Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łeba i SM

Featured Replies

Napisano

Czego się mogę spodziewać bo dzisiaj zastałem zaproszenie za wycieraczką do odwiedzin ich siedziby za "wjazd do lasu" a konkretnie stałem pod domem wczasowym "SAILOR" czy jakoś tak, który znajduje się na skraju lasu zlosnik.gif

Napisano

> Czego się mogę spodziewać bo dzisiaj zastałem zaproszenie za wycieraczką do odwiedzin ich siedziby

> za "wjazd do lasu" a konkretnie stałem pod domem wczasowym "SAILOR" czy jakoś tak, który

> znajduje się na skraju lasu

Albo mandat albo pouczenie. Szklana kula mi się gdzieś zawieruszyła. Bądź twardy zlosnik.gif

ps. A stałeś w lesie?

Napisano

foty zrobił na obronę?

Nie? To teraz zapłaci...

Te cwaniaki żyją z tego co wyrwą przyjezdnym kierowcom. Swojaków nie ruszą bo to najczęściej pociotek rodzinny.

Napisano

> Te cwaniaki żyją z tego co wyrwą przyjezdnym kierowcom.

kolejny argument zeby nie jezdzic nad polskie morze, niestety

Napisano
  • Autor

> Albo mandat albo pouczenie. Szklana kula mi się gdzieś zawieruszyła. Bądź twardy

> ps. A stałeś w lesie?

Na upartego zawsze można powiedzieć, że stałem w lesie choć było to na jego skraju, że też zachciało mi się stanąć w cieniu sciana.gif

Napisano

Mnie SM z Łeby ustrzeliła fotoradarem na poremontowym ograniczeniu do 30 km/h zlosnik.gif

Napisano

> Na upartego zawsze można powiedzieć, że stałem w lesie choć było to na jego skraju, że też

> zachciało mi się stanąć w cieniu

Trzeba by się dowiedzieć w którym miejscu zgodnie z prawem zaczyna się las. Czy las zaczyna się gdy wiedziesz za linię drzew czy np kilka metrów od lini drzew.

Napisano

> foty zrobił na obronę?

Hmmm, a jaka jest wartość dowodowa takich fotek? Przecież autor wątku, aby się wybielić, mógł przestawić auto i dopiero zrobić foty...

Napisano

> foty zrobił na obronę?

> Nie? To teraz zapłaci...

To raczej oni powinni zrobić zdjęcie.

Napisano
  • Autor

> To raczej oni powinni zrobić zdjęcie.

I chyba zrobili... Jutro się dowiem o ile wzrosną mi koszty wakacji frown.gif

Napisano

> kolejny argument zeby nie jezdzic nad polskie morze, niestety

W górach jest podobnie smile.gif Niedawno dostałem fotkę od Straży Wiejskiej z Kościeliska. Ustawili się ze śmietnikiem za krzakiem, kilka metrów za tablicą obszaru zabudowanego, i cykali foty od tyłu clown.gif Jechałem 70 na 50-tce, w dodatku zwalniałem... Mogli by sobie darować passed_out.gif

Napisano

> W górach jest podobnie Niedawno dostałem fotkę od Straży Wiejskiej z Kościeliska. Ustawili się ze

> śmietnikiem za krzakiem, kilka metrów za tablicą obszaru zabudowanego, i cykali foty od tyłu

> Jechałem 70 na 50-tce, w dodatku zwalniałem... Mogli by sobie darować

Straż miejska nigdy nie daruje. Oni są od zarabiania pieniędzy dla miasta/ wsi.

Pamiętasz kto prowadził wtedy auto? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> W górach jest podobnie Niedawno dostałem fotkę od Straży Wiejskiej z Kościeliska. Ustawili się ze

> śmietnikiem za krzakiem, kilka metrów za tablicą obszaru zabudowanego, i cykali foty od tyłu

Niby to tylko 20 za duzo, ale jednak za duzo : /

Od ilu karac a od ilu sobie darowac?

Napisano

> foty zrobił na obronę?

sory, ale zawsze jak parkujesz robisz foto?

bez jaj!

> Nie? To teraz zapłaci...

> Te cwaniaki żyją z tego co wyrwą przyjezdnym kierowcom.

No coz - jak sie parkuje byle jak to sie czasami buli niestety.

Kiedys tutaj byl spory watek o tym, ze ktos zostawil 135cm chodnika zamiast poltora metra. Tez mial wielki zal o ten mandat.

Napisano

Slabo, ja wracalem w czerwcu z Mielna i mnie dopadli od tylu zlosnik.gif w polskim zaglebiu fotoradarow w Zalnie zlosnik.gif jechalem 62/50 spineyes.gif. Co ciekawe cala droge sie pilnowalem, bo tam smietnik na smietniku i na koniec taka wtopa buu.gif

Napisano

> Straż miejska nigdy nie daruje. Oni są od zarabiania pieniędzy dla miasta/ wsi.

Ewentualnie dla firm dzierzawiacych smietnik zlosnik.gif

> Pamiętasz kto prowadził wtedy auto?

Jak nie pamieta to pewnie +100zl-punkty.

Co ciekawe zazwyczaj taka sracz gminna ma strone internetowa, na ktorej naczelne miejsce zajmuja informacje na temat fotoradarow ze starannie przygotowanym faq i skanami legalizacji radarow hehe.gif

Napisano

też mnie tam złapali i dokładnie w tym miejscu z tą sama prędkością... dno. tu akurat jak jestem legalistą mam do nich żal. przesadzają i próbóją ściągnąc jak najwięcej kasy z ludzi.

Napisano

> TYLKO + 20 km/h

> HanYs

nie śmiej się to jest właśnie polska "racja stanu", przeginamy niewiele, parkujemy byle gdzie i jak. Z moich obserwacji nad morzem to widzę tak- sporo ludzi jest naprawdę normalna, parkuje jak trzeba, nie skąpi 5 złoty za cały dzień na parkingu.

Jednak jest pewna grupa -całe szczęście, że w mniejszości która albo dziaduje albo myśli, że jest cwańsza od reszty. Parkuje na zakazach, chodnikach czy dróżkach dojścia do plaży.

Nie ma reguły czy to miejscowy czy przyjezdny, czy gośc w wypierdzianym tico czy w jaguarze, stary czy młody. Taki sort ludzi, że jak po kieszeni nie załapią to nie przyjmą wiedzy.

Tutaj autor też płacze, tylko, że on sobie w cholerę do siebie do domu wróci, a tam ludzie będą czuli skutki jego parkowania.

Napisano

Kwiatów od nich nie dostaniesz.... zlosnik.gif koledzy ciężko pracują aby inni mogli odpoczywać hehe.gif

Napisano

> Ewentualnie dla firm dzierzawiacych smietnik

> Jak nie pamieta to pewnie +100zl-punkty.

Tak jakoś zlosnik.gif

> Co ciekawe zazwyczaj taka sracz gminna ma strone internetowa, na ktorej naczelne miejsce zajmuja

> informacje na temat fotoradarow ze starannie przygotowanym faq i skanami legalizacji radarow

Powiedz, kto będzie wchodził na stronę www straży miejskiej?

Obywatel zaspokajający swą ciekawość? Wiadomo, że tylko klienci studia fotograficznego SM/SW wink.gif

Napisano
  • Autor

> Kwiatów od nich nie dostaniesz.... koledzy ciężko pracują aby inni mogli odpoczywać

toż ja tu odpoczywać przyjechałem a nie pracować zlosnik.gif

Napisano

proponuję olać ten "mandat"

na 99% nie zrobili fotki i czekają zakompleksione "czarnuchy" zeby wypisać min 200zł mandatu i dostać premię angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

Napisano

> Straż miejska nigdy nie daruje. Oni są od zarabiania pieniędzy dla miasta/ wsi.

Wiem ok.gif

> Pamiętasz kto prowadził wtedy auto?

A jaka jest prawidłowa odpowiedź? wink.gif

Napisano

> Niby to tylko 20 za duzo, ale jednak za duzo : /

> Od ilu karac a od ilu sobie darowac?

No niby racja, ale wiesz... Żeby to chociaż miało jakiś lekki związek z poprawą bezpieczeństwa. Gdyby się chociaż ustawili w miejscu gdzie jest spory ruch pieszych albo inne zagrożenia. Oni się ustawili na samym wlocie do miejscowości, na fotce nawet załapała się tablica obszaru zabudowanego... Godzina 18.30, droga praktycznie pusta, ja zwalniałem... Zawsze masz równo 50 km/h na budziku jak mijasz tablicę miejscowości? wink.gif Ja jestem częstym bywalcem Tatr, uwielbiam te rejony, szanuję mieszkańców i zwracam szczególną uwagę na kulturę jazdy i na to by nie stwarzać zagrożeń. Poza tym w okolicy są inne drogi gdzie można czerpać frajdę z jazdy bez przekraczania dopuszczalnej prędkości.

Po prostu ewidentnie się czają i kasują - po raz kolejny widać czemu służy SM/SG - na pewno nie obywatelom.

Może mają nadmiar turystów? hmm.gifgrinser006.gif

Napisano

> TYLKO + 20 km/h

> HanYs

Tu jest Polska, fotoradary zwyczajowo są ustawiane na 20+ niewiem.gif

Żebym nie został źle zrozumiany - mandat zapłaciłem, płakać nie zamierzam wink.gif Resztę wyjaśniłem w poście powyżej.

Napisano

> Slabo, ja wracalem w czerwcu z Mielna i mnie dopadli od tylu w polskim zaglebiu fotoradarow w

> Zalnie jechalem 62/50 . Co ciekawe cala droge sie pilnowalem, bo tam smietnik na smietniku i

> na koniec taka wtopa

Czyli potwierdza się moja teoria ok.gifwink.gif

Napisano

> Co ciekawe zazwyczaj taka sracz gminna ma strone internetowa, na ktorej naczelne miejsce zajmuja

> informacje na temat fotoradarow ze starannie przygotowanym faq i skanami legalizacji radarow

Wycwanili się, skan legalizacji przysłali razem ze zdjęciem hehe.gif

Napisano

> Zawsze masz równo 50

> km/h na budziku jak mijasz tablicę miejscowości?

Jasne, że nie mam.

Przeważnie jadę +10 do tego co można.

Z zeszłych wakacji też przyszły 2 fotki z pomorza: 65 oraz 62 było na 50ce. Nawet nie wiem kiedy zrobili. Cóż - zapłaciłem w sumie 100zł i następnym razem zwolnię bardziej.

Napisano

> toż ja tu odpoczywać przyjechałem a nie pracować

Nie dyskutuj tylko płacz i płać... mi zrobili fotkę i choć to moi "koledzy" musiałem zapłacić frown.gif Pamiętaj, ze okres 2 -3 miesięcy wakacji to żniwa dla wszystkich SM w okolicy i wszyscy ciężko pracują aby budżety podratować w okolicznych gminach więc przygotuj się na więcej tego rodzaju fotek... i uważaj gdzie parkujesz i jak szybko w terenie zabudowanym jedziesz... Charbrowo / Wicko / Nowa wieś Lęborska / Krępa Kaszubska, Białogarda...i wiele innych lokalnych dróg 214 i 218 na których normalnie nikogo nie uświadczysz itp...

Napisano

> Tu jest Polska, fotoradary zwyczajowo są ustawiane na 20+

W Wejherowie ustawione są na 56 na 50 km/h

Napisano

> Czego się mogę spodziewać bo dzisiaj zastałem zaproszenie za wycieraczką do odwiedzin ich siedziby

> za "wjazd do lasu" a konkretnie stałem pod domem wczasowym "SAILOR" czy jakoś tak, który

> znajduje się na skraju lasu

jak będzie więcej niż 50zł , odmów przyjęcia mandatu .... od razu wypiszą na 50zł wink.gif w moim przypadku zadziałało.

Napisano
  • Autor

> Nie dyskutuj tylko płacz i płać...

>

Nie było tak źle, skończyło się na pouczeniu smile.gif. Zadziałał mój urok osobisty na panią strażniczkę zlosnik.gif

Napisano

> Nie było tak źle, skończyło się na pouczeniu . Zadziałał mój urok osobisty na panią strażniczkę

No popatrz.... tylko żeby cie to więcej nie kosztowało w dalszej perspektywie smile.gif często tak bywa po wakacjach smile.gif

Napisano
  • Autor

> No popatrz.... tylko żeby cie to więcej nie kosztowało w dalszej perspektywie często tak bywa po

> wakacjach

aż tak ją nie zauroczyłem a tym bardziej ona mnie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W Wejherowie ustawione są na 56 na 50 km/h

chyba coś jest na rzeczy bo jakoś nikt tam nie jechał +10 tylko tyle ile było ograniczenie, aż mnie prawa noga swędziała ale dobrze, że nie dałem się sprowokować zlosnik.gif

Napisano

> No popatrz.... tylko żeby cie to więcej nie kosztowało w dalszej perspektywie często tak bywa po

> wakacjach

Jak głosi cytat z filmu "Poszukiwany, poszukiwana": "Panie, kiedyś jednej takiej ustąpiłem miejsca w tramwaju to do dzisiaj muszę płacić alimenty" hehe.gif

Napisano

> W Wejherowie ustawione są na 56 na 50 km/h

to chyba niezgodnie z rozporzadzeniem hmm.gif

SM ma robić od 10+ bokser.gif

Napisano

> to chyba niezgodnie z rozporzadzeniem

> SM ma robić od 10+

Fotoradary - obojetnie kto obsluguje

zgodnie z .... "powyzej 11 km/h"

Napisano

> Tu jest Polska,

Jestem na czasie wink.gif

> fotoradary zwyczajowo są ustawiane na 20+

Z tego co czytam to raczej +10 km/h zlosnik.gif

Mamy tutaj nawet użytkownika który dostał za + 1km/h old.gif

> Żebym nie został źle zrozumiany - mandat zapłaciłem, płakać nie zamierzam Resztę wyjaśniłem w

> poście powyżej.

Nie wnikam. Przekroczyłeś 40% dozwoloną prędkość i jesteś zdziwiony ?

HanYs

Napisano

W sobotę sącząc piwko w barze obserwowałem SM w Łebie. Robili fotki każdego auta zaparkowanego na trawniku, oczywiście jak ktoś wcześniej zauważył pomijali rejestracje lokalne. Ciągle tylko im mało naszych $

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.