżdżę. W zeszłym miesiącu tras zrobiłem ledwo ze 2 tys. km po różnych drogach, głównie w nocy i nie wpadłem w żadną dziurę. W jakiejś innej Polsce mieszkam? Może, ale na pewno nie mam się czego wstydzić.

Stadiony mamy świetne, zwłaszcza Narodowy robi niesamowite wrażenie (byłeś chociaż? Widziałeś?). Nie jestem fanem piłki nożnej, ale z przyjemnością obejrzę w TV kilka meczów na tych stadionach. Uważam, że będą to dobre widowiska.

Myślę, że będziemy gospodarzami świetnej i udanej imprezy, zwłaszcza jeśli pozbędziemy się nastawieniu typu "ło matko, kompromitacja, ło matko nic się uda", bo nie mamy żadnego powodu żeby się tak nastawiać

Pozdrawiam

Napisano

Taki odcinek masz tylko od przejścia w Olszynie.Jadąc od Zgorzelca jest bez porównania lepiej ok.gif

Napisano

> Taki odcinek masz tylko od przejścia w Olszynie.Jadąc od Zgorzelca jest bez porównania lepiej

Zgadza się, ale powrót choćby z Berlina poprowadzony jest felernym odcinkiem A18-ki pokazanej w filmiku.

Napisano

dobra, to dla kontrastu kilka innych zdjęć z polskich dróg:

5a6e8710ed6ca8759ba55225e0a23bce.600x400.jpg

aae04f3a2d4203e3405461d40409b26a.600x400.jpg

9eed83abe5081be37922f5c5a9002267.600x400.jpg

dc2bc776b6a7d630d644960454e9f89c.600x400.jpg

d0920f9ece19bef0af1c04de717624de.600x400.jpg

73c6c61fa8f99729e14c303586c33678.600x400.jpg

z10545499X,Autostradowa-Obwodnica-Wroclawia---Most-Redzinski.jpg

Może nie jeżdżę jakoś bardzo dużo, 15-20 tys. km rocznie, ale widzę jak polskie drogi się zmieniają na lepsze, a wokół tylko słyszę narzekania. Nie rozumiem tego.

Napisano

> Witam.

> mają gorzej...

Wczoraj Wrocław - Warszawa - 6:45 nie licząc postojów, kilka dni temu Łódź - Wawa (130km - 3:30 h) itd. zlosnik.gif Generalnie dużo podróżuję po Polsce i coraz mniej mnie to bawi, bo wracam czasami tak umęczony, że nie mam na nic siły...

Stan dróg to jedno a drugie to my, jako polscy kierowcy i coś co określa się mianem: "kultury jazdy"

Napisano

> Wczoraj Wrocław - Warszawa - 6:45 nie licząc postojów, kilka dni temu Łódź - Wawa (130km - 3:30 h)

> itd. Generalnie dużo podróżuję po Polsce i coraz mniej mnie to bawi, bo wracam czasami tak

> umęczony, że nie mam na nic siły...

> Stan dróg to jedno a drugie to my, jako polscy kierowcy i coś co określa się mianem: "kultury

> jazdy"

ale napisz dlaczego tak długo jechałeś. Bo praktycznie cała ósemka z Wrocławia do Wawy jest przebudowywana na drogę ekspresową. Pierwsze odcinki będą oddane już w tym roku. Niedługo będziesz jechał z Warszawy do Wrocławia cały czas ekspresówką. Ale żeby powstała, to najpierw musi być budowa i utrudnienia

Napisano

> nastawieniu typu "ło matko, kompromitacja, ło matko nic się uda", bo nie mamy żadnego powodu

> żeby się tak nastawiać

> Pozdrawiam

Autostrad istniejacych nikt nam nie zabierze i bardzo mnie ciesza, ale spojrz na to z perspektywy osoby jadacej trase Berlin-Warszawa, a potem Warszawa-Wroclaw albo Warszawa - Gdansk.

Rozowo nie jest, w zasadzie 150 km. od Warszawy w istotnych z punktu widzenia euro kierunkach jest czarna dziura, ktora pokonujesz w 2,5 h.

To moze szokowac.

Dodatkowo stadion narodowy piekny, ale "rezerwat" w okolicy portu praskiego niejednego twardziela zadziwi. Miejmy nadzieje ze nikt sie tam nie bedzie zapuszczal.

Oczywiscie mozna ze stolicy jezdzic pociagiem, do Gdanska 5h a do Wrocka jakies 5,5.

W centrum stolicy totalna rozwalka zwiazana z budowa drugiej linii metra.

A plany byly takie, ze wssystkie te inwestycje mialy byc gotowe przed mistrzostwami.

Czesc sie udala, ale do sukcesu nam daleko.

Napisano

> Autostrad istniejacych nikt nam nie zabierze i bardzo mnie ciesza, ale spojrz na to z perspektywy

> osoby jadacej trase Berlin-Warszawa, a potem Warszawa-Wroclaw albo Warszawa - Gdansk.

> Rozowo nie jest, w zasadzie 150 km. od Warszawy w istotnych z punktu widzenia euro kierunkach jest

> czarna dziura, ktora pokonujesz w 2,5 h.

Masz rację, tylko nie róbmy z kibiców świętych krów. Jak przejadą od granicy ponad 300km autostradą, a potem 90km zwykłą krajówką w niezłym stanie to nic się z tego powodu nie stanie, ani impreza się nie zawali. A całą autostradę będziemy mieć na jesieni

> To moze szokowac.

> Dodatkowo stadion narodowy piekny, ale "rezerwat" w okolicy portu praskiego niejednego twardziela

> zadziwi. Miejmy nadzieje ze nikt sie tam nie bedzie zapuszczal.

Niestety całego miasta przebudować się nie da. Jednak nie umiem się nie cieszyć pamiętając jaki tam był wcześniej syf. Tak dla porównania:

przed:

49cf67de1eef138dc0ffad480adfb2c8,12,1.jpg

po:

z11302234X.jpg

Ja nie umiem nie być dumny i nie patrzeć na euro optymistycznie gdy widzę takie obrazki

> Oczywiscie mozna ze stolicy jezdzic pociagiem, do Gdanska 5h a do Wrocka jakies 5,5.

> W centrum stolicy totalna rozwalka zwiazana z budowa drugiej linii metra.

> A plany byly takie, ze wssystkie te inwestycje mialy byc gotowe przed mistrzostwami.

> Czesc sie udala, ale do sukcesu nam daleko.

jak zwykle. Każde plany, projekty czy to państwowe czy prywatne potem weryfikuje życie. Ważne żeby bilans był na plus

Napisano

> ale napisz dlaczego tak długo jechałeś. Bo praktycznie cała ósemka z Wrocławia do Wawy jest

> przebudowywana na drogę ekspresową. Pierwsze odcinki będą oddane już w tym roku. Niedługo

> będziesz jechał z Warszawy do Wrocławia cały czas ekspresówką. Ale żeby powstała, to najpierw

> musi być budowa i utrudnienia

No to fakt, za Wrocławiem spory odcinek w budowie (niemniej jednak i tak będzie spore wąskie gardło), potem od Piotrkowa w kier Wawy też...niemniej jednak ten drugi odcinek to raczej dalsza perspektywa niż sądząc po zaawansowaniu prac na różnych odcinkach.

Najważniejsze aby w miarę szybko zakończyli fragmenty autostrad Zgierz - Wawa oraz Toruń - Zgierz i wreszcie ktoś pomyślał o sensownej obwodnicy Warszawy.

No i żeby ceny za ich przejazd były sensownie ustalane, aby faktycznie korzystali z nich ludzie w większych ilościach niż dotychczas zlosnik.gif

Sporo się buduje, ale ciekawe co będzie po Euro...

"7"-ka na Gdańsk z Wawy (na fragmentach blisko Wawy) miejscami przypomina poligon wojskowy...

W sumie ważne, że w ogóle coś się dzieje, niemniej jednak kilka lat za późno to raz, a dwa, że ktoś powinien zmienić chory system przetargowy oraz papierologię...na tym gruncie postępy są niewielkie i działa to jak hamulec

Napisano

> No to fakt, za Wrocławiem spory odcinek w budowie (niemniej jednak i tak będzie spore wąskie

> gardło), potem od Piotrkowa w kier Wawy też...niemniej jednak ten drugi odcinek to raczej

> dalsza perspektywa niż sądząc po zaawansowaniu prac na różnych odcinkach.

> Najważniejsze aby w miarę szybko zakończyli fragmenty autostrad Zgierz - Wawa oraz Toruń - Zgierz i

> wreszcie ktoś pomyślał o sensownej obwodnicy Warszawy

> Sporo się buduje, ale ciekawe co będzie po Euro...

> "7"-ka na Gdańsk z Wawy (na fragmentach blisko Wawy) miejscami przypomina poligon wojskowy...

> W sumie ważne, że w ogóle coś się dzieje, niemniej jednak kilka lat za późno to raz, a dwa, że ktoś

> powinien zmienić chory system przetargowy oraz papierologię...na tym gruncie postępy są

> niewielkie i działa to jak hamulec

zgadzam się zlosnik.gif

Napisano

> Oczywiscie mozna ze stolicy jezdzic pociagiem, do do Wrocka jakies 5,5.

To chyba jakis eksperymentalny przejazd TGV w Polsce? :D

"Ekspres" jedzie niecale 6 godz, TLK prawie 7. Dystans 350 km !!!

Zenada i wstyd.

Napisano

> To chyba jakis eksperymentalny przejazd TGV w Polsce? :D

> "Ekspres" jedzie niecale 6 godz, TLK prawie 7. Dystans 350 km !!!

> Zenada i wstyd.

I stać trzeba... smirk.gif

Powoli się to zmienia. Niestety potrzebne są kosmiczne pieniądze. Rewitalizacja odcinka Wrocław - Łódź to 3mld PLN.

Ale jest szansa, że w 2014 Warszawa -Wrocław zejdzie do 3,5h.

A teraz wróćmy do infrastruktury drogowej, jak na MK przystało...

Napisano

Że tak się wtrącę... Orientuje się ktoś jak aktualnie wygląda sytuacja na A2 Stryków - Wawa? Ostatnio znowu się słyszy o komplikacjach na odc. "C", ale czy jest szansa że całość będzie przejezdna na Euro? Na jakim etapie to wszystko teraz stoi?

Napisano

> Autostrad istniejacych nikt nam nie zabierze i bardzo mnie ciesza, ale spojrz na to z perspektywy

> osoby jadacej trase Berlin-Warszawa, a potem Warszawa-Wroclaw albo Warszawa - Gdansk.

> Rozowo nie jest, w zasadzie 150 km. od Warszawy w istotnych z punktu widzenia euro kierunkach jest

> czarna dziura, ktora pokonujesz w 2,5 h.

> To moze szokowac.

> Dodatkowo stadion narodowy piekny, ale "rezerwat" w okolicy portu praskiego niejednego twardziela

> zadziwi. Miejmy nadzieje ze nikt sie tam nie bedzie zapuszczal.

> Oczywiscie mozna ze stolicy jezdzic pociagiem, do Gdanska 5h a do Wrocka jakies 5,5.

> W centrum stolicy totalna rozwalka zwiazana z budowa drugiej linii metra.

> A plany byly takie, ze wssystkie te inwestycje mialy byc gotowe przed mistrzostwami.

> Czesc sie udala, ale do sukcesu nam daleko.

w dobie tanich i "bezkorkowych" polaczen lotniczych po PL jazda pociagiem czy tez samochodem z WAW do WRO i GDN jest nieporozumieniem zlosnik.gif

Napisano

> Masz rację, tylko nie róbmy z kibiców świętych krów. Jak przejadą od granicy ponad 300km

> autostradą, a potem 90km zwykłą krajówką w niezłym stanie to nic się z tego powodu nie stanie,

> ani impreza się nie zawali. A całą autostradę będziemy mieć na jesieni

> Niestety całego miasta przebudować się nie da. Jednak nie umiem się nie cieszyć pamiętając jaki tam

> był wcześniej syf. Tak dla porównania:

> przed:

> po:

> Ja nie umiem nie być dumny i nie patrzeć na euro optymistycznie gdy widzę takie obrazki

> jak zwykle. Każde plany, projekty czy to państwowe czy prywatne potem weryfikuje życie. Ważne żeby

> bilans był na plus

i wlasnie o to chodzi .... miejmy nadzieje, ze PORT PRASKI zostanie wreszcie sensownie zagospodarowany, a wstydu nie bedzie ok.gif Przydaloby sie jeszcze tylko kilka mld PLN na rewitalizacje Starej Pragi ... i byloby bosko serduszka.gifok.gif

Napisano

> No i żeby ceny za ich przejazd były sensownie ustalane, aby faktycznie korzystali z nich ludzie w

> większych ilościach niż dotychczas

Na to rozwiązaniem jest system winietowy - wystarczy popatrzeć na doświadczenia Słowenii. No, ale my musimy po swojemu (w sumie ktoś zarobi na budowie bramek).

Napisano

> w dobie tanich i "bezkorkowych" polaczen lotniczych po PL jazda pociagiem czy tez samochodem z WAW

> do WRO i GDN jest nieporozumieniem

W przypadku naglego nie planowanego wyjazdu pociag jest conajmniej dwu- trzykrotnie tanszy.

Ale m tu o samolotach, a czasem trzeba w bryke wsiasc i gnac i o tym jest ten watek.

Napisano

> Witam.

> mają gorzej...

Prawdę mówiąc to w ogóle mnie to nie obchodzi. Większość głównych dróg i tak jest bardzo dobra. Przez ostatnie 5 lat bardzo dużo się zmieniło na lepsze.

A co do autostrad to z góry było wiadomo, że do tych nudnych mistrzostw świata nie będą zrobione (piszę "nudnych" gdyż od kilku lat wszystko do znudzenia kręci się wokół tego euro).

Autostrady powstaną prędzej czy później. A i tak prawie nikt nie będzie nimi jeździł, bo "paaanie za drogo".

Zresztą większość maruderów średnio raz w roku ma okazję jechać autostradą lub nie jeżdżą nią wcale ale do krytyki to pierwsi.

A co do ewentualnego wstydu to ja tam nie mam się czego wstydzić. Jakoś w ogóle nie przejmuję się tymi ewentualnymi narzekaniami obcokrajowców.

Poza tym teraz możemy sobie wróżyć, a co będzie to zobaczymy po tych całych mistrzostwach.

Napisano

> w dobie tanich i "bezkorkowych" polaczen lotniczych po PL jazda pociagiem czy tez samochodem z WAW

> do WRO i GDN jest nieporozumieniem

dojazd na lotnisko 40 minut. trzeba być z godzinkę przed odlotem. do WRO często loty są opóźnione bądź odwołane, ale zakładajmy standardowe opóźnienie 25 minut. do tego lot - do godziny, w zależności od warunków ruchowych. opuszczenie samolotu, oczekiwanie na bagaż 20-30 minut. dojazd do centrum WRO - jakieś 30 do 40.

Szybciej niż PKP, ale dupy nie urywa. A w EIC Panorama siadasz, drapiesz się po jajkach, wyciągasz lapka żeby obejrzec jakiś film, chapsniesz coś w Warsie i po 5 godzinach z małym hakiem jesteś w centrum Wrocławia.

Napisano

> Wczoraj Wrocław - Warszawa - 6:45 nie licząc postojów, kilka dni temu Łódź - Wawa (130km - 3:30 h)

> itd. Generalnie dużo podróżuję po Polsce i coraz mniej mnie to bawi, bo wracam czasami tak

> umęczony, że nie mam na nic siły...

> Stan dróg to jedno a drugie to my, jako polscy kierowcy i coś co określa się mianem: "kultury

> jazdy"

W zeszłym roku jechałem nad morze.

Trasa od mojej mieściny A4 do Legnicy, potem Zielona Góra, Gorzów Wielkopolski, w kierunku Szczecina, potem Nowogard, Gryfice, Trzebiatów i Mrzeżyno.

Zakładałem sobie tak z 10 godzin jazdy. Wyszło mi 8 godzin łącznie z postojami. Oczywiście jazda zgodna z wszelkimi ograniczeniami na trasie. Nie czułem absolutnie żadnego zmęczenia, drogi w większości rewelacyjne. Trochę kiepskawo w okolicach Szczecina ale jakoś mi to zbytnio nie przeszkadzało.

Napisano
  • Autor

> W zeszłym roku jechałem nad morze.

> Trasa od mojej mieściny A4 do Legnicy, potem Zielona Góra, Gorzów Wielkopolski, w kierunku

> Szczecina, potem Nowogard, Gryfice, Trzebiatów i Mrzeżyno.

> Zakładałem sobie tak z 10 godzin jazdy. Wyszło mi 8 godzin łącznie z postojami. Oczywiście jazda

> zgodna z wszelkimi ograniczeniami na trasie. Nie czułem absolutnie żadnego zmęczenia, drogi w

> większości rewelacyjne. Trochę kiepskawo w okolicach Szczecina ale jakoś mi to zbytnio nie

> przeszkadzało.

Szkoda że te "rewelacyjne" drogi po góra 5 latach już się sypią. Dziś jechałem DK31 z Chojny do Szczecina. Droga remontowana 4 lata temu na całym odcinku a już są łaty, jakieś zaklejenia spękań. Byłem też w sąsienich Niemczech i drogi które mają po 15 lat są nadal w doskonałym stanie, dlaczego u nas remontuje, buduje się tak że droga po paru latach ma już wady w nawierzchni?

Napisano

Wy się patrzycie jak do wawy dojechać.

A ja jechałem ostatnio autem w drugą strone i będzie wstyd jak ktokolwiek na ukraine postanowi jechać.

Wawa - lublin - przemyśl tragedia

Kraków - tarnów - rzeszów - barwinek - tragedia

Barwinek - rzeszów- sandomierz - warszawa - tragedia

Całe południe leży nie zrobili nic i będzie wstyd zapomnieli o Polsce B, same drogi o konkretnym natężeniu tirów, po jednym pasie w każdym kierunku i co rusz teren zabudowany. Albo będą naginali przepisy albo jazda wielogodzinna zgodnie z navi

Napisano

> Wy się patrzycie jak do wawy dojechać.

> A ja jechałem ostatnio autem w drugą strone i będzie wstyd jak ktokolwiek na ukraine postanowi

> jechać.

> Wawa - lublin - przemyśl tragedia

> Kraków - tarnów - rzeszów - barwinek - tragedia

> Barwinek - rzeszów- sandomierz - warszawa - tragedia

> Całe południe leży nie zrobili nic i będzie wstyd zapomnieli o Polsce B, same drogi o konkretnym

> natężeniu tirów, po jednym pasie w każdym kierunku i co rusz teren zabudowany. Albo będą

> naginali przepisy albo jazda wielogodzinna zgodnie z navi

autostrada A4 jest już na różnych etapach budowy od Szarowa do granicy. Pierwsze odcinki będą oddane w tym roku. Do końca przyszłego roku powinno się dać przejechać od zachodniej do wschodniej granicy autostradą. Już słyszę te narzekania "panie, ile to będzie kosztować, pół pensji!" zlosnik.gif

Napisano

> autostrada A4 jest już na różnych etapach budowy od Szarowa do granicy. Pierwsze odcinki będą

> oddane w tym roku.

Temat brzmi do euro tak??

Do euro południe leży i nie zrobili nic by dojechać na ukraine.

Dodam więcej masz też racje przy tutejszym poziomie zarobków nie wróżę popularności płatnym odcinkom, niestety nie zmienią płatne autostrady na południu zbyt wiele

Napisano

> Że tak się wtrącę... Orientuje się ktoś jak aktualnie wygląda sytuacja na A2 Stryków - Wawa?

> Ostatnio znowu się słyszy o komplikacjach na odc. "C", ale czy jest szansa że całość będzie

> przejezdna na Euro? Na jakim etapie to wszystko teraz stoi?

jeżeli interesuje Cię stan jakiejkolwiek budowy autostrady, eski czy innej większej inwestycji, szukaj na forum SSC w ‎TYCH WĄTKACH . To co Ciebie interesuje (czyli wątek "[A2] Stryków (bez węzła) - Konotopa [Euro2012, opłaty = brig]") powinno być zawsze gdzieś na górze, bo tam najwięcej się dzieje wink.gif

Jak będziesz miał chwilę czasu, to znajdziesz tam wszystkie potrzebne, obiektywne informacje o inwestycjach drogowych (chociaż typowego komentowania i narzekania też tam trochę jest, jednak w przeciwieństwie do AK to jest forum naprawdę merytoryczne). Tutaj, to najwyżej dowiesz się że nic nie będzie, tylko wstyd zlosnik.gif

Napisano

> Taki odcinek masz tylko od przejścia w Olszynie.Jadąc od Zgorzelca jest bez porównania lepiej

Inaczej - droga to jedno, a koles sprzedajacy grzyby przy autostradzie to drugie. Brak pasa awaryjnego przemilcze litosciwie hehe.gif

Napisano

> Temat brzmi do euro tak??

> Do euro południe leży i nie zrobili nic by dojechać na ukraine.

> Dodam więcej masz też racje przy tutejszym poziomie zarobków nie wróżę popularności płatnym

> odcinkom, niestety nie zmienią płatne autostrady na południu zbyt wiele

No tak, bo wszyscy zarabiają takie grosze jak ty. Ogarnij się, myślisz, że autostradą jeżdżą tylko ci, którzy przy niej mieszkają ? screwy.gif

Najważniejsze jest to, że zmniejszy się natężenie ruchu tirów przez mniejsze wioski i po lokalnych drogach, przez co zwiększy się bezpieczeństwo.

Napisano

> autostrada A4 jest już na różnych etapach budowy od Szarowa do granicy. Pierwsze odcinki będą

> oddane w tym roku. Do końca przyszłego roku powinno się dać przejechać od zachodniej do

> wschodniej granicy autostradą. Już słyszę te narzekania "panie, ile to będzie kosztować, pół

> pensji!"

prośba - nim coś napiszesz - sprawdź!!

w takim tempie jak budują A4 to jak pojedziemy nią w 2015 to będzie ogromny sukces- na wielu odcinkach się zieleni trawa jeszcze!!!

Codziennie ma okazję to "tempo" obserwować!!nic nie robią!! np Wiadukty w powijakach - wiele z fazy ziemnej nie wyszło!!

o 7 jeszcze nikogo nie ma o 16 już nikogo nie ma!!

No i pozostaje kwestia ceny- przy ok 20 -25 gr za km jak zapowiadają - dziękuję postoje!! spineyes.gif

aha i proponuję wycieczkę starą czwórką od Rzeszowa do graniczy - przez ok 70 km możesz kola zgubić -coś w stylu 18-stki do Olszyny

Napisano

> No tak, bo wszyscy zarabiają takie grosze jak ty.

Dobre, na finanse nie narzekam i jak tylko mogę używam autostrad

> Najważniejsze jest to, że zmniejszy się natężenie ruchu tirów przez mniejsze wioski

Wierzysz w to co mówisz?? Zobacz na alternatywy dla platnych autostrad i co tirowcy wyrabiają. Właśnie tego się boję że w momencie gdy austrada będzie płatna tirowcy wybiorą drogi bnoczne. Już teraz mamy tak przez viatolla jakbyś zobaczył skąd wypadają tiry zrozumiałbyś moje obawy. Aby nie zabulić tych paru złotych widuje nieraz na wąskiej drodze dwa tiry jadące po mostkach gdzie pisze 10-12 ton. To samo będzie jak skończą autostrady

Napisano

Wkleic Ci taki filmik z niemieckiego autobahnu ? od 20 lat go "naprawiaja"...

Napisano

> Byłem też w sąsienich Niemczech i drogi które mają po 15 lat są >nadal w doskonałym

> stanie, dlaczego u nas remontuje, buduje się tak że droga po >paru latach ma już wady w

> nawierzchni?

Przestan klepac bzdury... Ktora to niby ta 15letnia idealna landowka ?

Napisano
  • Autor

> Przestan klepac bzdury... Ktora to niby ta 15letnia idealna landowka ?

Daleko jechać nie trzeba. Sama trasa ze Szczecina do Schwedt, po niemieckiej stronie droga remontowana w latach 90, dalej dobrze się trzyma.

Napisano

> Daleko jechać nie trzeba. Sama trasa ze Szczecina do Schwedt, po niemieckiej stronie droga

> remontowana w latach 90, dalej dobrze się trzyma.

Kolego 10 lat temu niemcy mieli dobre drogi. Szef siostry już nie jeździ do swojej ojczyzny 911ką tylko chayenne po tym jak wpadł w dziurę przy dużej prędkości i prawie sie zabił.vTo nie te czasy że austrady były idealne u nich

Napisano

I normalnie boki zrywam ze śmiechu.

Drogi się budują = siurnia, bo się budują i są objazdy i olaboga. Siur z tym, że droga z nieba nie spadnie, a stan budowy to stan przejściowy. "Bo na zachoooodzie, panie to pstryk i droga w nocy z nieba spada, naprawdę, panie, śfagir Ździchu widział!"

Drogi się budują = siuria, bo za wolno. Siur, że tempo budowy dróg jest - wbrew pozorom - imponujące. NIeeeeeeee, grunt, że "snafffcy" wiedzo lepi, bo "jak my ze śfagrem chliwek za łobórko stawiali to raz-dwa poszło, w tydzień, paaanie"

Drogi są = siurnia do kwadratu, paaanie, bo jak to, że do Piździnki Dolnej nie ma, albo przez Piździnke Górną idzie i tera panie już nigdy spokoju nie będzie.

Drogi są płatne = siurnia do mega kwadratu, paaaanie, bo to przecie straszna sprawa, bo ja za mało zarabiam

I jeszcze to sranie się "bo ełro"? Bo "fstyt"?

Kurna ile tych meczy będzie? Sześć?! No panie, 6x po 50k ludzi przyjedzie, NO TOŻ TO SIOK! Zadepczo, paaaaanie.

Kij, że z takiej Warszawy na dowolny łykend wyjeżdża 3-4x tyle luda co przyjedzie tu na CAŁE EŁRO i jakoś nikt się nie zadeptał...

A "fstyt"?

Kurna, dzieci, pojedźcie do dowolnej większej metropolii i zejdźcie z utartych szlaków i zobaczcie, jaki tam potrafi być syf.

Zjedźcie z jakiejkolwiek główniejszej drogi i zobaczcie, jak bardzo różnią się od naszych dróg...

Ręce opadają...

Skomentowałbym to dosadnie, ale naprawdę nie potrafię w słowniku ludzi kulturalnych znaleźć słów, które dostatecznie dosadnie wyraziłyby, jak bardzo śmieszni i żałośni ze swoim polaczkowym dziamgoleniem i narzekaniem na wszystko jesteście...

Pozostanę więc przy zrywaniu boków ze śmiechu na Wasze narzekania...

Napisano

> Niestety całego miasta przebudować się nie da. Jednak nie umiem się nie cieszyć pamiętając jaki tam

> był wcześniej syf. Tak dla porównania:

> przed:

> po:

Ale zwróć uwagę, ze w tym nowym budynku nie ma ani jednej osoby, a na tym targowisku roi się od ludzi. Chyba jednak większości podobało się jak było wczesniej? grinser006.gif

Napisano

> A w EIC Panorama siadasz, drapiesz się po jajkach, wyciągasz

> lapka żeby obejrzec jakiś film, chapsniesz coś w Warsie i po 5 godzinach z małym hakiem

> jesteś w centrum Wrocławia.

Dokładnie tak.

Napisano

> jeżeli interesuje Cię stan jakiejkolwiek budowy autostrady, eski czy innej większej inwestycji,

> szukaj na forum SSC w ‎TYCH WĄTKACH .

Dzięki, poszperam waytogo.gif

Napisano

Wracałem wczoraj z dojczlandu i jestem pod wrażeniem obwodnicy Wrocławia ok.gif

Napisano

> Inaczej - droga to jedno, a koles sprzedajacy grzyby przy autostradzie to drugie. Brak pasa

> awaryjnego przemilcze litosciwie

Akurat ten odcinek cieżko nazwać autostradą,to jeszcze pamięta czasy Adolfa alien.gif ,ale fakt kiedyś były prawie wszedzie krasnale, a teraz leśni ludzie i ich specjały icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.