Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kz AK nowego "SUVa" Dacia Duster

Featured Replies

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

W tym roku ma byc nowa generacja, wiec jest szansa ze sporo poprawia :ok:

Dwa tygodnie temu widziałem  Katarze jeżdżące Dustery ale pod logiem Renault. Nie przyglądałem się wyposażeniu wnętrza przez szybę, w sumie szkoda bo miałbym porównanie. Ale to co widziałem z daleka to dwukolorowa tapicerka i deska. Auta były w środku w beżowym obiciu, deska na górze czarna, dół beżowy. Tyle zaobserwowałem na szybko.

Napisano
15 minut temu, spad napisał:

No już dawno głupszego wniosku nie przeczytałem. Czyli co, Ci co jeżdżą wozem drabiniastym to prawdziwi miłośnicy motoryzacji bo podróż czują całym sobą? Dacia to ma być tania marka grupy Renault-Nissan i nic więcej. Taka odpowiedź na Skodę w grupie VAG. Tyle tylko, że VAG podciągnął Skodę i konkuruje ona w grupie z VW a Renault trzyma Dacię w segmencie tańszych aut. W zasadzie z Dacią jest tak, że tam gdzie kończy się cennik Dacii, zaczyna się Renault. Zobacz na dwa SUV-y w grupie: Duster i Kadjar. Najtańszy Kadjar w cenie najdroższego Dustera. Piszesz też, że Dacia nie oferuje modeli pod poklask, czyli wygląd, felgi, kolor. A czym jest model Stepway, albo Duster w najbogatszej wersji Dark Night czy jak to tam się nazywa. Stylizowane relingi, orurowanie, ciemnie szyby, większe alusy. Tylko co z tego jak w środku padaka.

dokładnie ... dacia jest wozem roboczym ... dla wszystkich tych którzy wymagaja od auta jazdy w trudniejszym terenie i tu sie sprawdzi znakomicie - wystarczy popatrzeć na firmy budowlane , geodetów ...

Kadjar jest bardziej cywilizowany ale ma też możliwość jazdy w terenie ...

jeździłem i jednym i drugim - prawie zakupiłem kadjara ... choć pojechałem po dustera

Napisano
33 minuty temu, spad napisał:

Tylko co z tego jak w środku padaka.

Ano.

Właśnie moje ostatnio wybrane auto z zewnątrz jest pokraczne, napompowane, z ledwo uratowaną proporcjonalnością. 

Za to cholernie przyjemne w środku (oczywiście na miarę swojej klasy). A jakby nie patrzeć, to auto 95% czasu oglądam od środka.

Napisano
18 godzin temu, noras napisał:

Rozważałem, ale raporty TUV mnie odstraszyły http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/kia-sportage

Pytanie jaka jest prawda ...

Prawda jest taka że poprzednim kia zrobiłem ponad 120 tyś i zero awarii a obecnym Sorento ponad 40 tyś i była awaria padł wskaźnik paliwa.

Awaria awarii nie równa co innego awaria wskaźnika paliwa a co innego zerwany rozrząd.

Kia sportage jest pełno na ulicach i bardzo dobrze trzymają wartość , znaczy się , że ludziom dobrze się jeździ i sprzedawać nie chcą .

Napisano
28 minut temu, spad napisał:

Czyli co, Ci co jeżdżą wozem drabiniastym to prawdziwi miłośnicy motoryzacji bo podróż czują całym sobą?

Jeżeli tego wozu nie potraktujemy dosłownie...to tak, jak najbardziej. Jeśli coś lubisz robić, nie izolujesz się od tego. Dość naturalne.

32 minuty temu, spad napisał:

Dacia to ma być tania marka grupy Renault-Nissan i nic więcej.

Tak, ma być, a jest więcej bo jest wyjątkowa. Czy Dacia ma bezp. konkurenta? Nie.

34 minuty temu, spad napisał:

A czym jest model Stepway,

Podniesionym Sandero? Rekordowo podniesionym.

49 minut temu, spad napisał:

Duster w najbogatszej wersji Dark Night czy jak to tam się nazywa.

Teoretycznie masz rację, a w praktyce takich aut jest mało. Poza tym nie wiem ile dołożysz, Dacia wzbudzi takie reakcje jak Twoje.

52 minuty temu, spad napisał:

Tylko co z tego jak w środku padaka.

Padaka w środku nie ma wpływu negatywnego na cenę, koszty, skuteczność. No i bardziej czujesz, że jedziesz. Na horyzoncie nie może być tylko izolacja w stylu klasy S. Nawet się mówi "szerokie horyzonty" i prymitywizm Dacii może być fajny. Oczywiście nie musi!

Pozdrawiam.

Napisano

No już dawno głupszego wniosku nie przeczytałem. Czyli co, Ci co jeżdżą wozem drabiniastym to prawdziwi miłośnicy motoryzacji bo podróż czują całym sobą? Dacia to ma być tania marka grupy Renault-Nissan i nic więcej. Taka odpowiedź na Skodę w grupie VAG. Tyle tylko, że VAG podciągnął Skodę i konkuruje ona w grupie z VW a Renault trzyma Dacię w segmencie tańszych aut. W zasadzie z Dacią jest tak, że tam gdzie kończy się cennik Dacii, zaczyna się Renault. Zobacz na dwa SUV-y w grupie: Duster i Kadjar. Najtańszy Kadjar w cenie najdroższego Dustera. Piszesz też, że Dacia nie oferuje modeli pod poklask, czyli wygląd, felgi, kolor. A czym jest model Stepway, albo Duster w najbogatszej wersji Dark Night czy jak to tam się nazywa. Stylizowane relingi, orurowanie, ciemnie szyby, większe alusy. Tylko co z tego jak w środku padaka.

Kolega chyba nie zrozumiał poprzednika

Wysłane z mojego SM-T365 przy użyciu Tapatalka

Napisano
56 minut temu, p i p p napisał:

2 godziny temu, spad napisał:

A czym jest model Stepway,

Podniesionym Sandero? Rekordowo podniesionym.

Podniesionym tylko w przypadku Sandero. Wersje Stepway to nie tylko Sandero. W przypadku Dokker Stepway i Lodgy Stepway to tylko i wyłącznie dodatki estetyczno-użytkowe typu relingi, plastiki, osłony i felgi.

Edytowane przez Wasylek

Napisano
16 godzin temu, blue_impuls napisał:

Grunt to wykazać się inteligencją  :hehe:

Niestety tu Ci jej zabrakło. Nie martw się zbytnio, zdarza się każdemu :oki:

Napisano
3 godziny temu, p i p p napisał:

Jeżeli tego wozu nie potraktujemy dosłownie...to tak, jak najbardziej. Jeśli coś lubisz robić, nie izolujesz się od tego. Dość naturalne.

Rozumiem, że czekasz aż w Twoim aucie padną amortyzatory a jak jedziesz samochodem to tylko przy otwartych oknach. Po co się izolować od nierówności i wiatru we włosach.

Napisano
5 godzin temu, Wasylek napisał:

Podniesionym tylko w przypadku Sandero. Wersje Stepway to nie tylko Sandero. W przypadku Dokker Stepway i Lodgy Stepway to tylko i wyłącznie dodatki estetyczno-użytkowe typu relingi, plastiki, osłony i felgi.

Racja, ale Stepway'e (vany) to ja widziałem tylko na zdjęciu. Dominują użyteczne Dustery, podniesione Sandero i Logany na taxi. I one są symbolem Dacii, nie wersje folderowe.

2 godziny temu, spad napisał:

Rozumiem, że czekasz aż w Twoim aucie padną amortyzatory a jak jedziesz samochodem to tylko przy otwartych oknach. Po co się izolować od nierówności i wiatru we włosach.

Znów przesada, ale coś w ten deseń. Przyjemność jazdy nie bierze się z przeciążeń czy czasu 0-100 km/h. Aczkolwiek również z tego. Przyjemność z jazdy bierze się z niedoskonałości i efektów ubocznych faktu, że kupa metalu, plastiku i gumy się przemieszcza. Do tego dochodzi charakter samochodu, który można odkryć tylko je porównując, a na charakter składa się wiele, wiele elementów, które odbieramy nie tylko wszystkimi zmysłami, ale lewą nogą inaczej, prawą inaczej, lewą ręką inaczej, prawą inaczej, tyłkiem, biodrami, plecami...

Jasne, komfort i izolacja mogą być imponujące. Jadąc bardzo dobrym izolatorem zwiększa się nasz podziw w stosunku do inżynierów, którzy stworzyli to auto. Jednak wchodzimy tu w obszar nudy, trudniej poczuć charakter samochodu i przyjemność...wątpliwa za ogromne pieniądze.

I właśnie dlatego, najgorsze auta to takie przeciętne kompakto - średniaki. Chcą izolować, ale są za tanie, żeby izolować w sposób imponujący. Więc wychodzą takie flaki z olejem, za kierownicą których prędzej Cię zainteresuje jakiś nowy wątek na AK niż jaką masz aktualnie temp. spalin.;) Nie zmienia to faktu, że jazda nawet najgorszym samochodem jest fajna, ale trzeba pielęgnować źródła prawdziwych przyjemności.

Taka filozofia dotyczy każdej dziedziny, którą lubisz. Sport, fotografia, gotowanie, siłownia, historia, astronomia, muzyka...nigdy nie pozwolisz, żeby robiło się to łatwo, samo, bez efektów ubocznych, bez ryzyka, bez poświęcenia w sposób wyizolowany.

Pozdrawiam.

Napisano
Dnia 3.02.2017 o 13:09, mrBEAN napisał:

Niestety tu Ci jej zabrakło. Nie martw się zbytnio, zdarza się każdemu :oki:

Nie ośmieszaj się już. Kompleksy pokazałeś aż miło

Napisano
8 minut temu, blue_impuls napisał:

Nie ośmieszaj się już. Kompleksy pokazałeś aż miło

Jeżdżąc Skodą nie można mieć kompleksów, zapamiętaj.

Skończ wycieczki osobiste bo to oznaka słabości.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, mrBEAN napisał:

Jeżdżąc Skodą nie można mieć kompleksów, zapamiętaj.

Skończ wycieczki osobiste bo to oznaka słabości.

Panowie czy możemy powrócić do tematu niedrogiego SUVa

Napisano
2 minuty temu, AxiT napisał:

Panowie czy możemy powrócić do tematu niedrogiego SUVa

Duster ma mieć lifting także warto chwilę poczekać.

SX4 Cross można obejrzeć o ile to jest SUV dla Was.

Napisano

Axit podjedz do aso w stw dacii i uciekniesz sam. Brak chęci do czegokolwiek, kolega ma dustera i auto ok, ale z serwisem jezdzi do rzeszowa bo ciut lepiej

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, CZUCZU napisał:

Axit podjedz do aso w stw dacii i uciekniesz sam. Brak chęci do czegokolwiek, kolega ma dustera i auto ok, ale z serwisem jezdzi do rzeszowa bo ciut lepiej

Za dwa tygodnie jestemy umówieni w ASo Daci I Suzuki.

Napisano
10 godzin temu, CZUCZU napisał:

Dlatego lepiej kupić auto po gwarancji i mieć ASO w duuu... w Łodzi Jaszpol też poniżej krytyki. Tyczy się to zarówno Renault jak i Dacii

Napisano
Dlatego lepiej kupić auto po gwarancji i mieć ASO w duuu... w Łodzi Jaszpol też poniżej krytyki. Tyczy się to zarówno Renault jak i Dacii

Tylko weź znajdź dobry sumienny warsztat z wiedza. To nie takie hop siup. A jak
Już dobry to okazuje się Januszem biznesu i ani myśli o powiększeniu oferty czy rozwoju biznesu bo intak kolejki są. Wiec nie zawsze jest tak kolorowo.
Napisano

A ja się wyrwę i polecę ASO Renault Uni-Car w Bydgoszczy. Wprawdzie najpierw próbują zmyć że "ten typ tak ma" ale jak się potawi na swoim, to naprawiają nawet dziwne i nietypowe rzeczy, które nie łatwo znaleźć. 

Napisano
Dnia 5.02.2017 o 22:04, mrBEAN napisał:

Duster ma mieć lifting także warto chwilę poczekać.

SX4 Cross można obejrzeć o ile to jest SUV dla Was.

nowy model dustera;), a nie lift

Napisano
  • Autor

Fura "zakupiona" i nie jest to DUSTER. Temu niestety daleko do konkurencji. Odwiedzono 5 serwisów:

1. Honda ( HRV) odpadała bo brak benzyny + 4x4+ automata w jednym samochodzie. Obsługa nieco się ociągala zanim do nas podeszła.

2. Toyota C-HR odjechany wygląd niestety niepraktyczne silniki 1,2 T lub 1,8 elektryk (niestety zainteresowany nie chciała hybrydy imikroturbo). Obsługa szybka i kompetentna. Sama fura oki po za tylna kanapą i wielkim monitorem z przodu który może skutecznie utrudniać widoczność do przodu komuś niskiemu.

3. Suzuki Vitara obsługa szybka i kompetentna, auto z sinikami 1,4 T lub 1,6 (wolnyssak) do tego automat i 4x4. Do tego funkcjonalność na wszystkich fotelach ( w odróżnieniu do C-HR).

4. ASO Dacia i SangYoung w jednym. Obsługa ociągała się. Sama Dacia kiepsko wykonana i brak automatu przy 4x4.

Samgjung byłby spoko gdyby nie fakt ze marka mało znana za podobna kasę.

Wszystkie oglądane za podobna kasę niestety tak jak pisałem  DACII najdalej do ideału. Niestety to opinia dwóch oglądających - sam jak miałbym kupić też nie zdecydowałbym się na DACIE.

Edytowane przez AxiT

Napisano

Suzi ostatnio ma dobre wyniki....ciekawe

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎02‎-‎03 o 02:02, chris_666 napisał:

to nie jest śmieszne, że ludzie nie maja absolutnie żadnych wymagań co do samochodu - z takim podejściem to jest super auto 

nadaje się na służbówkę jak najbardziej , pod warunkiem , że dostaniesz je na dojazdy dom-praca-dom nie dalej niż 20 km - czasem muszę tym pojechac i zawsze czuję niesmak i zdziwienie, że to nie nadaje sie do dłuższego jeżdzenia mimo, że z zewnątrz wygląda nieźle 

ostatnio zadziwiło mnie, że szyby same opadają - po 15 km jazdy luzują sie na tyle że zaczyna gwizdać ;l

Ludzie maja normalne podejscie do samochodu. Przewiezc z punktu A do B, bez awarii, w miare jak najnizszym kosztem, niepotrzebne sa im "gadzety dla gimnazjalistow" ani "poklask" wsrod znajomych. Nie potrzebuja komfortu najnowszego merca klasy S ani nawet BMW X6, przyspieszenia najnowszego diesla biturbo o mocy min 200 kucy, czy ciszy jak w elektrycznym samochodzie.To sa absurdy, ktore dla wielu wydaje sie, ze bez tego nie da sie jezdzic

Klasyk PRLowski z lat 70tych nie wzbudza niesmaku na trasach miejskich czy tam do 100km, a chyba w Dacii jest troche lepiej niz w klasyku sprzed 40 lat z bylego bloku wschodniego? Nawet nie wiem jak mozna sie zmeczyc w maluchu jadac do pracy te 20 km ..... 

Napisano
24 minuty temu, gregoryj napisał:

To sa absurdy, ktore dla wielu wydaje sie, ze bez tego nie da sie jezdzic

Ale jeśli za te same pieniądze można dostać więcej to czemu nie?

Napisano
36 minut temu, marcindzieg napisał:

Ale jeśli za te same pieniądze można dostać więcej to czemu nie?

To zawsze jest prawda. Jesli za ta sama lub podobna cene mozna dostac cos lepszego (pod wzgledem komfortu, wyposazenia, bezawaryjnosci) to nie ma gadania.

Napisano

oczywiście nie zwraca nikt uwagi na brak komfortu, hałas, szyby przepuszczające całe ciepło i opadające pod własnym ciężarem, marne ogrzewanie, wykończenie na poziomie zaporożca i tego typu drobiazgi 

nie wszyscy lubią najeść się kartofli i zakąsić parówką z biedronki i popić wodą albo płynem z napisem piwo za 0,99 zł - niektórzy mają trochę wyższe aspiracje życiowe 

Edytowane przez chris_666

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.