Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bardzo małe spalanie Co jest nie tak?

Featured Replies

Napisano

Pacjentem jest furmana Zony - Honda Jazz z silnikiem 1,4 ( dokładnie 1339ccm). NoPB ___________ bez LPG_______________

Jakiś czas temu została zalana do pełna (jedno odbicie) = kreska pod maksa.

Jeżdżona głównie w mieście na trasie max 5km - dwa wypady na wieś 2x20km (zaczołem podejrzewać że się pływać zawiesił bo kreska nie opadała). Dziś rano zalałem do pełna ( jedno odbicie) wyszło około 9.14 Stan licznika 141 ======= 6,5/100.

I tu się zaczyna.......... dojechałem do Krakowa dwa razy przekroczyłem 100 (trasa 79 Połasniec itd) a tak to nawet betoniarki nie wyprzedzałem, chwila po kraku się pokręciłem i kawałek powrotu. Na stacji orlen po drodze POWROTNEJ  zatankowałem do pierwszego ( nie wierzyłem i poprawiłem do drugiego to mi waha pod korek wylazła) ODBICIA. Stan licznika 243 km wlazłooooooooo 7.82 litra z czego wychodzi około3.2 litra / 100. AHA całą drogę na klimie jechałem.

Gdzie popełniam błąd w kalkulacji??????????????????????????????????

EDIT ale po zatankowaniu i przeliczeniu zacząłem cisnąć i wchodzić powyżej 3000 RPM i o dziwo wskazówka po 150km opadła tak samo szybko jak po 240.😂

Edytowane przez AxiT

Napisano
14 minut temu, AxiT napisał:

Na stacji orlen po drodze POWROTNEJ  zatankowałem do pierwszego ( nie wierzyłem i poprawiłem do drugiego to mi waha pod korek wylazła) ODBICIA. Stan licznika 243 km wlazłooooooooo 7.82 litra z czego wychodzi około3.2 litra / 100. AHA całą drogę na klimie jechałem.

nie wiadomo jak przy poprzednim tankowaniu było nalewane pod korek. Niektórzy usilnie wykorzystuję tzw. zapas i od pierwszego odbicia "walą" dalej, w efekcie czego możemy zatankować przykładowo 5 litrów więcej niż pojemność zbiornika wg producenta. Myślę, że na tym polega błąd. Co jak co - super by było gdyby to auto spaliło 3 litry ale niestety to niemożliwe. 

Napisano

Zainstaluj sobie apkę Fuelio, zatankuj ze 3 razy albo do pierwszego odbicia, albo zawsze pod korek, najlepiej przy tym samym dystrybutorze, wpisz dane i się dowiesz ile auto pali ;)

Napisano

Problem polega na tym że każdy pisotolet inaczej odbija. Dlatego też jakiekolwiek badanie spalania ma sens dopiero po uśrednieniu kilku tankowań, najlepiej kilkuset :)

Napisano

Siostra ma taką honde i bez problemu ze średnim spalaniem schodzi w okolice 6 litrów lub mniej (jeżeli na trasę jeździła)
Tak wiec o ile te 3 litry to wątpliwe to te 6 jak najbardziej możliwe

Ale najlepiej liczyć z całego baku... Lub kilku..

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 godzin temu, AxiT napisał:

Pacjentem jest furmana Zony - Honda Jazz z silnikiem 1,4 ( dokładnie 1339ccm). NoPB ___________ bez LPG_______________

Jakiś czas temu została zalana do pełna (jedno odbicie) = kreska pod maksa.

Jeżdżona głównie w mieście na trasie max 5km - dwa wypady na wieś 2x20km (zaczołem podejrzewać że się pływać zawiesił bo kreska nie opadała). Dziś rano zalałem do pełna ( jedno odbicie) wyszło około 9.14 Stan licznika 141 ======= 6,5/100.

I tu się zaczyna.......... dojechałem do Krakowa dwa razy przekroczyłem 100 (trasa 79 Połasniec itd) a tak to nawet betoniarki nie wyprzedzałem, chwila po kraku się pokręciłem i kawałek powrotu. Na stacji orlen po drodze POWROTNEJ  zatankowałem do pierwszego ( nie wierzyłem i poprawiłem do drugiego to mi waha pod korek wylazła) ODBICIA. Stan licznika 243 km wlazłooooooooo 7.82 litra z czego wychodzi około3.2 litra / 100. AHA całą drogę na klimie jechałem.

EDIT ale po zatankowaniu i przeliczeniu zacząłem cisnąć i wchodzić powyżej 3000 RPM i o dziwo wskazówka po 150km opadła tak samo szybko jak po 240.😂

Wyjeździj ze 2-3 zbiorniki od pełna do rezerwy, zalewaj do pełna i spisuj kilometry przejechane :oki:

Może być, że mało pali, mnie CRV pali 8-12 lpg na 100km ;)

Napisano

Znajomy z pracy ma taką Hondę i chwali się bardzo niskim spalaniem w okolicach 5/100. Do pracy ma ok. 20 km. Ja i tak jestem zdania, że inne wyniki posiadacz auta podaje kiedy mówi ile auto pali, a inne kiedy trzeba się złożyć na paliwo ;) 

Napisano
9 godzin temu, AxiT napisał:

Stan licznika 243 km wlazłooooooooo 7.82 litra z czego wychodzi około3.2 litra / 100. AHA całą drogę na klimie jechałem.

Wystarczy ze miales cierpliwosc na ECOdrajwing, max 70-90, za betoniarka, tirem to mozliwe t 3,2 z malym bledem pomiaru. JEdnak fizyki nie oszukasz i mysle, ze przy dobrym wietrze, warunkach, cisnieniu w oponach itp to tym autkiem mozna by 4,3- 4,5 zrobic ale cierpliwym nalezy byc i akceptowac ze wszyscy wyprzedzaja

Napisano
  • Autor

Co do liczenia z kilku zbiorników to raczej mi to już nie grozi bo teraz to będzie tylko po mieście jeździć. Ale i tak pozytywnie mnie zaskoczyło...... Może po za dynamiką.

Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jazz, podobnie jak ufok ma bak pod przednimi siedzeniami. 

Ja kiedys probowalem zalac pod korek a nie do odbicia. Widzialem lustro paliwa. Ale juz po przekreceniu kluczyka uciekło :) tam tych przewodów jest parę metrów i może się coś zapowietrzyć przy nalewaniu.

Napisano
11 godzin temu, format napisał:

Problem polega na tym że każdy pisotolet inaczej odbija. Dlatego też jakiekolwiek badanie spalania ma sens dopiero po uśrednieniu kilku tankowań, najlepiej kilkuset :)

Tak po 5 tankowaniach można już mieć obraz spalania :ok:

Napisano
1 godzinę temu, Filipfm napisał:

Jazz, podobnie jak ufok ma bak pod przednimi siedzeniami. 

Ja kiedys probowalem zalac pod korek a nie do odbicia. Widzialem lustro paliwa. Ale juz po przekreceniu kluczyka uciekło :) tam tych przewodów jest parę metrów i może się coś zapowietrzyć przy nalewaniu.

Ja zawsze tankuję do pierwszego odbicia.

Napisano

Silnik HONDy potrafią być oszczędne przy delikatnej jeździe, ale błąd pomiaru przy 150-250km jest olbrzymi.

Napisano
17 godzin temu, AxiT napisał:

Hej, tak jak napisano wcześniej musisz zrobić pomiary z zużycia całego zbiornika paliwa tak by zminimalizować wpływ działania pistoletu do tankowania i momentu odbicia (a przy tak małych odcinkach pomiarowych jeden litr paliwa z momentu odbicia daje już spory błąd wyliczenia spalania). Tak więc cierpliwości i jazda do przodu ;).

Napisano

Ja się staram jeździć na tą samą stację i tankować przy tym samym dystrybutorze. Tankowanie zawsze do 1 odbicia. 

Po kilku tankowanicha zaczyna się obrazować średnia z baku. 

Uzywam stronki motostat gdzie wrzucam dane, np ostatnie tankowanie dało mi wynik 6,99 i się zgadza z tym co wpadło do baku plus przejechane kilometry :) 

No i ciekawostka wydawało mi się, że spalanie będzie troszkę wyższe niż poprzednio, gdyż zdarzyło się parę dłuższych odcinków (generalnie połowa jazdy była po autostradach) z prędkościami 160-180, więc powinno więcej wyżlopać, a tu delikatnie spadło w stosunku do jazdy tylko miejskiej z poprzedniego tankowania :)

Jednak to wolnossące 2.5L wspomagane elektrykiem jest dobrym rozwiązaniem japończyków  :ok:

Napisano
Dnia 5.08.2018 o 02:35, AxiT napisał:

dojechałem do Krakowa dwa razy przekroczyłem 100 (trasa 79 Połasniec itd) a tak to nawet betoniarki nie wyprzedzałem, 

...

wychodzi około3.2 litra / 100.

przy takiej jezdzie, to 420 konne V8 pali 9 litrow

Napisano

Kiedyś słyszałem o tym, że zatkało się odpowietrzenie w zbiorniku i samochód też pozornie palił bardzo mało, bo mało wchodziło do zbiornik - zasysał się zbiornik.

Nie sądzę, żeby to miało miejsce u Ciebie, ale wiedzieć nie zaszkodzi.

Napisano
Dnia 5.08.2018 o 11:57, rwIcIk napisał:

Tak po 5 tankowaniach można już mieć obraz spalania :ok:

otóż to - też się napaliłem, że Aveo "wciąga" tylko 5.9 a okazało się, że po kliku tankowaniach jest 6.7 co i tak uważam, że mały sukces jak na to auto, szczególnie, że jest na tzw. szerokim kole;] ale mój styl jazdy ogólnie jest już chyba za bardzo emerycki lub za dużo użyszkodników łamie przepisy ad. prędkości, tzn. ze świateł i tak jestem praktycznie pierwszy bo nie zasypiam na zielonym natomiast ciągle eco - na piątce od 45-50km/h do toczenia się. W sumie podobne spalanie do Pandy 1.1, może odrobinkę więcej ale do starej Meganki 1.4 8v jeszcze kawałek - jak CI francuzi to robili, że można było w trasie zejść poniżej 5,5l

W Bmw  3.0 natomiast nigdy nie osiągnąłem tego magicznego spalania pt. 6.9l. Na przelotówkach zawsze jest 8,5-9l nawet muskając pedał gazu. O dziwo jak jeżdżę nieco szybciej to mieści się w 10l.

Napisano

2 godziny temu, arek_m napisał:

50 km/h i 5 bieg ,muszę spróbować 😄

przy silnikach ośmiozaworowych takie "sztuczki" wychodzą jak najbardziej.

Ad. Fordów posiadałem kiedyś a właściwie bardziej użytkowałem Mondeo 1.8 1gen. polift oraz 2gen. i jak pierwsza generacja po liftingu jakoś jechała i można było wrzucić dość szybko piąty bieg o tyle następna generacja z elastycznością miała już niewiele wspólnego. Z tego co pamiętam też miałeś Megankę ale w odmianie 16v?

Napisano
Dnia 8.08.2018 o 22:46, jacob24 napisał:

Z tego co pamiętam też miałeś Megankę ale w odmianie 16v?

Tak 2002 r 1,6 16V Megana paliła 1l mniej niz obecny Fokus..Aczkolwiek 5 bieg sprawdzałem w focusie przy 60 ,tez jedzie...To jest dobre na wiejskie jazdy ,w mieście by mnie wszyscy zjednli😄

Jestem zadowolony z focusa,bez awaryjne auto od 3 lat,prosty silnik,brakuje 6 biegu ubolewam..Powoli mysle nad mk3 1,0 125KM lu 150KM...

Edytowane przez arek_m
zły obraz

Napisano
7 godzin temu, arek_m napisał:

To jest dobre na wiejskie jazdy ,w mieście by mnie wszyscy zjednli😄

Jestem zadowolony z focusa,bez awaryjne auto od 3 lat,prosty silnik,brakuje 6 biegu ubolewam..Powoli mysle nad mk3 1,0 125KM lu 150KM...

Czyli jednak foka 1.6 też jest pozbawiona elastyczności skoro masz takie odczucia, ew. jeździsz  szybko;]

Pewnie, że przyspieszanie na 5 biegu od 50km/h to niekoniecznie dobry pomysł, bardziej chodzi o trzymanie prędkości i możliwość czasami przyspieszenia nie blokując innych użytkowników drogi ale w Aveo powiedzmy od 60km/h nie muszę zbytnio redukować - w dodatku ten samochód ma megaaa długie piąte przełożenie.

Fakt, że mam już parę pierdółek zmienionych ale to może parę kuniów i niutków się odetkało. Ot dobre odprowadzenie spalin i lepszy oddech silnika. Chodzi bardziej o to, że 8v jedzie dołem a to 8v jest niestety sporo stłumione przez źle dobrane przełożenia. W Thalii 1.4 mogłem wrzucić piątkę rzeczywiście przy 60km.h i jechać do końca. Wystarczyło czasami do czwórki zredukować i jechał w porządku. Oczywiście nie mówimy tutaj o jakiś wyścigach itp.

Ad. nowszego Focusa celuj bardziej w 1.6 ecoboost niż 1.0. 6 biegu zawsze będzie brakowało w 5 biegowej skrzyni;] 

Napisano

W 1.0 tez są 6 biegowe skrzynie 😃 .A co do mojego focusa to 6 biegu brakuje w trasie bo jadac 100 jest 2900 obr. robi sie powoli głosno.

Napisano
7 godzin temu, arek_m napisał:

W 1.0 tez są 6 biegowe skrzynie 😃 .A co do mojego focusa to 6 biegu brakuje w trasie bo jadac 100 jest 2900 obr. robi sie powoli głosno.

mhm jest 6 biegów ale jak już zmieniać to bardziej na tego 1.6 ecoboost moim zdaniem. Ad 1.0 jestem ciekaw jak z ich trwałością. Podobno do 100 tys. jest raczej ok ale co dalej...

Napisano

Przy 16V też, tylko pytanie co to za silnik itd. :hehe:

Napisano
1 godzinę temu, jacob24 napisał:

Z tego co mi wiadomo to sie nie psuja wiecej niz te mocniejsze..to 3cylindrowiec 100 lub 125km.  Na fb jestem w grupie mk3i mk2, pala w miescie 7,5l  max.. ten mocniejszy 9 w zwyz...

Napisano
7 minut temu, futrzak napisał:

Przy 16V też, tylko pytanie co to za silnik itd. :hehe:

Otóż to, przy mocniejszych 16v działa jak najbardziej. Bardziej chodziło mi o podobne silniki, np. takie małe 1.2 gdzie 8v jedzie raczej od dołu i środkiem a 16v rozkręca się powyżej 3.5 rpm i często właśnie na takim piątym biegu "zdycha" i woła o obroty;]

Napisano
4 minuty temu, arek_m napisał:

Z tego co mi wiadomo to sie nie psuja wiecej niz te mocniejsze..to 3cylindrowiec 100 lub 125km.  Na fb jestem w grupie mk3i mk2, pala w miescie 7,5l  max.. ten mocniejszy 9 w zwyz...

ze spalaniem to rzeczywiście jest nieźle, ale w Focusie występował 1.0 w odmianie 100km? Podobno ta 125-konna nie ma turbodziury i można spokojnie na niskich obrotach jeździć

Napisano
2 minuty temu, jacob24 napisał:

Otóż to, przy mocniejszych 16v działa jak najbardziej.

Przy dużych to moment do odpychania wystarczy od wolnych obrotów ;)

Może czasem szkoda silnika, ale z drugiej strony, jak mu to nie robi szkody? 

2 minuty temu, jacob24 napisał:

Bardziej chodziło mi o podobne silniki, np. takie małe 1.2 gdzie 8v jedzie raczej od dołu i środkiem a 16v rozkręca się powyżej 3.5 rpm i często właśnie na takim piątym biegu "zdycha" i woła o obroty;]

Mam np. w domu Corollę (nadal, niektórzy znają ją jeszcze z Cargo) o magicznej pojemności 1332cm3. Jedzie od dołu i ciągnie do 7krpm. Szatan to nie jest, ale jedzie, byle spokojnie. Oczywiście, jak ktoś chce ostro to redukcja na 3 i do odcięcia ;l

Napisano
6 minut temu, futrzak napisał:

Mam np. w domu Corollę (nadal, niektórzy znają ją jeszcze z Cargo) o magicznej pojemności 1332cm3. Jedzie od dołu i ciągnie do 7krpm. Szatan to nie jest, ale jedzie, byle spokojnie. Oczywiście, jak ktoś chce ostro to redukcja na 3 i do odcięcia

a Paniee te dawniejsze Corolle, Almery, Civiki i inne japońce to były auta...;] a tak na serio rzeczywiście wymieniłeś chyba jeden z najlepszych aut tamtej dekady. Tylko weź teraz takie auto klasy B - będzie cięższe od tej Tojki od średnio 150kg, będzie miało większe koła, nie wspominając o szerokości ale mówię o średnicy koła, przykładowo w nowszym Aveo czy Corsie masz 185/195 na 65 - 15 cali gdzie w "tamtych autach" były przeważnie 165/175 na 70 - 13, max.14. Kolejna sprawa to ekologia. Mój wniosek, że te ecoboosty i pochodne stają się nijako wymogiem dla "małych" aut. Waga i rozmiary sporo poszły do przodu. Fakt, faktem, że bardzo lubię z tzw. tamtej dekady:hehe::ok:

Napisano

Mam np. w domu Corollę (nadal, niektórzy znają ją jeszcze z Cargo) o magicznej pojemności 1332cm3. Jedzie od dołu i ciągnie do 7krpm.

Pierwsze na świecie 4efe kręcące się do 7000 rpm. Zazdroszczę!

Wysłane z Tapatalka

Napisano
1 minutę temu, jacob24 napisał:

a Paniee te dawniejsze Corolle, Almery, Civiki i inne japońce to były auta...;] a tak na serio rzeczywiście wymieniłeś chyba jeden z najlepszych aut tamtej dekady.

No, stąd też został jako kolejny i chyba aż do złomowania, chociaż ciągle przychodzą SMS-y czy jednak byśmy nie sprzedali. My używamy awaryjnie, starszy syn jak nie jeździ służbówką. 

Tylko weź teraz takie auto klasy B - będzie cięższe od tej Tojki od średnio 150kg, będzie miało większe koła, nie wspominając o szerokości ale mówię o średnicy koła, przykładowo w nowszym Aveo czy Corsie masz 185/195 na 65 - 15 cali gdzie w "tamtych autach" były przeważnie 165/175 na 70 - 13, max.14.

No bez przesady - 185/60 R14 ;] Co do wagi - np. Clio IV waży powiedzmy lekko ponad 1000kg, Corolla jest cięższa o jakieś 100kg ;] No chyba, że wiki kłamie :)

Kolejna sprawa to ekologia. Mój wniosek, że te ecoboosty i pochodne stają się nijako wymogiem dla "małych" aut. Waga i rozmiary sporo poszły do przodu. Fakt, faktem, że bardzo lubię z tzw. tamtej dekady:hehe::ok:

To prawda, niestety to nie tylko w "małych" samochodach :facepalm:

Napisano
7 minut temu, Mike_wwl napisał:

Pierwsze na świecie 4efe kręcące się do 7000 rpm.

Pewnie nie pierwsze i nie ostatnie. 

7 minut temu, Mike_wwl napisał:

Zazdroszczę!

Nie sprzedaję. 

Napisano
12 minut temu, Mike_wwl napisał:

co to znaczy 4-efe?  może chodzi o efi czyli wtrysk? Nie wiem czy Swift 1.3 gti był również na wtrysku - wydaję mi się, że tak. Z tego co widziałem to kręcił się nawet powyżej 7 tys.

Napisano

co to znaczy 4-efe?  może chodzi o efi czyli wtrysk? Nie wiem czy Swift 1.3 gti był również na wtrysku - wydaję mi się, że tak. Z tego co widziałem to kręcił się nawet powyżej 7 tys.

Model silnika. 

Napisano

ze spalaniem to rzeczywiście jest nieźle, ale w Focusie występował 1.0 w odmianie 100km? Podobno ta 125-konna nie ma turbodziury i można spokojnie na niskich obrotach jeździć

Tak jest 100 KM..

Napisano
Silnik typoszeregu 4e z głowicą fe (wąska - ekonomiczna). I żaden nie kręci się do 7000 rpm.

Wysłane z Tapatalka

Napisano

Pewnie nie pierwsze i nie ostatnie. 

Jedyne takie na świecie!

Wysłane z Tapatalka

Napisano
1 minutę temu, Mike_wwl napisał:
Godzinę temu, jacob24 napisał:

Silnik typoszeregu 4e z głowicą fe (wąska - ekonomiczna). I żaden nie kręci się do 7000 rpm

ok a jaką ten silnik ma przewagę nad powiedzmy takim 1.3 od Hondy z tamtego okresu? kiedyś chciałem kupić taką Corollę ale wyskakiwał trzeci bieg:ogien: w rezultacie zrobiłem największy, życiowy motoryzacyjny błąd kupując inne auto a tak może i miałbym do dzisiaj

Napisano
10 minut temu, Mike_wwl napisał:

Jedyne takie na świecie!

nadal nie wiem jaki jest fenomen tego silnika? jest żywotny i kręci się do 7rpm

Napisano

Przy 24V jeszcze lepiej, ale to pewnie wiesz. Dobrze Ci idzie z dołu ta e46? Bo moja na 5 biegu przy 50 km/h idzie bez zająknięcia.

Napisano
nadal nie wiem jaki jest fenomen tego silnika? jest żywotny i kręci się do 7rpm
Nie jest to żaden fenomen i nie ma żadnego kręcenia się do 7000. Dodatkowo jest podatny na tworzenie się nagaru w komorze spalania co skutkuje spalaniem stukowym - można to stosunkowo łatwo "wyczyścić", ale wymaga to zaangażowania.
Największą zaletą jest bezkolizyjny rozrząd i jego trwałość - 150 tysięcy (10 lat) na pasku wg Toyoty. Co bardziej świadomi tego dociągali do 200 tys km bez problemu.
3sge albo 4age to silniki o których można by napisać" fenomen", 4afe to zwyczajny silnik.

Wysłane z Tapatalka

Napisano
2 minuty temu, kaczorek79 napisał:

Przy 24V jeszcze lepiej, ale to pewnie wiesz. Dobrze Ci idzie z dołu ta e46? Bo moja na 5 biegu przy 50 km/h idzie bez zająknięcia.

Ja tym jeżdżę tylko po niemieckich autostradach więc raczej but w podłogę;]. Jedzie fajnie od niskich ale mam jakieś dziwne wrażenie, że Probe miało ciut lepszą elastyczność. Na pewno jest to baardzo subiektywne odczucie bo teoretycznie nie powinno tak być ale raz, że Probe jeździłem na co dzień - dwa, że było głośniejsze i chyba tutaj jest clue - głośniejsze auta zawsze wydają się być szybsze niż są w rzeczywistości. A tak na marginesie może w przyszłym tygodniu będę miał już e92 ale nie zapeszam:old:

Napisano
ok a jaką ten silnik ma przewagę nad powiedzmy takim 1.3 od Hondy z tamtego okresu? kiedyś chciałem kupić taką Corollę ale wyskakiwał trzeci bieg:ogien: w rezultacie zrobiłem największy, życiowy motoryzacyjny błąd kupując inne auto a tak może i miałbym do dzisiaj
Nie znam silnika hondy.
Skrzynie w Toyotach zawsze były i nadal są delikatne i dodatkowo wrażliwe na wymianę oleju (brak planowanych wymian lub niewłaściwy olej i można szukać nowej skrzyni) .

Wysłane z Tapatalka

Napisano
2 godziny temu, Mike_wwl napisał:

3 minuty temu, Mike_wwl napisał:

Nie jest to żaden fenomen i nie ma żadnego kręcenia się do 7000.

to w końcu kręci się do 7000 czy nie:hmm:  

Napisano
to w końcu kręci się do 7000 czy nie:hmm:  
Ironia.... Przedpiszca (o ile to prawda) ma pierwszy i jedyny na świecie taki silnik (4efe) kręcący się do takich obrotów.

Wysłane z Tapatalka

Napisano

Zresztą już mniejsza o te kręcenia itp. Fakt - faktem, że kiedyś japońce kupowało się w ciemno. Sam tak kupiłem Camry z nawet nie polecanym silnikiem 2.2 - niesamowicie wywarzony silnik jak na 4 cylindry no i żywotny. Już nawet nie pamiętam ile miał km - kiedyś o tym pisałem, ale sporo i remontu żadnego nie było

Napisano
Zresztą już mniejsza o te kręcenia itp. Fakt - faktem, że kiedyś japońce kupowało się w ciemno. Sam tak kupiłem Camry z nawet nie polecanym silnikiem 2.2 - niesamowicie wywarzony silnik jak na 4 cylindry no i żywotny. Już nawet nie pamiętam ile miał km - kiedyś o tym pisałem, ale sporo i remontu żadnego nie było
5sfe miał dodatkowe walki wyrównoważające i dlatego nie było czuć od niego wibracji.

Wysłane z Tapatalka

Napisano
  • Autor

Dziś po ponad 430 km podjechałem do dystrybutora. Wlazło za 130 do pierwszego odbicia. O dziwo żona znalazła opcje kompa pokazującego średnie spalanie. Wg kompa 5.7 wg dystrybutora 5.8. z czego ponad 200 to trasa i mniej więcej tyle samo miasto.boczywisciw klima 100 procent. Tylko kurcze ten brak mocy na trasie
[emoji32]

Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.