Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zacisk z bravo II do stilo

Featured Replies

Napisano

Witam. Czy ktoś z szanownych forumowiczów się orientuje czy tylne i przednie zaciski od nowego bravo pasują plug&play do stilo czy trzeba coś przerabiać?

Napisano

> Witam. Czy ktoś z szanownych forumowiczów się orientuje czy tylne i przednie zaciski od nowego

> bravo pasują plug&play do stilo czy trzeba coś przerabiać?

Pasuja i tak samo tyl sie zapieka jak i w Stilo.

Napisano

> Witam. Czy ktoś z szanownych forumowiczów się orientuje czy tylne i przednie zaciski od nowego

> bravo pasują plug&play do stilo czy trzeba coś przerabiać?

Dzisiaj założyłem do Stilo 1.6 zaciski od Bravo II na przednią oś. Oczywiście musiałem zmienić tarcze z małych 257mm na większe 284mm.

Napisano

> Jest na to jakaś rada?

Kupić nowy oryginał. Wtedy masz szansę że tak szybko się nie zapiecze.

Napisano

zastosowac lucasa z pandy 100HP lub 500 1.4 grinser006.gif jakos mniej podatny na zapieki>>> obserwacje grinser006.gif

Aczkolwiek kiedy ja napchalem smaru TUTELA ZETA 2 pod gumke opasajacą tloczek problem ustapil grinser006.gif juz od dluzszego czasu zero awarii smile.gifyay.gif

Napisano

> zastosowac lucasa z pandy 100HP lub 500 1.4 jakos mniej podatny na zapieki

Tłoczek czy cały kompletny zacisk?

Napisano

> Tłoczek czy cały kompletny zacisk?

Cały zacisk.

Napisano

Mam 11 letniego stilo i 150 kkm a problemu zaciskami nie miałem nigdy po za jednym który miał uszkodzoną gumkę. Kupiłem nowy kpl naprawczy rozebrałem na czynniki pierwsze zacisk, wyczyściłem nalot, poskładałem i jestem pewny że będę miał kolejne kilka naście lat spokój. Nie liczcie na to, że się pozbędziecie zapiekania jeśli nie rozbierzecie i nie wyczyścicie porządnie zacisku. Nalot trzeba wyskrobać nawet z gniazda gdzie siedzi oring kwadratowy. Tłoczek ma się wsunąć ręką z niewielką siłą.

Napisano

> Jest na to jakaś rada?

zmienic na 278mm lub 284x22, tam zaciski sa wolne od wad serii 251

Napisano

> zmienic na 278mm lub 284x22, tam zaciski sa wolne od wad serii 251

Z jakiego auta są te zaciski 284x22?

Napisano

to są przednie do jtd

Napisano

> Da się je założyć na tył?

Nie.

Napisano

Dobra, pytanie za sto (dokładnie to 100) punktów - dopadł mnie zapieczony zacisk z tyłu - gdzie, jaki kupić i czemu tak drogo? zlosnik.gif

Na coś trzeba szczególnie uważać przy wymianie?

Napisano

> Dobra, pytanie za sto (dokładnie to 100) punktów - dopadł mnie zapieczony zacisk z tyłu - gdzie,

> jaki kupić i czemu tak drogo?

> Na coś trzeba szczególnie uważać przy wymianie?

zestaw naprawczy za parędziesiąt złotych i kogoś (lub samemu) kto to ogarnie, za jakąś 100/szt

Albo, uzywany, ponoć regenerowany zacisk (tylko czy ktoś da gwarancję, że on jest na pewno regenerowany a nie pomalowany tylko) za 250-300 zł lub ok 800 zł nófka sztuka.

Napisano

> zestaw naprawczy za parędziesiąt złotych

W zeszłe lato gruntownie wyczyszczone zaciski z tyłu, nowe gumki, nowy płyn. Hmmm może rzeczywiście warto jeszcze raz się w to pobawić ...

Napisano

> W zeszłe lato gruntownie wyczyszczone zaciski z tyłu, nowe gumki, nowy płyn. Hmmm może rzeczywiście

> warto jeszcze raz się w to pobawić ...

po roku znow sie zapiekl? cos za szybko chyba

Napisano

> po roku znow sie zapiekl? cos za szybko chyba

Wcześniej było robione przy okazji wymiany klocków, nawet nie było zapieczone.

Napisano

> Dobra, pytanie za sto (dokładnie to 100) punktów - dopadł mnie zapieczony zacisk z tyłu - gdzie,

> jaki kupić i czemu tak drogo?

> Na coś trzeba szczególnie uważać przy wymianie?

Wymiana prosta jak budowa cepa - samemu "pod blokiem" ogarnie się na spokojnie w 30min. Jak przy wymianie każdego zacisku - należy zwrócić uwagę aby podczas wkręcania wężyka elastycznego nie pozostawić go skręconego. Należy go tak przekręcić aby był ułożony swobodnie + odpowietrzenie zacisku

Napisano

> W zeszłe lato gruntownie wyczyszczone zaciski z tyłu, nowe gumki, nowy płyn. Hmmm może rzeczywiście

> warto jeszcze raz się w to pobawić ...

Ty robisz takie przebiegi, jak ja w 2 czy nawet w 3 lata, mi już zaczyna się któryś zacisk odzywać, a robiłem prawie równo 2 lata temu.

Napisano

> Ty robisz takie przebiegi, jak ja w 2 czy nawet w 3 lata, mi już zaczyna się któryś zacisk

> odzywać, a robiłem prawie równo 2 lata temu.

Od grudnia już nie - jakieś 800 - 900km/miesiąc zlosnik.gif