Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Starter/powerbank

Featured Replies

Napisano

Kupiłbym se jakiś ale że się zupełnie na tym nie znam ;] to rzućcie proszę polecajki. 

Dziękuję 

Edytowane przez mokrii

Napisano
28 minut temu, mokrii napisał(a):

Kupiłbym se jakiś ale że się zupełnie na tym nie znam ;] to rzućcie proszę polecajki. 

Dziękuję 

Większość ma pewnie podobne/identyczne bebechy.

Ja kupiłem z GearBest i się sprawdza doskonale. 

Odpalał nawet 2.0l diesla.

Parametrami najbardziej zbliżony do tego:

https://allegro.pl/oferta/jump -starter-rozruch-booster-powerbank-mocny-latarka-mlotek-zestaw-30000mah-14991223550?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:queryandcategory&bi_c=MzY5NDk1MzAtMTgwNC00OGU5LTgzYjAtMzI5YzE0NjZmYTE5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=74f9804f-ea84-45f4-96fc-00b40c510233

Napisano

Czy ktoś może mi wyjaśnić fenomen kupowania jakieś zabawki celem biegania zimą pod maską samochodu vs zakupu za te same pieniądze nowego akumulatora dzięki któremu wsiadasz i jedziesz przez kilka lat 🤔

Za głupi jestem, by to zrozumieć 😋

Napisano
Czy ktoś może mi wyjaśnić fenomen kupowania jakieś zabawki celem biegania zimą pod maską samochodu vs zakupu za te same pieniądze nowego akumulatora dzięki któremu wsiadasz i jedziesz przez kilka lat [emoji848]
Za głupi jestem, by to zrozumieć [emoji39]

Serio kupisz za 2-2,5 stowki nowy akumulator?
I jeszcze Ci pewnie dowiaza.
Do tego w niedziele

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
7 godzin temu, WaWeR napisał(a):

Serio kupisz za 2-2,5 stowki nowy akumulator?
I jeszcze Ci pewnie dowiaza.
Do tego w niedziele

A nagle w niedzielę się dowiadujesz że aku Ci się kończy?

Dodatkowo na tą akurat niedzielę pamiętasz, żeby wozić naładowany ten powerbank, ok 👍

Aha i tak masz rację za 2-2,5 stówki kupisz nowy aku, więc jeszcze kasa do przodu 

Napisano
Godzinę temu, technix napisał(a):

Aha i tak masz rację za 2-2,5 stówki kupisz nowy aku, więc jeszcze kasa do przodu 

Nie każdy jak Ty lubi kupować wszystko używane i stare. 😂

Edytowane przez Danielpoz.

Napisano
Godzinę temu, technix napisał(a):

Dodatkowo na tą akurat niedzielę pamiętasz, żeby wozić naładowany ten powerbank, ok 👍

Aha i tak masz rację za 2-2,5 stówki kupisz nowy aku, więc jeszcze kasa do przodu 

Przeciez to ustrojstwo wkladasz do auta i zapominasz.

Ja ostatnio musialem skorzystac  bo moj amazing Iphone po kolejnym updacie postanowil ze bedzie trzymal baterie tylko przez 12 godzin:facepalm:

Tak wiec sluzy to rowniez do innych celow.

Tak z ciekawosci-jakie sa w/g Ciebie objawy konczacego sie aku w hybrydzie?

Napisano
20 godzin temu, mokrii napisał(a):

Dziękuję 

Ja mam zdaje się baseusa (coś podobnego do tego) uruchomiłem już nim kilka aut, kupiłem przez aliexpres od chinola ;)

Małe poręczne i ratuje sytuacje i nie trzeba kabli pożyczać czy czekać na drugie auto... :)

Napisano

ja mam już kilka lat https://www.euro.com.pl/ladowarki-akumulatory-przenosne/70mai-jump-starter-ps01-11100-mah-600-a.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=akc_pmax&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOHm0OFr-KxyxwQZDEn_f9jdPJf_U7r_zJda5oH9qpqeEGupDaRbwrxoCmIsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

przydał się w sumie raz ale w sytuacji awaryjnej - w nocy jak musiałem do lekarza jechać.

miałem okazję odpalać kilka razy 4,3l v8 noPB z akumulatorem, w którym było zwarcie na jednej celi czyli napięciem ok. 10V.
odpalałem tak chyba ze 3 razy bez doładowywania tego startera.

było to w późnej jesieni - temperatury na pewno poniżej 10 stopni.

także ja polecam, działa, można nawet po nowy akumulator podjechać bez problemu a nie czekać na dostawę i mieć unieruchomiony samochód ;) 

Napisano
3 godziny temu, technix napisał(a):

Znając życie, to w razie czego miałbym to w garażu albo w drugim aucie ;)

Ostatnie problemy z aku miałem (a raczej moi rodzice) w czasach kiedy mieliśmy Malucha. Później przez ileś aut, starszych i młodszych , nigdy nie miałem zaskoczenia.

Ale jeśli taka zabawka ma rozmiar i funkcjonalność większego powerbanka, to czemu nie. A jeśli może się też przydać do zasilania laptopa, czego mi ostatnio brakowało, to może niegłupi gadżet.

Napisano

Mam taki, stoi sobie luzem na półce, zawsze naładowany. 

Zrzut ekranu 2024-11-22 124032.jpg

Napisano
13 godzin temu, technix napisał(a):

Jak widać po poście z pełnowymiarowym akku, nie jesteś sam. 

P.S.

Sprawdza się jako dość pojemny powerbank;

Ostatnie moje auto drenowało akumulator w sposób zastraszający, ale randomowy, a tenże siedział w zakolu i do jego wymiany/podłączenia pod kable trzeba było zdejmować koło i zakole;

Uratowałem raz sąsiada tym jumpstarterem bo jego Kaszkaj też zeżarł akumulator przez noc, gratifikacja była smaczna; 

Kosztował mnie chyba ~200zł, pewnie tyle co telefon do radio-taxi ze zleceniem przyjechania z kablami. 

I last but not least: aktualne akumulatory nie są wieczne i kończą się czasem dość niespodziewanie po 3 lat wewnętrznym zwarciem; 

Edytowane przez el_guapo

Napisano
13 godzin temu, technix napisał(a):

Czy ktoś może mi wyjaśnić fenomen kupowania jakieś zabawki celem biegania zimą pod maską samochodu vs zakupu za te same pieniądze nowego akumulatora dzięki któremu wsiadasz i jedziesz przez kilka lat 🤔

Nie kazdy jest nedzarzem, co ma tylko jeden pojazd...

Napisano
6 godzin temu, technix napisał(a):

Moze akumulator do UPS lub kosiarki do trawy. 

Rolą i zasadą posiadania takiego powerbanka jest to że go masz w aucie.

I tak, zdarzają się pady akumulatora nagle. Dużo się też słyszy że auta pobierają tyle prądu że zostawiając na miesiąc, możesz nie odpalić. Może się zdarzyć, że zostawisz włączone światła.

Generalnie urządzenie bardzo przydatne.

Napisano
5 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Nie każdy jak Ty lubi kupować wszystko używane i stare. 😂

No sorry , właśnie wracam z hurtowni z Aku nowym 

Ale rozumiem że wolisz nowy powerbank do starego aku?

Edytowane przez technix

Napisano
1 godzinę temu, Josyp napisał(a):

Nie kazdy jest nedzarzem, co ma tylko jeden pojazd...

No masz rację!

Też tak uważam 

Dlatego ja w każdym moim aucie ( 7 szt.) mam nowe akusy.

Też nie lubię nędzarzy, no ale Ty jesteś ostatnią osobą, którą bym o to podejrzewał 🤔

Napisano
30 minut temu, technix napisał(a):

Dlatego ja w każdym moim aucie ( 7 szt.) mam nowe akusy.

Co znaczy nowy? Wszystkie kupiłeś dzisiaj w hurtowni? ;]

Napisano
55 minut temu, technix napisał(a):

No sorry , właśnie wracam z hurtowni z Aku nowym 

Ale rozumiem że wolisz nowy powerbank do starego aku?

Za 200zl? 😂

Napisano
W dniu 21.11.2024 o 12:35, mokrii napisał(a):

Dziękuję 

https://www.amazon.pl/dp/B0BWJ3JVW7?ref=cm_sw_r_mwn_dp_RMS0GQQ321P6KC6AZEBA&ref_=cm_sw_r_mwn_dp_RMS0GQQ321P6KC6AZEBA&social_share=cm_sw_r_mwn_dp_RMS0GQQ321P6KC6AZEBA&language=en_US

Napisano
1 godzinę temu, janusz napisał(a):

Co znaczy nowy? Wszystkie kupiłeś dzisiaj w hurtowni? ;]

Nowy to znaczy z hurtowni z regału 

Nie, bo też nie dzisiaj kupiłem wszystkie auta, ale tegoroczne wszystko 

Napisano
1 godzinę temu, Danielpoz. napisał(a):

Za 200zl? 😂

No wiesz, zależy od auta oczywiście.

Dziś np. za 275 (mogłem za 199) kupiłem.

No generalnie budżet tej zabawki to aku nawet do diesla na kilka lat.

Wolę na codzień jeździć autem z nowym akusem niż bateryjką w schowku 👍

Napisano
18 godzin temu, technix napisał(a):

Czy ktoś może mi wyjaśnić fenomen kupowania 

Za głupi jestem, by to zrozumieć

Nie mam, ale mogę zgadywać ;] 

- jak masz kilka pojazdów (samochody, jednoślady, quady, kosiarki, motorówki) których nie używasz regularnie, to może się przydać do rozruchu

- jak widząc sąsiada (albo kogoś na drodze), któremu nie odpalił samochód, nie myślisz sobie, że ma za swoje, tylko zakładasz buty i idziesz mu pomóc

- jak potrzebujesz czasem podładować w terenie jakieś urządzenie typu telefon, laptop lub zasilić np. pompkę do materaca.

Tak realnie to się kupuje bo się chce mieć i jak się nie jest taksówkarzem to używa się tego raz w życiu ;] To są tak tanie rzeczy, że nie ma sensu wnikać w argumentację zakupu.

Napisano
35 minut temu, technix napisał(a):

Co to za cukiereczek za te 275zl? Musi konkretne auto😎

Ja też wolę na codzien jeździć sprawnym autem niż naprawianym częściami ze złomu.😂

Napisano
4 godziny temu, WaWeR napisał(a):

Dużo się też słyszy że auta pobierają tyle prądu że zostawiając na miesiąc, możesz nie odpalić.

Mnie sie zdazylo ze z piatek zrobilem prawie 300 km a we wtorek nie zapalilem.....

Dodarkowo w stelvio mimo ze jest wyprowadzony plus pod maske.... to nie da sie z tego plusa odpalic kablami.... extra bylo

Napisano
10 godzin temu, Majkiel napisał(a):

Znając życie, to w razie czego miałbym to w garażu albo w drugim aucie ;)

Ostatnie problemy z aku miałem (a raczej moi rodzice) w czasach kiedy mieliśmy Malucha. Później przez ileś aut, starszych i młodszych , nigdy nie miałem zaskoczenia.

Ale jeśli taka zabawka ma rozmiar i funkcjonalność większego powerbanka, to czemu nie. A jeśli może się też przydać do zasilania laptopa, czego mi ostatnio brakowało, to może niegłupi gadżet.

a ja miałem, latem bez ostrzeżenia. Zaparkowałem, po godzinie schodzę i nic. Tylko kontrolki. Zwarcie jednej z cel:oslabiony:

Napisano
3 godziny temu, r1sender napisał(a):

a ja miałem, latem bez ostrzeżenia. Zaparkowałem, po godzinie schodzę i nic. Tylko kontrolki. Zwarcie jednej z cel:oslabiony:

Żona też tak miała, na szczęście pod domem, po kilkunastu minutach nie odpaliło. 

A mnie dopadło na wyjeździe do Warszawy - wieczorem trasa 350 km, następnego dnia koło 13 zero prądu,  nawet centralny nie otworzył drzwi. Czerwiec i 25 stopni. Zapaliłem na kable od gościa z parkingu i pojechałem po nowy aku.

Napisano
Mnie sie zdazylo ze z piatek zrobilem prawie 300 km a we wtorek nie zapalilem.....
Dodarkowo w stelvio mimo ze jest wyprowadzony plus pod maske.... to nie da sie z tego plusa odpalic kablami.... extra bylo

Mi sie zdarzylo pod garazem. Cofnalem do sasiada 10m by dopompować kola po zmianie, wrocilem do swojego garazu i juz z tamtad nie odjechalem. Sobota. Po 16 wiec zadna hurtownia ani nawet sklep moto nie czynny.
Powinienem pewnie miec zapasowy akumulator.
Na szczescie mialem zapasowe auto i moglem pojechac 20km i kupic w sporzywczoelektrociuchlandzie.
I w sumie to jest mysl. Zamiast miec awaryjne urzadzenie rozruchowe, trzeba miec zapasowy samochod…
Jakze to genialne rozwiazanie

Napisano
W dniu 21.11.2024 o 23:14, technix napisał(a):

Może mają auta na gwarancji ;] ja jak mi padł, to się dowiedziałem, że mnie nie odholują do warsztatu, bo samochód po starterze jeździ ;] natomiast w ASO mi powiedzieli, że mnie przyjmą za tydzień, bo nie ma terminów, a przyjmują od ręki tylko tych z lawety ;l

Po pierwszej awanturze, dali mi zastępcze auto ;]

Jak już auto trafiło do serwisu, to oczywiście wytyczne to update centralek - choć dwa lata nie było z brakiem update'u problemu - i naładowanie aku, bo ten jest w doskonałym stanie tylko wylądowany (widać jazdy kilka razy dziennie przez dwa lata do za rzadko ;])

Drugim razem powtórka z rozrywki, ale nie miałem własnego startera, żeby się odpalać co chwilę, więc pojechałem w sobotę do punktu z akumulatorami i kupiłem za swoją kasę. Akumulator fabryczny okazał się zwłokami.

Takie atrakcje w maździe, gdzie przegląd po roku kosztuje prawie 2k ;l

Napisano
W dniu 22.11.2024 o 17:50, Danielpoz. napisał(a):

Co to za cukiereczek za te 275zl? Musi konkretne auto😎

Ja też wolę na codzien jeździć sprawnym autem niż naprawianym częściami ze złomu.😂

Akumulator SAKURA w sieci Inter Team do paska B5FL kolegi 

Napisano
W dniu 22.11.2024 o 17:12, technix napisał(a):

Daj namiar na hurtownię, coś tam potrzebuję do osobowego i dostawczaka :skromny:

Napisano
W dniu 22.11.2024 o 17:12, technix napisał(a):

Każdy ma swoją rację.

Kup większego AGM-a za tyle co piszesz, a kozak będziesz.

Ta zabawka kosztuje niewiele, nawet jak raz uratuje, a aku potrafi paść nagle w dziwnym miejscu i czasie, to już się zwraca.

Ona nie ma zastąpić akumulatora, a doraźnie pomóc w problemie.

Ja co prawda nie mam, ale wożę 7m przewody z linki 16mm2.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
1 godzinę temu, ZUBERTO napisał(a):

Każdy ma swoją rację.

Kup większego AGM-a za tyle co piszesz, a kozak będziesz.

Ta zabawka kosztuje niewiele, nawet jak raz uratuje, a aku potrafi paść nagle w dziwnym miejscu i czasie, to już się zwraca.

Ona nie ma zastąpić akumulatora, a doraźnie pomóc w problemie.

Ja co prawda nie mam, ale wożę 7m przewody z linki 16mm2.

Świetnie, ale razy w tym roku użyłeś tych kabli???

Poza tym, nadal uważam, że jak ktoś ma uszkodzony aku, to lepiej za tą kasę jednak kupić akusa niż tę zabawkę 

Edytowane przez technix

Napisano
4 godziny temu, technix napisał(a):

Akumulator SAKURA w sieci Inter Team do paska B5FL kolegi 

Grubo.

Napisano
2 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

Grubo.

Wiem, też mu mówię.

Ale On 9 lat zakochany, cóż miłość jest ślepa 🤣

Napisano
14 minut temu, technix napisał(a):

Świetnie, ale razy w tym roku użyłeś tych kabli???

Poza tym, nadal uważam, że jak ktoś ma uszkodzony aku, to lepiej za tą kasę jednak kupić akusa niż tę zabawkę 

Już chciałem napisać, że w tym roku ani razu, ale przypomniałem sobie, że dzięki nim uratowałem jakiegoś gościa pod Lidlem.

Był przeszczęśliwy.

W całej ich historii uzbiera się kilka przypadków.

Ty dalej swoje.

Jak ma uszkodzony i wie o tym to tak, a jak nie odpali nagle, to może ta zabawka pozwoli mu samemu se poradzić z problemem odpalenia auta i jazdy po ten nowy.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
4 minuty temu, ZUBERTO napisał(a):

Już chciałem napisać, że w tym roku ani razu, ale przypomniałem sobie, że dzięki nim uratowałem jakiegoś gościa pod Lidlem.

Był przeszczęśliwy.

W całej ich historii uzbiera się kilka przypadków.

Ty dalej swoje.

Jak ma uszkodzony i wie o tym to tak, a jak nie odpali nagle, to może ta zabawka pozwoli mu samemu se poradzić z problemem odpalenia auta i jazdy po ten nowy.

Ja już dawno przestałem towarować i wozić dla kogoś.

A sam mam dobre assistance i nie myślę o takich głupotach.

Co do opcji kupić żeby mieć - spox, ale żeby jakoś na to liczyć - no way 👎

Kupisz, naładujesz, wrzucisz do auta i co, przez rok, dwa będzie cały czas leżał sprawny i gotowy, na ten akurat dzień?

Nie sądzę, dodatkowo PRZEWAŻNIE aku daje objawy PRZED zrobieniem amen 

Napisano
1 minutę temu, technix napisał(a):

Kupisz, naładujesz, wrzucisz do auta i co, przez rok, dwa będzie cały czas leżał sprawny i gotowy, na ten akurat dzień?

Jakie objawy daje aku przed urwaniem się celi ???

Napisano
Teraz, technix napisał(a):

Tia... I przyjadą w 5 minut. Akurat ten argument jest słaby. 

Abstrahując już od sensowności posiadania urządzenia o jakim jest wątek. 

Też nie posiadam w swoim aucie i nie planuję. 

Napisano
1 godzinę temu, technix napisał(a):

Ponawiam pytanie-jakie objawy daje akumulator w hybrydzie lub elektryku?

Napisano
8 godzin temu, ZUBERTO napisał(a):

Jak nie odpali nagle to raczej powerbank nie pomoże. Zwarcie na celi to tylko wymiana. 

Napisano
8 godzin temu, Artur_W_wa napisał(a):

Jakie objawy daje aku przed urwaniem się celi ???

Nic nie daje, wczoraj kręcił, dziś zero, bierzesz miernik masz 6-7V. Nawet kablami nie odpalisz. 

Napisano
1 minutę temu, sdss napisał(a):

Jak nie odpali nagle to raczej powerbank nie pomoże. Zwarcie na celi to tylko wymiana. 

Nowsze auta z reguły (chyba?) po jakims czasie odcinają wszystkie odbiorniki, ale w starszych i w przypadku mojej żony z reguły spowodowane było to świecącą lamką wnętrza, a w przypadku teścia pozostawieniem auta na światłach.

To też spełnia moją definicję nagle, bo wczoraj wszystko było OK, a dzisiaj fura nie gada.

Napisano
7 godzin temu, wlad napisał(a):

Ponawiam pytanie-jakie objawy daje akumulator w hybrydzie lub elektryku?

Nie wiem - nie użytkowałem.

Ale to ja zapytam inaczej - skoro NAWET w eklektyku widzisz zastosowanie tej zabawki to rozumiem, że producent się pomylił instalując baterie trakcyjne, mógł tego power banka, tak?

Uważasz że elektrykiem podjedziesz na tym?

Hybryda raczej to samo 

Napisano
27 minut temu, ZUBERTO napisał(a):

Nowsze auta z reguły (chyba?) po jakims czasie odcinają wszystkie odbiorniki, ale w starszych i w przypadku mojej żony z reguły spowodowane było to świecącą lamką wnętrza, a w przypadku teścia pozostawieniem auta na światłach.

To też spełnia moją definicję nagle, bo wczoraj wszystko było OK, a dzisiaj fura nie gada.

Hmm w 2003 roku Fiat panda odcinał lampkę, światła też się wyłączały 🤣

Jak rozładujesz do oporu to powerbank również nie pomoże.

Edytowane przez sdss

Napisano
9 minut temu, technix napisał(a):

Nie wiem - nie użytkowałem.

Ale to ja zapytam inaczej - skoro NAWET w eklektyku widzisz zastosowanie tej zabawki to rozumiem, że producent się pomylił instalując baterie trakcyjne, mógł tego power banka, tak?

Uważasz że elektrykiem podjedziesz na tym?

Hybryda raczej to samo 

Trakcyjna bateria to co innego niż aku do instalacji 12v , tak bynajmniej tłumaczył mi kolega którego hybryda nie odpalał 😂🤣

Napisano
31 minut temu, sdss napisał(a):

Trakcyjna bateria to co innego niż aku do instalacji 12v , tak bynajmniej tłumaczył mi kolega którego hybryda nie odpalał 😂🤣

Hyundai i Kia ma możliwość odpalenia auta z baterii trakcyjnej.

Napisano
8 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Hyundai i Kia ma możliwość odpalenia auta z baterii trakcyjnej.

A Toyota nie. Sąsiad po drugim przyjeździe asistance już sobie sam radził. Auto potrafilo stać dwa tygodnie i bez power banku ani rusz.

Napisano
2 minuty temu, Artur_W_wa napisał(a):

A Toyota nie. Sąsiad po drugim przyjeździe asistance już sobie sam radził. Auto potrafilo stać dwa tygodnie i bez power banku ani rusz.

Yaris?