Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampy Depo ?

Featured Replies

Napisano

Zgodnie z teorią @rwIcIk , że każdy dobry uczynek musi być przykładnie ukarany zlosnik to jak pojechałem przed świętami po darmową żywność dla biednych to przy cofaniu jakiś stary dziad mi podjechał i lekko go stuknąłem. Moralnie czuję się niewinny ale pewnie zgodnie z kodeksem to niestety moja wina hehe

No I rozpękła mi lampa z tyłu. Co to jest to depo ? Można to kupić i się nie bać ? zlosnik Samochód 6 letni więc zamiennik może być.

Napisano

Tak, depo są ok.

Napisano
21 minut temu, MarcG napisał:

Zgodnie z teorią @rwIcIk , że każdy dobry uczynek musi być przykładnie ukarany zlosnik to jak pojechałem przed świętami po darmową żywność dla biednych to przy cofaniu jakiś stary dziad mi podjechał i lekko go stuknąłem. Moralnie czuję się niewinny ale pewnie zgodnie z kodeksem to niestety moja wina hehe

No I rozpękła mi lampa z tyłu. Co to jest to depo ? Można to kupić i się nie bać ? zlosnik Samochód 6 letni więc zamiennik może być.

kiedyś do Arosy kupowałem i bardzo OK.

Napisano
28 minut temu, MarcG napisał:

Kupuj.

Lata temu kupowałem soczewkowe Depo na podmianę odbłyśnikowych reflektorów w Marea.

Dawały radę, nawet miały wiązki do pozycyjnych, które inaczej byly realizowane w odbłyśnikowych i inaczej w soczewkach.

Napisano
Godzinę temu, Camel napisał:

kiedyś do Arosy kupowałem i bardzo OK.

Na tył ok, kierunkowskazy ok, ale z reflektorami jest różnie. Jak coś nie tak z geometrią to reklamować, kolejne są zazwyczaj ok.

Napisano
2 godziny temu, MarcG napisał:

a wielka różnica w cenie pomiędzy tym Depo, a producentem który robi na pierwszy montaż ale bez logo producenta auta? Pytam, bo ja nie mam dobrego zdania o Depo zarówno o tylnie jak i przednie. W przednich regulacja była raczej z nazwy, a tylna wykonana tak, że odstawała od błotnika. Skończyło się na używkach.

Napisano
11 minut temu, r1sender napisał:

a wielka różnica w cenie pomiędzy tym Depo, a producentem który robi na pierwszy montaż ale bez logo producenta auta? Pytam, bo ja nie mam dobrego zdania o Depo zarówno o tylnie jak i przednie. W przednich regulacja była raczej z nazwy, a tylna wykonana tak, że odstawała od błotnika. Skończyło się na używkach.

Mam inne zdanie - tylne czy kierunkowskazy przód były ok, z przednimi z regulacją nie było problemów - w części reflektorów przekładało się ori silniki regulacji. Jak był problem z regulacją/geometrią to się reklamowało i kolejny reflektor był ok. Niestety w reflektora szybciej leciał odbłyśnik niż w ori i szybciej zółkły szkła - brakowało dobrej powłoki anty. W efekcie szybko świeciły źle. Miałem w toyotach i pugach. Jak jeździłem dłużej, to oddawałem ori do regeneracji lub regenerowałem sam - zależało od konstrukcji reflektora. Ze 2 miesiące temu kupowałem do 206 - najpierw kupiłem bardziej połany w ori/używce, a ten mniej DEPO, bo dobrej używki nie było. Po zlożeniu fury itd. kupiłem drugi nowu DEPO zamiast tej używki i jest bardzo dobrze. Jeszcze jak będzie chwila to pójdzie lakier ochronny z utwardzaczem i powinno na długo wystarczyć.

Napisano
35 minut temu, r1sender napisał:

Pytam, bo ja nie mam dobrego zdania o Depo

Depo to chyba jak się uda, ja pamiętam że to było dziadostwo i wolę używki niż takie cuda oki

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, r1sender napisał:

No właśnie słabo z wyborem,ja mam zwykłą a używki to głównie ledy. W cenie 300-500 to na oko same depo. Wezmę z allegro w smarcie, jak nie będzie pasowała to odeślę.

Napisano
11 godzin temu, el_guapo napisał:

Lata temu kupowałem soczewkowe Depo na podmianę odbłyśnikowych reflektorów w Marea.

O to, to...

Ja też kupiłem onegdaj soczewki Depo do Fiata Brava. Też nie miałem zastrzeżeń.

Inna bajka czy jakość jest utrzymana. Bo obecnie z tym różnie jest.

Edytowane przez ochkarol

Napisano
9 godzin temu, r1sender napisał:

Mam to samo zdanie. Jak szukałem reflektorów do Skody to miałem na stole oryginał Hella i Depo.

Wybrałem Hella.

Różnica kolosalna. W tym Depo sam plastik gorszej jakości. Jakieś nieusunięte plastikowe nadlewy, elementy do regulacji się zacinały, klosz miał zniekształcenia na rogach.

Jak ktoś chce tanio to będzie miał tylko tanio.

Napisano
  • Autor
W dniu 20.04.2026 o 22:02, r1sender napisał:

Tak wygląda koreański oryginał zlosnik

20260420_184517.jpg

Napisano

2 razy kupowałem tylny klosz Depo - polecam.

Napisano
38 minut temu, Polarny napisał:

2 razy kupowałem tylny klosz Depo - polecam.

To są jeszcze jakieś auta (w miarę współczesne) gdzie da się wymienić sam klosz a nie kompletną lampę?

Napisano
W dniu 20.04.2026 o 19:19, MarcG napisał:

Można to kupić i się nie bać ?

Do tyłu? Oczywiście. Do przodu trzeba by sprawdzić jakość )

Napisano
3 godziny temu, Jan Winnicki napisał:

A firma TYC?

Tak, jak pisze @marcindzieg

Z tylnymi lampami nie ma takiej kałabanii. Pewnie od każdego producenta się sprawdzą.

Gorzej z przednimi. Tutaj trzeba uważać.

Napisano
W dniu 26.04.2026 o 07:36, Jan Winnicki napisał:

A firma TYC?

Z doświadczenia śmiem twierdzić, że DEPO są lepszej jakości niż TYC, a reszta jak wcześniej pisałem:

W dniu 20.04.2026 o 20:55, futrzak napisał:

Na tył ok, kierunkowskazy ok, ale z reflektorami jest różnie. Jak coś nie tak z geometrią to reklamować, kolejne są zazwyczaj ok.

Napisano
  • Autor

Lampa przyszła, na oko nie widzę jakiś większych różnic do koreańskiego oryginału z Chin. Założona, wszystko pasowało.

Napisano
11 godzin temu, MarcG napisał:

Lampa przyszła, na oko nie widzę jakiś większych różnic do koreańskiego oryginału z Chin. Założona, wszystko pasowało.

Z tyłu to nie ma znaczenia, różnica będzie w przednich oki