Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ikonka dystrybutora na tablicy zegarow

Featured Replies

Napisano

> Oficjalnie rura musi byś od strony osi jezdni,

Wiesz, że gdzieś dzwoni tylko nie wiesz gdzie grinser006.gifgrinser006.gif

Nie chodzi o rurę tylko o jej wylot i nie musi być od osi jezdni tylko wylot nie może być skierowany w prawą stronę

Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 1 kwietnia 1999 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia. (Dz.U.1999.44.432) skromny.gif

Napisano

> Wlew z przodu

> HanYs

A jak ja mam wlew za tylną tablicą rejestracyjną to strzałke gdzie powinienem mieć? grinser006.gif

Napisano

Corolla E12: jest strzałka w lewo, wlew po lewej O.O Pojęcia nie miałem spineyes.gif

Napisano

Przy okazji zerknę, jak to jest we Fieście ok.gif.

Napisano

> W Sedici się zgadza.

W SX4 też grinser006.gif ale dopiero teraz ten trójkącik zauważyłem na zegarach, po przeczytaniu wątku... hehe.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Wiesz, że gdzieś dzwoni tylko nie wiesz gdzie

> Nie chodzi o rurę tylko o jej wylot i nie musi być od osi jezdni tylko wylot nie może być

> skierowany w prawą stronę

> Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 1 kwietnia 1999 r. w sprawie

> warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia. (Dz.U.1999.44.432)

Bzdura. Wiesz, że gdzieś dzwoni tylko nie wiesz gdzie...

Jak już coś linkujesz, to sprawdź chociaż, czy to jest aktualne... facepalm%5B1%5D.gif

Tutaj masz do poczytania w miarę świeże rozporządzenie.

Napisano

> Wiesz, że gdzieś dzwoni tylko nie wiesz gdzie

> Nie chodzi o rurę tylko o jej wylot i nie musi być od osi jezdni tylko wylot nie może być

> skierowany w prawą stronę

> Rozporządzenie Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 1 kwietnia 1999 r. w sprawie

> warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia. (Dz.U.1999.44.432)

Wychodzi na to, że żaden Sprinter z serii 906 nie powinien poruszać się po naszych drogach...

Napisano

Passat B6 też ma taki wskaźnik (na pewno w nowych zegarach - z białym podświetleniem). B7 też.

Rozrządu VAG może nie potrafi dobrze zrobić, ale takie udogodnienie jednak ma opanowane grinser006.gif

Napisano

> Bzdura. Wiesz, że gdzieś dzwoni tylko nie wiesz gdzie...

> Jak już coś linkujesz, to sprawdź chociaż, czy to jest aktualne...

> Tutaj masz do poczytania w miarę świeże rozporządzenie.

Rozporządzenie jest z przed pół roku, masz rację, nie wiedziałem, że się zmieniło ok.gif czyli teraz może być w dowolną stronę

Napisano

> jeszcze się z tym nie spotkałem, ale po genialności rozwiązania wnioskuję, że jest to z rynku

> amerykańskiego

Akurat nie. Na rynek amerykański kiedyś strzalka to było za mało, trzeba było wyraźnie napisac "fuel door":

what-side-your-car-is-gas-tank-on-easy-trick-will-tell-you-every-time.w654.jpg

Napisano

Tak, od lat w każdym aucie to zauważam i często z tego korzystam jak jade obcym autem.

Napisano

> W SX4 też ale dopiero teraz ten trójkącik zauważyłem na zegarach, po przeczytaniu wątku...

Ja też a od ponad dwudziestu lat jeżdżę kilkunastoma modelami samochodów biglaugh.gif

Napisano

> berlingo tez nie ma, w fordzie jest

Fiesta mk4, grande punto, megane II nie mają.

Napisano

> znajdz auto, ktore ma wlew z lewej i zerknij na zegary

Fiesta mk4 ma z lewej a wskaznika brak.

Napisano

> Fiesta mk4 ma z lewej a wskaznika brak.

A z której ma wąż na ikonie dystrybutora?

Napisano

> Czesc

> Po xx latach sie dowiedzialem czegos nowego.

> Jak jest ikona dystrybutora to po lewje lub prawej jest strzalka wskazujaca po ktorej stronie

> samochodu mamy wlew paliwa

> O dziwo ciezko spotkac samochod w ktorym nie ma tej strzalki

Nie ciężko,

Partner Tepee z 2010r nie ma strzałki a i pistolet w odwrotną stronę wskazuje... grinser006.gif

Napisano

> to są samochody co tego nei mają ?

owszem. miałem juz kilka aut i w żadnym tego nie było. w obecnej skodzie i pandzie tez nie ma

dowiedziałem sie teraz w tym wątku o takim czyms icon_eek.gif

Napisano

> A z której ma wąż na ikonie dystrybutora?

z prawej

Napisano

> owszem. miałem juz kilka aut i w żadnym tego nie było. w obecnej skodzie i pandzie tez nie ma

> dowiedziałem sie teraz w tym wątku o takim czyms

Widocznie nie jeżdziłem takowymi autami lub ich nie tankowałem. Jak dla mnie prosta a użyteczna rzecz wink.gif. Nawet w modelu, którym jeżdżę w sumie 6 lat, nadal podczas wjazdu zerkam na deskę, żeby podjechać z dobrej strony. Nie przywiązuje po prostu uwagi i nie zapamiętuje gdzie jest wlew. Szczególnie to użyteczne jak się jeździ różnymi autami.

Napisano

> ze złej

Może to i bardziej logiczne - bo pokazuje kierowcy z której strony dystrybutora ma podjechać, żeby wąż był po właściwej stronie hehe.gifgrinser006.gif.

Napisano

> A z której ma wąż na ikonie dystrybutora?

Po prawej.

Napisano

> Może to i bardziej logiczne - bo pokazuje kierowcy z której strony dystrybutora ma podjechać, żeby

> wąż był po właściwej stronie .

Schowalbys sie lepiej z tymi swoimi wymyslami, kazdy kolejny gorszy od poprzedniego.

Napisano

w zastepczym Priusie 97' waz po prawej ale strzaleczka po lewej grinser006.gif

Napisano

> Fiesta mk4, grande punto, megane II nie mają.

Sprawdziłem u siebie- najnowsza fiesta ( po lifcie ) ma tę strzałkę z lewej strony ikony dystrybutora, czyli poprawnie ok.gif.