Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukam autka - kompat, wolnossaca benzyna powyzej 120KM

Featured Replies

Napisano

Szukam czegos nowszego za moje bravo smile.gif

podpowiecie jakies nowe (lub max 3letnie) autko kompatkowe z wolnossaca benzyna powyzej 120KM? budzet ~40kpln plus to co odzyskam za moje bravo (czyli pewnie teraz bedzie w sumie 50-60kpln)

Napisano

> Szukam czegos nowszego za moje bravo

> podpowiecie jakies nowe (lub max 3letnie) autko kompatkowe z wolnossaca benzyna powyzej 120KM?

> budzet ~40kpln plus to co odzyskam za moje bravo (czyli pewnie teraz bedzie w sumie 50-60kpln)

Bmw 1

Napisano

> podpowiecie jakies nowe (lub max 3letnie) autko kompatkowe z wolnossaca benzyna powyzej 120KM?

> budzet ~40kpln plus to co odzyskam za moje bravo (czyli pewnie teraz bedzie w sumie 50-60kpln)

Nowy Cruz. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Bmw 1

a ktory dokladnie numerek? bo kazdy z benzynowych o ktorych czytalem takie zachwyty jest uturbiony... no i czy za 60kpln cos kupie?

Napisano

Może trochę nie na temat ale z ciekawości: czemu szukasz teraz wolnossącej benzyny? Turbo benzyna w Bravo się nie sprawdziła czy ...?

Napisano
  • Autor

> Nowy Cruz.

o popatrz... dzieki!

czy ten 1.6 juz jedzie? czy lepiej 1.8? czy da sie kupic te silniki ze skrzynia 6biegowa? - jakos tak sie przyzwyczailem do 6 wink.gif

Napisano
  • Autor

> Może trochę nie na temat ale z ciekawości: czemu szukasz teraz wolnossącej benzyny? Turbo benzyna w

> Bravo się nie sprawdziła czy ...?

nie lubie turbo wink.gif bo pije i kradnie... wink.gif

no i nie szukam _teraz_ - szukam ciagle, bo moje NB jest tez wolnossace wink.gif , tylko ze nawet moja mulher.gif twierdzi ze 90KM to dramat jest wink.gif - szczegolnie od kiedy pozwala sobie pozyczyc moj motocykl ktory przy masie 220kg ma (mial?) 72KM mocy wink.gif

a powaznie - bardziej skomplikowany silnik (osprzet) od N/A, wiec wieksze prawdopodobienstwo ze sie popsuje wink.gif . Charakterystyka uzywania (duzo bardzo krotkich odcinkow po miescie) zabija nowoczesne diesle i zle wyplywa na kazdy uturbiony wink.gif , a przy moich przebiegach spalanie praktycznie nie ma wiekszego znaczenia wink.gif

Napisano

> o popatrz... dzieki!

> czy ten 1.6 juz jedzie? czy lepiej 1.8? czy da sie kupic te silniki ze skrzynia 6biegowa? - jakos

> tak sie przyzwyczailem do 6

Według strony Chevyego nie ma skrzyni 6, ja bym wziął za tą kasę 1.8 140KM LT+ hatchback. ok.gif Chociaż podejrzewam, że jak masz zdolności negocjacji to i LTZ wyjedziesz z salonu do 60kpln. ok.gif A furka fajna. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Według strony Chevyego nie ma skrzyni 6, ja bym wziął za tą kasę 1.8 140KM LT+ hatchback. Chociaż

brzmi zachecajaco wink.gif bede musial poszukac jazdy probnej na 1.8 gdzies w okolicy wink.gif

> podejrzewam, że jak masz zdolności negocjacji to i LTZ wyjedziesz z salonu do 60kpln. A furka

> fajna.

pozyjemy zobaczymy wink.gif w koncy te pare tysiecy roznicy to sie mozna dokredytowac jesli faktycznie warto, ew. poczekac i poszukac czegos w styczniu z 2013 wink.gif bo ze zmiana auta mi sie jakos strasznie nie pali smile.gif

Napisano

> brzmi zachecajaco bede musial poszukac jazdy probnej na 1.8 gdzies w okolicy

Poszukaj.

> pozyjemy zobaczymy w koncy te pare tysiecy roznicy to sie mozna dokredytowac jesli faktycznie

> warto, ew. poczekac i poszukac czegos w styczniu z 2013 bo ze zmiana auta mi sie jakos

> strasznie nie pali

http://www.chevrolet.pl/samochody/cruze-5d/wyposazenie.html życzę miłego oglądania. ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> nie lubie turbo bo pije i kradnie...

> no i nie szukam _teraz_ - szukam ciagle, bo moje NB jest tez wolnossace , tylko ze nawet moja

> twierdzi ze 90KM to dramat jest - szczegolnie od kiedy pozwala sobie pozyczyc moj motocykl

> ktory przy masie 220kg ma (mial?) 72KM mocy

> a powaznie - bardziej skomplikowany silnik (osprzet) od N/A, wiec wieksze prawdopodobienstwo ze sie

> popsuje . Charakterystyka uzywania (duzo bardzo krotkich odcinkow po miescie) zabija

> nowoczesne diesle i zle wyplywa na kazdy uturbiony , a przy moich przebiegach spalanie

> praktycznie nie ma wiekszego znaczenia

Myślałem, że to Bravo to z T-Jet smile.gif

A z propozycji...może Focus 1.6 może Astra...?

Napisano

> Nowy Cruz.

Popieram, Samochod jest ładny i niedrogi. U nas Cruze mozna znaleźć za $17K nowe = 56 kPLN.

Napisano
  • Autor

> Myślałem, że to Bravo to z T-Jet

smile.gif

> A z propozycji...może Focus 1.6 może Astra...?

nowy Focus sie nie podoba mulher.gif ale narazie nie mowimy 'nie' - szukamy alternatywy bo sie przejechalem i naprawde IMO daje rade smile.gif

Opel... jakos ... w salonie sprzedawca strasznie namawial nas na 1.4T i odradzal wolnossace benzyny wiec w efekcie raczej nas zniechecil do marki wink.gif ale tez narazie nie mowimy 'nie' wink.gif

Napisano

> a ktory dokladnie numerek? bo kazdy z benzynowych o ktorych czytalem takie zachwyty jest

> uturbiony... no i czy za 60kpln cos kupie?

Coś z końca poprzedniej generacji. Już 116i ma 122KM. 118i to już Cię zadowoli (147KM). 120i to ostatni z R4 (150-170KM), potem są już R6.

Napisano
  • Autor

> Popieram, Samochod jest ładny i niedrogi. U nas Cruze mozna znaleźć za $17K nowe = 56 kPLN.

LTZ z bordowym lakierem i paroma dodatkami - 75kpln, LT+ bedzie troszke tanszy wink.gif wiec narazie powyzej budzetu, ale jak sie spodoba mulher.gif to odsune zakup i dozbieram wink.gif

Napisano
  • Autor

> Coś z końca poprzedniej generacji. Już 116i ma 122KM. 118i to już Cię zadowoli (147KM). 120i to

> ostatni z R4 (150-170KM), potem są już R6.

ale to sa _WOLNOSSACE_ silniki?

bo chyba nie...

"Nowy silnik BMW TwinPower Turbo o pojemności 1,6 l zastosowany po raz pierwszy w BMW 114i, 116i oraz 118i to wyjątkowo oszczędna jednostka napędowa. Nowy silnik w technologii BMW TwinPower Turbo łączy turbosprężarkę TwinScroll z układem Valvetronic, Double Vanos i High Precision Injection." - czy ja cos zle patrze?

Napisano

> LTZ z bordowym lakierem i paroma dodatkami - 75kpln, LT+ bedzie troszke tanszy wiec narazie

> powyzej budzetu, ale jak sie spodoba to odsune zakup i dozbieram

Szukaj po allegro, na zachęte:

http://otomoto.pl/chevrolet-cruze-1-8-lt-premium-141-km-C28062759.html

Napisano

> o popatrz... dzieki!

> czy ten 1.6 juz jedzie? czy lepiej 1.8? czy da sie kupic te silniki ze skrzynia 6biegowa? - jakos

> tak sie przyzwyczailem do 6

Nie wiem jak jedzie Chevrolet Cruse 1.6, ale myślę, że warto się nim przejechać i sprawdzić, bo to chyba jest ten sam silnik co w Oplu. Ok. miesiąc temu jechałem służbową Astrą IV z silnikiem 1.6 (115KM) z końcówki 2011r. i ten samochód to muł. Jeździłem astrą 2 z 1.6 (105KM) i tamten samochód jechał. Obydwa kombi. Spalanie na trasie dla 4-ki to ok. 8l, (Kwidzyn-Gliwice-Kwidzyn), astra 2 przy tej samej trasie i tym samym stylu jazdy spaliła ok 1,5-2l mniej.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak jedzie Chevrolet Cruse 1.6, ale myślę, że warto się nim przejechać i sprawdzić, bo to

> chyba jest ten sam silnik co w Oplu. Ok. miesiąc temu jechałem służbową Astrą IV z silnikiem

> 1.6 (115KM) z końcówki 2011r. i ten samochód to muł. Jeździłem astrą 2 z 1.6 (105KM) i tamten

> samochód jechał. Obydwa kombi. Spalanie na trasie dla 4-ki to ok. 8l,

> (Kwidzyn-Gliwice-Kwidzyn), astra 2 przy tej samej trasie i tym samym stylu jazdy spaliła ok

> 1,5-2l mniej.

wlasnie tak nas w oplu namawiali na 1.4T smile.gif

Napisano
  • Autor

> Szukaj po allegro, na zachęte:

> http://otomoto.pl/chevrolet-cruze-1-8-lt-premium-141-km-C28062759.html

LTZ za 65kpln wink.gif

dzis niedziela, napinki nie ma wink.gif czytam opinie, polaze sobie po salonach i sie pomacam z CRUZE smile.gif i wtedy pomysle dalej wink.gif

Napisano
  • Autor

> Lancer 1.8.

myslalem, ale ostatecznie nie trafilem do salonu mitsu w wrc wink.gif ... wlasciwie to nawet nie sprawdzilem czy wogole jest grinser006.gif

mowisz ze daje rade? smile.gif

edyta: wlasnie sobie przypomnialem dlaczego nie trafilem - na stronie www mitsu nie bardzo jest nawet cennik benzynowek 1.8... wink.gif dlatego odpuscilem w 'pierwszym przebiegu' po salonach wink.gif

Napisano

> ale to sa _WOLNOSSACE_ silniki?

> bo chyba nie...

> "Nowy silnik BMW TwinPower Turbo o pojemności 1,6 l zastosowany po raz pierwszy w BMW 114i, 116i

> oraz 118i to wyjątkowo oszczędna jednostka napędowa. Nowy silnik w technologii BMW TwinPower

> Turbo łączy turbosprężarkę TwinScroll z układem Valvetronic, Double Vanos i High Precision

> Injection." - czy ja cos zle patrze?

Piszesz o nowej generacji - F20. Ja miałem na myśli poprzednią - E87.

Napisano

> LTZ z bordowym lakierem i paroma dodatkami - 75kpln, LT+ bedzie troszke tanszy wiec narazie

> powyzej budzetu, ale jak sie spodoba to odsune zakup i dozbieram

Pewnie mają jakiś kredyt typu 50/50. Tylko - czy chęć skorzystania z takiego kredytu nie zblokuje możliwości normalnej negocjacji ceny/dodatków?

Napisano

> ale to sa _WOLNOSSACE_ silniki?

> bo chyba nie...

> "Nowy silnik BMW TwinPower Turbo o pojemności 1,6 l zastosowany po raz pierwszy w BMW 114i, 116i

> oraz 118i to wyjątkowo oszczędna jednostka napędowa. Nowy silnik w technologii BMW TwinPower

> Turbo łączy turbosprężarkę TwinScroll z układem Valvetronic, Double Vanos i High Precision

> Injection." - czy ja cos zle patrze?

Źle patrzysz, piszesz o nowym modelu. Koledzy wspominali o E87, gdzie miałeś same wolnossące benzyny z ozaczeniami: 116, 118, 120, 125, 130, 135 - pojemności R4: 1.6, 2.0 oraz R6 3.0.

Napisano
  • Autor

> Piszesz o nowej generacji - F20. Ja miałem na myśli poprzednią - E87.

facepalm%5B1%5D.gif dzieki, juz sobie poogladalem na allegro wink.gif ale chyba jednak nie... 1 troszke mala chyba jest wink.gif

Napisano
  • Autor

> Źle patrzysz, piszesz o nowym modelu. Koledzy wspominali o E87, gdzie miałeś same wolnossące

> benzyny z ozaczeniami: 116, 118, 120, 125, 130, 135 - pojemności R4: 1.6, 2.0 oraz R6 3.0.

ok, juz zlapalem wink.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie mają jakiś kredyt typu 50/50. Tylko - czy chęć skorzystania z takiego kredytu nie zblokuje

> możliwości normalnej negocjacji ceny/dodatków?

hm... podobno kryzys jest grinser006.gif

Napisano

Honda Civic 1,8 lub lancer 1,8

Napisano

> ... bede musial poszukac jazdy probnej na 1.8 gdzies w okolicy ...

Koniecznie poszukaj.

Trzeba wsiąść i poczuć tę przestrzeń wokół siebie. Z kompaktów, które przećwiczyłem szukając nowego pojazdu w nim mi się nalepiej siedziało i siedzi w dalszym ciągu. No, lepiej w Malibu, ale mi nie potrzebna taka landara zlosnik.gif

Żeby obudzić koreańskie kucyki (benzyna 1,8) trzeba trochę obrotów dodać. Na piątym biegu bez problemu przyspiesza od 50 km/h.

Jednak bez względu na styl jazdy wizyta przy pompie trochę kosztuje - zbiornik 60 litrowy.

Napisano
  • Autor

> z Francuzów polecę: Peugeot 208 1.6 VTI 120km

a nie, za francuzy dziekuje, mamy osobisty uraz na psychice wink.gif

Napisano
  • Autor

> Koniecznie poszukaj.

> Trzeba wsiąść i poczuć tę przestrzeń wokół siebie. Z kompaktów, które przećwiczyłem szukając nowego

> pojazdu w nim mi się nalepiej siedziało i siedzi w dalszym ciągu. No, lepiej w Malibu, ale mi

> nie potrzebna taka landara

> Żeby obudzić koreańskie kucyki (benzyna 1,8) trzeba trochę obrotów dodać. Na piątym biegu bez

> problemu przyspiesza od 50 km/h.

> Jednak bez względu na styl jazdy wizyta przy pompie trochę kosztuje - zbiornik 60 litrowy.

ekhem, po ogladaniu w salonie mulher.gif uznala ze srodek nie jest fajny i ze lepiej foke wink.gif

narazie wyglada ze troche bede musial dozbierac do standardu wyposazenia ktory bym chcial wink.gif

dzieki za podpowiedzi

PS. Lexus GS300 z 2006-2007 mozna miec w zakladanym budzecie ~60kpln (no powiedzmy blizej 70kpln)... co prawda przebieg pewnie bedzie >200kkm, ale poza tym spelnia wszystkie moje oczekiwania... no moze nie jest kompaktem, ale kto by sie przejmowal grinser006.gif

Napisano

Wspomniany Cruze jest OK, ale 1.8 nie jedzie. Wrażenie jakby miał 60 KM. 1.4T to inna jazda.

Napisano

Przejedź się nowym Aurisem. Auto na prawdę dobrze się prowadzi, a za chwil kilka pierwsze demówki będą do sprzedaży więc może przy lekko naciągniętym budżecie coś kupisz. Silnik 1,6 132 KM na łańcuchu bezproblemowy.

Napisano

Hmmm na nowego Civica IX z lekkim nalotem bez rozpasania w wypasie może starczy wink.gifKliku-cpyku

Napisz czego oczekujesz od auta a powiem ci czy Civic IX jest w zakresie twoich zainteresowań wink.gif

W razie czego Szukaj , Sporta , 1.8 noPB grinser006.gif

Edyta: przeczytałem,że szukasz silnika NA. Podtrzymuje z całą mocą kandydaturę Civic'a IX gen. w wersji SPORT (uwaga, dopiero od 2013 bodajże dają w standardzie bluetootha, zwróć uwagę na ten detal) z silnikiem 1.8 noPB

Napisano

> bmw 1

A toto nie jest ciasne w środku? Zwłaszcza na tylnej kanapie? hmm.gif

Napisano

> A toto nie jest ciasne w środku? Zwłaszcza na tylnej kanapie?

A którykolwiek kompakt jest obszerny? Kombi pomińmy, rozważmy hatch/liftbacki.

Napisano

ja mysle że za dlugo fiatami jeździłeś i sobie światopogląd skrzywiłeś wink.gif

Kup auto normalnej firmy, ale nie pchaj sie w przeżytki, czyli wolnossące mocne beznyny. Kup sobie cos z turbobenzynką - za 60kpln spokojnie kupisz, a autko odwdzięczy sie niższym spalaniem i fajną dynamiką.

Napisano

> A którykolwiek kompakt jest obszerny? Kombi pomińmy, rozważmy hatch/liftbacki.

Mój mnie satysfakcjonuje zlosnik.gif

Napisano

> Mój mnie satysfakcjonuje

Mój mnie też. Ale ja z tyłu nie jeżdżę. A pasażerów wożę raczej okazjonalnie.

Napisano

> ja mysle że za dlugo fiatami jeździłeś i sobie światopogląd skrzywiłeś

Pozwolę się tutaj wtrącić wink.gif

Gdyby jeździł VW, to akurat bym rozumiał. Które turbobenzyny oprócz tych z VW są kłopotliwe? zlosnik.gif

Napisano

> A którykolwiek kompakt jest obszerny? Kombi pomińmy, rozważmy hatch/liftbacki.

Porownaj i30 i BMW 1. Roznica jest znaczna.

Napisano

Astra IV 1.6 - drogo

Focus 1.6 - rozsadna propozycja i chyba poszedlbym ta droga choc koni mniej

Cruze 1.8 - tez rozsadna

ceed 1.6 - za drogo

Napisano

> Przejedź się nowym Aurisem. Auto na prawdę dobrze się prowadzi, a za chwil kilka pierwsze demówki

> będą do sprzedaży więc może przy lekko naciągniętym budżecie coś kupisz. Silnik 1,6 132 KM na

> łańcuchu bezproblemowy.

Czyli ile za wersje tak wyposazona jak cruze ltz lub focus titanium lub z pakietem promocyjnym?

Napisano

> Pozwolę się tutaj wtrącić

> Gdyby jeździł VW, to akurat bym rozumiał. Które turbobenzyny oprócz tych z VW są kłopotliwe?

nie znasz się , musisz nauczyć się wszystkich kodów silników na pamięć hehe.gif

Napisano

Szukalbym Cruze'a z 2012, a wiem ze sa jeszcze dostepne.