Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

INSIGNIA 2.0 CDTI - prośba o za i przeciw

Featured Replies

Napisano

> hydropneumatyka. Komfortowe i mozna podniesc w razie potrzeby. W sumie bezawaryjne (do rozsadnego

> przebiegu)

Poza tym są też C5 bez hydro, na zwykłym zawiasie. Ujeżdżam taką od dwóch lat. Zero problemów.

Napisano

> Poza tym są też C5 bez hydro, na zwykłym zawiasie. Ujeżdżam taką od dwóch lat. Zero problemów.

Stare C5 miały hydro w standardzie i nie było raczej z tym problemów. Nowe w standardzie mają klasyczną zawiechę.

Napisano

> Albo kupujesz najlepsze auto w klasie - Honda Accord 2.2 - albo wybierasz rzutem moneta Insignie,

> Superby, Laguny i Exeo, ktore moga okazac sie super udanym i niezawodnym autem, albo dadza

> mozliwosc nawiazania prawdziwych przyjazni...

> Powodzenia.

Honda wcale taka cudowna nie jest icon_rolleyes.gif, jakbyś poczytał co jeden użytkownik przechodzi z nóweczką Civiciem to ja podziękuje zlosnik.gif

Napisano

> Albo kupujesz najlepsze auto w klasie - Honda Accord 2.2 - albo wybierasz rzutem moneta Insignie,

> Superby, Laguny i Exeo, ktore moga okazac sie super udanym i niezawodnym autem, albo dadza

> Powodzenia.

a co takiego cudownego ma Accord?

Napisano

> a co takiego cudownego ma Accord?

bagażnik w wersji kombi, po którego otworzeniu klienci w salonie pękają ze śmiechu i obsługa musi znowu sprzątać grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Powodzenia.

Poczytałem ("ze zrozumieniem" biglaugh.gif) formum uzytkowników Insigni - i już mi się odechciało. Ale nie wiem czy dam radę przebrnąć przez kolejne fora Superb, Laguna,Exeo, Honda itp.....

Napisano

> Poczytałem ("ze zrozumieniem" ) formum uzytkowników Insigni - i już mi się odechciało. Ale nie

> wiem czy dam radę przebrnąć przez kolejne fora Superb, Laguna,Exeo, Honda itp.....

a moze octavia? zlosnik.gif

Napisano

> Poczytałem ("ze zrozumieniem" ) formum uzytkowników Insigni - i już mi się odechciało. Ale nie

> wiem czy dam radę przebrnąć przez kolejne fora Superb, Laguna,Exeo, Honda itp.....

Aż taka lipa ta Insignia ?

A tak mi się to auto podoba ...

Napisano
  • Autor

> Aż taka lipa ta Insignia ?

> A tak mi się to auto podoba ...

Poczytaj forum - nie spodziewałem się, że będzie aż tak źle.

Napisano
  • Autor

> a moze octavia?

Jak osiągnę wiek, w którym kapelusz stanie się moim nieodzownym atrybutem - wówczas pomyślę. biglaugh.gif

Napisano

> Poczytaj forum - nie spodziewałem się, że będzie aż tak źle.

Daj linka... bo forów Opla pewnie jak mrówków....

Napisano

> bagażnik w wersji kombi, po którego otworzeniu klienci w salonie pękają ze śmiechu i obsługa musi

> znowu sprzątać

to wiem... z tyłu też mało miejsca...

silnik fajny, ale to jak dla mnie za mało jak na kombi ok.gif

Napisano
  • Autor

> bagażnik w wersji kombi, po którego otworzeniu klienci w salonie pękają ze śmiechu i obsługa musi

> znowu sprzątać

Gdyby nie ten bagażnik - to faktycznie - możnaby się zastanawiać.

Napisano

> Gdyby nie ten bagażnik - to faktycznie - możnaby się zastanawiać.

A co z nim nie tak? Mały? Ostatnio z doskoku sąsiadowi pomagałem jakąś ławę wstawić do Accorda kombi i dramatu chyba nie było... hmm.gif

Tylko kurcze nie pamiętam czy to była ostatnia, czy przedostatnia wersja modelu...

Napisano

> A co z nim nie tak? Mały? Ostatnio z doskoku sąsiadowi pomagałem jakąś ławę wstawić do Accorda

> kombi i dramatu chyba nie było...

> Tylko kurcze nie pamiętam czy to była ostatnia, czy przedostatnia wersja modelu...

mowa o nowej... bagażnik mniejszy niż np. w Astrze III kombi

Napisano

> no Sibuj, nasz Ty wioskowy poeto, skomentuj teraz odpowiednio ten obrazek, który wkleił Lisek:

> tylko koniecznie użyj dużo tych swoich kwiecistości

Chłopie, ale porównujemy (TY PORÓWNUJESZ - dla ścisłości) Insignię z A6 to raz.

Daj mi proszę tabelę z danymi brzegowymi do zaszeregowania do poszczególnego segmentu. Skoro twierdzisz (a z Twojego machania mi przed oczami gównianymi rysuneczkami z cyferkami i pokrzykiwania przy tym zakładam, że twierdzisz), że przypisanie do segmentu odbywa się na podstawie pomiarów to zapewne masz takową.

Produkty w poszczególnych segmentach plasuje PRODUCENT.

Se pisze w presbuku i to jest ŚWIĘTE.

Jeżeli producent wymyśli sobie, że fabieda jest w klasie S-klassy to proszę bardzo, ale CZY TO OBRONI ?!

Idąc tym tropem - dosadnie (bo chciałeś kwieciście) insignia ma się do A6 jak gówno do miodu.

Jeździłem obadwoma, nawet n/t Insigni się tu dłuuugo wyprodukowałem - to są ZUPEŁNIE inne klasy i ZUPEŁNIE inne segmenty.

I Twoje bieganie z miareczką tego nie zmieni, chociaż zapewne baaardzo byś chciał.

Napisano

> (...)

> Jeżeli producent wymyśli sobie, że fabieda jest w klasie S-klassy to proszę bardzo, ale CZY TO

> OBRONI ?!

> (...)

Dobrego producenta przywołałeś. Akurat ten obroni. Przecież u niego Superb jest alternatywą dla BMW i Mercedesa.

rotfl.gif

Napisano

> Honda wcale taka cudowna nie jest

...jak woda z Lichenia? zlosnik.gif

> jakbyś poczytał co jeden użytkownik przechodzi z nóweczką Civiciem to ja podziękuje

Civic to Civic - angielskie ufo, a Accord to Accord - japonski, identyfikowalny obiekt jezdzacy.

Do: Olas1

> a co takiego cudownego ma Accord?

Nic, jest tylko(!) najlepszym przedstawicielem tego gatunku. To jak w naszymi pilkarzami. Stawiam, ze Blaszczykowski jest najlepszym, polskim pilkarzem...ale co w nim cudownego? Niestety. W pewnym kregu nietrudno byc najlepszym. biglaugh.gif

Ale nie ma latwiejszego wyboru jak klasa srednia z dieslem. Jesli ktos jest jednak wrogiem zoltych rak to trzeba wybrac cos po liftingu. Proste. Nawiazujac do tematu watku: Nie, nie Insignie.

Pozdro.

Napisano

> ...jak woda z Lichenia?

> Civic to Civic - angielskie ufo, a Accord to Accord - japonski, identyfikowalny obiekt jezdzacy.

> Do: Olas1

> Nic, jest tylko(!) najlepszym przedstawicielem tego gatunku. To jak w naszymi pilkarzami. Stawiam,

> ze Blaszczykowski jest najlepszym, polskim pilkarzem...ale co w nim cudownego? Niestety. W

> pewnym kregu nietrudno byc najlepszym.

> Ale nie ma latwiejszego wyboru jak klasa srednia z dieslem. Jesli ktos jest jednak wrogiem zoltych

> rak to trzeba wybrac cos po liftingu. Proste. Nawiazujac do tematu watku: Nie, nie Insignie.

> Pozdro.

sam jeżdżę civikiem i powiem, że gdyby zamiast beznzyny byłby pod maskę diesel, to byłby dla mnie najlepszy kompakt na rynku, ale co do accorda to pamiętaj, ze rozmawiamy o kombi... i nie cholery się z Tobą nie zgodzę

insigni też bym nie wybrał, celowałbym w mondeo po lifcie

Napisano

> Dobrego producenta przywołałeś. Akurat ten obroni. Przecież u niego Superb jest alternatywą dla BMW

> i Mercedesa.

No bo JEST.

Jest - patrz na usta - T A N I Ą (a raczej TAŃSZĄ) alternatywą dla osoby chcącej mieć auto zbliżone wielkościowo do tego segmentu.

Napisano

> sam jeżdżę civikiem i powiem, że gdyby zamiast beznzyny byłby pod maskę diesel, to byłby dla mnie

> najlepszy kompakt na rynku

To jaki masz silnik w Civicu, ze chcialbys miec smierdzace ropa rece? icon_eek.gif

> ale co do accorda to pamiętaj, ze rozmawiamy o kombi...

Bez znaczenia. Accord = nr 1 w klasie "D FWD".

2.2 i-CTDi = nr 1 w klasie "zlej z traktora, tez pojedzie".

> i nie

> cholery się z Tobą nie zgodzę

Wiem, a zrozum mnie. Ja mam A4 Avant. Nie ma nadwoziowo gorszego kombi klasy D na swiecie. Dlatego Accord dla mnie jest ok.gif

> insigni też bym nie wybrał, celowałbym w mondeo po lifcie

Mondeo FL ok.gif Poza tym Mazda 6 FL, Laguna FL i trzeba pamietac dla zasady - o beznadziejnej - Avensis przed FL. Fajny maja serwis. zlosnik.gif

Napisano

> To jaki masz silnik w Civicu, ze chcialbys miec smierdzace ropa rece?

1.8 i wolałbym 2.2 diesla, choć na 1.8 złego słowa powiedzieć nie dam

> Bez znaczenia. Accord = nr 1 w klasie "D FWD". \

ma znaczenie - kombi musi być pakowne, a accord taki nie jest

> 2.2 i-CTDi = nr 1 w klasie "zlej w traktora, tez pojedzie".

silnik "mucha nie siada"

> Wiem, a zrozum mnie. Ja mam A4 Avant. Nie ma nadwoziowo gorszego kombi klasy D na swiecie.

nie miałem styczności

> Mondeo FL Poza tym Mazda 6 FL, Laguna FL i trzeba pamietac dla zasady - o beznadziejnej - Avensis

> przed FL. Fajny maja serwis.

z laguną też nie miałem nigdy styczności

Napisano

> No bo JEST.

> Jest - patrz na usta - T A N I Ą (a raczej TAŃSZĄ) alternatywą dla osoby chcącej mieć auto zbliżone

> wielkościowo do tego segmentu.

No i tu dochodzimy do sedna. Czy klasa to tylko wielkość? Jeśli tak, to tak samo Fiat Linea jest tańszą alternatywą dla Audi A4.

Napisano

> No i tu dochodzimy do sedna. Czy klasa to tylko wielkość? Jeśli tak, to tak samo Fiat Linea jest

> tańszą alternatywą dla Audi A4.

Zauważ znowu - TAŃSZĄ.

Nie TANIĄ.

Oczywiście - masz sporo ograniczeń. Nie ma pewnych atrybutów zarezerwowanych dla najwyższej grupy cenowej, ale rzeczony superb jest już "prawie premium".

Wielkościowo - jak najbardziej, jeżeli patrzymy na jakość wykonania w odniesieniu do marki - też, ale jeżeli spojrzymy na high-end klasy premium, to jest bladzieńko, za to cena jest miła.

I o to chodzi.

Nie sposób jest wpasować samochód w konkretne granice klasy x lub y - bo są one płynne.

Napisano

> Zauważ znowu - TAŃSZĄ.

> Nie TANIĄ.

Relatywizując w ten sposób to wszystko może być droższe albo tańsze, nie ma rzeczy drogich i tanich.

> Oczywiście - masz sporo ograniczeń. Nie ma pewnych atrybutów zarezerwowanych dla najwyższej grupy

> cenowej, ale rzeczony superb jest już "prawie premium".

Eeee, tak samo jak Fiat Croma, Opel Insignia czy Ford Mondeo. Prawie.

> Wielkościowo - jak najbardziej, jeżeli patrzymy na jakość wykonania w odniesieniu do marki - też,

> ale jeżeli spojrzymy na high-end klasy premium, to jest bladzieńko, za to cena jest miła.

> I o to chodzi.

Tyle że w klasie premium ostatnia rzecz, która się liczy to cena.

> Nie sposób jest wpasować samochód w konkretne granice klasy x lub y - bo są one płynne.

I tu się zgadzamy. Producenci wykorzystują jednak tę płynność, żeby uprawiać na nas różne sztuczki.

Napisano

> No i tu dochodzimy do sedna. Czy klasa to tylko wielkość? Jeśli tak, to tak samo Fiat Linea jest

> tańszą alternatywą dla Audi A4.

shocked.gif coraz lepiej chipsy.gif

Napisano

> coraz lepiej

No co? Skoro Skoda jest autem luksusowym (! smile.gif), będącym alternatywą dla BMW, Audi i Mercedesa?

Napisano

> Eeee, tak samo jak Fiat Croma, Opel Insignia czy Ford Mondeo. Prawie.

No nie do końca.

Superb udaje klasę wyżej.

Croma/Insignia/Mondeo nie udają - sa w klasie C/D i nie aspirują wyżej, bo stanowią klasyczne przykłady aut tej klasy.

> Tyle że w klasie premium ostatnia rzecz, która się liczy to cena.

Nie.

Od premium do exclusive, gdzie ceny są 7 cyfrowe droga daleka.

> I tu się zgadzamy. Producenci wykorzystują jednak tę płynność, żeby uprawiać na nas różne sztuczki.

kolejna spiskowa teoria ? ;-)

Napisano

> No nie do końca.

> Superb udaje klasę wyżej.

> Croma/Insignia/Mondeo nie udają - sa w klasie C/D i nie aspirują wyżej, bo stanowią klasyczne

> przykłady aut tej klasy.

Kurczę, ja ciągle nie wiem czym ten Superb udaje, poza rzeczoną ulotka producenta.

> Nie.

> Od premium do exclusive, gdzie ceny są 7 cyfrowe droga daleka.

Właściwie to masz rację i nie masz. zlosnik.gif

Faktycznie, w klasie exclusive cena nie gra roli wcale. Ale z drugiej strony klasę premium też kupuje się nie po to, żeby oszczędzać.

> kolejna spiskowa teoria ? ;-)

A nie manipulują?

Quote:

$56887 DRIVEAWAY IN JULY *SALE ONE ONLY DON,T MISS IT
INTERNATIONAL WORLD LUXURY CAR OF THE YEAR
SKODA SUPERB ELEGANCE AWD ESTATE WAGON 191KW V6 with 350 nm toque is unheard of in this price range. Mercedes Benz, BMW & Audi Wagon buyers in price range come & TRY it out you will be glad you did. *Note $56887 Driveaway in August finishes 15/8/2010!

Napisano

> 1.8 i wolałbym 2.2 diesla

pad.gif Nieee, masz najlepszego Civica, a marzysz o jakims ciezkim "ropopędzie". Jestem wstrzasniety!

Wolalbym oddac nerke motocykliscie niz oddac 1.8...za 2.2 w ropie.

> choć na 1.8 złego słowa powiedzieć nie dam

No wlasnie...

> ma znaczenie - kombi musi być pakowne, a accord taki nie jest

Nie musi, to tylko kombi. Pakowny to musi byc van. Nawet najwieksze kombi przegrywaja z malym Berlingo wiec nie ma o czym gadac. Kombi nadaje tylko sens praktyczny tej klasie.

Pozdrawiam!

Napisano

> Nieee, masz najlepszego Civica, a marzysz o jakims ciezkim "ropopędzie". Jestem wstrzasniety!

> Wolalbym oddac nerke motocykliscie niz oddac 1.8...za 2.2 w ropie.

> No wlasnie...

są minusy... robię raptem 400km na baku i silnik jest głośny

> Nie musi, to tylko kombi. Pakowny to musi byc van. Nawet najwieksze kombi przegrywaja z malym

> Berlingo wiec nie ma o czym gadac. Kombi nadaje tylko sens praktyczny tej klasie.

> Pozdrawiam!

chyba nie siedziałeś w nowym berlingo, z tyłu jest mniej miejsca niż w civicu (pasażerowie) hehe.gif

Napisano

> są minusy... robię raptem 400km na baku i silnik jest głośny

sick.gif masz instalacje LPG hehe.gif tyle robiłem Bravą na zbiorniku gazu kilka lat temu... teraz Croma co 800 km widzi dystrybutor... i to jeszcze z 10 litrów zostaje w baku ok.gif Stilo o 100 km więcej...

Ale i tak nowy Civiczek baaardzo mi sie podoba shhh.gif

Napisano

> masz instalacje LPG tyle robiłem Bravą na zbiorniku gazu kilka lat temu... teraz Croma co 800

> km widzi dystrybutor... i to jeszcze z 10 litrów zostaje w baku Stilo o 100 km więcej...

> Ale i tak nowy Civiczek baaardzo mi sie podoba

gaz nie jest zły, ale to służbówka, więc gaz nie wchodzi w grę

spalanie w mieście to koło 10-11 litrów - dojazdy raczej krótkie i "intensywne"

z tymi 400km to trochę przesadziłem, ale 450km w mieście to maks

jednak tankowanie co 800km jest zdecydowanie wygodniejsze hehe.gif

spalanie jest i tak ok jak na 140koni, ale hałas już niestety nie

Napisano

> spalanie jest i tak ok jak na 140koni, ale hałas już niestety nie

No nie wiem... honda zawsze miała fajne silniki benzynowe, które fajnie się kręciły... głośna to pewnie jest jak masz więcej niz 6500 obr/min zlosnik.gif Croma ma 150 KM a stilo 155 KM na wirusie ale sylwetka hondy bije wszystko....

Sasiad ma Civica w Sedanie strasznie sie zali ze mu dużo pali... ( nie pamientam jaki ma silnik... był juz kilka razy w ASO ale go tam wyśmiali i kazali mu klimę nie włączać hehe.gif Taki urok aut sportowych - lubiących wysokie obroty wink.gif

Napisano

> No nie wiem... honda zawsze miała fajne silniki benzynowe, które fajnie się kręciły... głośna to

> pewnie jest jak masz więcej niz 6500 obr/min Croma ma 150 KM a stilo 155 KM na wirusie ale

> sylwetka hondy bije wszystko....

> Sasiad ma Civica w Sedanie strasznie sie zali ze mu dużo pali... ( nie pamientam jaki ma silnik...

> był juz kilka razy w ASO ale go tam wyśmiali i kazali mu klimę nie włączać Taki urok aut

> sportowych - lubiących wysokie obroty

eeee bez przesady, to nie jest typowy wysokoobrotowy hondowski silniczek

spalanie w mieście tak jak pisałem 10-11, jak się postaram to i ok.9, w trasie minimum jakie mi się udało uzyskać to 6,5 bez klimy i przy naprawdę spokojnej jeździe do max 120km/h

w trasie przy zabawie pali 8-9

nie są to duże ilości, ale nadal uważam że silnik jest za głośny i to wcale nie przy wysokoch obrotach

Napisano

> No nie wiem... honda zawsze miała fajne silniki benzynowe, które fajnie się kręciły... głośna to

> pewnie jest jak masz więcej niz 6500 obr/min Croma ma 150 KM a stilo 155 KM na wirusie ale

> sylwetka hondy bije wszystko....

> Sasiad ma Civica w Sedanie strasznie sie zali ze mu dużo pali... ( nie pamientam jaki ma silnik...

> był juz kilka razy w ASO ale go tam wyśmiali i kazali mu klimę nie włączać Taki urok aut

> sportowych - lubiących wysokie obroty

A pewnie i skrzynia tak dobrana, że ciężko oszczędzać paliwo - trzeba by jeździć pomiedzy 1800 - 3000 obrotów, aby zacząć oszczędzać.

Napisano

> ale sylwetka hondy bije wszystko....

Szkoda tylko, że jakość wykonania już nie. biglaugh.gif

Napisano

> masz instalacje LPG tyle robiłem Bravą na zbiorniku gazu kilka lat temu... teraz Croma co 800

> km widzi dystrybutor... i to jeszcze z 10 litrów zostaje w baku Stilo o 100 km więcej...

Za to kocham diesle. U mnie co 800-950 km dystrybutor, raz udało

mi się z kapeluszem na głowie zrobić 1050 km na jednym baku, ale

już była totalna susza grinser006.gif

Napisano

> Nie.

> Od premium do exclusive, gdzie ceny są 7 cyfrowe droga daleka.

> kolejna spiskowa teoria ? ;-)

czyli np. Merc S AMG za 700.000 PLN (tylko 6 cyfr) nie jest exclusive?

To co jest? Veyron, Enzo i parę innych? Czyli w/w Merc jest w klasie Premium razem z np. BMW 5? łeeeeee, no chyba coś pomyliłeś.

Napisano

> czyli np. Merc S AMG za 700.000 PLN (tylko 6 cyfr) nie jest exclusive?

S/CL 65 AMG to wydatek już siedmiocyfrowy. Ciekawe ile rabatu można wyrwać na takie cacko biglaugh.gif

Napisano

> "nie chodzi mi o klasę w rozumieniu lepszych materiałów , czy mocniejszych silników - tylko o klasę

> wielkościową, segment"

Wg. poniższego Insignia plasuje się gdzieś pomiedzy A4 i A6, ale bliżej jej do A4

Audi A4

długość/szerokość/wysokość [mm]:

4703/1826/1427

rozstaw osi 2808

Rozstaw kół przednich 1564

Rozstaw kół tylnych 1551

Audi A6

4927/1855/1459

rozstaw osi 2843

Rozstaw kół przednich 1612

Rozstaw kół tylnych 1618

Opel Insignia

4830/1856/1498

rozstaw osi 2737

Rozstaw kół przednich 1585

Rozstaw kół tylnych 1587

Napisano

> czyli np. Merc S AMG za 700.000 PLN (tylko 6 cyfr) nie jest exclusive?

Nie jest, bo cena wyjściowa S klasy to zaledwie 350 kpln

Dalekoooooo jej do ekskluzywności, chociaż dla szarego zjadacza oktanów to kosmos zupełny.

> To co jest? Veyron, Enzo i parę innych? Czyli w/w Merc jest w klasie Premium razem z np. BMW 5?

Tak, to jest klasa premium raczej z BMW 7xx z uwagi na wielkość.

Pamiętaj o jednym - za jakość wykonania odpowiada BAZOWA WERSJA.

Wersja top to baza z dużą ilością dodatków.

Można zrobić pandę za prawie 60 kpln - czy będzie to kompakt ? Czy będzie to klasa premium ? Czy też będzie to ta sama panda za wyjściowe ~25 klocków, tyle że nagadżetowana jak dobra kasza skwarkami ?

Prawdziwy ekskluziw zaczyna się niestety sporo wyżej, niż s-klasse.

W prawdziwym ekskluziwie nikt nie żąda dopłat za takie podstawy jak zydle w świniaku, środek w PRAWDZIWYM patyku, a nie w plastixie, nikt się nie wygłupia w narzucanie klientowi czegokolwiek.

Obejrzyj sobie rzeczone Bugatti, Maserati, Bentleya - to jest prawdziwy ekskluziff, a nie samochodzik dla mas, jakim jest esklasa.

Napisano

> S/CL 65 AMG to wydatek już siedmiocyfrowy. Ciekawe ile rabatu można wyrwać na takie cacko

Ale to są wypasione wersje auta za nędzne 350 klocków - nie ta klasa.

Napisano

> są minusy... robię raptem 400km na baku i silnik jest głośny

A to juz Twoja wina, a nie silnika. Zmieniaj biegi przy 2000-2400 obr./min. to minusy znikna. Chociaz nie ma sie co oszukiwac. Lancuchowy silnik nie bedzie cichszy od komara. Ale tak to jest. W Swifcie zony mam 1.5 ze zmiennymi fazami na lancuchu. Dopelnieniem nieszczescia jest A/T. Popularna opinia o tym modelu to fajny, ale w miescie bierze 11 litrow. Ja chcialem sprawdzic mit niczym pogromcy z Discovery i przejezdzilem bak korzystajac z pelnej mocy (cale 101 koni) jak tylko nie mialem czyjegos zderzaka przed nosem. Efekt? 9 litrow/100 km. Zonie, ktora eco driving zna tylko z moich krzykow z fotela pasazera nie potrafila przebic 9 litrow.

Mysle, ze gdybys mi dal tego Civica to spalanie zamykam w...8,7 l. wazniak.gifhehe.gif

> chyba nie siedziałeś w nowym berlingo, z tyłu jest mniej miejsca niż w civicu (pasażerowie)

Siedzialem bo jestem b. uzytkownikiem starego i milosnikiem kombi-vanow. Z perspektywy nieruchomo siedzacego pasazera to moze byc wrazenie, ze jest mniej miejsca, ale praktycznie to jest inna liga przestrzeni. W Berlingo z tylu potrafilem sie przebrac na stojaco(!) Nie, nie jestem wzrostu Alfa. biglaugh.gif Ale fakt, ze jesli chodzi o zagospodarowanie przestrzeni to Honda robi to rownie dobrze jak silniki (Jazz, Civic).

Napisano

> A to juz Twoja wina, a nie silnika. Zmieniaj biegi przy 2000-2400 obr./min. to minusy znikna.

> Chociaz nie ma sie co oszukiwac. Lancuchowy silnik nie bedzie cichszy od komara. Ale tak to

> jest. W Swifcie zony mam 1.5 ze zmiennymi fazami na lancuchu. Dopelnieniem nieszczescia jest

> A/T. Popularna opinia o tym modelu to fajny, ale w miescie bierze 11 litrow. Ja chcialem

> sprawdzic mit niczym pogromcy z Discovery i przejezdzilem bak korzystajac z pelnej mocy (cale

> 101 koni) jak tylko nie mialem czyjegos zderzaka przed nosem. Efekt? 9 litrow/100 km. Zonie,

> ktora eco driving zna tylko z moich krzykow z fotela pasazera nie potrafila przebic 9 litrow.

> Mysle, ze gdybys mi dal tego Civica to spalanie zamykam w...8,7 l.

> Siedzialem bo jestem b. uzytkownikiem starego i milosnikiem kombi-vanow. Z perspektywy nieruchomo

> siedzacego pasazera to moze byc wrazenie, ze jest mniej miejsca, ale praktycznie to jest inna

> liga przestrzeni. W Berlingo z tylu potrafilem sie przebrac na stojaco(!) Nie, nie jestem

> wzrostu Alfa. Ale fakt, ze jesli chodzi o zagospodarowanie przestrzeni to Honda robi to

> rownie dobrze jak silniki (Jazz, Civic).

kolego, nie czytasz chyba tego co piszę crazy.gif

1. jak mi się chce oszczędzać to w miescie 9, minimum w trasie to 6,5 i to wcale nie jechałem za tirem

2. mowa o nowym berlingo, w starym miejsca było więcej

Napisano

> Ale to są wypasione wersje auta za nędzne 350 klocków - nie ta klasa.

wiem ze to tylko premium, jednak ciekaw jestem jak wygladaja negocjacje conowe w przedzialach 0,5-1mln i >1mnl zł

Napisano

> wiem ze to tylko premium, jednak ciekaw jestem jak wygladaja negocjacje conowe w przedzialach

> 0,5-1mln i >1mnl zł

Ja myślę, że w tych przedziałach nie ma negocjacji. Nikt nawet o cenie pewnie nie wspomina.

Napisano

> Ja myślę, że w tych przedziałach nie ma negocjacji. Nikt nawet o cenie pewnie nie wspomina.

Heh, pewnie zdziwiłbyś się. smile.gif Pamiętaj, że ludzie którzy wydają taką kasę to nie są frajerzy.

Napisano

> Ja myślę, że w tych przedziałach nie ma negocjacji. Nikt nawet o cenie pewnie nie wspomina.

Sądzisz że ludzie bogaci nie potrafią liczyć? zlosnik.gif

Ja sądzę że powiedzenie "dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają" dawno przestało być prawdziwe zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.