Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Alfa Giulietta

Featured Replies

Napisano

> Patrz na DUZE LITERY.

> Stwierdzenie, ze jest piekna JAK KAZDA ALFA pachnie fanatyzmem.

mnie sie też nie podoba wogóle ten przód icon_rolleyes.gif jakies to takie już udziwnianie smile.gif ja tam wole stare klasyczne kształty i najlepiej jak najbardziej kanciaste zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif cos jak mój nissanek wink.gif coz taki już jestem hehe. jakna ulicy to cos zobaczyłem to się zastanawiałem co to za brzydactwo biglaugh.gif ale to moje zdanie

Napisano

> Mnie się bardzo widzi - śliczny kompakt

> A Wam?

nie ma emotika wymiotującego , więc facepalm.gif , to mówię ja , miłośnik alf i fiatów

Napisano

Czego oni się wstydzą chowając tylną klamkę?

Napisano

> Czego oni się wstydzą chowając tylną klamkę?

Zapewne niczego - ot taka moda, szczegolnie w przypadku samochodow o takiej sylwetce zeby udawac auta 3D.

No chyba ze idzie o "czystosc linii" - to bylo stosowane juz dawno temu i w wielu samochodach.

Napisano

> Zapewne niczego - ot taka moda, szczegolnie w przypadku samochodow o takiej sylwetce zeby udawac

> auta 3D.

No właśnie "udawać" - słowo klucz grinser006.gif. Mimo że Alfa chyba pierwsza zaczęła stosować to rozwiązanie, to ja zawsze obserwuję Hondy na drodze i patrze, czy nabywca kupując to auto miał jaja czy nie zlosnik.gif. Mam szacun jak widzę gościa w 3D ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> No właśnie "udawać" - słowo klucz .

No a coz innego mialo by to dawac?

>Mimo że Alfa chyba pierwsza zaczęła stosować to rozwiązanie,

W autach majacych wiecej niz 2 drzwi chyba tak.

> to ja zawsze obserwuję Hondy na drodze i patrze, czy nabywca kupując to auto miał jaja czy nie

> . Mam szacun jak widzę gościa w 3D

A co to niby oznacza? ja np kupilem Honde 5D z premedytacja.

Napisano

< .... czy nabywca kupując to auto miał jaja czy nie

A to względy praktyczne nie mogą mieć znaczenia ? W/g Ciebie nie mozna mieć Civica 5D bo się ma dzieciaka i łatwiej wsadzic fotelik i owego dzieciaka? Bo się nie ma jaj ?

A to ciekawe, bo tego dzieciaka to jak się zrobiło ? zlosnik.gif

Napisano

> No właśnie "udawać" - słowo klucz . Mimo że Alfa chyba pierwsza zaczęła stosować to rozwiązanie,

> to ja zawsze obserwuję Hondy na drodze i patrze, czy nabywca kupując to auto miał jaja czy nie

Nie dotyczy Civicow '06 bo 3D jeszcze wtedy nie bylo. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A Wam?

> LINK

jezdzilem, macalem, ogladalem .. szału nie bylo, to nie to co przy pierwszym spotkaniu ze 159 serduszka.gif

wciaz wole swoje Bravo, pomimo ze mniejsza frajda z prowadzenia i komfort zawieszenia nie ten. stylistycznie bardziej podoba mi sie Fiat .. i cale szczescie, bo musial bym zmieniac samochod rotfl.gif a dla samego znaczka nie warto kupowac Giulietty

jedyna rozsadna wersja przy obecnych cenach to QV ok.gif

Napisano

> obojętna, tak jak np. Fabia czy Golf

Prawdą jest, że Złolf to jest oklepany, nie oszukujmy się zlosnik.gif

Żulietta nie jest autem dla każdego i na pewno bardziej wyróżnia się z codziennego szarego tłumu niż Wolf czy Fabka ok.gif

Fabka to teraz top1 wsród aut przedstawicieli handl zlosnik2.gif

Napisano

powiedziałbym coś o tym aucie, ale byłbym politycznie niepoprawny zlosnik.gif

Napisano

> powiedziałbym coś o tym aucie, ale byłbym politycznie niepoprawny

Jeśli znasz to auto tylko ze zdjęć to moze lepiej nie gadać oink.gif

Napisano

> Jeśli znasz to auto tylko ze zdjęć to moze lepiej nie gadać

tak samo bym znał jakby przejeżdżało obok mnie na ulicy wink.gif

liczy się wygląd zewnętrzny lizak.gif

Napisano

> tak samo bym znał jakby przejeżdżało obok mnie na ulicy

> liczy się wygląd zewnętrzny

a może to zwykła zazdrość?

Napisano

> a może to zwykła zazdrość?

a niby z czego? niewiem.gif

jak się pojawiła brera czy jak jej tam i pojawił się wątek o niej, to jak powiedziałem, ze kupa to też mnie zjechano zlosnik.gif

i jak skończyła? skromny.gif

Napisano

> a niby z czego?

> jak się pojawiła brera czy jak jej tam i pojawił się wątek o niej, to jak powiedziałem, ze kupa to

> też mnie zjechano

brera to bardzo niszowe auto dla koneserów... Nie widzę związku z tym tematem.

> i jak skończyła?

To samo wróżysz Julce? imho mieszanka głupoty, pychy i animuszu...

Napisano

> brera to bardzo niszowe auto dla koneserów... Nie widzę związku z tym tematem.

> To samo wróżysz Julce? imho mieszanka głupoty, pychy i animuszu...

skoro tak zdrabniasz nazwę auta to nie ma o czym rozmawiać hehe.gif

Napisano

> skoro tak zdrabniasz nazwę auta to nie ma o czym rozmawiać

boli cię coś trolu? smirk.gif

Napisano

> trolu? spójrz na statsy

ubodło co? Znowu zdobyłeś punkt za bezsensowny wpis smirk.gif Brawo trolu smirk.gif

Napisano

> ubodło co? Znowu zdobyłeś punkt za bezsensowny wpis Brawo trolu

nauczaj miszczu skromny.gif

Napisano

> nauczaj miszczu

Dość!

mar00ha

Napisano

> nauczaj miszczu

Dzieci poluzujcie gumkie...

Gust jest jak dupa jednemu sie podoba wylupiasta giulietta , drugiemu zabytkowa oma.

Napisano

Zostałeś moderatorem na tym kąciku?

mar00ha

Napisano
  • Autor

Kurcze, a miałem nadzieję, że będziecie się dzielili po prostu własnymi opiniami co Wam się podoba, co nie w tym samochodzie.

Liczyłem na jakieś fajne fotki, testy ale nie.... przy byle okazji trzeba się na mordy brać frown.gif

Napisano

> Zostałeś moderatorem na tym kąciku?

> mar00ha

A to ,zeby uwage zwrocic to czeba byc modem ? hmm.gif

Napisano

Mi się Giulietta bardzo podoba z wyglądu zewnętrznego. Szczególnie tył. Przód już mniej, ale tragedii nie ma. Wnętrze też całkiem całkiem.

Rozumiem również ludzi, którym się ta alfa kompletnie nie podoba. Kwestia gustu.

Inna kwestia, to mechanika i cały osporzęt w alfie. Na razie nie da się nic o tym powiedzieć. Ale biorąc pod uwagę inne alfy, to może być różnie. Czas pokaże smile.gif

życzę temu autku jak najlepiej, bo ma bardzo przyjemny design.

Mi osobiście nigdy się nie podobała Fabia, ale nie mieszam od razu posiadaczy tych Skód z błotem.

Nie lubię, jak się dzieciaki zaczynają wyzywać na forum.

Mało brakuje do tekstów z czasów przedszkola:

-Jesteś głupi.

- A nie bo to Ty Jesteś głupi.

- A nie bo Ty.

- Ty.

- Ty

.

.

.

itd. zeby.GIF

Trochę więcej dojrzałości wink.gif

Napisano

> Kurcze, a miałem nadzieję, że będziecie się dzielili po prostu własnymi opiniami co Wam się podoba,

> co nie w tym samochodzie.

> Liczyłem na jakieś fajne fotki, testy ale nie.... przy byle okazji trzeba się na mordy brać

Testow jeszcze malo frown.gif poki co czytalem tylko artykul w miesiczniku "Cars" , ktorego jedyna strona to chyba konto na facebooku frown.gif

Jak zajedzie giulietka to obiecuje wrzucic fotki i jakis filmik w HD waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Jak zajedzie giulietka to obiecuje wrzucic fotki i jakis filmik w HD

dzięki, będę czekał smile.gif

Napisano

Zarąbałeś jak dzik w sosnę z tym tekstem grinser006.gif przyjmijmy że jesteś po trzech piwach ok.gif Tego Golfa i emocji to już nawet piwa nie wytłumaczą biglaugh.gif

> Ktos tu napisal, ze trzeba lubic nietuzinkowe auta,

> i wtedy od razu pokochamy Alfe.. niestety ta nie jest nietuzinkowa.

> Kilka przetloczen, ostrych wciec w zderzaku nie zrobi z niej cuda.

> Chyba, ze cos przeoczylem, ale piekny tu jest tylko grill i tylne lampy.

> Reszta jest albo zwyczajna, albo wrecz traci brzydota.

> To wiecej emocji niz moze obudzic Golf. I tyle mozna o niej powiedziec.

> Bez ochow i achow tudziez innch okrzykow zachwytu.

Napisano

Ja chce cos pokazac.

Alfa_romeo_giulietta_4062480.jpg

volkswagen-golf-vi.jpg

Linia pod linia szyb bocznych. Plynniejsza i nie przerwana w Golfie jest odwazniej poprowadzona przez klapke wlewu paliwa. Alfa nie chce nadrobic klamka...bo ma klamke z VW. Tylny zderzak bardzo podobnie, prosto odciety. Nizsze, zadziorne reflektory przednie u tlustego Niemca i glupkowato wielkie jak u Jasia Fasoli lampy u modnej Wloszki. Linia przy progu prawie identyczna. Podobnie blotniki.

To Golf VI jest tak piekny czy Giulietta tak brzydka, ze sa tak podobne chociaz bledy u Alfy widac jak na dloni, a u Golfa...plynnosc, naturalnosc.

Alfa ma taka marke, ze nawet jak zrobi czajnik elektryczny na kolach to znajda sie obroncy niezaleznosci gustu, o ktorym sie nie mowi, nie pisze i w ogole powinien wystepowac jako "g..t". Ktos pisze, ze jest jak dupa. Tak. Albo patrzy przez majtki, a spod koldry tez widac slabo. spineyes.gif

A to tylko bok. Ile fatalnych niekonsekwencji i miksu pokolen jest np. z przodu...ho hooo...

147-ka miazdzy nastepczynie. A brzydki Golf pokazuje elegancje i dojrzalosc.

Alfa siega D.N.A.

Napisano

> Zarąbałeś jak dzik w sosnę z tym tekstem przyjmijmy że jesteś po trzech piwach Tego Golfa i

> emocji to już nawet piwa nie wytłumaczą

Jesli ja jestem po trzech piwach to Ty na kwasie. hehe.gif

Przeczytaj jeszcze raz co i jak z tymi emocjami.

Napisano

> Ja chce cos pokazac.

Brutalny faul na Romeo. czerwona.gif

Nigdy 5D nie bylo ladniejsze niz 3D.

Ale.. porownanie wlasciwych wersji niewiele zmienia.

volkswagen_golf_6_gti_0.jpg

Alfa_romeo_giulietta_4062480.jpg

Napisano

> To Golf VI jest tak piekny czy Giulietta tak brzydka, ze sa tak podobne chociaz bledy u Alfy widac

> jak na dloni, a u Golfa...plynnosc, naturalnosc.

Oglądałem kiedyś w telewizji magazyn motoryzacyjny i tam testowali opla tigrę (jedynkę)...

wszystko fajnie, super i przyszło ocenić auto pod względem wyglądu... do opisu auta poprosili jakiegoś doktora z instytutu wzornictwa przemysłowego... Tamten zaczął nadawać, że tutaj linia jest krzywa, tam jakiś inny błąd stylistyczny i inne takie pierdoły. Myślę sobie, że qrna facet ma jakiś kompleks czy co? Całkiem fajna bryka. Czego on od niej chce. Ludzie za ciężką kasę ją projektowali. Na końcu stwierdził, że samochód się nie przyjmie, bo to tragedia stylistyczna. Czy się przyjął to widać było na ulicach, zresztą nadal widać ile tych aut jest w obrocie.

Ale chciałem zapytać. Nie jesteś przypadkiem pracownikiem tego instytutu? hehe.gif

Może jeszcze pokusisz się o porównanie stylistyki S80 i C6? panic.gif

Napisano

> Ja chce cos pokazac.

zdecydowanie zalecana wizyta u okulisty rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

U Niemca zawsze musi być nudny ordnung, a u Włocha ektrawagancja, która pomimo tego, że czasem się nie podoba to przez to nawet przyciąga wzrok.

Napisano

> zdecydowanie zalecana wizyta u okulisty

A mnie ciekawi czemu wklejaja tylko boczne zdjecia tego golfa hehe.gifspineyes.gif

Napisano

> Brutalny faul na Romeo.

Nie zejde do szatni. Opre sie o reklamy jak Arboleda. 033102bebe_1_prv.gif

> Nigdy 5D nie bylo ladniejsze niz 3D.

Giulietta chce byc 3d bo ukrywa tylne drzwi i sie ich wstydzi. Udaje, ze nie widze.

Pozdro.

Napisano

o kant d..takie porównanie zdjęć. Wyjdź na ulicę, a przekonasz sie, że Golf jest nudny do zrzygania i wyciosany jak kloc (ten z drewna).

Ale spoko, na tym zdjęciu jakoś wygląda, w rzeczywistości takie porównanie jest jak jedzenie schabowego łyżką.

Napisano

> A mnie ciekawi czemu wklejaja tylko boczne zdjecia tego golfa

bo na zdjęciu i to bocznym wyglada jak samochód - widać, że ma po dwa koła z prawej hehe.gif

Napisano

> Giulietta chce byc 3d bo ukrywa tylne drzwi i sie ich wstydzi. Udaje, ze nie widze.

Czyli Civic i Alfa 156 tez do kitu bo maja schowane klamki ? hmm.gif

Napisano

> Myślę sobie, że qrna

> facet ma jakiś kompleks czy co? Całkiem fajna bryka. Czego on od niej chce.

Ja bym ocenil Tigre tak: Zbyt "ciumciowaty" przod do agresywnego, odwaznego tylu.

> Na końcu stwierdził, że samochód się nie przyjmie, bo to tragedia

> stylistyczna.

I to jest o te kilka slow za duzo. Niech on sie zajmie wlasnie liniami, a nie statystyka sprzedazy.

> Ale chciałem zapytać. Nie jesteś przypadkiem pracownikiem tego instytutu?

Nie. hehe.gif Tylko ja sie skupiam na oczach icon_eek.gif (moich, wlasnych), a nie na gustach.

> Może jeszcze pokusisz się o porównanie stylistyki S80 i C6?

Pokusze sie jak zaczniesz...od zdjec. Bo jak ja wyszukam to moze nie bedzie Ci chodzilo o te strone.

Napisano

> bo na zdjęciu i to bocznym wyglada jak samochód - widać, że ma po dwa koła z prawej

zlosnik2.gif ciekawe ,ze nikt nie wkleil civica , focusa , aurisa czy innego konkurenta z klasy kompakt tylko golfa...

Napisano

> ciekawe ,ze nikt nie wkleil civica , focusa , aurisa czy innego konkurenta z klasy kompakt tylko

> golfa...

Bo to "klasa Golfa", to z czym porównywać? zlosnik.gif

Napisano

> U Niemca zawsze musi być nudny ordnung

Raz nudny, raz elegancki...taki zwykly, ale najwazniejsze, ze nikt tego nie eksponuje.

> a u Włocha ektrawagancja, która pomimo tego, że czasem się

> nie podoba to przez to nawet przyciąga wzrok.

Przyciaga, ale trzeba byc konsekwentnym. Zrobic klamke pasujaca do linii a'la Barchetta, a nie VW. Zdecydowac sie czy przod ma nawiazywac do okraglej, starej Giulietty czy do tej kwadratowej. Bo efekt jest taki, ze przod wyglada jak drzwi do meskiej ubikacji z tym trojkatem. Ale to nie jest dziwne. Bo projektuje sie na kolanie i dla zysku, a nie dla sztuki. Bo jak reklama z wysoka dziewczyna wmowi, ze to auto jest ladne to bedzie ladne...niestety tylko w opinii, a nie w faktach, ktorych mozna dotknac.

"Bez serca bylibysmy tylko maszynami". Ona to musi powiedziec bo tego nie widac!

Pozdrawiam!

Napisano

> ciekawe ,ze nikt nie wkleil civica , focusa , aurisa czy innego konkurenta z klasy kompakt tylko

> golfa...

Zawsze to możesz zrobić. Pokazać podobieństwa i różnice, co Ci się podoba a co nie. A nie tylko krytykować kogoś.

A to już do wszystkich:

Odnoszę czasami wrażenie że na tym forum jest grupa ludzi która za jakąkolwiek pochwałę Golfa najchętniej by ukamieniowała. Nie jesteście zadowoleni ze swoich samochodów skoro koniecznie chcecie pokazać że są lepsze od niego lepsze? Bo mi to generalnie wisi co ktoś sądzi o moim aucie. Uprzedzając pytanie - nie mam, nie miałem i nigdy nie jeździłem Golfem. Jedyne co mogę powiedzieć to że mi się nie podoba. A to trochę za mało żeby się wypowiadać o samochodzie.

Napisano
  • Autor

Pewnie chodzi o to, że obecnie to Golf wiedzie prym w klasie kompaktów. Imho jego linia szału nie robi. Jest rozwinięciem poprzednich modeli. W środku jest bardzo dobrze i ładnie. Jeździłem trochę jako kierowca wersą TSI 122hp, dużo jako pasażer. Generalnie wyzwala pozytywne wrażenia.

Jednak właśnie za Giuliettą prędzej bym się obejrzał i pewnie więcej ludzi zwróci uwagę na nią niż na oklepanego Golfa.

Napisano

> Wyjdź na ulicę, a przekonasz sie, że Golf jest nudny do zrzygania

> i wyciosany jak kloc (ten z drewna).

Tak, niech bedzie, ja chcialem pokazac, ze te auta sa bardzo podobne i Alfa nie jest niczym wyjatkowym, a tylko wpisuje sie w trend czasow i jest takim samym - chociaz mniej udanym co pokazalem - klocem jak szostka.

Przewaga Golfa polega na tym, ze niczego nie udaje. Jest klocem i mowi jestem klocem. A Alfa jest klocem i mowi jestem Giulia. To niedorzeczne!

Napisano

> Odnoszę czasami wrażenie że na tym forum jest grupa ludzi która za jakąkolwiek pochwałę Golfa

> najchętniej by ukamieniowała.

Dziwne wrażenie odnosisz, najwyraźniej boli cię, że Golf jest taki nudny smile.gif

Nie jesteście zadowoleni ze swoich samochodów skoro koniecznie

> chcecie pokazać że są lepsze od niego lepsze?

Golf to tylko samochód, zwykły wręcz nijaki. To, że taki jest nie znaczy, ze muszę być niezadowolony ze swojego samochodu.

A tym bardziej traktowanie Golfa jako guru w tej klasie to jakies nieporozumienie.

Zreszta co ja gadam, miliony much tez nie moga sie mylić.

Po prostu większość ludzi do życia potrzebuje prostych rzeczy, dla jednych jest to Disco Polo, dla drugich np Golf zlosnik.gif

Bo mi to generalnie wisi co ktoś sądzi o moim

> aucie.

No nie masz wyboru hehe.gif

Uprzedzając pytanie - nie mam, nie miałem i nigdy nie jeździłem Golfem. Jedyne co mogę

> powiedzieć to że mi się nie podoba. A to trochę za mało żeby się wypowiadać o samochodzie.

Ale właśnie się wypowiedziałeś zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.