Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forthing U-TOUR

Featured Replies

Napisano

Widziałem to dzisiaj na ulicy.

I mam mieszane uczucia.

Spore auto.

Ale i z tyłu, i zboku, i z przodu jakieś dziwne.

Design chyba trochę zbyt skośnooki.

Gabaryt na siłę próbuje coś udawać, ale co?

• 1 miesiąc później...
Napisano

Panowie nie kłócić się i nie wywoływać wojenek. Ja już te auto i tak kupiłem ale nie było czasu się pochwalić taki zalatany byłem. Jak na razie jest miodzio.

Ogromne i mega wygodne. Pali trochę więcej ale to przy moich km. da się zaakceptować. Większych problemów w nim nie widze i w sumie teraz kupiłbym ponownie.

Kilka tysięcy już zrobione podczas których musiałem się trochę poznać te auto. Dla dużych rodzin polecam serdecznie. Jak coś się będzie działo to będę pisał.. tylko się nie śmiać wtedy i nie pisać ... masz za swoje albo a nie mówiłem ;)

Napisano
12 godzin temu, BrumBrum napisał(a):

Panowie nie kłócić się i nie wywoływać wojenek. Ja już te auto i tak kupiłem ale nie było czasu się pochwalić taki zalatany byłem. Jak na razie jest miodzio.

Ogromne i mega wygodne. Pali trochę więcej ale to przy moich km. da się zaakceptować. Większych problemów w nim nie widze i w sumie teraz kupiłbym ponownie.

Kilka tysięcy już zrobione podczas których musiałem się trochę poznać te auto. Dla dużych rodzin polecam serdecznie. Jak coś się będzie działo to będę pisał.. tylko się nie śmiać wtedy i nie pisać ... masz za swoje albo a nie mówiłem ;)

Wrzuć fotki jakieś albo relację obszerną. Jeśli nie wiesz jak to zobacz jak to robi @OZI. Tylko z ikonkami nie przesadzaj.

;]

Napisano
W dniu 27.07.2025 o 23:54, BrumBrum napisał(a):

czekamy na bardziej szczegółowe relacje z użytkowania. Nie tylko jak będą problemy

Napisano
1 godzinę temu, maro_t napisał(a):

czekamy na bardziej szczegółowe relacje z użytkowania. Nie tylko jak będą problemy

O ile autor naprawdę kupił ten samochód😉

Napisano
42 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

O ile autor naprawdę kupił ten samochód😉

Jak nie kupił, to nawet łatwiej będzie mu napisać relacje ;]

Ja jednak myślę, że kupił. 

Napisano

Jak zwykle - Loża szyderców :) Czy bym wrzucił foto czy nie to nie ma znaczenia bo zawsze znajdzie się taki co to powie że kolegi, że demo czy tam fotomontaż :) Nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać skoro takie podejście na dzień dobry. Niby dorośli w większości a zachowują się jak gimbaza. 

Auto jak auto... duże i mega komfortowe. Fajnie się jechało w trasie 20h non stop. Nie byłem tak zmęczony jak analogicznie rok temu w moim gruzie w 5-tke :)

Zaliczyliśmy nim także górską trasę na Biokovo (https://pl.wikipedia.org/wiki/Sveti_Jure)  więc żartobliwie - daje radę (kto był ten wie o czym mowa) ;) Wady są ale na tyle marginalne dla mnie że na dziś do pominiecia. 

PS. Nieczęsto ale dało się zauważyć zainteresowanie na trasie:) SK, HR, czy HU.. wyprzedzało nas kilka aut na autostradzie (głównie skody/vw/kia) to tak z zaciekawieniem niektórzy wolniej i dłużej jechali i zerkali/oglądali .. co to za marka itp (szukali znaczka na masce bo chyba tył i podpis FORTHING nic im nie mówił a taki bardziej europejski niż azjatycki przód) :) Podobnie już kilka razy przy tankowaniu na stacji w domu... co to.. ile pali.. gdzie kupione i czy są serwisy :) śmiesznie trochę ale z drugiej strony jakieś tam zainteresowanie wzbudza i ciekawość...

Jak ktoś ciekawy jest lub ma jakieś konkretne pytania to jak będę wiedział mogę odpowiedzieć. Relacji czy recenzji nie zamierzam pisać. Jest tego od h w sieci. Większość przesłodzona IMO choć w 80-90% zgodna z prawdą. Spalanie tylko niemal wszyscy zaniżają. Ja mam jakieś 10+ na mieście a na trasie w zależności od prędkości to 7,6-9,5 / 90 - 130 (5os. + box 500l).

Napisano
29 minut temu, BrumBrum napisał(a):

Jak zwykle - Loża szyderców :) Czy bym wrzucił foto czy nie to nie ma znaczenia bo zawsze znajdzie się taki co to powie że kolegi, że demo czy tam fotomontaż :) Nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać skoro takie podejście na dzień dobry. Niby dorośli w większości a zachowują się jak gimbaza. 

Auto jak auto... duże i mega komfortowe. Fajnie się jechało w trasie 20h non stop. Nie byłem tak zmęczony jak analogicznie rok temu w moim gruzie w 5-tke :)

Zaliczyliśmy nim także górską trasę na Biokovo (https://pl.wikipedia.org/wiki/Sveti_Jure)  więc żartobliwie - daje radę (kto był ten wie o czym mowa) ;) Wady są ale na tyle marginalne dla mnie że na dziś do pominiecia. 

PS. Nieczęsto ale dało się zauważyć zainteresowanie na trasie:) SK, HR, czy HU.. wyprzedzało nas kilka aut na autostradzie (głównie skody/vw/kia) to tak z zaciekawieniem niektórzy wolniej i dłużej jechali i zerkali/oglądali .. co to za marka itp (szukali znaczka na masce bo chyba tył i podpis FORTHING nic im nie mówił a taki bardziej europejski niż azjatycki przód) :) Podobnie już kilka razy przy tankowaniu na stacji w domu... co to.. ile pali.. gdzie kupione i czy są serwisy :) śmiesznie trochę ale z drugiej strony jakieś tam zainteresowanie wzbudza i ciekawość...

Jak ktoś ciekawy jest lub ma jakieś konkretne pytania to jak będę wiedział mogę odpowiedzieć. Relacji czy recenzji nie zamierzam pisać. Jest tego od h w sieci. Większość przesłodzona IMO choć w 80-90% zgodna z prawdą. Spalanie tylko niemal wszyscy zaniżają. Ja mam jakieś 10+ na mieście a na trasie w zależności od prędkości to 7,6-9,5 / 90 - 130 (5os. + box 500l).

gallery_160_308_14962.gif

Napisano
32 minuty temu, BrumBrum napisał(a):

Jak zwykle - Loża szyderców :) Czy bym wrzucił foto czy nie to nie ma znaczenia bo zawsze znajdzie się taki co to powie że kolegi, że demo czy tam fotomontaż :)

A bo wpadają na forum różni kosmici i ten wątek też taki kosmiczny jest. Wrzucaj foto, dasz się lepiej poznać i zrozumiesz o co tu chodzi ;] 

Napisano
37 minut temu, BrumBrum napisał(a):

Typowa gimbaza, masz rację. Wpadają tu naganiacze i walą prostackie reklamy. Jak im się mówi że tu biznesu nie zrobią to nagle atak. Loża szyderców, gimbaza itp próby obrony. Wiarygodność zerowa 🤠 

Absolutnie nie kupować tych chińskich badziewi!

Tu nikt już tego nie łyka🤣

Dobrego użytkowania...

🫣

Edytowane przez Danielpoz.

Napisano
58 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Tu nikt już tego nie łyka🤣

Nie mój problem. Nie moje małpy nie mój cyrk.

58 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Dobrego użytkowania...

Dziękuję.

https://maps.app.goo.gl/WLEg87DMSunhnhTR8

Foto. Resztę zachowam dla siebie.

obraz.png.6af627ccbd3dd8b63125cda574d5c396.png

Napisano
6 godzin temu, kadu napisał(a):

Dlaczego zamazałeś całkowity przebieg?

Żeby nikt nie miał wątpliwości że to kolejny naganiacz do chińskiego badziewia.

Napisano
5 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Co ciekawe prócz naganiaczy do chińskich autek jest też sporo naganiaczy do... Tesli ;] . Także uważajcie.

Napisano
8 minut temu, bielaPL napisał(a):

Co ciekawe prócz naganiaczy do chińskich autek jest też sporo naganiaczy do... Tesli ;] . Także uważajcie.

na tesle nie trzeba naganiac. nikt normalny tego nie kupi.

co innego chinczyk, widziales to MG w srodku ? :totalszok:

Napisano
7 minut temu, PawelWaw napisał(a):

na tesle nie trzeba naganiac. nikt normalny tego nie kupi.

co innego chinczyk, widziales to MG w srodku ? :totalszok:

nie, tylko MG3, jakościowo jak corsa E

Napisano
52 minuty temu, bielaPL napisał(a):

Ja mogę zostać antynaganiaczem. Kupię jakieś auto, polecę tutaj i zaraz okazuje się, że producent wycofał je z rynku.

:lol:

Napisano
W dniu 18.06.2025 o 16:36, Ryb napisał(a):

Fakt, w vanach jest więcej miejsca niż w SUVach, nawet przy podobnych wymiarach zewnętrznych. Inna konstrukcja. Ostatnio kolega kupił V-klasę w wypasionej wersji. To nie jest auto do miasta ale jako wygodny pojazd na wakacje chyba nie ma sobie równych.

:ok:

Niekoniecznie, no chyba że nad Bałtyk. Nie chciałbym taką krową jeździć we Włoszech albo na alpejskich serpentynach. Da się, ale wyjątkowo mało przyjemne.

Napisano
3 minuty temu, wladmar napisał(a):

Niekoniecznie, no chyba że nad Bałtyk. Nie chciałbym taką krową jeździć we Włoszech albo na alpejskich serpentynach. Da się, ale wyjątkowo mało przyjemne.

Ja w te miejsca jeżdżę Rangerem. Fakt, trzeba się czasem pomęczyć żeby przeszło przez wąskie uliczki ale za to podczas dojazdu jak najbliżej do plaży (lub wjechania na samą plażę, w niektórych krajach można) nie ma sobie równych. A ja się wolę pomęczyć w wąskiej uliczce w klimatyzowanej kabinie niż choćby 100 metrów więcej nieść na plażę tony plażowego sprzętu w czterdziestostopniowym upale.

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał(a):

Ja w te miejsca jeżdżę Rangerem. Fakt, trzeba się czasem pomęczyć żeby przeszło przez wąskie uliczki ale za to podczas dojazdu jak najbliżej do plaży (lub wjechania na samą plażę, w niektórych krajach można) nie ma sobie równych. A ja się wolę pomęczyć w wąskiej uliczce w klimatyzowanej kabinie niż choćby 100 metrów więcej nieść na plażę tony plażowego sprzętu w czterdziestostopniowym upale.

Ranger to co innego. Ale Van? To się nadaje na proste szerokie ulice, takie amerykańskie, z dużymi parkingami. Na plażę tym nie wjedziesz.

Edytowane przez wladmar

Napisano
Teraz, wladmar napisał(a):

Ranger to co innego. Ale Van? To się nadaje na proste szerokie ulice, takie amerykańskie, z dużymi parkingami. 

No też prawda. Ten van jest megawygodny w środku (tu Ranger nie może się nawet próbować równać) ale jednak sprawność przemieszczania się jest większa w Rangerze, ze względu na to, że w manewrowaniu nie przeszkadzają Ci krawężniki czy to, że skończyła się droga.

;]

Napisano
3 godziny temu, wladmar napisał(a):

Na plażę tym nie wjedziesz.

PXL_20240907_153940947.jpg

Napisano
56 minut temu, janusz napisał(a):

PXL_20240907_153940947.jpg

To jakaś popierdółka, a nie plaża!

Napisano
3 godziny temu, wladmar napisał(a):

To jakaś popierdółka, a nie plaża!

Dlaczego tak uważasz? 

Napisano
4 minuty temu, janusz napisał(a):

Dlaczego tak uważasz? 

No skoro wjechały tam Vany...

Napisano
20 minut temu, wladmar napisał(a):

No skoro wjechały tam Vany...

Tam to nawet "stare gruzy" wjeżdżają ;]

PXL_20230819_145958764.jpg.773c31a0f07cd4c14d5f3f6b18753373.jpg

Napisano
Godzinę temu, janusz napisał(a):

Tam to nawet "stare gruzy" wjeżdżają ;]

PXL_20230819_145958764.jpg.773c31a0f07cd4c14d5f3f6b18753373.jpg

I nawet się ścigają ;)

Rømø robi robotę, ja trafiłem na trochę lepszą pogodę :

Napisano
8 godzin temu, Piotrus napisał(a):

I nawet się ścigają ;)

Rømø robi robotę, ja trafiłem na trochę lepszą pogodę :

Czemu się nie odzywałeś? Można było jakąś kawę wypić. 

Napisano
11 godzin temu, janusz napisał(a):

Czemu się nie odzywałeś? Można było jakąś kawę wypić. 

Nie mów że mieszkasz na Rømø albo w samym Lakolk?

Będzie jeszcze okazja - muszę wybrać się na te wyścigi klasyków, może w 2026 także będę pamiętał żeby się odezwać :oki:

Napisano
Teraz, Piotrus napisał(a):

Nie mów że mieszkasz na Rømø albo w samym Lakolk?

Będzie jeszcze okazja - muszę wybrać się na te wyścigi klasyków, może w 2026 także będę pamiętał żeby się odezwać :oki:

No nie, mieszkam w Billund, a tam też podobno byłeś :ok:

Napisano
W dniu 31.07.2025 o 22:38, kadu napisał(a):

Dlaczego zamazałeś całkowity przebieg?

Miałem taki kaprys - coś w tym złego widzisz?

W dniu 1.08.2025 o 05:25, Danielpoz. napisał(a):

Dziecinada. Do przewidzenia było - jak pisałem już to powyżej..

Zastanawiam się nad sensem dyskusji z Państwem (głównie tą bardzo aktywną grupą osób co równie aktywnie udziela się w ten specyficzny sposób np. na wątku Omody 9. Te same osoby te same niemal wypowiedzi ocierające się o chamstwo i dziecinną pyskówkę).

Napisano
7 minut temu, BrumBrum napisał(a):

Zastanawiam się nad sensem dyskusji z Państwem (głównie tą bardzo aktywną grupą osób co równie aktywnie udziela się w ten specyficzny sposób np. na wątku Omody 9. Te same osoby te same niemal wypowiedzi ocierające się o chamstwo i dziecinną pyskówkę).

Po co tu się męczysz?

Chyba że kasa jest duża🤣

Napisano
29 minut temu, BrumBrum napisał(a):

Bo to jest forum użytkowników a nie handlarzy reklamujących nachalnie produkty. Jedyną osobą, która kupiła chińskie auto jest @OZI. Ale opisał dokładnie i wrzucił opis ze zdjęciami. Poszukaj - zobaczysz jak to się robi. A reszta póki co wrzuca zdjęcia z internetu i filmy z Youtube. Potrafimy to sami znaleźć, naprawdę. Jeden nawet co się cały czas onanizuje nad chińską motoryzacją niechcący przyznał się że kupił Skodę.

Napisano
43 minuty temu, BrumBrum napisał(a):

Bo to auto demo dilera z minimalnym przebiegiem :hehe: 

Edytowane przez Maciej__