Napisano Wczoraj o 08:13 1 dzień Byłem dzisiaj w dużej hurtowni motoryzacyjnej (sieciówka) i okazało się że w ogóle na stanie nie mają już olejów Shell co jest spowodowane wojną w Iranie. Z innymi olejami też jest problem… Masakra.
Napisano Wczoraj o 08:36 1 dzień Autor 21 minut temu, PawelWaw napisał:Az dzisiaj skocze do biedronki Do Dino jedź 🙂
Napisano Wczoraj o 08:45 1 dzień kiedyś za dzieciaka stałem z babcią w kolejce po olej samochodowy dla wujka... ze 4h czekaliśmy... ale się wtedy wynudziłem
Napisano Wczoraj o 08:56 1 dzień 42 minuty temu, pejus1982 napisał:Byłem dzisiaj w dużej hurtowni motoryzacyjnej (sieciówka) i okazało się że w ogóle na stanie nie mają już olejów Shell co jest spowodowane wojną w Iranie. Z innymi olejami też jest problem… Masakra.Szukałem dwa dni temu oleju do Audi i bardzo ciężko było na jednej stronie właściwie tylko znalazłem taką bańkę która mnie interesuje...
Napisano Wczoraj o 09:22 1 dzień 45 minut temu, pejus1982 napisał:Do Dino jedź 🙂niestety na Ursynowie nie ma bo z checia bym wspieral polskiego wlasciciela
Napisano Wczoraj o 11:06 1 dzień 2 godziny temu, pejus1982 napisał:Byłem dzisiaj w dużej hurtowni motoryzacyjnej (sieciówka) i okazało się że w ogóle na stanie nie mają już olejów Shell co jest spowodowane wojną w Iranie. Z innymi olejami też jest problem… Masakra.Orlen weź za punkty Vitay
Napisano Wczoraj o 11:24 1 dzień Autor 16 minut temu, Cinos napisał:Orlen weź za punkty Vitay Kupiłem Shell 0W30, ale była to ostatnia sztuka, która gdzieś im się zapodziała na magazynie.
Napisano Wczoraj o 12:14 1 dzień Motul 5W-40 xclean C3 5l zawsze brałem u znajomego i jak do tej pory cena oscylowała wokól 140pln/5l. Ostatnio brałem dla klienta 210pln/5l. Ja tankuje do swoich wozów na F taniego Orlena i jak na razie zdrozał o 10pln/4l coś ok 110pln/4l osttanio płaciłem.
Napisano 9 godzin temu9 godzin Autor @Cinos sprawdziłem z ciekawości ten Orlen 0W30 i całkiem dobre parametry ma. Przy następnej wymianie wleję Orlenowski olej.
Napisano 9 godzin temu9 godzin W dniu 21.07.2026 o 10:13, pejus1982 napisał:Byłem dzisiaj w dużej hurtowni motoryzacyjnej (sieciówka) i okazało się że w ogóle na stanie nie mają już olejów Shell co jest spowodowane wojną w Iranie. Z innymi olejami też jest problem… Masakra.Gdzie jeden producent nie ma, inny ma, rynek reaguje sam, ustabilizuje się.
Napisano 9 godzin temu9 godzin 12 minut temu, pejus1982 napisał:@Cinos sprawdziłem z ciekawości ten Orlen 0W30 i całkiem dobre parametry ma. Przy następnej wymianie wleję Orlenowski olej.ano, wiele osob nie wie ze Orlen robi dobre oleje. Rafineria w Trzebinii, Orlen Oil.
Napisano 9 godzin temu9 godzin 4 godziny temu, pejus1982 napisał:Byłem dzisiaj w dużej hurtowni motoryzacyjnej (sieciówka) i okazało się że w ogóle na stanie nie mają już olejów Shell co jest spowodowane wojną w Iranie. Z innymi olejami też jest problem… Masakra.Shell robił w Katarze baze GTL - rafineria Pearl została zbombardowana na samym początku konfliktu więc są w niezłej d...Ogólnie nie jest aż tak źle, podwyżki narazie się zatrzymały także rynek się stabilizuje.
Napisano 8 godzin temu8 godzin Ja już się dawno wyleczyłem z tankowania drogich olejów. Wole co 10tkm wymienić na tani i dobry Orlen.
Napisano 7 godzin temu7 godzin Zależy jaki. Orlen bywa raz że drożej a dwa ma bańkę 4 l zamiast 5 l. Mój 0W20 508/509 vw tak ma
Napisano 7 godzin temu7 godzin 2 godziny temu, Piotrus napisał:Shell robił w Katarze baze GTL - rafineria Pearl została zbombardowana na samym początku konfliktu więc są w niezłej d...Możemy obstawiać kiedy zmianią formułę i zamiast GTL będzie zwykły hydrokrak jak reszta 'syntetykow'.
Napisano 6 godzin temu6 godzin 18 minut temu, iwik napisał:Możemy obstawiać kiedy zmianią formułę i zamiast GTL będzie zwykły hydrokrak jak reszta 'syntetykow'.Jeżeli masz na myśli produkty Orlenu to tak.
Napisano 6 godzin temu6 godzin 2 godziny temu, steyr napisał:Ja już się dawno wyleczyłem z tankowania drogich olejów. Wole co 10tkm wymienić na tani i dobry Orlen.Tani to niekoniecznie dobry i niekoniecznie nadaje się do wszystkiego.
Napisano 6 godzin temu6 godzin 1 minutę temu, futrzak napisał:Tani to niekoniecznie dobry i niekoniecznie nadaje się do wszystkiego.Do Twoich klasyków za dobry czy za słaby?
Napisano 6 godzin temu6 godzin Teraz, volf6 napisał:Do Twoich klasyków za dobry czy za słaby?A jakie to ma znaczenie?
Napisano 6 godzin temu6 godzin W dniu 21.07.2026 o 10:45, bielaPL napisał:kiedyś za dzieciaka stałem z babcią w kolejce po olej samochodowy dla wujka... ze 4h czekaliśmy... ale się wtedy wynudziłemMożna się śmiać, ale ja za dorosłego jeździłem roweram i stałem w kolejkach, by kupić 1 litr, bo tyle tylko na raz sprzedawali. Jak uzbierałem na wymianę to było fajnie
Napisano 6 godzin temu6 godzin 1 minutę temu, futrzak napisał:A jakie to ma znaczenie?Bo nie wiem czy do swoich mogę stosować?
Napisano 6 godzin temu6 godzin 3 minuty temu, volf6 napisał:Bo nie wiem czy do swoich mogę stosować?Lej sobie co chcesz.
Napisano 6 godzin temu6 godzin 5 minut temu, futrzak napisał:Lej sobie co chcesz.To po kiego piszesz:''Tani to niekoniecznie dobry i niekoniecznie nadaje się do wszystkiego''O drogim można przecież to samo napisać
Napisano 6 godzin temu6 godzin 14 minut temu, volf6 napisał:To po kiego piszesz:''Tani to niekoniecznie dobry i niekoniecznie nadaje się do wszystkiego''Widzę, że z metytoryką i czytaniem ze zrozumieniem u Ciebie jest słabo. Odpowiadałem na stwierdzenie:2 godziny temu, steyr napisał:Ja już się dawno wyleczyłem z tankowania drogich olejów. Wole co 10tkm wymienić na tani i dobry Orlen.Lej sobie ten ten "tani i dobry Orlen" .20 minut temu, volf6 napisał:O drogim można przecież to samo napisaćMożna, ale tego nie pisałem. Ty mozesz sobie pisać co chcesz.
Napisano 6 godzin temu6 godzin 25 minut temu, volf6 napisał:To po kiego piszesz:''Tani to niekoniecznie dobry i niekoniecznie nadaje się do wszystkiego''O drogim można przecież to samo napisaćO widzę nowy na forum
Napisano 5 godzin temu5 godzin 3 godziny temu, Piotrus napisał:Shell robił w Katarze baze GTL - rafineria Pearl została zbombardowana na samym początku konfliktu więc są w niezłej d...Ogólnie nie jest aż tak źle, podwyżki narazie się zatrzymały także rynek się stabilizuje.Kurcze, leję Shell do Cee'da, zajrzałem z ciekawości na jakieś sklepy w necie i "Produkt niedostępny" dla każdej z opcji (ETC C3, XH8 itd).Podwyżka nie taka straszna, ile to może podrożeć, 50 czy 100 zł ba bańce. Bardziej obawiam się wysypu niespełniających norm podróbek.
Napisano 2 godziny temu2 godziny 4 godziny temu, iwik napisał:Możemy obstawiać kiedy zmianią formułę i zamiast GTL będzie zwykły hydrokrak jak reszta 'syntetykow'.Shell już miał taką akcję jakieś 5 lat temu, że baza GTL się skończyła i wprowadzili nowe etykiety na Helix Ultra dodając literkę "I". Wówczas przez kilka miesięcy był tylko taki, oczywiście w tej samej cenie, ale info na etykiecie o GTL też zniknęło.Teraz obstawiam, że lada moment pojawi się jakiś Shell z podobną informacją, choć to nie jest takie proste, bo pomimo, że produkują zwykłą bazę, to ta jednak pochodzi z ropy, a są braki na rynku. Musieliby kupić od konkurencji, która radzi sobie w USA i EU, a ci pewnie nie będą chcieli się łatwo pozbywać, bo przyszłość jest niepewna. Obecnie dobra dostępność i cena jest Texaco (sami robią bazę i dodatki w Belgii), a np Motul, Ravenol odjechał z cenami grubo, ten drugi prawie 100%.Brakuje na rynku oryginalnego oleju VAG, bo Shell go produkuje. Orlen ma bardzo solidne produkty i jeszcze w dobrych cenach, oni przejęli jedną z najnowocześniejszych na świecie linii produkcyjnych po Lotosie w Gdańsku. Ludzie w Polsce nawet sobie nie zdają sprawy, że Lotos robił mega dobre oleje, bo cena była za niska w stosunku do konkurencji.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Z checią bym zall Orlenem ale gdzie kupic dedykowany 0W20 508/509 = LOTOS QUAZAR DYNAMIC 508/509 SAE 0W-20