Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cdn stinger

Featured Replies

Napisano
  • Autor
10 minut temu, rwIcIk napisał:

Fajny wózek.

Ciekawe, czy na drodze daje radę, bo Kia raczej nie miała do tej pory doświadczeń tego typu.

Podono daje rade.

Widzialem wczoraj na lorze,dwa jechaly do jazd testowych.

Napisano

Gdybym miał dzisiaj 200 tys. i potrzebę kupna samochodu to była by to właśnie taka KIA :oki:. Tak - jestem fanem marki :] i będąc jednocześnie przeciwnikiem niemieckiej motoryzacji :hehe: nareszcie mogę poczuć się usatysfakcjonowany ;]. Mały niesmak pozostaje, bo KIA rżnie z BMW a mogli by się wysilić i sami coś mądrego wymyślić :old:.

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/kia-stinger-255-km-gt-line-ID6z7XYl.html

Bedzie sie sprzedawalo ? Cena w porownaniu do podobnej konkurencji moim zdaniem b.dobra.

Kia umie tez robic silniki turbo bo w usa tylko takie sprzedaja.

Jak myslicie beda rabaty :)?

Cena zaczyna się od 149kPLN, co w powiązaniu z napędem na tył i czasem 0-100 na poziomie 6s. nie ma chyba teraz konkurencji. Do tego ciekawy design i spodziewana niska awaryjność. Hit to nie będzie, ale jest to bardzo ciekawa propozycja :ok: Tutaj piszą że od ceny wyjściowej dają jakieś rabaty, więc wyjdzie jeszcze taniej.

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, Zbynek napisał:

Cena zaczyna się od 149kPLN, co w powiązaniu z napędem na tył i czasem 0-100 na poziomie 6s. nie ma chyba teraz konkurencji. Do tego ciekawy design i spodziewana niska awaryjność. Hit to nie będzie, ale jest to bardzo ciekawa propozycja :ok: Tutaj piszą że od ceny wyjściowej dają jakieś rabaty, więc wyjdzie jeszcze taniej.

Chyba zaciagne pasa i wstrzymam sie z zakupem drugiego auta do lipca 2018 :).

Jakbym mógł wyrwać takiego stingera za poniżej 140 tys to byłoby super.

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, amazaque napisał:

Gdybym miał dzisiaj 200 tys. i potrzebę kupna samochodu to była by to właśnie taka KIA :oki:. Tak - jestem fanem marki :] i będąc jednocześnie przeciwnikiem niemieckiej motoryzacji :hehe: nareszcie mogę poczuć się usatysfakcjonowany ;]. Mały niesmak pozostaje, bo KIA rżnie z BMW a mogli by się wysilić i sami coś mądrego wymyślić :old:.

Gdzie rżnie. ....bo nie widze ?

Napisano
Teraz, Marcin79 napisał:

Moze cos wiecej?

Za zawieszenie  jest odpowiedzialny gość podkupiony z BMW, więc powinno to się dobrze prowadzić :ok: . W każdym materiale prasowym się tym chwalą :phi:

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, sebaso napisał:

Za zawieszenie  jest odpowiedzialny gość podkupiony z BMW, więc powinno to się dobrze prowadzić :ok: . W każdym materiale prasowym się tym chwalą :phi:

To zadna nowosc..za wyglad tez chyba odpowiada facet z bmw ale raczej kie do bmw podobne jednak nie sa :)

Napisano
14 godzin temu, Marcin79 napisał:

Cena w porownaniu do podobnej konkurencji moim zdaniem b.dobra

Wychodzi mniej więcej tyle samo co superb z 2.0tsi, który w tej cenie ma już cztery buty.

Napisano
13 minut temu, format napisał:

Wychodzi mniej więcej tyle samo co superb z 2.0tsi, który w tej cenie ma już cztery buty.

Ale Superb to jednak wyglada zwyczajnie. Nie jestem fanem kily ale ten model jakos mi sie podoba. Dodatkowo tu wejdziesz do salonu i kupisz a skoda bedzie za pol roku.

Napisano
  • Autor
35 minut temu, format napisał:

Cena to nie wszystko....stinger to jednak taka namiasta gt w rozsadnych pieniądzach.  Np bmw serii 4 gt to grubo ponad 230 tys.

Napisano
Cena to nie wszystko....stinger to jednak taka namiasta gt w rozsadnych pieniądzach.  Np bmw serii 4 gt to grubo ponad 230 tys.
4gt to takie gt że ostatnio je złoiłem zwykłą Astrą dla biednych. Superb 2.0 to zupełnie inna liga. Zresztą, zobacz http://www.zeperfs.com/en/duel6611-6528.htm

tapatalked

Napisano
36 minut temu, Marcin79 napisał:

Ciesze sie...bierz skode..

Bedziesz szybszy 👍

Tak, cieszę się że do tego już doszliśmy.  To teraz spróbuj uargumentować wyższość takiej Kiły nad superbem nie dokonując przy tym gwałtu na intelekcie sugerując że Kiła to takie prawie BMW. Kiła to nie BMW, Kiła to nie nawet prawie BMW. Kiła to samochód dla plebsu, taki sam jak Skoda (choć i tu bym się zawahał, dla mnie Skoda to już nawet większy prestiż i przepych niż Kia)

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, format napisał:

Tak, cieszę się że do tego już doszliśmy.  To teraz spróbuj uargumentować wyższość takiej Kiły nad superbem nie dokonując przy tym gwałtu na intelekcie sugerując że Kiła to takie prawie BMW. Kiła to nie BMW, Kiła to nie nawet prawie BMW. Kiła to samochód dla plebsu, taki sam jak Skoda (choć i tu bym się zawahał, dla mnie Skoda to już nawet większy prestiż i przepych niż Kia)

A moze po prostu ze ta kija mi sie podoba i tyle w temacie ?

Napisano
Teraz, Marcin79 napisał:

A moze po prostu ze ta kija mi sie podoba i tyle w temacie ?

No to spoko :ok: 

q.e.d.

Napisano
To teraz spróbuj uargumentować wyższość takiej Kiły nad superbem

Nie ma ptaka na masce ...

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
7 minut temu, format napisał:

No to spoko :ok: 

q.e.d.

https://youtu.be/pi09Dq-mo4k

Czarny wyglada bajecznie bo troche maskuje pewne dodatki artystyczne ktore nie do konca mi sie podobaja.

W usa stinger to nie kia stinger tylko stinger.

Koreance w dobie wszystkie auta na to samo kopyto.mazda 6 insignia audi a5 proboja isc swoja ścieżka .

Gdybym mogl sobie takiego stingera kupic byłoby to takie auto na 40stke :)

Napisano
16 godzin temu, Marcin79 napisał:

Bedzie sie sprzedawalo ? Cena w porownaniu do podobnej konkurencji moim zdaniem b.dobra.

Za tą kwotę możesz kupić Forda Mustanga i jeszcze Ci zostanie na wyposażenie.

Mustang jest mocniejszy i wygląda jednak dużo lepiej.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, kravitz napisał:

Za tą kwotę możesz kupić Forda Mustanga i jeszcze Ci zostanie na wyposażenie.

Mustang jest mocniejszy i wygląda jednak dużo lepiej.

I jeszcze zaladuje do niego dwa foteliki na tylnia kanapę: )

Mam juz 2 osobowie kabrio sygnowane przez amg :) i chyba niedługo jest sprzedam aby miec ma 1 wplate na kijanke.....pomarzyć mozna :)

Napisano

W USA obiecali wersje z 500 KM V8 = myśle ze sam się nad tym samochodem zastanowię.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

gdzies tam obok jest jak jada ( V6)

Napisano
Dnia 23.09.2017 o 11:40, format napisał:

To teraz spróbuj uargumentować wyższość takiej Kiły nad superbem

Skoda w tej wersji jest w praktyce nie do kupienia. Tzn jak poczekasz rok to może. Któryś z kolegów czekał pół roku, powiedzieli mu że jeszcze pół poczeka i kupił Volvo. To w zasadzie wyczerpuje temat wyższości jednego nad drugim. Tzn możesz próbować w Niemcowni ale tam ceny były sporo wyższe.

Napisano
Dnia 9/22/2017 o 19:04, Marcin79 napisał:

Widziałem ją wczoraj na zywo jak zawracała na mojej uliczce (jazda testowa), prezentuje się zacnie w czerwonym kolorze, przyciaga wzrok jak mazda6 :)

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, kanu napisał:

Widziałem ją wczoraj na zywo jak zawracała na mojej uliczce (jazda testowa), prezentuje się zacnie w czerwonym kolorze, przyciaga wzrok jak mazda6 :)

A to marvel czy landcar maja jazdy testowe ?

Napisano
Dnia 22/09/2017 o 19:04, Marcin79 napisał:

Mom zdaniem w PL będzie się sprzedawało symbolicznie. Nie chodzi o to, że to zły samochód - to marka i jej wizerunek jest tu potencjalnym problemem. Płacąc ponad 100k wiele osób chce kupić coś dobrej marki, a za 150 k to poza premium z Niemiec, JLR i Lexusem trudno coś sprzedać.

Co z tego, że dobre i taniej, skoro nie ma nic prestiżu - produkt marki budżetowej. Przy tej kasie cena zakupuj już nie jest najważniejsza. Druga kwestia to utrata wartości.

Kilka lat temu o klasę mniejsza Optima też dostawała dobre recenzje za design i oferowała tyle samo samochodu co europejska konkurencja i z takim samym wypasem, ale za mniej €. Dziennikarze piali z zachwytu w testach. Tyle pozytywów, a zobaczmy co się dzieje - nie ma tego na drogach. Sam już nie pamietam kiedy ostatnio widziałem na drodze Optimę :hmm:. Tak samo zresztą z aktualnym Sorrento - występuje w katalogu, w necie i na billboardach obok salonów kia. Na drodze nie stwierdziłem. Co było z Hyundaiem Equus. Widziałem - to świetny samochód. Oferował tyle co A8/merc S ale za grubo mniejszą cenę. Jego problemem był wizerunek marki.

Stingera raczej czeka to samo co ww. i podejrzewam że się z tym liczą - zrobili ten samochód jako pokaz możlwosci, a nie po to żeby był w EU popularny.To może się dobrze sprzedać w Korei. Wypożyczalnie w Australii, USA, na bliskim wschodzie też pewno to kupią.

Napisano
Dnia 22.09.2017 o 19:04, Marcin79 napisał:

Wygląda jak milion dolarów.  :ok:

Silnik też z tego co widzę daje radę - 5s do setki to nie w kij dmuchał.  :ok:

Tylko że... Kia w cenie Audi, szybsza niż Audi ale dalej Kia... Do tego pewnie nie będą zainteresowani rabatami no i nie wiadomo czy to nie będzie auto tylko na prostą (mi akurat to nie przeszkadza).

Moim zdaniem Optima kombi GT jest rozsądniejszą ofertą. Tylko że Optima chyba ma napęd na złe koła.

Napisano
Dnia 23.09.2017 o 08:15, Marcin79 napisał:

To zadna nowosc..za wyglad tez chyba odpowiada facet z bmw ale raczej kie do bmw podobne jednak nie sa :)

Nie, no skądże...

640-kia-k9-2.jpeg

Kia-K9-1.jpg

:hehe:

Napisano
23 minuty temu, Ryb napisał:

Kia w cenie Audi,

Którego Audi?  ;]

Napisano
7 minut temu, marcindzieg napisał:

Którego Audi?  ;]

No, jakieś Audi na pewno da się za 190k kupić.

;]

Napisano
44 minuty temu, Manx napisał:

Mom zdaniem w PL będzie się sprzedawało symbolicznie. Nie chodzi o to, że to zły samochód - to marka i jej wizerunek jest tu potencjalnym problemem. Płacąc ponad 100k wiele osób chce kupić coś dobrej marki, a za 150 k to poza premium z Niemiec i Lexusem trudno coś sprzedać.

Kilka lat temu o klasę mniejsza Optima też dostawała dobre recenzje za design i oferowała tyle samo samochodu co europejska konkurencja i z takim samym wypasem, ale za mniej €. Dziennikarze piali z zachwytu w testach. Tyle pozytywów, a zobaczmy co się dzieje - nie ma tego na drogach. Sam już nie pamietam kiedy ostatnio widziałem na drodze Optimę :hmm:.

Co z tego, że ładne i duże auto ta Optima, jak AFAIR był dostępny tylko z jakimś dychawicznym silnikiem. Kolega się kiedyś interesował, choć też woli "premiumy" ale wybór silnika przereślił plany.

Odnośnie Stingera, gdybym nie potrzebował kombi to byłby to nr. 1 na moim miejscu przy zmiana kolejnego auta za 2 lata.

Napisano
  • Autor

Jechalem topową wersją. Auto super.prowadzenie.odgłos silnika .przyspieszenie rewelacja.

Przejechalem 50 km w niemieckim tempie :)

Jest na co zbierac plny.

5 miesiecy okres oczekiwania.

Napisano
Godzinę temu, Marcin79 napisał:

Jechalem topową wersją. Auto super.prowadzenie.odgłos silnika .przyspieszenie rewelacja.

Jest na co zbierac plny.

Dzwiek silnika z glosnikow czy prawdziwy?

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał:

Jest na co zbierac plny.

W sensie V6 ?

Napisano
  • Autor
42 minuty temu, johnson napisał:

Dzwiek silnika z glosnikow czy prawdziwy?

Oj prawdziwy az ciary na skorze :)

Napisano
4 minuty temu, Marcin79 napisał:

Tak

O no to zazdraszczam ;] bo fajnie musi to chodzić :oki:

Ciekawe jakie osiągi będzie mieć to V8 wspomniane przez Marka, bo czytałem że 500 koni się szykuje :hmm:

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, sebaso napisał:

O no to zazdraszczam ;] bo fajnie musi to chodzić :oki:

Ciekawe jakie osiągi będzie mieć to V8 wspomniane przez Marka, bo czytałem że 500 koni się szykuje :hmm:

To juz bedzie koreanskie ferrari. V6 by mi wystarczylo jednak w realnie to 2.0t ale to juz pewnie tak nie brzmi nie jedzie.

Specjalnie na jazdach maja v6..potem sie przejechalem optima 2.0t to jakbym jechal punto 1.4:)

Napisano
Dnia 9/26/2017 o 15:00, Manx napisał:

Mom zdaniem w PL będzie się sprzedawało symbolicznie. Nie chodzi o to, że to zły samochód - to marka i jej wizerunek jest tu potencjalnym problemem. Płacąc ponad 100k wiele osób chce kupić coś dobrej marki, a za 150 k to poza premium z Niemiec, JLR i Lexusem trudno coś sprzedać.

Za 100k to się nie da kupić wypasionego kompakta, jak doposażysz to i 150k może pęknąć a wersje "hot" nawet więcej. I nie mowie o markach premium. A klasa jest ztcp od 90 a BMW1 zaczyna sie od 120. I znajac marki premium masz plastikową kierownicę i stalowe felgi w tej kasie ;)

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Filipfm napisał:

Za 100k to się nie da kupić wypasionego kompakta, jak doposażysz to i 150k może pęknąć a wersje "hot" nawet więcej. I nie mowie o markach premium. A klasa jest ztcp od 90 a BMW1 zaczyna sie od 120. I znajac marki premium masz plastikową kierownicę i stalowe felgi w tej kasie ;)

Ten stinger w środku jak i na zewnątrz to prawdziwy premium.

Napisano
1 minutę temu, Marcin79 napisał:

Ten stinger w środku jak i na zewnątrz to prawdziwy premium.

nie widzialem z bliska wiec sie nie wypowiem. Ale nie wyrokowalbym od razu, ze to bedzie jakos ponadnormatywnie tracic na wartosci. 

Natomiast premium to jednak bardziej znaczek a nie same materialy.

To dlatego mamy marki Lexus, Acura, Infinity czy Genesis bo w glowach ludzi Toyota, Honda, Nissan czy Hyundai nie moga byc luksusowe.

Edytowane przez Filipfm

Napisano
10 minut temu, Filipfm napisał:

nie widzialem z bliska wiec sie nie wypowiem. Ale nie wyrokowalbym od razu, ze to bedzie jakos ponadnormatywnie tracic na wartosci. 

Natomiast premium to jednak bardziej znaczek a nie same materialy.

To dlatego mamy marki Lexus, Acura, Infinity czy Genesis bo w glowach ludzi Toyota, Honda, Nissan czy Hyundai nie moga byc luksusowe.

I właśnie dlatego Singera w USA sprzedają jako odrębną markę ;)

Napisano
Dnia 9/22/2017 o 19:04, Marcin79 napisał:

W Polsce raczej nie bedzie szalu. Nie jest to tani samochod.

Mi sie podoba i ma wszystko co potrzeba, naped na wlasciwe kola, automat, dobry wyglad. Ale nie ma renomy. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.