Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dlaczego Golf...

Featured Replies

Napisano

...jest ciągle wzorem klasy kompakt. Auto zwykłe, nienadzwyczajne, każda kolejna generacja jest powszechnie, że "znowu to samo" ale zawsze to inne auta porównują do Golfa a nie odwrotnie.

Tak mnie naszło po obejrzeniu jakiegoś programu na TVN Turbo gdzie pokazywali nową Astrę i powiedzieli coś w deseń "mimo, że dobra to za słaba by zagrozić Golfowi".

Napisano

ponieważ z przekonaniami nie wygrasz no.gif

Utrwalił się stereotyp, i dopóki nie będzie poważnej wtopy ze strony producenta tak zostanie.

Napisano

> ...jest ciągle wzorem klasy kompakt.

Bo nim jest i już! Począwszy od modelu I wyznacza standard dla tego typu samochodu z jego wadami i zaletami. Ja bym tego faktu nawet nie traktował, jako pochlebstwo zlosnik.gif

Napisano

Chyba dlatego ,ze jest sredni , poprawny i niczym ekstra sie nie wyroznia.

Napisano

I w ogole nikt, oprocz goscia ze skolioza kregoslupa, nie jezdzi takimi samochodami zlosnik2.gif Chociaz ostatnio widzialem goscia w Corsia'e, ktory tak byl wygiety na srodek auta, ze myslalem, iz pasazerka wysiadzie bokiem hahaha.gif

Napisano

Bo jest najlepiej sprzedającym się kompaktem w Europie, czy się to komuś podoba czy nie. I to zaczynając od lat 80. Poza tym, jak ktoś już zauważył, jest "poprawny" - dobre, nie za drogie auto bez ekstrawagancji, czyli właśnie klasa kompakt, czyli "miejskie z ambicjami". Na dodatek trwałe - wciąż jeździ pełno Golfów II i III, a gdzie są kompakty np. Opla czy Fiata z tamtych lat?

Dlatego siłą rzeczy kompakty innych producentów zawsze będą porównywane z Golfem, bo (słusznie czy nie) to on wyznacza standardy w tej klasie.

Napisano

> I w ogole nikt, oprocz goscia ze skolioza kregoslupa, nie jezdzi

> takimi samochodami Chociaz ostatnio widzialem goscia w

> Corsia'e, ktory tak byl wygiety na srodek auta, ze myslalem, iz

> pasazerka wysiadzie bokiem

Kolega z klasy ma golfa 4 a drugi seata ibize i jeżdżą tak samo (oparcie odchylone do tyłu tak że prawie się nie opierają o nie i głowa idealnie na srodku auta zeby z każdej strony tak samo widzieć:D). O tym już była wielka kłutnia:D

Golfa podaje się jako wzór bo jest prosty. Jest kańciasty i niczym się nie wyrożnia. Jak dla mnie wygląda jak baza do zrobienia innego auta. Bierzemy golfa i albo go zaokrąglamy, albo zaostrzamy i powstaje inne auto w tej klasie które porównujemy do golfa.

Napisano

> Golfa podaje się jako wzór bo jest prosty. Jest kańciasty i niczym

> się nie wyrożnia. Jak dla mnie wygląda jak baza do zrobienia

> innego auta. Bierzemy golfa i albo go zaokrąglamy, albo

> zaostrzamy i powstaje inne auto w tej klasie które porównujemy

> do golfa.

Co ciekawsze - sam VW traktuje Golfa podobnie wink.gif Na jego bazie powstają IMO dużo ciekawsze samochody, jak chociażby Octavia wink.gif

Napisano

albo scirocco ok.gif stwierdzili, że nie warto nowego kokpitu kombinować, tylko dali z poprzedniego golfa. bo wiedzieli ,że się przyjmie. Więc skoro fabryka traktuje go jako wzór to dlaczego inni nie będą

Napisano

> Co ciekawsze - sam VW traktuje Golfa podobnie Na jego bazie

> powstają IMO dużo ciekawsze samochody, jak chociażby Octavia

Dobry żart smile.gif mało co nie zaplułem ekranu....

Napisano

> Dobry żart mało co nie zaplułem ekranu....

A co w tym śmiesznego?

Napisano

> A co w tym śmiesznego?

nic... ale kolega jezdzi Golfem, to sie obruszyl wink.gif

Napisano

> nic... ale kolega jezdzi Golfem, to sie obruszyl

W profilu ma Uno zlosnik.gif

Napisano

> czytaj sygnature

A widzisz, przeoczyłem zlosnik.gif Przyznaję, że Golf IV jest naj naj naj i chowam się do jamki zlosnik.gif

Napisano

Ja wszystko rozumiem - ale kompaktów Opla i wielu innych marek z tamtych lat na drogach nie brakuje. Poza tym swoisty kult Golfa spowodował to, że np. odwija się z drzewa egzemplarze takie, które innych marek by sobie darowano.

Napisano

> ...jest ciągle wzorem klasy kompakt. Auto zwykłe, nienadzwyczajne,

> każda kolejna generacja jest powszechnie, że "znowu to samo" ale

> zawsze to inne auta porównują do Golfa a nie odwrotnie.

> Tak mnie naszło po obejrzeniu jakiegoś programu na TVN Turbo gdzie

> pokazywali nową Astrę i powiedzieli coś w deseń "mimo, że dobra

> to za słaba by zagrozić Golfowi".

No niestety/stety tak jest.

W zeszłym tygodniu na szkoleniu miałem okazję pojeżdżenia i przetestowania większości obecnych na rynku kompaktów (m.in. Astra4, I30, Lancer, Bravo, Auris, Mazda3, Ceed, Megane i Golf6) . I choć możesz przyczepić się do nudnej stylistyki Golfa - do wykonania, ergonomii, jakości materiałów - nie! Golf jest do bólu poprawny i dlatego w całej swojej nudności, jest autem do którego wsiadasz i jedziesz. Wszystko jest tam gdzie ma być. Niczego nie szukasz. nic Cię nie zaskoczy, nie zirytuje. W tej nudzie tkwi jego siła. Po prostu może podobać się każdemu - stąd taka a nie inna sprzedaż.

Napisano

Matula ma golfa IV 1.6 i tak jak poprzednicy zgodzę się z tym, że jest mega poprawny i do bólu zwyczajny zlosnik.gif Jest u nas półtorej roku i nic ale to zupełnie nic się z nim nie dzieje. Prowadzi się poprawnie, przyspiesza poprawnie, psuję się w sam raz. I to chyba dlatego tak wielu ludzi go kupuje. Dla ludzi chcących przemieszczać się tylko z pkt A do pkt B jest to idealny samochód ok.gif

Napisano

Jestem bardzo daleki od milosci do Golfa, czy innych wyrobow VW, ale niestety trzeba przyznac racje, po tym jak sie czlowiek przejedzie autami konkurencji: Toyota, Astra, Fordem czy Renault.

Uwazam, ze Golf V to niewypal, szczegolnie z silnikiem 1.9 TDI, ktory jakoscia wykonania wnetrza i komfortem odbiega od standartow wyznaczanych przez ten model, ale VI-tka bije rywali na glowe. Zarowno pod wzgledem komfortu, jakosci wykonania wnetrza, uzytymi materialami i w szczegolnosci prowadzeniem. Moim zdaniem jest lepsze niz w Focusie, stawianym jako wzor przez wielu dziennikarzy. Golf od Vtki (IV nie jezdzilem zbyt wiele) jest lekko nadsterowny, co mi osobiscie pasuje. Niestety, ale reszta sie chowa, poza cena.

Jak dla mnie osobiscie: najfajniejszym autem segmentu jest Bravo. Podoba mi sie strasznie z wygladu, ale niestety jakosc pozostaje w tyle. Jednak ja chyba kupilbym "oczami". Oczywiscie mozna sie czepiac kiepskiej jakosc plastikow, spasowania, zbyt mocnemu wspomaganiu, ale mi lezy jak najbardziej! 1.4T albo 1.6d ze skrzyniami 6tkami oczywiscie.

Dodam, ze wszystkimi autami, na ktorych temat sie wypowiadam - jezdzilem.

Napisano

> Co ciekawsze - sam VW traktuje Golfa podobnie Na jego bazie

> powstają IMO dużo ciekawsze samochody, jak chociażby Octavia

Dobrze, ze to IMO dodales smile.gif

Leon to jeszcze, ale octavia? IMO paskudniejszego auta na rynku w klasie komaptkow ciezko szukac zeby.GIF

Napisano

> Jak dla mnie osobiscie: najfajniejszym autem segmentu jest Bravo.

> Podoba mi sie strasznie z wygladu, ale niestety jakosc pozostaje

> w tyle. Jednak ja chyba kupilbym "oczami". Oczywiscie mozna sie

> czepiac kiepskiej jakosc plastikow, spasowania, zbyt mocnemu

> wspomaganiu, ale mi lezy jak najbardziej! 1.4T albo 1.6d ze

> skrzyniami 6tkami oczywiscie.

nie bede sie wdawal zbytnio w polemike, bo kupilem szczerze mowiac oczami, olewajac wszelkie stereotypy. powiem tylko, ze nie rozumiem tego "kiepska jakosc plastikow i spasowania" bo wtedy jak napisac o Lancerze lub Leonie ktore sa lata swietlne w tej kwestii za F? wink.gif no ale mniejsza o wiekszosc, bo G6 ma mieciutkie obicie ktore moze robic za poduche powietrzna w razie zderzenia wink.gif

jesli chodzi o prowadzenie - Focus ... i potem dlugo dlugo nic

ps. lubie gdy ludzie powtarzaja ten urban legend o wspomaganiu (pierwszy raz pojawilo sie to to w prasie moto i potem kazdy kolejny tester powtarzal to samo ... litosci) .. a wystarczy wylaczyc funkcje City wink.gif zeby bylo ciekawie - w ostatniej edycji Vectry to wspomaganie jest bardziej chamskie niz w Fiacie, ale o tym w testach nie pisali ... no ale czego sie trzeba bylo przyczepic wink.gif

Napisano

> Dobrze, ze to IMO dodales

> Leon to jeszcze, ale octavia? IMO paskudniejszego auta na rynku w

> klasie komaptkow ciezko szukac

Z gustami sie nie dyskutuje, ale wypowiadanie sie na temat auta nowego, w sytuacji gdy sie kupuje uzywane samochodyto juz jest faux pas

Napisano

> Z gustami sie nie dyskutuje, ale wypowiadanie sie na temat auta

> nowego, w sytuacji gdy sie kupuje uzywane samochodyto juz jest

> faux pas

a to czemu yikes.gifhehe.gif

octavia 2 jest paskudna, wiem bo mam i w 100% się zgadzam z opinią. Ale i tak jest lepsza niż Golf 5 i jest duża zlosnik.gif

Za to Golf 4 niestety ale był moim zdaniem pod każdym wzgledem lepszy niż O2 (tez wiem bo miałem) zlosnik.gif

Napisano

> Z gustami sie nie dyskutuje, ale wypowiadanie sie na temat auta

> nowego, w sytuacji gdy sie kupuje uzywane samochodyto juz jest

> faux pas

hmm.gif Nie rozumiem? I w ogole jak sie ta wypowiedz do calego watku ma?

Napisano

Może chodziło o to, że Astra i Golf to dwaj konkurenci tej samej klasy, obydwa to produkowane masowo samochody dla przeciętnego obywatela, ponadto ten sam kraj produkcji? Czyli tacy odwieczni konkurenci zarówno na rynku niemieckim jak i poza Niemcami.

Napisano

> Nie rozumiem? I w ogole jak sie ta wypowiedz do calego watku ma?

Wiekszosc tutaj szuka uzywki, co w aspekcie wypowiadania sie o nowych samochodach jest wg mnie dziwne.

Napisano

Stereotypy podtrzymywane przez gazetki motoryzacyjne wydwnictwa axel springer... zlosnik.gif

Napisano

> Wiekszosc tutaj szuka uzywki, co w aspekcie wypowiadania sie o nowych

> samochodach jest wg mnie dziwne.

yyyyyy icon_rolleyes.gif

Napisano

> Wiekszosc tutaj szuka uzywki, co w aspekcie wypowiadania sie o nowych

> samochodach jest wg mnie dziwne.

Ale watek nie jest o nowych autach - co za problem kupic uzywanego golfa czy nowa astre? Nawet jesli ta druga debiutowala niedawno - to uzywana juz sie kupic da. Od niemca, w dieslu, tylko do kosciola jezdzil i sie znudzila po 2 miesiacach zeby.GIF

Napisano

> . I choć możesz przyczepić się do nudnej stylistyki Golfa - do

> wykonania, ergonomii, jakości materiałów - nie! Golf jest do

> bólu poprawny i dlatego w całej swojej nudności, jest autem do

> którego wsiadasz i jedziesz. Wszystko jest tam gdzie ma być.

> Niczego nie szukasz. nic Cię nie zaskoczy, nie zirytuje. W tej

> nudzie tkwi jego siła.

To wszystko co napisałeś jest kwestią gustu, a do każdego nowego samochodu wsiadasz i jedziesz, VW niczym nie jest lepszy od innych.

Ludzie wybierając Golfa już mają klapki na oczach i nie widzą innych; może lepszych rozwiązań konkurencji.

Napisano

> Ludzie wybierając Golfa już mają klapki na oczach i nie widzą innych;

> może lepszych rozwiązań konkurencji.

W sumie klapki dotycza kazdej marki wink.gif

Napisano

Kiedyś byłem na teście porównawczym chyba 7 kompaktów, w tym był Golf.

Wcześniej Golfa z bliska nie macałem. Ale po teście doszedłem do wniosku, że to niepozorne auto w sumie daje kierowcy poczucie, że to jest auto dopasowne do potrzeb - design, ergonomia, pozycja za kierownicą, przestzreń w środku - w sumie nie było sie do czego przyczepić. Taki średniak bez większych wad zlosnik.gif Inne czymś się wyrózniały, ale i było się do czego przyczepić.

Napisano

> To wszystko co napisałeś jest kwestią gustu, a do każdego nowego

> samochodu wsiadasz i jedziesz, VW niczym nie jest lepszy od

> innych.

> Ludzie wybierając Golfa już mają klapki na oczach i nie widzą innych;

> może lepszych rozwiązań konkurencji.

Byłem, oglądałem, macałem nowego Golfa i fakt jest OK, poprawny i nudny. Niestety nie zauważyłem tej ponadprzeciętnej różnicy w jakości wykończenia, w porównaniu do np. Bravo czy Astry IV. Fakt - Ford, Seat czy Mitsu nie mają do niego startu

Napisano

> kolejny tester powtarzal to samo ... litosci) .. a wystarczy

> wylaczyc funkcje City zeby bylo ciekawie - w ostatniej edycji

Szczerze mówiąc po przesiadce z PII (które też miało wspomaganie city, praktycznie prze zemnie nie używane) do NB to na poczatku nie mogłem się przyzwyczaić do lekkości kręcenia kierownicy (city of) ale po jakimś czasie mi to spasowało i jak w siadam do innego samochodu ze wspomaganiem to dla mnie kierownica chodzi tam za ciężko. Podsumowując, kierownica w Bravo chodzi za lekko ale jak się przyzwyczai to inne samochody sa do d,,y grinser006.gif

Napisano

> Byłem, oglądałem, macałem nowego Golfa i fakt jest OK, poprawny i

> nudny. Niestety nie zauważyłem tej ponadprzeciętnej różnicy w

> jakości wykończenia, w porównaniu do np. Bravo czy Astry IV.

> Fakt - Ford, Seat czy Mitsu nie mają do niego startu

Teraz sie zgadzam z tobą, chodź do tych auta jakimi są astra, bravo czy golf dorzucił bym peugeota 307.

Napisano
  • Autor

> Kiedyś byłem na teście porównawczym chyba 7 kompaktów, w tym był

> Golf.

> Wcześniej Golfa z bliska nie macałem. Ale po teście doszedłem do

> wniosku, że to niepozorne auto w sumie daje kierowcy poczucie,

> że to jest auto dopasowne do potrzeb - design, ergonomia,

> pozycja za kierownicą, przestzreń w środku - w sumie nie było

> sie do czego przyczepić. Taki średniak bez większych wad Inne

> czymś się wyrózniały, ale i było się do czego przyczepić.

Czyli średniak jest najlepszym autem w swojej klasie zlosnik.gif

Napisano

> Teraz sie zgadzam z tobą, chodź do tych auta jakimi są astra, bravo

> czy golf dorzucił bym peugeota 307.

o i Meganke nową, choć ona nawet Golfa przebija w jakości materiałów ok.gif

Napisano

> Szczerze mówiąc po przesiadce z PII (które też miało wspomaganie

> city, praktycznie prze zemnie nie używane) do NB to na poczatku

> nie mogłem się przyzwyczaić do lekkości kręcenia kierownicy

> (city of) ale po jakimś czasie mi to spasowało i jak w siadam do

> innego samochodu ze wspomaganiem to dla mnie kierownica chodzi

> tam za ciężko. Podsumowując, kierownica w Bravo chodzi za lekko

> ale jak się przyzwyczai to inne samochody sa do d,,y

wylacz City i zaloz letnie 225tki biglaugh.gif

Napisano

> Od niemca, w dieslu, tylko do

> kosciola jezdzil i sie znudzila po 2 miesiacach

i przebieg smieszny zlosnik.gif no nofka niesmigana prosto odwinieta zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> W profilu ma Uno

Jeżdziłem UNO, teraz MkIV i mondeo. W pracy długo jeździłem astra I, astrą II i Octavią. Porównywanie O do G jest dla mnie śmieszne dlatego - jak dla mnie jest przepaść w wykończeniu i wyglądzie. O oplach nie wspominam, bo ciężko było między przeglądami do serwisu nie zaglądać, Octa była w tej dziedzinie znacznie lepsza, choć równie surowo traktowana.

Napisano

> wylacz City i zaloz letnie 225tki

przeca pisałem "city of" mlotek.gif a 17" nie chce bo wystarczą mi 16" 205 a od walcowania asfaltu jest walec biglaugh.gif

Napisano

> Jeżdziłem UNO, teraz MkIV i mondeo. W pracy długo jeździłem astra I,

> astrą II i Octavią. Porównywanie O do G jest dla mnie śmieszne

> dlatego - jak dla mnie jest przepaść w wykończeniu i wyglądzie.

> O oplach nie wspominam, bo ciężko było między przeglądami do

> serwisu nie zaglądać, Octa była w tej dziedzinie znacznie

> lepsza, choć równie surowo traktowana.

Nie no jasne, opel to zadna konkurencja do VW.

Napisano

> nie bede sie wdawal zbytnio w polemike, bo kupilem szczerze mowiac

> oczami, olewajac wszelkie stereotypy. powiem tylko, ze nie

> rozumiem tego "kiepska jakosc plastikow i spasowania" bo wtedy

> jak napisac o Lancerze lub Leonie ktore sa lata swietlne w tej

> kwestii za F? no ale mniejsza o wiekszosc, bo G6 ma mieciutkie

> obicie ktore moze robic za poduche powietrzna w razie zderzenia

> jesli chodzi o prowadzenie - Focus ... i potem dlugo dlugo nic

> ps. lubie gdy ludzie powtarzaja ten urban legend o wspomaganiu

> (pierwszy raz pojawilo sie to to w prasie moto i potem kazdy

> kolejny tester powtarzal to samo ... litosci) .. a wystarczy

> wylaczyc funkcje City zeby bylo ciekawie - w ostatniej edycji

> Vectry to wspomaganie jest bardziej chamskie niz w Fiacie, ale o

> tym w testach nie pisali ... no ale czego sie trzeba bylo

> przyczepic

City wylacza sie samo powyzej chyba 30km/h. Ja nie powtarzam, bo praktycznie nie czytam "prasy motoryzacyjnej" poza WRC i tym, co czasem chlopaki przyniosa na wyklady. A zadnego testu Bravo przed oczami nie mialem. Plastiki: kierownica wyglada jakby dostala przerobiona z zelazka i podobnie lezy w dloniach. Spasowanie: laczenie dwoch glownych elementow deski.

Napisano

> Plastiki: kierownica wyglada jakby

> dostala przerobiona z zelazka i podobnie lezy w dloniach.

hmm.gif ciekawe co piszesz, o jakim żelazku piszesz niewiem.gif

283568474-f14dafcadf3e6e9d171587f9d6789f1b.600x400.jpg

> Spasowanie: laczenie dwoch glownych elementow deski.

możesz jaśniej smile.gif

283568474-278044427-Fiat_Bravo_12.jpg

post-25693-14352507167388_thumb.jpg

Napisano

> City wylacza sie samo powyzej chyba 30km/h. A zadnego testu Bravo

> przed oczami nie mialem. Plastiki: kierownica wyglada jakby

> dostala przerobiona z zelazka i podobnie lezy w dloniach.

W city nie ma czegos takiego jak wyłączanie się tylko jest stopniowe, wraz ze wzrostem prędkości zmniejszenie siły wspomagania. Kierownica w biedawersji jest paskudnie szorstka to fakt ale już od wersji dynamic (wersja druga od dołu) jest obszyta skórą więc nie wiem o co tobie chodzi.

Napisano

może dlatego, że procent 20-kilku letnich Golf'ów które nadal turlają się po drogach jest niewspółmiernie większy niż % Kadett'ów (poprzednik Astry) z tego samego okresu.

Ocenianie samochodów przez pryzmat ich właścicieli świadczy o mocno ograniczonej zdolności pojmowania danej osoby.

"Nigdy nie kupiłbym Bentley'a bo jeżdżą nim tylko snoby" -powiedział posiadacz cinkłoczneno/uno/golfa/... wink.gif

Stare Golf'y były po prostu dobrymi samochodami i zapracowały na swoją opinię. Nowe stopniowo zacierają ten dorobek, więc i legenda blednie.

Napisano

> ciekawe co piszesz, o jakim żelazku piszesz

Pisze o kierownicy w podstawowej wersji. Nawet w 1.4T czy w 1.6diesel jest ta taka strasznie plastikowa i kanciasta.

> możesz jaśniej

W pierwszych sztukach, ktore pojawily sie u mnie w robocie, to laczenie dwoch elementow deski przed pasazerem, bylo tak spasowane, ze byla szpara.

Do tego jakies dziwne ma te pokretla od nawiewow. Nie mowie o wersji z automatyczna klima.

Mi Bravo podoba sie cholernie i pewnie za kilka lat stane sie wlascicielem i wyznawca waytogo.gif

Napisano

> W city nie ma czegos takiego jak wyłączanie się tylko jest stopniowe,

> wraz ze wzrostem prędkości zmniejszenie siły wspomagania.

> Kierownica w biedawersji jest paskudnie szorstka to fakt ale już

> od wersji dynamic (wersja druga od dołu) jest obszyta skórą więc

> nie wiem o co tobie chodzi.

A od czego jest ten przycisk z kierownica po prawej stronie kierownicy? Do wlaczania City przy parkowaniu? Ono sie chyba samo potem wylacza.

Napisano

mam chyba najbardziej obiektywną opinie o golfie jaką można sobie wyrobić. Na codzień jeżdże IV-ką (służbową stąd mój obiektywizm zlosnik.gif) i pomimo że auto w środku smutne i nudne jak flaki z olejem to stanowi wg mnie wzór do nasladowania przez auta w tym segmencie. Kiedy wsiadam do innego "kompakta" to po prostu czegoś brakuje albo miejsca znaleźć nie moge. Natomiast w golfie odnosze wrażenie że wszystko jest szyte na miare, dopasowane do moich konkretnych oczekiwań ok.gif Takie ulubione stare kapcie które pomimo wieku i zużycia wciąż mają sie dobrze i nie mamy ochoty ich zmieniać ok.gifok.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.