Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maxus T60 Max - czyli pickup z Chin

Featured Replies

Napisano

Miałem okazję pooglądać z bliska chyba pierwszego chińskiego pikapa na naszym rynku, Maxusa T60. Wygląda toto o tak:

maxus-t60-maxnajlepiej-wyceniony-pickup-

Moim skromnym zdaniem do Rangera/Amaroka to mu jeszcze bardzo daleko ale azjatycka konkurencja powinna się go bać. Gdybym rozważał Toyotę Hilux, Isuzu Dmax czy KGM Musso to nie wiem czy by się nie skończyło na takim Maxusie. Chińczycy nieźle odrobili lekcje. Jakby co to polecam się temu przyjrzeć przy okazji.

oczy3

Napisano

Jest taki debilny program, w którym dwóch debili, stosując debilne zasady, porównuje Maxusa do innych aut...

Edytowane przez zzzz

Napisano
  • Autor
17 minut temu, zzzz napisał:

Jest taki debilny program, w którym dwóch debili, stosując debilne zasady, porównuje Maxusa do innych aut...

Zarzuć jakimś linkiem czy coś... Z tego co widzę część jutuberów w ogóle nie ogarnia do czego służy pickup i porównują je zupełnie bez sensu do samochodów osobowych.

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał:

Zarzuć jakimś linkiem czy coś... Z tego co widzę część jutuberów w ogóle nie ogarnia do czego służy pickup i porównują je zupełnie bez sensu do samochodów osobowych.

Do czego służy ?

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Marcin79 napisał:

Do czego służy ?

Do wożenia bombelków do szkoły i parkowania na trawniku oczywiście.

vibra

Napisano
6 minut temu, Ryb napisał:

Do wożenia bombelków do szkoły i parkowania na trawniku oczywiście.

vibra

No i wozenia tesciowej do zoo ;)

Napisano
  • Autor
Teraz, Marcin79 napisał:

No i wozenia tesciowej do zoo ;)

Żeby ją tam zeżarł jaguar. Bo nie każdy ma w domu Jaguara.

zlosnik

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

zlosnik

Ty masz dwa ;) i tez dwie teściowe ;)

Napisano
  • Autor
Teraz, Marcin79 napisał:

Ty masz dwa ;) i tez dwie teściowe ;)

Mam taką teściową, że na nią jeden to za mało.

hehe

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

Chińczycy nieźle odrobili lekcje. Jakby co to polecam się temu przyjrzeć przy okazji.

Pytanie co z serwisem i awaryjnością. Ciekawi mnie dostawczak Maxus, ale auta są chyba za krótko na rynku żeby cokolwiek powiedzieć nie_wiem

Napisano
  • Autor
Teraz, swienty napisał:

Pytanie co z serwisem i awaryjnością. Ciekawi mnie dostawczak Maxus, ale auta są chyba za krótko na rynku żeby cokolwiek powiedzieć nie_wiem

Obejrzałem sobie dłuższy test na Youtube przeprowadzony przez kogoś, kto ogarnia do czego są pikapy i jak to w chińczykach, wyszły oczywiście wady, które sprawią, że każdy kto to kupi będzie żałował:

• tylko dwuzakresowa regulacja kierownicy - to jeszcze pal licho ale za to niewystarczająca dla normalnego człowieka

• również niewystarczająca regulacja fotela, siedzi się jak na niewygodnym taborecie

• dzięki niewystarczającej regulacji kierownicy i fotela nie widać tego co mamy na zegarach, np. prędkościomierza i obrotomierza

• nie wiem jak w polskiej wersji ale w Australii żeby włączyć światło przeciwmgłowe trzeba się przeklikać przez 3 menu na ekranie

• słabo coś działa ten napęd na przedniej osi, kontrola trakcji nie potrafi przenieść napędu z jednego koła na drugie

• aktywny tempomat działa tylko do prędkości 120km/h

• głośno wewnątrz

• hak mocno obniża prześwit

• oprogramowanie skrzyni (skądinąd świetnej bo to ZF8HP) trochę nie nadąża w terenie

• dziwne przełożenie główne, przy 140km/h auto ma aż 2500rpm (przez to jest głośno)

Ogólnie po chińsku - fajnie na pierwszy rzut oka, a przy bliższym poznaniu nieużywalne.

oslabiony

Edytowane przez Ryb

Napisano

Mój sąsiad ma takiego w wersji elektrycznej. To jest dopiero bezsensowne auto panic

Napisano
  • Autor
13 minut temu, format napisał:

Mój sąsiad ma takiego w wersji elektrycznej. To jest dopiero bezsensowne auto panic

Elektrycznego pikapa? Przecież w Europie nikt takich nie oferuje.

oczy

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, format napisał:

Teraz w Norwegii wprowadzono na rynek Maxus e-Terron 9 – całkowicie elektryczny pickup zaprojektowany, aby sprostać każdemu wyzwaniu.

Ja nie mieszkam w Norwegii. Ale i tak dzięki za info - nie miałem zielonego pojęcia, że jest coś takiego, bo ja to się w ogóle dość słabo interesuję chińską motoryzacją. Jednak chętnie to pooglądam przy najbliższej okazji.

ok

PS. Widzę, że jest cennik. Sufit im na głowy spadł.

hehe

Edytowane przez Ryb

Napisano
1 godzinę temu, swienty napisał:

Pan ktory przywozi nam kacze podroby mowi ze po 150kkm jazdy tym wynalazkiem moze powiedziec ze psuje sie rownie czesto jak jego poprzedni Crafter tylko nieco taniej.Nigdy za to nie musial korzystac z lawety.Tak czy inaczej kolejnego wynajal Mastera a Maxus wrocil do firmy leasingowej.nie_wiem

Edytowane przez wlad

Napisano
28 minut temu, Ryb napisał:

Ja nie mieszkam w Norwegii. Ale i tak dzięki za info - nie miałem zielonego pojęcia, że jest coś takiego, bo ja to się w ogóle dość słabo interesuję chińską motoryzacją. Jednak chętnie to pooglądam przy najbliższej okazji.

ok

PS. Widzę, że jest cennik. Sufit im na głowy spadł.

hehe

Opis trochę z czapy, zapewne ctrl+c/ctrl+v strony norweskiej przejechane maszynowym tłumaczeniem. Auto normalnie dostępne w PL.

Napisano
  • Autor
10 minut temu, format napisał:

Opis trochę z czapy, zapewne ctrl+c/ctrl+v strony norweskiej przejechane maszynowym tłumaczeniem. Auto normalnie dostępne w PL.

Fakt. Ale nadal ponad 300k za chińskiego pikapa to cena z innej planety. Żeby to kupić to trzeba być naprawdę zdeterminowanym.

ok

Napisano
5 minut temu, Ryb napisał:

Fakt. Ale nadal ponad 300k za chińskiego pikapa to cena z innej planety. Żeby to kupić to trzeba być naprawdę zdeterminowanym.

ok

Pytanie jaka jest transakcyjna.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, format napisał:

Pytanie jaka jest transakcyjna.

No, sam jestem ciekaw. Dla mnie on by się nie nadawał bo z tego co widzę to ma pakę połączoną z resztą karoserii i prawdopodobnie nie będzie na to pasującej zabudowy ale chętnie bym się przejechał takim wynalazkiem.

ok

Napisano

Dokładnie tym ze zdjęcia czasami jeżdżę jak trzeba coś załatwić.
Jedyne co mi przeszkadza, to daszek przeciwsłoneczny wadzący o lusterko wsteczne.

IMG_20260401_113127.jpg

Napisano
2 godziny temu, swienty napisał:

Nie wiem jak z tym konkretnym, ale narodowy operator pocztowy najmuje flotę elektrycznych dostawczaków Maxusa. Więc coś tam na rynku powinno być słychać

Napisano
6 godzin temu, Ryb napisał:

Miałem okazję pooglądać z bliska chyba pierwszego chińskiego pikapa na naszym rynku, Maxusa T60. Wygląda toto o tak:

Moim skromnym zdaniem do Rangera/Amaroka to mu jeszcze bardzo daleko ale azjatycka konkurencja powinna się go bać. Gdybym rozważał Toyotę Hilux, Isuzu Dmax czy KGM Musso to nie wiem czy by się nie skończyło na takim Maxusie. Chińczycy nieźle odrobili lekcje. Jakby co to polecam się temu przyjrzeć przy okazji.

oczy3

Są też inne chińczyki pick up.

Napisano
4 godziny temu, swienty napisał:

Ile kodztuje tako dostawczak?

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Danielpoz. napisał:

Są też inne chińczyki pick up.

Na polskim rynku? Ja innych nie widziałem.

hmm

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Danielpoz. napisał:

JAC

Faktycznie, nawet dwa modele.

oczy3

Napisano
2 godziny temu, Danielpoz. napisał:

Jeszcze jakiś Foton ale nie znam.

Ten JAC ma salon w mojej wsi😅

Tych marek sie namnozylo tyle, ze ja pewnie o połowie nawet nie słyszałem totalszok

Był chyba w zeszłym roku taki okres, ze dosłownie ze 2-3 marki miesiecznie sie pojawialy w reklamach.

Zreszta ta sławna piramidka marek z Chin daje obraz tego ile oni tego mają a i tak na razie u nas jakiś ułamek tego portfolio.

Jak sie beda uczyc w takim tempie jak dotychczas to za pare lat będą mieli ogromną szansę na wybicie konkurencji.

Napisano
7 godzin temu, swienty napisał:

O dostawczaku Maxus Deliver mogę ci napisać, że użytkownicy są zadowoleni z przednim napędem. RWD do roku modelowego 2025 miało wadę, trzeba dolać 1l oleju do skrzyni biegów bo zacierają się koła 4 i 5 biegu. Są na górze skrzyni i olej nie dochodził. Serwis nie przyjmował reklamacji zbytnio.

Silnik konstrukcyjnie powiązany z VW 2.0 TDI. Wcale bym się nie zdziwił, jak by dzielił wspólne części. Chiński SAIC&VW mieli w China Joint Ventura.

Napisano
3 godziny temu, Danielpoz. napisał:

Jeszcze jakiś Foton ale nie znam.

Ten JAC ma salon w mojej wsi😅

Foto na sprzedają Autobagi w Głowaczowie.

Tylko oni nie chcą sprzedawać samochodów, nic nie robią aby zwiększyć rozpoznawalność modeli i sprzedaż.

Byłem u nich obejrzeć nowego rusko - tureckiego dostawczaka Gaz Next/Tenax C35.

Obsługa suaba, nawet nie mają zarejestrowanych aut ani tablic zielonych dealerskich aby wyjechać na ulicę na test.

Napisano
3 godziny temu, Danielpoz. napisał:

Ile kodztuje tako dostawczak?

Ok 95 netto goła rama.

Na FB jest prężna grupa Maxus Deliver, skarbnica wiedzy i doświadczeń.

Napisano
4 minuty temu, Tre-Bor napisał:

Ok 95 netto goła rama.

Na FB jest prężna grupa Maxus Deliver, skarbnica wiedzy i doświadczeń.

A blaszak w stylu np L3H2?

Napisano
10 godzin temu, Ryb napisał:

zlosnik

Nigdy się nie spodziewałem, że takie argumenty mnie przekonają do zakupu pickupa hehe

Napisano

default_ok.gif

Ale jak to ? Przecież Zenek mówił że marzą wychodzi z pokoju jak wchodzą Chińczycy?
Napisano
19 godzin temu, Ryb napisał:

oczy3

Ale od Raptora to chyba lepszy. hmm

Napisano
12 minut temu, Tre-Bor napisał:

2026

https://www.olx.pl/d/oferta/maxus-deliver-9-maxus-deliver-9-CID5-ID16oBw9.html

2025

No image preview

Maxus DELIVER 9 L3H2 I Fabrycznie Nowy I Dostępne od Reki...

Po tyle byly ostatnio Ducata z 2025r. No nie przemawia do mnie za taką cene.

Chyba że to cena wyjściowa.

Napisano

Ducato L3H2 cennikowo od 150000 netto

Maxus 9 L3H2 - 96000 netto

Napisano
5 godzin temu, ccLot napisał:

Na cenniki nie ma co patrzeć. Na olx można znależć od 105+vat

Napisano
7 godzin temu, ccLot napisał:

Maxus 9 L3H2 - 96000 netto

Ducato realnie 100 lub mniej

Napisano
On 4/16/2026 at 6:05 PM, Ryb said:

oczy3

LDV T60,.lokalnie sprzedawane od paru lat.

Troche problemow, ale sa teraz w d00pie. PROBLEM: rdza.

Modele 2018-24 rdzewieją, a LDV, chciało spuścił ludzi na drzewo, przez odmowe ich odkupienia.

Szykuje się milionowa kara, a % już jakąś ilosc aut zostalo przez LDV odkupiopnych.

sddefault.jpg

images-6.jpeg

images-5.jpeg

Generalnie SAIC z LDV aka Maxis na EU i MG, mimo że ten sam koncern sa jak 'chock & cheese', jeden ma w miare dobra reputacje i wsparcie, drugi fi00towa....

Australian Competition and Consumer Commission
No image preview

LDV Automotive Australia in court for alleged misleading...

The ACCC has instituted proceedings in the Federal Court against Ateco Automotive Pty Ltd, trading as LDV Automotive Australia, (LDV) for allegedly making misleading representations to consumers about
Napisano
  • Autor
Godzinę temu, OZI napisał:

LDV T60,.lokalnie sprzedawane od paru lat.

Troche problemow, ale sa teraz w d00pie. PROBLEM: rdza.

Modele 2018-24 rdzewieją, a LDV, chciało spuścił ludzi na drzewo, przez odmowe ich odkupienia.

Szykuje się milionowa kara, a % już jakąś ilosc aut zostalo przez LDV odkupiopnych.

sddefault.jpg

images-6.jpeg

images-5.jpeg

Generalnie SAIC z LDV aka Maxis na EU i MG, mimo że ten sam koncern sa jak 'chock & cheese', jeden ma w miare dobra reputacje i wsparcie, drugi fi00towa....

Australian Competition and Consumer Commission
No image preview

LDV Automotive Australia in court for alleged misleading...

The ACCC has instituted proceedings in the Federal Court against Ateco Automotive Pty Ltd, trading as LDV Automotive Australia, (LDV) for allegedly making misleading representations to consumers about

U nas nie byłoby żadnego odkupywania tylko urocze machanie środkowym palcem.

skromny

Napisano
16 godzin temu, Danielpoz. napisał:

Czyli drogo😱

A czego się spodziewałeś, dużej różnicy cenowej nie ma między Ducato -jeśli jest na promocji/wyprzedaży.

Napisano
W dniu 16.04.2026 o 11:11, Marcin79 napisał:

Do czego służy ?

W naszych warunkach? Do leczenia kompleksów. Chyba, że jesteś rolnikiem i coś tym wozisz oprócz powietrza.

Napisano
  • Autor
11 minut temu, torelek napisał:

W naszych warunkach? Do leczenia kompleksów. Chyba, że jesteś rolnikiem i coś tym wozisz oprócz powietrza.

Siedziałem w Rangerze MS-RT. Niesamowite, Raptor przy nim jest jeszcze samochodem całkiem rozsądnym...

lol

ms-rt-ranger-4.jpg