Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Astra K

Featured Replies

Napisano

Po kilku wizytach w różnych salonach, wydaje się, że zostałem dopieszczony w salonie Opla.

Żadne tam rewelacje, ale przynajmniej ktoś spędził ze mną 5 minut nawijając mi makaron na uszy. A później zaprowadził za rączkę do pani od leasingu. Miła pani też wyjaśniła mi jakie będą opłaty i możliwości.

Więcej nie oczekiwałem.

Ale odnośnie tematu.

Posiedziałem w tym samochodzie i nic mi nie przeszkadzało. Miejsca akurat, trudno się jakoś do czegoś doczepić na pierwszy rzut oka.

Nie jeździłem jeszcze, ale okazało się, że nie ma z tym problemu, wystarczy przyjść i auto czeka :ok: 

Nie do końca takie auto, ale bardzo porównywalne, więc można jakieś wrażenie odnieść.

Nie miałem czasu na jazdę, bo za 30 minut mi przedszkole zamykali ;)

W dość dobrej cenie mają 1.6T z automatem. Chyba @format pisał kiedyś, że ten automat urywa sporo z osiągów tego samochodu.

Czy katalogowo, czy rzeczywiście osiągi robią się mało porażające?

Druga koncepcja, to 1.4T w wersji 150KM i tez z automatem. O dziwo niewiele taniej. Jednak może tutaj jest inna skrzynia i osiągi robią się porównywalne?

Dla mnie osiągi kończą się na 150km/h, więcej nie jeżdżę.

Auto jest nowe, więc zakładam optymistycznie że się sypać nie będzie.

Czy jednak na coś szczególnego zwrócić uwagę?

Może jakiś element lubi odskakiwać?

Może jakiś lakier jest niespecjalnie trwały?

Może brać inne felgi, bo wraz z nimi dają inne opony lepsze/gorsze?

Może jakieś wyposażenie jest akurat bardzo ułatwiające życie, a niedrogie?

Nie pamiętam teraz, czy coś wspominali o pakiecie serwisowym, tzn. płacę teraz jakąś kasę X i przez 3 lata mam przeglądy za free.

Może i mówili, ale mi już samochody i marki się kiełbaszą.

Istnieje taki pakiet w Oplu?

Cokolwiek innego wartego odnotowania? :)

Napisano
3 minuty temu, kravitz napisał:

W dość dobrej cenie mają 1.6T z automatem. Chyba @format pisał kiedyś, że ten automat urywa sporo z osiągów tego samochodu.

Czy katalogowo, czy rzeczywiście osiągi robią się mało porażające?

Druga koncepcja, to 1.4T w wersji 150KM i tez z automatem. O dziwo niewiele taniej. Jednak może tutaj jest inna skrzynia i osiągi robią się porównywalne?

Dla mnie osiągi kończą się na 150km/h, więcej nie jeżdżę.

Te skrzynie to powiedzmy trochę "szybszy" hydrokinetyk ze swoimi wadami (szybkość) i zaletami (trwałość). Urywają ~0.5 sekundy z 0-100.

Napisano

W przypadku Opla poproś o dwie wyceny auta, ta którą dostałeś i opcja full wypas jaką byś chciał. Może się okazać, że ten wypasiony po rabatach będzie niewiele droższy od auta na placu. Opel standardowo odcina 17% z cennika, na DG pewnie jeszcze więcej a czym auto bogatsze to i możliwości negocjacji rosną.

Napisano
38 minut temu, kravitz napisał:

Czy jednak na coś szczególnego zwrócić uwagę?

Może jakiś element lubi odskakiwać?

Może jakiś lakier jest niespecjalnie trwały?

jak masz czas  to poczytaj forum Astry. Zdarzają się przypadki kiepskiego spasowania elementów zewnętrznych w nowych autach, niedoróbek itd. Silniki 1.4 turbo miały problem ze spalaniem stukowym w wyniku czego mogły pękać tłoki. Podobno dziś jest już lepiej. Z tego co ja zebrałem opinie o tym modelu, to jeśli chodzi o silnik najlepszy wybór to jednak 1.6 200KM. Pali niewiele więcej niż 1.4, a nie ma jakichś specjalnych znanych i powtarzających się wad. Do tego oferuje zapas mocy. Jeżdzę takim od tygodnia. Kombi, wersja dynamic. Podoba mi się. Jak weźmiesz automat to nie bedziesz miał jednej z największych wad tego auta: wysokiego pedału sprzęgła ze strasznie długim skokiem i lewarka też z długim skokiem.

Poza tym to jest jak najbardziej przeciętny kompakt. Ale w raczej pozytywnym rozumieniu. Nic nie zaskakuje, prowadzi się pewnie, ale nie sportowo, a w miarę komfortowo (mam koła 17"). Wspomaganie trochę za mocne, wyciszenie akceptowalne, wszystko jest co potrzeba. Irytują trochę drobne oszczędności typu brak lampki w schowku, ale ponieważ to jest kompakt tańszy od konkurencji to jest jak najbardziej do zaakceptowania.

Napisano
  • Autor
11 minut temu, spad napisał:

W przypadku Opla poproś o dwie wyceny auta, ta którą dostałeś i opcja full wypas jaką byś chciał. Może się okazać, że ten wypasiony po rabatach będzie niewiele droższy od auta na placu. Opel standardowo odcina 17% z cennika, na DG pewnie jeszcze więcej a czym auto bogatsze to i możliwości negocjacji rosną.

Ja potrzebuję kupić auto w tym roku. Przepisy leasingowe się najpewniej zmienią ;)

Pan w salonie powiedział że nie zagwarantuje mi, że dadzą radę wyprodukować auto w tym roku.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, maro_t napisał:

Irytują trochę drobne oszczędności typu brak lampki w schowku, ale ponieważ to jest kompakt tańszy od konkurencji to jest jak najbardziej do zaakceptowania.

Ten brak lampki też mi się rzucił w oczy, ale w sumie olałem ;)

Co ciekawe w Lancerze też nie mam, ale w takiej Daewoo Nubirze schowek był oświetlony.

To co mi się mniej podobało, to brak trzymaków na kubki z tyłu w podłokietniku. U mnie dzieciaki jednak jakieś tam soczki wożą i na leżąco to się może wylać.

Jakiś McDrive też czasem się trafi i z tym lipa.

Niby pierdoła, ale...

Napisano
26 minut temu, kravitz napisał:

Pan w salonie powiedział że nie zagwarantuje mi, że dadzą radę wyprodukować auto w tym roku.

Marne szanse, raczej jesteś skazany na to co stoi na placu. Aha, jak bierzesz automat to tylko z ACC.

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał:

Nie pamiętam teraz, czy coś wspominali o pakiecie serwisowym, tzn. płacę teraz jakąś kasę X i przez 3 lata mam przeglądy za free.

Może i mówili, ale mi już samochody i marki się kiełbaszą.

Istnieje taki pakiet w Oplu?

Istnieje cos takiego, ale oplacalnosc tego pakietu jest wg mnie dyskusyjna...
Nie wiem jakie robisz przebiegi, ale 3 lata to 2 przeglady gwarancyjne i koszt pewnie 1,5-2kPLN max.

Watpie, zeby w tym okresie bylo do wymiane cokolwiek innego niz plyny i filtry.

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał:

Co ciekawe w Lancerze też nie mam, ale w takiej Daewoo Nubirze schowek był oświetlony.

A to dziwna polityka. Miesiąc temu odbierałem wersję J, w sumie w wersji najniższej i mam lampkę w schowku. 

Pomijając, że ta najniższa ma całkiem przyzwoicie jak dla mnie. 

Edytowane przez Randar

Napisano
  • Autor
26 minut temu, Randar napisał:

A to dziwna polityka. Miesiąc temu odbierałem wersję J, w sumie w wersji najniższej i mam lampkę w schowku. 

Na niektórych duperelach firmy oszczędzają.

Moj kolega ma służbowego focusa mk3 w jakiejś tam lepszej wersji z silnikiem o ile dobrze pamietam 1.5t. Foliftowy

Ja ostatnio jeździłem służbowym focusem, tez mk3 tylko ze przedliftowy i w raczej biednej wersji z 1.6

W tym moim była pełna automatyka lewej przedniej szyby (tzn. naciskasz i puszczasz, a szyba jedzie do końca), a u niego trzeba przycisk trzymać.

W obu moich Lancerach wszystkie cztery szyby maja automatykę, a w nowszych i droższych Mitsu (ASX i Eclipse) tylko lewa przednia.

Pierdółki ale zawsze kilka dolarów oszczędności na jednym aucie dla producenta. Szkoda tylko ze te auta coraz droższe.

Napisano
59 minut temu, Randar napisał:

Jaką wersję i za ile kupiłeś? Pytam bo pamiętam żeś z okolicy Wrocka ;) a dealerzy wrocławscy bardzo leniwi... 

Napisano
42 minuty temu, Jaruga napisał:

Jaką wersję i za ile kupiłeś? Pytam bo pamiętam żeś z okolicy Wrocka ;) a dealerzy wrocławscy bardzo leniwi... 

A Ty nadal sie zastanawiasz? ;]

Napisano
44 minuty temu, Jaruga napisał:

Nie wiem jak się nazywa wersja, ale sedan z silnikiem 1,6 115 KM. Z "wypasu" dla mnie musi być tempomat, klima i skórę na kierownicy i ma w to. Dodatkowo poza systemami wymaganymi przez prawo ma:

- pełna elektryka szyb (auto) z domykaniem z pilota

- "połskórzana" tapicerka - fajnie wygląda

-  kolor inny niż biały dopłata 2000 pln.

Nie kupiłem we Wrocławiu bo warunkiem było pozostawienie starego samochodu w dobrej cenie rozliczeniowej. Nie specjalnie było o czym gadać. Ponadto trzeba było wybierać z tego co na stocku. A żona zatwierdzała kolor :). Kupiłem w Opolu za 51.500,00 zł + pakiet ubezpieczeniowy za 2,8% wartości. We wrocku było drożej ubezpieczenie. Nie są skłonnI do dużych upustów bo te astry szły jak bułeczki. Ten dealer z opola sprzedawał kilka dziennie i nawet z Włoch ciągnęli to co tam się nie sprzedaje.   

Napisano
4 godziny temu, kravitz napisał:

To co mi się mniej podobało, to brak trzymaków na kubki z tyłu w podłokietniku. U mnie dzieciaki jednak jakieś tam soczki wożą i na leżąco to się może wylać.

Jakiś McDrive też czasem się trafi i z tym lipa.

Niby pierdoła, ale...

takich pierdół jest kilka. Np lampki w podsufitce. W Astrze są dwie. Z przodu i na środku. Z tym że nie możesz ustawić tak, żeby na otwarcie drzwi zapalała się tylko przednia albo tylna. Wyłącznik jest tylko w przedniej i steruje oboma naraz. Nawet w miejskiej Kiji za trochę więcej niż połowę ceny tej Astry mogę włączyć lampki niezależnie. Acha, i podświetlenie schowka Kia też ma ;]

Ale za to duży plus dla Astry za możliwość wyłączenia czujnika deszczu, który jest imho strasznie przewrażliwiony. Można wyłączyć i mieć normalną regulację czasową przerywanej pracy wycieraczek.

Napisano
2 godziny temu, kravitz napisał:

Pierdółki ale zawsze kilka dolarów oszczędności na jednym aucie dla producenta. Szkoda tylko ze te auta coraz droższe.

Rozumiem, ze mozna oszczedzic na kolach, relingach etc ale w dobie taniej elektryki ile to kosztuje? 30 centow x3 ponizej dolara. W hyundaiu mialem to samo bez funkcji auto nawet u kierowcy.

Napisano

Poza tym koniecznie przejedź się normalną trasą, po koleinach. 

Moja żona jak dostała zastępcze (nie lekceważcie starszej pani, ostatnio przez kilka lat circa 35kkm rocznie) powiedziała, że to się tak prowadzi, że nie wie gdzie za chwilę auto pojedzie i nigdy tej Astry.  

No cóż od 10 lat tylko miała do czynienia z zawieszeniami z grupy VW. 

Aha, żeby nie było nuffka sztuka 2000 przebiegu

Edytowane przez KTB

Napisano
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Rozumiem, ze mozna oszczedzic na kolach, relingach etc ale w dobie taniej elektryki ile to kosztuje? 30 centow x3 ponizej dolara. W hyundaiu mialem to samo bez funkcji auto nawet u kierowcy.

Ja mam auto dla kierowcy :)

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

Ja mam auto dla kierowcy :)

Pamietaj, ze ja mialem i20 nawet regulacji podswietlenia zegarow nie mial. Szmate kladlem w nocy bo tak razilo to niebieskie podswietlenie.

Napisano
1 minutę temu, wujekcybul napisał:

Pamietaj, ze ja mialem i20 nawet regulacji podswietlenia zegarow nie mial. Szmate kladlem w nocy bo tak razilo to niebieskie podswietlenie.

U mnie same się przygaszają po zmroku :)

A i regulacja też jest.

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

U mnie same się przygaszają po zmroku :)

A i regulacja też jest.

Ale Twoj to x2 cenowo musi byc lepszy :phi: 

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

Więc nei ma się czemu dziwić, że w tanim aucie niektórych funkcji brak ;]

A tu Cie zaskocze to po prostu dziwna polityka pakietowa w i20 nie mamy pana plaszcza i tyle. W nowym i30 juz widze, ze jest lepiej. Kila pod tym wzgledem w rio i ceed byla lepsza. 

Napisano

Jak to nie ma lampki? W Nissanie też myślałem, że nie ma, ale okazało się, że świeci się dopiero ze światłami mijania, może Astra też tak ma.

Napisano
26 minut temu, KTB napisał:

Poza tym koniecznie przejedź się normalną trasą, po koleinach. 

Moja żona jak dostała zastępcze (nie lekceważcie starszej pani, ostatnio przez kilka lat circa 35kkm rocznie) powiedziała, że to się tak prowadzi, że nie wie gdzie za chwilę auto pojedzie i nigdy tej Astry.  

No cóż od 10 lat tylko miała do czynienia z zawieszeniami z grupy VW. 

Aha, żeby nie było nuffka sztuka 2000 przebiegu

Astra nie prowadzi się gorzej od Golfa. Mam porównanie, jeździłem i jednym i drugim w zeszłym roku.

Napisano

wiem, wiem, na pewno zrobiłeś golfem i tą astrą po 500km .

Wierzę Ci, jesteś ekspertem. 

A na poważnie, to pewnie dużo zależy od kółek i opon. 

Tak jej tłumaczyłem, że bidna astra na tych wysokich stalówkach się trochę gorzej prowadzi niż golf (230kkm wtedy) 

Edytowane przez KTB

Napisano
1 minutę temu, KTB napisał:

Wierzę Ci, jesteś ekspertem

więcej, po około 700 km jednym i drugim. Powielasz jak wiele osób obiegowe opinie.

Napisano

Jakie obiegowe opinie, czytaj ze zrozumieniem. Jak ktoś jeździł trochę więcej niż Ty, bo żona zrobiła ze 2 tys. a i ja z 1,5 tym złomem aż pieska przejechałem, a Golfem nieskończenie w zasadzie razy więcej, to jaka tu mowa o obiegowych opiniach. Żeby nowe auto nie jechalo tak jak stare po 200tys. ? Chłopie weź na wstrzymanie. 

Napisano
2 minuty temu, KTB napisał:

Jakie obiegowe opinie, czytaj ze zrozumieniem. Jak ktoś jeździł trochę więcej niż Ty, bo żona zrobiła ze 2 tys. a i ja z 1,5 tym złomem aż pieska przejechałem, a Golfem nieskończenie w zasadzie razy więcej, to jaka tu mowa o obiegowych opiniach. Żeby nowe auto nie jechalo tak jak stare po 200tys. ? Chłopie weź na wstrzymanie. 

Twoja kultura wypowiedzi jest poniżej krytyki, więc myślę, że warto zakończyć dyskusję :ok: Każdy ma prawo do pisania bzdur, jakie mu ślina na język przyniesie :ok: 

Napisano

Daj jeszcze trochę łapek, to balans naszych kultur przeważy bardziej na Twoją stronę a i Astra lepiej pojedzie. 

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

A Ty nadal sie zastanawiasz? ;]

To wcale nie jest śmieszne - ja nie mam dokąd jeździć ;) mam 1,5 km do pracy a do marketu 200m i tak na dobrą sprawę to nie potrzebuję samochodu ;] I weź tutaj sobie jakoś logicznie uzasadnij taką drogą zachciewajkę 

Napisano

Dodatkowy pakiet wyciszenia robi robotę!!! A cenowo pamiętam nie był drogi jakos

...

Napisano
To kup sobie Golfa i gitary nie zawracaj :ok;
Zrobilem Astra K 2,5kkm i prowadzi sie bardzo poprawnie...
Napisano
15 godzin temu, kravitz napisał:

Co ciekawe w Lancerze też nie mam

Masz, tylko z drugiej strony i tam jest przycisk, który trzeba włączyć ;] Ja znalazłem tę lampkę po 3 latach jeżdżenia :hehe:

Napisano

Forum Astry K pewnie czytałeś?

Podobno, dolne ranty drzwi potrafią czasami być tak cienko prysniete lakierem, że podkład prześwituje (zwłaszcza przy ciemnych kolorach).

Osobiście oglądałem parę sztuk w salonie i jakoś nie zauważyłem.

PS. Możliwe, że z AJ pomyliłem.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, wladmar napisał:

Masz, tylko z drugiej strony i tam jest przycisk, który trzeba włączyć ;] Ja znalazłem tę lampkę po 3 latach jeżdżenia :hehe:

Zszedłem teraz do auta, chodziłem nawet na czworaka, ale lampki w schowku nie znalazłem.

Chciałem znaleźć zdjęcie w Google schowka i prosić Cię o zaznaczenie na zdjęciu gdzie jest lampka, ale Google znalazło nawet wątek z mistumaniaków, jak ludzie oświetlenie montowali.

Zupełnie jak za czasów Matiza 20 lat temu ;]

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=103268

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Forum Astry K pewnie czytałeś?

Nie czytałem.

Może trochę z lenistwa, a może z pragmatyzmu ;)

Z doświadczenia wiem, że na forach tematycznych danej marki i modelu, wystawią laurkę tylko.

Jakby ludzie znieść nie mogli, że ich auta mają jakieś tam wady.

Napisano
12 minut temu, kravitz napisał:

Zszedłem teraz do auta, chodziłem nawet na czworaka, ale lampki w schowku nie znalazłem.

Chciałem znaleźć zdjęcie w Google schowka i prosić Cię o zaznaczenie na zdjęciu gdzie jest lampka, ale Google znalazło nawet wątek z mistumaniaków, jak ludzie oświetlenie montowali.

Zupełnie jak za czasów Matiza 20 lat temu ;]

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=103268

Aaa, piszesz o schowku, ja myslalem, ze o bagazniku! W schowku nie ma, fakt ;]

Napisano
34 minuty temu, kravitz napisał:

Nie czytałem.

Może trochę z lenistwa, a może z pragmatyzmu ;)

Z doświadczenia wiem, że na forach tematycznych danej marki i modelu, wystawią laurkę tylko.

Jakby ludzie znieść nie mogli, że ich auta mają jakieś tam wady.

Jak wszefzie, ale jest/był wątek zakupowo-rabatowy, opisane problemy z silnikami.

Chcąc kupic, chyba warto zajrzeć.

Napisano
16 godzin temu, Jaruga napisał:

Ja dostałem najlepszą cenę w Opolu i w sumie na handlowca nie narzekałem. Może warto się te parę km przejechać?

Napisano
9 godzin temu, Maciej__ napisał:

To kup sobie Golfa i gitary nie zawracaj :ok;
Zrobilem Astra K 2,5kkm i prowadzi sie bardzo poprawnie...

Przejedź się jeszcze Golfem czy innym podobnym, tylko nie 4ką co to niemiec tylko do kościoła. Kupować nie muszę, bo użytkuję od nówki już 6 lat. 

Ja tej Astry nie hejtuję, jeździłem wszystkimi oplami jakie były od Kadeta począwszy do Omegi, Astry G i nie po 2 tys. km i wydawało mi się, że jak jakiejś marce będę wierny to właśnie Oplowi. Ale życie czasem decyduje inaczej. 

Sam piszesz - bardzo poprawnie. W ocenach szkolnych to wygląda pewnie w okolicy trójczyny z plusem. Więc nie zachęciłeś. 

Napisano
16 minut temu, format napisał:

Ja dostałem najlepszą cenę w Opolu i w sumie na handlowca nie narzekałem. Może warto się te parę km przejechać?

Wrocławska czy Pużaka? Imię handlowca? 

Napisano
5 minut temu, Randar napisał:

Wrocławska czy Pużaka? Imię handlowca? 

Tadeusz, Wrocławska.

Najpierw rzucił wysoką ceną, a gdy napisałem mu mejla że dziękuję za ofertę ale postanowiłem skupić się na konkurencji która dała lepszą ofertę to szybko zadzwonił i powiedział że on jeszcze nie skończył, żebym się wstrzymał i że za chwilę dostanę coś lepszego.

Po paru minutach miałem wersję przebijającą wszystkich, gdy skonfrontowałem ją z najlepszymi z najlepszych to ci od razu podziękowali mówiąc że to niemożliwe ;] 

Napisano
8 minut temu, format napisał:

Tadeusz, Wrocławska.

Najpierw rzucił wysoką ceną, a gdy napisałem mu mejla że dziękuję za ofertę ale postanowiłem skupić się na konkurencji która dała lepszą ofertę to szybko zadzwonił i powiedział że on jeszcze nie skończył, żebym się wstrzymał i że za chwilę dostanę coś lepszego.

Po paru minutach miałem wersję przebijającą wszystkich, gdy skonfrontowałem ją z najlepszymi z najlepszych to ci od razu podziękowali mówiąc że to niemożliwe ;] 

A to nie znam, gadałem na Wrocławskiej z Krzysztofem a finalnie temat poszedł na Pużaka.

Napisano
3 godziny temu, wladmar napisał:

Aaa, piszesz o schowku, ja myslalem, ze o bagazniku! W schowku nie ma, fakt ;]

no to, do cholery, @kravitz przez Ciebie na czworakach chodzil... :)

P.S.
Przepraszam, ale nie potrafilem sie powstrzymac :P

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, KTB napisał:

Wierzę Ci, jesteś ekspertem. 

A na poważnie, to pewnie dużo zależy od kółek i opon. 

Tak jej tłumaczyłem, że bidna astra na tych wysokich stalówkach się trochę gorzej prowadzi niż golf (230kkm wtedy) 

Dobra, ciekawostka, która powoduje że zgłupiałem ;]

Pobawiłem się trochę Excelem, bo dostałem ofertę na VW Golfa GTI Performance. Taki będzie do odbioru w listopadzie, czyli mnie to urządza. Produkuje się podobno.

Nie porównuję tutaj samych aut bo byłoby to trochę bez sensu.

To co razi w oczy, to cena Golfa mocno wyższa od ceny Astry, ale tańsze ubezpieczenie i oferta finansowania. 

Obie rzeczy to oferty dealera.

I co wychodzi? Ciekawostka :)

Dwie ostatnie linijki z arkusza :hmm:

Przyjąłem cenę sprzedaży 3,5 letniego auta, na poziomie 55% nowego.

Edit: cena serwisu, to cena pakietu w VW za 3 letni serwis. Dla Astry przyjąłem że mnie będzie kosztować 1300PLN każdy serwis. Mogłem przesadzić, ale to kwot bardzo nie zmieni.

image.png.ec5e58e18e6a5365c528e576f5854e56.png

Edytowane przez kravitz

Napisano
1 minutę temu, kravitz napisał:

Dwie ostatnie linijki z arkusza :hmm:

Cena sprzedaży, tanie ubezpieczenie i serwis.  

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał:

Dla Astry przyjąłem że mnie będzie kosztować 1300PLN każdy serwis. Mogłem przesadzić, ale to kwot bardzo nie zmieni.

Mnie pierwszy serwis kosztował 460zł.

Napisano
16 minut temu, format napisał:

Mnie pierwszy serwis kosztował 460zł.

MIales jakies swoje materialy? Filtra PP nie wymieniales?

Napisano
8 minut temu, Maciej__ napisał:

MIales jakies swoje materialy? Filtra PP nie wymieniales?

Wymieniałem. Bez swoich materiałów.

Napisano
1 minutę temu, format napisał:

Wymieniałem. Bez swoich materiałów.

To jakos wyjatkowo tanio u Ciebie :ok: Regularna cena, czy masz jakas znizke -30%?

Jak pytalem to najtaniej bylo chyba 499 ale bez filtra... Finalnie zaplacilem chyba 600PLN.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.