Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Buzz - kit czy hit?

Featured Replies

Napisano

Przyznam, że w mojej ocenie kolejne ciekawe auto po Tiguanie od VW. Ta firma jest znana z aut judnych jak flaki z olejem, ale to autko wygląda na ciekawy koncept. Co myślicie?

0948ce3004e68edd3bcdccd919910224.jpg

dc5a0148bf8201433f239fd856be8925.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Napisano

Była taka kreskówka Transformers i dziób auta kojarzy mi się z jednym z bohaterów

Napisano

Czaderski :ok:

Ja uważam że vany to kwintesencja rodzinnego samochodu. Szkoda ze w EU zdechły całkiem...

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, Vadero napisał:

Ja uważam że vany to kwintesencja rodzinnego samochodu. Szkoda ze w EU zdechły całkiem...

Dokładnie. Bardzo praktyczne, a jak fajnie zrobione to mogą być nietuzinkowe.

Ten Buzz jest genialny, nawiązuje do T1 i garbusa, odważny pomysł. Oczywiście jak znam życie ceny będą zabijały, ale auto fajne.

Mi się bardzo podoba California.

Napisano

Jak tylko pojawi się możliwość składania zamówień to mój brat ma to zamówić i okleić logo firmy. Taka jeżdżąca reklama 🙂 Przy okazji auto będzie służyło jego rodzinie 2 + 3.

Edytowane przez pejus1982

Napisano

Piękny! Jeśli do tego będzie praktyczny, to już chce go mieć [emoji16]

tapatalked

Napisano
15 godzin temu, Vadero napisał:

Przeciętny wiek kupującego prywatnie samochód w Europie to 56 lat. Przeciętna rodzina to 2+1. Kto miałby te vany kupować i po co? To, że jest popyt na 15-letnie vany wśród biedoty producenta nie interesuje ;]

Napisano
24 minuty temu, wladmar napisał:

Przeciętny wiek kupującego prywatnie samochód w Europie to 56 lat. Przeciętna rodzina to 2+1. Kto miałby te vany kupować i po co? To, że jest popyt na 15-letnie vany wśród biedoty producenta nie interesuje ;]

1. Nie ma samochodu osobowego nie do zarzucenia bagażami. Pogadaj z moją :piekna: Pierwszy wyjazd S-max'em i pokazała na co ją stać a myślałem że 840l bagażnika to będzie w połowie pełne ;)

2. Kupią je nasi IT managerowie na JDG i wrzucą w leasing. Świetne auto z wyglądu.

3. Skąd te dane o wieku 56 lat? Młodzi nie kupują? Chyba że kupowanie na własność a nie lease konsumencki.  

Napisano
28 minutes ago, wladmar said:

Przeciętny wiek kupującego prywatnie samochód w Europie to 56 lat. ;]

Skad Ty to wziales? ;]

Napisano
18 godzin temu, bergerac napisał:

to autko wygląda na ciekawy koncept.

Dlaczego "koncept"? Przecież ten model jest do zamówienia w konfiguratorze VW :hmm:

https://www.vwdostawcze.pl/pl/modele/id-buzz.html

https://www.vwdostawcze.pl/pl/modele/id-buzz-cargo.html

[edit] …dobra, widzę, że jest widoczny ale nie ma opcji konfiguracji. Zakładam jednak, że to co widzimy to gotowy produkt.

[edit2] Na niemieckiej stronie konfigurator już działa ;) 

Edytowane przez camel00

Napisano

Mam przekonanie graniczące z pewnością, że widziałem takiego na ulicy na niemieckich blachach.

Napisano
6 minut temu, camel00 napisał:

Dlaczego "koncept"? Przecież ten model jest do zamówienia w konfiguratorze VW :hmm:

https://www.vwdostawcze.pl/pl/modele/id-buzz.html

https://www.vwdostawcze.pl/pl/modele/id-buzz-cargo.html

[edit] …dobra, widzę, że jest widoczny ale nie ma opcji konfiguracji. Zakładam jednak, że to co widzimy to gotowy produkt.

Ale już są na niego ceny. 250 kpln brutto. Ludzie się raczej nie rzucą.

Napisano
9 minutes ago, Lupus said:

Ale już są na niego ceny. 250 kpln brutto. Ludzie się raczej nie rzucą.

To raczej nigdy nie mial byc produkt dla mas.Z reszta zwykly Transporter wcale tanszy nie jest ;]

Edit: Wyglada na to, ze auto ma byc chyba jedynie w wersji EV, co troche zabija sens takiego auta w chwili obecnej. 

Edytowane przez Maciej__

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

To raczej nigdy nie mial byc produkt dla mas.Z reszta zwykly Transporter wcale tanszy nie jest ;]

Edit: Wyglada na to, ze auto ma byc chyba jedynie w wersji EV, co troche zabija sens takiego auta w chwili obecnej. 

Tylko, że transporer z dieslem za taką kasę ma sens, a elektryk nie.

Nowy multivan też można powiedzieć dziwny jest. NIe ma też takich możłiwości konfiguracji wnętrza i n z tego względu, że pasy są w słupkach a nie zintegrowane z fotelami jak w T6 nie da się odwrócić środkowego rzędu tyłem do kierunku jazdy...

Napisano

Fajny, tylko bateria, imo, mala. Obstawiam, ze w trasie, szczegolnie przy jezdzie autostrada i to zgodnie z przepisami, to bedzie mialo pewnie max 200-250km zasiegu.

Napisano

Patrząc na zdjęcia to jest auto wielkości VW Caddy - mały 5 osobowy miniwan - 250 koła za coś takiego to trochę niemało😁

Napisano

Szkoda, że nie ma spalinowej wersji, bo tego typu auta raczej na większe dystanse się kupuje, a nie do kręcenia po mieście. 

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał:

Skad Ty to wziales? ;]

A czemu pytasz?

Nie chcę mi się teraz szukać, ale czytałem artykuł, że w 2019 ogólnie w Europie 56 lat. Bez problemu znajdziesz, jak znasz angielski albo niemiecki.

Napisano
7 godzin temu, Maciej__ napisał:

Skad Ty to wziales? ;]

Reprezentatywna grupa badawcza z Ciechocinka 🙂

Napisano

W mojej okolicy - Kórnik - jeździ jeden egzemplarz tego auta.

Nie ma osoby, która się za nim nie obejrzy.

Edytowane przez bamaj

Napisano

Widziałem na ulicy takie żółtego. Sympatyczne auto :)