Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

heble ABE+JPN vs Mikoda+TRW

Featured Replies

Napisano

jak sie mają? Czy tarcze ABE są rzeczywiście japońskie i co z tego wynika (trwałość, precyzja wykonania itp...)?

Nie hamuje z 300, nie staje na przednim, w sumie w ogóle nie jeżdżę sportowo:)

Ma być zestaw do zwykłego 100KM kompakta.

Który zestaw lepszy?

Napisano

> jak sie mają? Czy tarcze ABE są rzeczywiście japońskie i co z tego wynika (trwałość, precyzja

> wykonania itp...)?

> Nie hamuje z 300, nie staje na przednim, w sumie w ogóle nie jeżdżę sportowo:)

> Ma być zestaw do zwykłego 100KM kompakta.

> Który zestaw lepszy?

Mnie gościu w hurtowni namawia na TRW. Też mam cały przód do wymiany i czaje się z wydatkiem . Ale wiadomo, najtańsze bywa najdroższe grinser006.gif

Napisano

Równie dobrze mogłeś zapytać, które autko jest lepsze: Fiat czy VW?

Efekt ten sam.

Mam w Stilo TRW i jestem zadowolony.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> jak sie mają? Czy tarcze ABE są rzeczywiście japońskie i co z tego wynika (trwałość, precyzja

> wykonania itp...)?

> Nie hamuje z 300, nie staje na przednim, w sumie w ogóle nie jeżdżę sportowo:)

> Który zestaw lepszy?

ABE to "chińszczyzna". Zdecydowanie lepszym zestawem będzie Mikoda + TRW

Napisano

właśnie założyłem do megane ii taki zestaw, tzn mikoda + TRW. Tarcze "założyły się" z dokładnością do 0,02mm, dotarły się super z klockami, zero bicia czy pisków. Polecam

Napisano

Korzystając z już założonego wątku chciałem zapytać o opinię na temat zestawu: tarcze ATE (tylko gładkie mnie interesują) oraz do tego klocki również ATE.

Google mówi, że ATE się popsuło z jakością, to prawda?

Napisano

Nie zauważyłem-w scs mam taki zestaw i jest ok.gif pod każdym względem.

Type R też przód ATE i również daje radę, trzeba parządnie skatować, żeby poczuć nosem ok.gif

Jedyna różnica-ATE do sc jest made in italy do hondy made in germany grinser006.gif

Brembo Ci mogę powiedzieć, że spadło z jakością, szczególnie większe rozmiary pod felgi >15''

Napisano

Miałem klocki TRW i polecam - porządny produkt za rozsądną cenę ok.gif

Aktualnie mam na aucie tarcze Mikoda i spisują się wzorowo. Jeśli do końca ich eksploatacji nic mnie negatywnie nie zaskoczy, to nastepnym razem z pewnością też je kupię. Nie zauważyłem żadnej różnicy w porównaniu do oryginalnych tarcz, a cena jest absolutnie bezkonkurencyjna. Jak dotąd zrobiłem na nich 10 kkm w połączeniu z lekko usportowionymi klockami, póki co nadmiernego zużycia nie zauważyłem. Poza tym fajnie dać zarobić polskiej firmie, skoro jakość prezentuje dobry poziom wink.gif

Napisano

Do tarcz Mikody polecam klocki FERODO PREMIER .... mam je i miałem w poprzednim aucie i byłem bardzo zadowolony.... oczywiście tarcze nawiercane i nacinane z serii GT... smile.gif

Napisano

> Który zestaw lepszy?

A do tego jak chcesz na prawdę taniutko to skompletuj tarcze Mikoda+ klocki Steinhof, albo kup w komplecie zestaw Steinhof.

Jest to " brudny" zestaw i wielu na alusy nie bedzie pasował. Ale przy normalnej jeździe hamulce moim zdaniem malina. Tek klocki spisują się rewelacyjnie.

Napisano

Mikoda - miałem wraz z nowymi klockami ATE i po większym hamowaniu pokrzywione

Napisano

Mam w aucie tarcze wentylowane ATE i klocki ATE i jestem zadowolony ok.gif

Napisano

> Który zestaw lepszy?

Lepiej kup komplet TRW.

Ja mam same klocki i jestem bardzo zadowolony.Po 40 tys jest wiecej jak połowa. Bardzo wydajne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.