Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tata Nano w Polsce...

Featured Replies

Napisano

> jakby to wyglądało mnie wiecej jak tu:

> jakiś tekst

> to za te pieniądze....zawsze to tansze i praktyczniejsze od smarta.

> Jednak jesli wykonanie takie jak oglądanej osobiscie indici...

Patrząc na to zdjecie to wnioskuje że jest to topowa wersja a już na dzien dobry widac jak odstaje wykładzina na łączeniu (prawa strona zdjęcia) to jakie bedzie wykonanie w gorszych wersjach zlosnik.gif

Napisano

> w tańszych wersjach nie będzie wykładzin

no to jeden problem z głowy zlosnik.gif

Napisano

to piąte to chyba będzie złożone z kolan obu pasażerów tylnej kanapy. hehe.gif

ja wiem zaraz będzie, że w maluchu to nawet 16 jechało mlot.gif ale tutaj mam na myśli zdrowy rozsądek i sądzę, że więcej jak 4 osobowy to on nie będzie..

Napisano

> ABS to chyba musi mieć w podstawowej wersji zgodznie z prawem :-)

Nie musi - producenci dobrowolnie zobowiązali się do wprowadzenia go do standardu.

Napisano
  • Autor

> Nie musi - producenci dobrowolnie zobowiązali się do wprowadzenia go

> do standardu.

Wydawało mi się że każdy samochód sprzedawany w uni musi mieć ABS i od niedawna ESP.

Napisano

> Wydawało mi się że każdy samochód sprzedawany w uni musi mieć ABS i

> od niedawna ESP.

ESP to dopiero będzie musiał od któregoś roku (2011?)

Napisano

> od niedawna ESP.

To nie jest przymus, tylko zmowa IMO - widac po przykladzie wlasnie taty, ktora indigo i inne swoja badziewia sprzedaje do dzis bez ABS i nic jej nie robia. A ile tego zlomu sprzedaje, to juz sprawa zupelnie czego innego smile.gif

Napisano

> od niedawna ESP.

Masz rację - wydawało Ci się :-)

Producenci Europejscy (w sensie miejsca wytwarzania) podjęli dobrowolne zobowiązanie wprowadzenia ABS na wyposażenie std.

Reszta świata poniekąd musiała się do tego dostosować.

ALEEEEEE -> np w dostawczakach już da się bez trudu zamówić samochód bez ABS.

Napisano

> To nie jest przymus, tylko zmowa IMO - widac po przykladzie wlasnie

> taty, ktora indigo i inne swoja badziewia sprzedaje do dzis bez

> ABS i nic jej nie robia.

TVR robil to samo. Mial wlasna filozofie. ok.gif

Napisano

Ale skąd ta cena? niewiem.gif

Pierw pismaki pisali, że ma kosztować 2000$. Potem, że w europie już nawet 4000$, a teraz się okazuje, że 6000$

Napisano

> Ale skąd ta cena?

> Pierw pismaki pisali, że ma kosztować 2000$. Potem, że w europie już

> nawet 4000$, a teraz się okazuje, że 6000$

Tak jak z Dacią Logan co miała kosztować 3000EUR... Co z tego wyszło widzimy.

Napisano

> Koszt nowej Taty ma oscylować na 16-17k zł.

> Więcej info tutaj .

Śmiejcie się ale ten Tata Nano zaczyna coraz lepiej wyglądać zlosnik.gif

W tych modelach co ostatnio pokazują są koła 13 cali (wcześniej były 12 cali), jakieś soczewki i diody w reflektorach, ciekawe sposoby malowania...

Jeszcze trochę i będzie lepiej wyglądał niż Smart a cena jest dużo niższa.

Tak naprawdę cena wynosi tyle, co za "wypasiony" skuter. To juz chyba lepiej żeby kobiety i starsze osoby jeździły do sklepu czymś takim niż skuterem wink.gif

a5976e1aca20b90cbcd258579cff1935,21,1.jp

Napisano

> Śmiejcie się ale ten Tata Nano zaczyna coraz lepiej wyglądać

> W tych modelach co ostatnio pokazują są koła 13 cali (wcześniej były 12 cali), jakieś soczewki i

> diody w reflektorach, ciekawe sposoby malowania...

> Jeszcze trochę i będzie lepiej wyglądał niż Smart a cena jest dużo niższa.

> Tak naprawdę cena wynosi tyle, co za "wypasiony" skuter. To juz chyba lepiej żeby kobiety i starsze

> osoby jeździły do sklepu czymś takim niż skuterem

Jak sie przyjzysz, to zobaczysz, ze to na zdjeciu to jest samochod elektryczny. Podstawowa wersja za 16k raczej tak nie bedzie wygladala....

A swoja droga to tate ev za 20 bym kupil jako pierwszy. Ale tyle nie bedzie kosztowac niestety.

Napisano

> W tych modelach co ostatnio pokazują są koła 13 cali (wcześniej były 12 cali), jakieś soczewki i

Domyślam się, że rzeczone 17k będzie kosztował golas z paskudnym lakierem. Za każdą pierdółkę będzie trzeba słono płacić.

Napisano
  • Autor

> Jeszcze trochę i będzie lepiej wyglądał niż Smart a cena jest dużo niższa.

> Tak naprawdę cena wynosi tyle, co za "wypasiony" skuter. To juz chyba lepiej żeby kobiety i starsze

> osoby jeździły do sklepu czymś takim niż skuterem

Na tym zdjęciu wygląda bardziej okazale niż na poprzednich zdjęciach.

Napisano

> Jak sie przyjzysz, to zobaczysz, ze to na zdjeciu to jest samochod elektryczny. Podstawowa wersja

> za 16k raczej tak nie bedzie wygladala....

Z tego co piszą tak właśnie ma wyglądać Tata Nano Europa.

Wersja europejska jest przecież dużo droższa niż wersja indyjska.

> A swoja droga to tate ev za 20 bym kupil jako pierwszy.

Też bym rozważał taki zakup ok.gif

x122734.jpg

Nanoeuropa1.jpg

Napisano

> Z tego co piszą tak właśnie ma wyglądać Tata Nano Europa.

> Wersja europejska jest przecież dużo droższa niż wersja indyjska.

> Też bym rozważał taki zakup

... i to genialne rozwiazanie bagaznika .....

Napisano

> żę niby jak?

z tego co pamietam, dla oszczednosci, w tym samochodzie klapa bagaznika nie wystepuje, tyl jest na stale, dostep do bagaznika wylacznie przez tylna kanape

Napisano

> z tego co pamietam, dla oszczednosci, w tym samochodzie klapa bagaznika nie wystepuje, tyl jest na

> stale, dostep do bagaznika wylacznie przez tylna kanape

to już mogli zrobić tak jak w C1, AYGO i 107... otwierana sama tylna szyba... a nei takie wielkie nic ooniee.gif

Napisano

> to już mogli zrobić tak jak w C1, AYGO i 107... otwierana sama tylna szyba... a nei takie wielkie

> nic

może by i mogli ale priorytetem tego samochodu ma być cena a każde udogodnienie podwyższa cenę więc cieli koszty na czym się tylko dało tongue.gif

Napisano

> z tego co pamietam, dla oszczednosci, w tym samochodzie klapa bagaznika nie wystepuje, tyl jest na

Faktycznie, nie ma klamki czy uchwytu zadnego.

Tym niemniej na miejskie auto - co za problem - reklamowki z zakupami i tak klade miedzy siedzeniami tylnymi i przednimi, nie do bagaznika smile.gif

Ale tylko zey byl elektryczny za 20k! Spalinowego nie wezme smile.gif

Napisano

> Też bym rozważał taki zakup

A mnie by nawet przez głowę nie przeleciała myśl żeby 20 tys dać za coś takiego zlosnik.gif

Napisano

> A mnie by nawet przez głowę nie przeleciała myśl żeby 20 tys dać za coś takiego

Z silnikiem elektrycznym? Nawet jakies trojkolowe popierdolki produkowane w Polsce, mieszczace 1 osobe + bagaz lub 2 osoby bez bagazu, kosztuja 40k

Za 20k biore od razu

Napisano

> A mnie by nawet przez głowę nie przeleciała myśl żeby 20 tys dać za coś takiego

Jest dostępny jakiś inny samochód elektryczny w cenie <40 tys. ? Jakieś Melexy rozpędzajace się do 20km/h się nie liczą.

Napisano

nie mow.... poważnie? Ostatnio taki numer to chyba w Mikrusie widziałem grinser006.gif

Napisano

w taki mrazie o składanej tylnej kanapie - nawet w opcji - mozna zapomnieć bo i po co taki GADŻET ? crazy.gif

Napisano

> Z silnikiem elektrycznym? Nawet jakies trojkolowe popierdolki produkowane w Polsce, mieszczace 1

> osobe + bagaz lub 2 osoby bez bagazu, kosztuja 40k

> Za 20k biore od razu

Za 20k to będziesz miał toczydło z silnikiem z motocykla. "Ekologiczny", na prąd wyprodukowany z węgla będzie kosztował odpowiednio więcej. Moda kosztuje zlosnik.gif

Napisano

> 1. Nie ma w oktawii fabrycznego LPG.

> 2. Nie były widocznie najtańsze :-)

nie spełniały SIWZ. A Octavie II były drozsze

Napisano

> "Ekologiczny", na prąd wyprodukowany z

> węgla będzie kosztował odpowiednio więcej. Moda kosztuje

Nie kupuje elektrycznego auta dla ekologii tylko dla niewyobrazalnej wygody (porownojac do standardowego spalinowego smrodziarza smile.gif )

Napisano

> Nie kupuje elektrycznego auta dla ekologii tylko dla niewyobrazalnej wygody (porownojac do

> standardowego spalinowego smrodziarza )

A na czym ta wygoda ma polegać, że tak zapytam.

Napisano

> 2 - 3 lata to maksymalny okres zdatności nano do jazdy więc nie wiem czy bedziesz miał co wtedy

> zakupić

Bo ty oczywiście widziałeś już to auto, przjechałeś nim kilkaset kilometrów i możesz wyrazić swoją opinię rotfl.gif

Napisano

> nie mow.... poważnie? Ostatnio taki numer to chyba w Mikrusie widziałem

P70 też tak miało zlosnik.gif

Napisano

> A na czym ta wygoda ma polegać, że tak zapytam.

Wygoda akustyczna - brak denerwujacego halasu od silnika

Wygoda uzytkowa - zero odpalania, nagrzewania nie-pilowania-jak-zimny i innych takich zabaw

Wygoda serwisowa - zero wymian oleju, plynu chlodniczego, filtrow paliwa, oleju, powietrza i innych dziwnych rzeczy

Wygoda... zapachowa - brak smrodu zeby.GIF

Wsiadasz - wciskasz pedal - jedziesz. Na odcinki 800m pokonywane 8 razy dziennie bardziej niz w sam raz.

Napisano

ale elektryka potrafi niezle smrodzic jak sie juz cos sknoci przy bateriach np.:P

poza tym jak cos z elektroniką padnie to moga powiedzieć, że 3/4 samochodu do wymiany hehe.gif

Napisano

Trochę Cię fantazja poniosła hahaha.gif

Jak przypuszczam przeoczyłeś fakt, że bagażnik (a w zasadzie namiastka bagażnika) w tym samochodzie jest z przodu? zlosnik.gif A silnik jest z tyłu? zlosnik.gif

nano-003.jpg

Napisano

> Koszt nowej Taty ma oscylować na 16-17k zł.

> Więcej info tutaj .

krótko - z kultowego 2cv i garbusa też się kiedyś śmiano....

zobaczycie jak się posypią fankluby tego auta - moim zdaniem... da się lubić.....

Napisano

> No to macie

> Klikamy i czytamy

> Nawet 10kzł to auto nie warte

nie chcę być odebrany jako zwolennik tego wyrobu ale chcialbym delikatnie przypomniec że pewna szacowna marka europejska miala kiedys rowniez duży problem z samozapłonami swoich aut. Ze nie wspomnę o innych autach z "chorobami wieku dziecięcego" - np klasa A zlosnik.gif

Napisano

Się wie, ale taka wtopa przy taniej marce może ją zabić zlosnik.gif

Napisano

> Się wie, ale taka wtopa przy taniej marce może ją zabić

po pierwsze - VOLVO grinser006.gif

po drugie, zdaje się, że EU wersja nie będzie miała dużo wspólnego z wersją indyjską, więc może do 2011 roku uda im się poprawić wszystkie bolączki.

Ciekawe ile będą kosztować poszczególne wersje wraz z tą elektryczną hmm.gif

Napisano

> poza tym jak cos z elektroniką padnie to moga powiedzieć, że 3/4 samochodu do wymiany

Moze w Priusie, albo innym aucie hybrydowym, a to coś będzie się po prostu oddawać do utylizacji zlosnik.gif

Napisano

> po drugie, zdaje się, że EU wersja nie będzie miała dużo wspólnego z wersją indyjską, więc może do

> 2011 roku uda im się poprawić wszystkie bolączki.

i dlatego pojazd ten straci jedyna zaletę jakim jest niska cena...

• 2 tygodnie później...
Napisano

> http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Wiecej-Taty-w-Polsce,wid,12126966,wiadomosc.html

> ostatnio nawet widzialem 2 indici

do sasiada takie cos przyjechalo... dzwiek silnika powala zlosnik.gif

ale jezdzi i pewnie tanie. Cos musialo spowodowac, ze to kupili

Napisano

> do sasiada takie cos przyjechalo... dzwiek silnika powala

> ale jezdzi i pewnie tanie. Cos musialo spowodowac, ze to kupili

Mnie zastanawia tylko jedno... tyle się pisało o kolejnych wpadkach chińskich samochodów w crash testach. Próbowałem znaleźć w necie jakikolwiek test Indici... i nic.

Chyba europejscy producenci uważają tego producenta (Tata) za na tyle niegroźnego dla nich na rynku EU (w przeciwieństwie do Chińczyków), że nie sponsorują "dziennikarskich testów" i spektakularnych porażek w ADAC i/lub NCAP. Tym niemniej jakieś testy to auto chyba musiało przejść, żeby choćby dostać homologację europejską.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.