Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy Reanult się zwija/zamyka?

Featured Replies

Napisano

Byłem dzisiaj z drobną w sumie sprawą w ASO Renaulta - a skolo miałem godzinę wolnego to zwiedziłe salon...

I jakie takie braki widzę.

1. Od pół roku nie ma Kaleosa - ani następcy.

2. Od 8 miesięcy nie ma laguny ani nastepcy

3. Od paru miesięcy kupno meganki jest iluzoryczne - bo cos tam jest ale wybrać trudno - a następce będzie na jesieni...

4. Z zamówieniem scenika tez podobno jest cienko - mało z czego da się wybrac..... i nie bardzo wiadomo kiedy będzie...

5. Na tańszego/rozsądnego Espaca podobno trzena czekac parę miesięcy...

I wychodzi że firma handluje tylko Clio i  Twingo ;)*

Może trochę przesadzam - ale taki wniosek z rozmowy z handlowcem....

No to chyba nie kupię renówki...

*edit o kadjarze zapomniałem...- jest...

Napisano

Byłem dzisiaj z drobną w sumie sprawą w ASO Renaulta - a skolo miałem godzinę wolnego to zwiedziłe salon...

3. Od paru miesięcy kupno meganki jest iluzoryczne - bo cos tam jest ale wybrać trudno - a następce będzie na jesieni...

4. Z zamówieniem scenika tez podobno jest cienko - mało z czego da się wybrac..... i nie bardzo wiadomo kiedy będzie...

I wychodzi że firma handluje tylko Clio i  Twingo ;)

Raczej wymieniaja praktycznie cala game modelowa  powyzej klasy Ai B :ok:

Talisman juz jest dostepny bo widzialem kilka razy na ulicach, Megane bedzie od marca, Scenic tez jakos niedlugo.

Napisano

zmień ASO

Napisano
  • Autor

Raczej wymieniaja praktycznie cala game modelowa  powyzej klasy Ai B :ok:

Talisman juz jest dostepny bo widzialem kilka razy na ulicach, Megane bedzie od marca, Scenic tez jakos niedlugo.

To ja rozumiem... tyle że wymiana polega na wielomiesięcznej nieobecności....

Napisano
  • Autor

zmień ASO

Kiedy blisko mam i mam znajomego mechanika...

Napisano

To ja rozumiem... tyle że wymiana polega na wielomiesięcznej nieobecności....

Teraz modne sa crossovery, wiec masz brac Captura lub Kadjar.

Swoja droga, to nowe Megane zapowiada sie calkiem interesujaco :ok:

Napisano

A Talisman? Kombi będzie bodajże od marca...

Masz Twingo, Clio, Kadjar, Espace...

Napisano
  • Autor

Teraz modne sa crossovery, wiec masz brac Captura lub Kadjar.

Swoja droga, to nowe Megane zapowiada sie calkiem interesujaco :ok:

Jak na rodzinne auto to rtochę za małe...

Meganka moze i OK ale ile mozna czekac...

Gdybym wiedział kupilbym w Lipcu Lagunę - ceny były b, atrakcyjne...

Espace - aspiruje do sementu rodzinnego premium a z tylu nie ma miejsc na kubeczki.;)

Napisano

mnie powiedzieli w ASO, że twingo się nie sprzedaje praktycznie w ogóle bo jest za fajny i ludziska nie potrafią go docenić ;)  Megane 3 niedostępne, 4ka wygląda w środku jak skoda poprzedniej generacji

Napisano

Jak na rodzinne auto to rtochę za małe...

Kadjar jest za maly?  8]

Napisano
  • Autor

A Talisman? Kombi będzie bodajże od marca...

Masz Twingo, Clio, Kadjar, Espace...

A nie od jesieni? poza tym nawet jak od marca to co przyjdę i wyjadę za tydzień? - szczerze wątpię bo najpierw polałbym się poprzyglądac...

Espace nie ma z tyłu miejsc na kubeczki... a z przodu te miejsca sa kretyńsko umiejscowione...

Napisano
  • Autor

Kadjar jest za maly?  8]

Trochę za mały - ale najwazniejsze ze IMO kiepsko będzie w trasach autostradowych przy 180 km/h...

Napisano

Trochę za mały - ale najwazniejsze ze IMO kiepsko będzie w trasach autostradowych przy 180 km/h...

No do jazdy 180km/h to sie na pewno nie nadaje :hehe:

Nie wiem nawet czy z 1,2T uda sie go do takiej predkosci rozpedzic ;]

Napisano

Rozumiem, że u Nazaruka byłeś? Z Panią Dorotą rozmawiałeś ;] ?

Ja będąc pod koniec grudnia w aso ze służbowym dusterem odniosłem nieco inne niż Ty wrażenie ;).

Napisano

2. Talisman jest

3. Meganka nowa jest od kilku dni, dlatego stara nie ten teges.

4. Scenik nie wiem

5. Espace - jest bez problemu. a ze trzeba czekać - idz do skody i zapytaj o terminy:)

+

masz dacie :)

Napisano

i bazowy silnik w megane to to samo co siedzi w DACIA:) 1.6 SCE 

chyba uczeń dogania miastrza...

Napisano

i bazowy silnik w megane to to samo co siedzi w DACIA:) 1.6 SCE

chyba uczeń dogania miastrza...

To jest akurat silnik Nissana.
Napisano
  • Autor

2. Talisman jest

3. Meganka nowa jest od kilku dni, dlatego stara nie ten teges.

4. Scenik nie wiem

5. Espace - jest bez problemu. a ze trzeba czekać - idz do skody i zapytaj o terminy:)

+

masz dacie :)

Patrz a u mnie nie było... i nadal w espacie nie ma miejsca na kubki z tyłu ;)

Napisano

I wychodzi że firma handluje tylko Clio i Twingo ;)*

zwijają się, niekalkuluje om się sprzedawać prawie miliona aut w Europie i mieć 10% tego lukratywnego rynku. Będą się zamykać i oddadza ten fragment tortu volkswagenowi...
Napisano

No do jazdy 180km/h to sie na pewno nie nadaje :hehe:

Nie wiem nawet czy z 1,2T uda sie go do takiej predkosci rozpedzic ;]

uda.
Napisano

uda.

Nawet jesli, to raczej ciezko bedzie utrzymac taka przelotowa, bo bak sie skonczy momentalnie;]

Napisano

Nawet jesli, to raczej ciezko bedzie utrzymac taka przelotowa, bo bak sie skonczy momentalnie;]

No mi Duster 1.6 4x4, na dystansie 2500km po polskich autostradach, z :but: w podłodze spalił średnio 14,3l/100km :totalszok:, gdzie moja megi z tym samym silnikiem spaliła mi max 9,5l przy takiej jeździe.

Napisano

No mi Duster 1.6 4x4, na dystansie 2500km po polskich autostradach, z :but: w podłodze spalił średnio 14,3l/100km :totalszok:, gdzie moja megi z tym samym silnikiem spaliła mi max 9,5l przy takiej jeździe.

Fizyki nie da sie oszukac ;]

Napisano

Talizman niby fajny, ale silniki benzynowe z lekka słabo. 200 KM tylko w najbogatszej wersji za ponad 140 tys :facepalm:

Napisano

ja to bym mial kupe w gaciach z nowym renault, z dacia sie serwis buja miesiacami i nie potrafi ogarnac prostych spraw a to Ci sami goscie.

Mozna wierzyc ze nowe renault sie nie bedzie psulo ale mialem juz pare i jakos nie wierze.

Napisano

A czy Megi wygląda jak kiosk RUCHu?

Napisano

No nie, ale aż taka różnica, poza tym Duster ma 6cio biegową skrzynię.

ta skrzynia jest mega krotka, stad takie spalanie, 6tka jest jak 5tka generalnie. 

Dopiero wersje 4x2 maja skrzynie o w miare normalnych przelozeniach

Napisano
  • Autor

i handlowaca.

A inny handlowiec pokaże mi na żywo nową meganke czy nowego talizmana? - tak z ciekawosci podaj gdzie...

ps chetnie tez zobacze nastepce Kaleosa...

Napisano
  • Autor

zwijają się, niekalkuluje om się sprzedawać prawie miliona aut w Europie i mieć 10% tego lukratywnego rynku

Tym bardziej dziwie sie że pozwalaja sobbie na wielomieśieczne przerwy w gamie modelowej... - ale moze to wlasnie przemyslana strategia marketingowa?

Napisano

A inny handlowiec pokaże mi na żywo nową meganke czy nowego talizmana? - tak z ciekawosci podaj gdzie...

Koleos chyba nie ma nastepcy, bo wprowadzili Kadjara.

Z reszta to byl koreanski wynalazek ;)

Napisano
  • Autor

Renuar ma mieć docelowo trzy auta w tym segmencie - Captur Kadjar i nastepca Koleosa....

Koreański czy nie ale niemniej go nie ma....

Napisano

U nazaruka Marcin mówił ze maja talizmana i żebym zajechał na testy ...

Czy inne mają nie wiem

Ostatnio oglądałem tam kadjara. ... nie pasuje mi...

Napisano
  • Autor

U nazaruka Marcin mówił ze maja talizmana

Byłem akurat w Carrarze...

Ale.. o zmianie samochodu mysle od wakacji - to znaczy wówczas zacząłem powolutku przymiarki..... myslowe...  brałbym pod uwage meganke kombi, talizmana ew z innego typu nastepce kaleosa (kajdar jest za mały) - no ale skoro Renault nie chce mi nic sprzedać to wybiore pewnie inna marke...zupełnie bez urazy...

Napisano

Byłem akurat w Carrarze...

Ale.. o zmianie samochodu mysle od wakacji - to znaczy wówczas zacząłem powolutku przymiarki..... myslowe... brałbym pod uwage meganke kombi, talizmana ew z innego typu nastepce kaleosa (kajdar jest za mały) - no ale skoro Renault nie chce mi nic sprzedać to wybiore pewnie inna marke...zupełnie bez urazy...

Carrara kiedyś mi kazała czekać na podejście sprzedawcy 15 minut.... bo byłem w bojowkach i nieogolony a oglądałem lagune... zlewa totalna

W nazaruk mają talizmana a nowe megane będzie w marcu

Ja natomiast bym celowa w megane 3 kombi z ostatniej fazy produkcji

Miałem takie z megane 1 do jeździło 340 tys km a obecnie zona ma megane 2 i prawie 230 tys km ... zero problemów z tymi autami. Ale były kupowane z ostatnich dni produkcji...

Nie wiem czy są dostępne

Napisano
  • Autor

Ja natomiast bym celowa w megane 3 kombi z ostatniej fazy produkcji
Miałem takie z megane 1

Miałem megane I z ostatniego miesiąca produkcji - poza cewkami nic sie nie działo...

Napisano

Talisman stoi w Toruniu w salonie, więc nie wiem w czym macie problem :)

Napisano
  • Autor

Talisman stoi w Toruniu w salonie, więc nie wiem w czym macie problem :)

W sumie to stwierdzenie smutnego faktu ;)

Napisano

U mnie w Elblągu pełna paleta: Clio ; Captur ; Megane Grandtour ; Scenic ; Kadjar ; Talisman.

Brać wybierać co kto chce.

Napisano
  • Autor

Megane Grandtour ; Scenic

Nowe megane i nowy scenic?

Napisano

Niemożliwe żeby tak wielki koncern miał zwijać się z rynku - i w dodatku tak po cichu. Raczej problem tkwi w naszej polskiej dystrybucji. Dilerzy czekają na nowe modele na 2016 i 2017 rok.

Ja też czekam na nowe! 

Mojej meganie skończyła się w tym roku gwarancja, leasing spłacony, więc czas na jej wymianę. Nowy model ma być w sprzedaży od późnej jesieni.

Ciekawa jestem porównania z obecnym modelem :). Może poprawią trwałość przednich zwrotnic. W ramach gwarancji w obecnej naprawiali 4 razy.  ;l

Napisano

...co akurat było argumentem na plus. Ale te nowe crossovery to też są chyba Nissany w innym opakowaniu tylko?  :hmm:

Napisano

Przy prędkości przelotowej rzędu 180 km/h w każdym bak się skończy momentalnie. Fizyki nie oszukasz.