Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

olej mobil

Featured Replies

Napisano

dlaczego olej mobil 10w40 jest taki tan w sklepach na allegro? czyżby wszędzie był z nielegalnego źródła?

Napisano

> dlaczego olej mobil 10w40 jest taki tan w sklepach na allegro? czyżby wszędzie był z nielegalnego

> źródła?

Dlaczego tani???

W większości sklepów masz po 70-80 PLN za 5l (ostatnio w Tesco i w Auchan był po 74,99 o ile dobrze pamiętam w promocji).

PS: Nie sądź pochopnie, że jeżeli coś ma niską cenę to jest nielegalnego pochodzenia.

Napisano
  • Autor

> Dlaczego tani???

> W większości sklepów masz po 70-80 PLN za 5l (ostatnio w Tesco i w Auchan był po 74,99 o ile dobrze

> pamiętam w promocji).

> PS: Nie sądź pochopnie, że jeżeli coś ma niską cenę to jest nielegalnego pochodzenia.

no to w Krakowie byłem w kilku sklepach i zakres cen od 60 do 69 nie sadze pochopnie tylko zaciągam info na forum smile.gif

Napisano

> dlaczego olej mobil 10w40 jest taki tan w sklepach na allegro? czyżby wszędzie był z nielegalnego

> źródła?

Zależy z jakiego źródła?

Polski, czy import.

I jeszcze jedno, za tanio się nie da.

A jak da, to pojedź na jakąś kolwiek giełdę, i znajdziesz kartkę z info o skupie baniek po mobilu z instrukcją ściągania oleju z niego bez uszkodzenia plomb.

Odpowiedź o tani mobil już znana.

Napisano
  • Autor

> Zależy z jakiego źródła?

> Polski, czy import.

> I jeszcze jedno, za tanio się nie da.

> A jak da, to pojedź na jakąś kolwiek giełdę, i znajdziesz kartkę z info o skupie baniek po mobilu z

> instrukcją ściągania oleju z niego bez uszkodzenia plomb.

> Odpowiedź o tani mobil już znana.

te nie miał żadnych plab bank nówki ideał wyprodukowano w UE i język polski tez tam byl na nalepce

Napisano

w tesco Mobil Super 2000 10w40 jest po 122zł 4L

Napisano
  • Autor

> w tesco Mobil Super 2000 10w40 jest po 122zł 4L

no to drugie tyle

a mam pytanie czy taki Inter Cars to pewne źródło ?

bo tam tez jest dość tani

Napisano

Powiem tak, widziałem sporo baniek od mobila (różne modele lepkości) których każda partia miała dziwnie odpadające naklejki (mówię o partiach dostawy ok. 100 szt. jednorazowo). Może jestem przeczulony ale to nie wzbudza mojego zaufania. Ze względu na to, że nie znam konkretnego źródła dostawy (aczkolwiek człowieka widziałem osobiście) proszę traktować info w stylu wyjątek nie reguła. Warsztaty na szybko nie zgłaszały reklamacji ale wiadomo, że warsztat umywa ręce. Jaki wniosek: czy naprawdę zapłacić kilkanaście zł za OLEJ ze znanego źródła to majątek. Wychodzi wychowanie na alegro zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Powiem tak, widziałem sporo baniek od mobila (różne modele lepkości) których każda partia miała

> dziwnie odpadające naklejki (mówię o partiach dostawy ok. 100 szt. jednorazowo). Może jestem

> przeczulony ale to nie wzbudza mojego zaufania. Ze względu na to, że nie znam konkretnego

> źródła dostawy (aczkolwiek człowieka widziałem osobiście) proszę traktować info w stylu

> wyjątek nie reguła. Warsztaty na szybko nie zgłaszały reklamacji ale wiadomo, że warsztat

> umywa ręce. Jaki wniosek: czy naprawdę zapłacić kilkanaście zł za OLEJ ze znanego źródła to

> majątek. Wychodzi wychowanie na alegro

wyluzuj z tym allegro

ceny w sklepach sa takie jak pisałem 60 do 69 IC 81

wiec sie właśnie pytam skąd oni te ceny biorą czy lepiej unikać mobila

Napisano

> wyluzuj z tym allegro

> ceny w sklepach sa takie jak pisałem 60 do 69 IC 81

> wiec sie właśnie pytam skąd oni te ceny biorą czy lepiej unikać mobila

Odnośnie lubrykanta masz rację. IC to raczej tanie nie jest bez rabatu. Miałem na myśli odniesienie do całej masy produktów w lepszej cenie na wspomnianym portalu.

Napisano

>czy lepiej unikać mobila

Żart parodiujący reklamę w branży.

Mobil - najczęściej podrabiany olej na świecie.

Ja kupuję go tylko z jednego źródła. I olewam oferty znikąd na tańszy mobil.

Czyli, jakości i ceny nie oszukasz.

Napisano

Zasięgnij opinii w branży i popytaj o porty i rozlewnie w Holandii.

Napisano
  • Autor

> Żart parodiujący reklamę w branży.

> Mobil - najczęściej podrabiany olej na świecie.

> Ja kupuję go tylko z jednego źródła. I olewam oferty znikąd na tańszy mobil.

> Czyli, jakości i ceny nie oszukasz.

to jaki olej najlepiej zeby sie nie martwic o to czy to podróbka

Napisano

> to jaki olej najlepiej zeby sie nie martwic o to czy to podróbka

Polskie cool.gif.

Napisano

np. Petronas Syntium - mało znany i raczej niepodrabiany jak inne...

Oleje Petronas są mało znane na rynku krajowym, ale posiadają wysokie normy i dopuszczenia producentów oraz bardzo dobre właściwości fizykochemiczne, których nie posiada np. Lotos czy Orlen 10W-40.

Oleje te w 2009r. można było wygrać w licznych konkursach Petronas-u i potem ludzie sprzedawali to nawet za 1/4 ceny rynkowej. Okazyjnie na Allegro zakupiłem bańkę 4L Petronas Syntium 7000 OW-40. Wcześniej jeździłem na Valvoline lub Mobil 1 OW-40 i 5W-30, dlatego mogę stwierdzić że Petronas ma bardziej złocistą barwę i jest prawie bezzapachowy, co mnie tez zadziwiło, bo nigdy wcześniej z tym się nie spotkałem.

Od roku zalewam do 2 aut full syntetyki tej firmy 5W-30, 0W-30 oraz 0W-40 i sobie chwalę... Świetnie sprawdza się nawet w największe mrozy itp.

Pozdrawiam,

B.

Napisano

repsol - do tego śmiesznie tani i duużo lepszy niż inne wynalazki

Napisano

lotosa/ orlena/ k2 nikt nie podrabia, a normy jakieś musza spełniać, bo inaczej by tych wszystkich aprobat nie dostali.

taniej, bez żadnego ryzyka a ludzie i tak wolą przepłacać za mobila/ castrola z niepewnego źródła. Tego pojąć nie potrafię.

Napisano

petronas - państwowa rafineria z Malezji?;)

Napisano

> petronas - państwowa rafineria z Malezji?;)

oleje Petronas są produkowane we Włoszech - tam gdzie Selenia

Napisano
  • Autor

> oleje Petronas są produkowane we Włoszech - tam gdzie Selenia

a co powiecie o olejach Liqui Moly

Napisano

> źródła?

u mnie w mieście też w kilku sklepach widiząłem ten olej poniżej 70zł, wczesniej bodaj ok 90zł wołali niewiem.gif

Napisano

> lotosa/ orlena/ k2 nikt nie podrabia, a normy jakieś musza spełniać, bo inaczej by tych wszystkich

Ja na lotosie 0w40 full dynamicu przejechałem 300.000 km Brava 1,6 16V i silnik pracował jak nówka... nic nie nie brał oleju i nie dmuchał... Niestety przestali go produkować i teraz leje Mobil 1 5W50

Napisano

w realu mobil super 2000 kosztuje 95,-

też tanio...

Napisano
  • Autor

> w realu mobil super 2000 kosztuje 95,-

> też tanio...

no tano smile.gif

Napisano

Najtańszy - lotos. Nie opłaca się podrabiać.

Jak chce się kupić markowy olej, to tylko w sklepach, a nie na giełdach, internet też ryzykowna sprawa.

Napisano

> repsol - do tego śmiesznie tani i duużo lepszy niż inne wynalazki

Bardzo dobry olej.

Napisano

> repsol - do tego śmiesznie tani i duużo lepszy niż inne wynalazki

na podstawie czego tak piszesz?

Napisano

Ja kupuję w IC olej Valvoline Max Live 10W40.

Ostatnio bańka 5litrów kosztowała (ze zniżką ) 93zł.

18,6 zł za litr to chyba dobra cena.

Napisano

> na podstawie czego tak piszesz?

na podstawie tego co widzę na paragonach (cena) i tego co widzę wśród uzytkowników repsola , że ciszej chodzi silnik, że łatwiej się kręci zimą rano , że mniej pije itd

nikogo do niczego nie namawiam - to tylko moje i kilku moich znajomych zdanie skromny.gif

Napisano

> na podstawie tego co widzę na paragonach (cena) i tego co widzę wśród uzytkowników repsola , że

> ciszej chodzi silnik, że łatwiej się kręci zimą rano , że mniej pije itd

> nikogo do niczego nie namawiam - to tylko moje i kilku moich znajomych zdanie

identyczne odczucia mam po stosowaniu lotosa, który jest jeszcze tańszy od tego wynalazku hehe.gifskromny.gif

Napisano

leje mobil z allegro i działa ok.gif

Napisano

> identyczne odczucia mam po stosowaniu lotosa, który jest jeszcze tańszy od tego wynalazku

ktory jest dobrym i tanim olejem.

W koncu nie ma sie co przejmowac autem, lac byle silnik mial smarowanie i tyle ok.gif

Napisano

> źródła?

Mnie zastanawia też cena oleju Shell.

W sklepie najmarniej 200PLN za 4 litry. na allegro 90PLN. Przykład

Az mnie korci żeby kupić, tylko nie wiem jakie jest ryzyko. hmm.gif

Jeśli jest tam nalany jakiś tańszy syntetyk, np Lotos, to pal to licho.

Jeśli jednak jest tam jakaś mieszanka tego co akurat jakiś Chińczyk miał pod ręką, to może nie być za ciekawie icon_rolleyes.gif

Napisano

> Mnie zastanawia też cena oleju Shell.

> W sklepie najmarniej 200PLN za 4 litry.

bez jaj... tyle w aso kosztuje selenia kpe w eleganckim metalowym opakowaniu...

> Az mnie korci żeby kupić, tylko nie wiem jakie jest ryzyko.

> Jeśli jest tam nalany jakiś tańszy syntetyk, np Lotos, to pal to licho.

Tańszy nie znaczy gorszy ok.gif

Napisano

> identyczne odczucia mam po stosowaniu lotosa, który jest jeszcze tańszy od tego wynalazku

masz lotosa taniej niż 16 zł za litr cfaniaczek.gif

Napisano

> ktory jest dobrym i tanim olejem.

> W koncu nie ma sie co przejmowac autem, lac byle silnik mial smarowanie i tyle

ale już do automatycznej skrzyni nie zalejesz byle pomyj nono.gif a tu różnica jest dużo większa między repsolem a castrolem czy mobilem

Napisano

> masz lotosa taniej niż 16 zł za litr

Ja mam w Selgrosie zlosnik.gif 4L + 1L gratis Lotos 10W40 SL/CF za 58-59 zł

Napisano
  • Autor

> bez jaj... tyle w aso kosztuje selenia kpe w eleganckim metalowym opakowaniu...

> Tańszy nie znaczy gorszy

i chyba trzeba będzie zakupić selenie bo mam pewne źródło!

lub Lotosa bo na stacja LOTOS na pewno bedzie oryginał

narazie w sklepie w tamtym tygodniu kupiłem mobila ale ta cena mnie zastanawia 60zł

Napisano

> źródła?

5w50 biorę z hurtowni za 118zł więc hmm.gif

Napisano

> Zależy z jakiego źródła?

> Polski, czy import.

> I jeszcze jedno, za tanio się nie da.

> A jak da, to pojedź na jakąś kolwiek giełdę, i znajdziesz kartkę z info o skupie baniek po mobilu z

> instrukcją ściągania oleju z niego bez uszkodzenia plomb.

> Odpowiedź o tani mobil już znana.

Kolega prowadzi sklepik z olejami , zarowkami , akumulatorami . Mobila ma chyba za 75-80 zl i na 100 % z legalnego zrodla . Wiec to ze olej kosztuje 80 zl nie znaczy od razy ze jest to Kujawki do frytek

Napisano

> Kolega prowadzi sklepik z olejami , zarowkami , akumulatorami . Mobila ma chyba za 75-80 zl i na

> 100 % z legalnego zrodla . Wiec to ze olej kosztuje 80 zl nie znaczy od razy ze jest to

> Kujawki do frytek

a skąd wie że ma oryginał hmm.gif

chyba nie bierze od producenta, tylko przez jakąś hurtownie

mnie też zastanawia cena mobila, kiedyś kosztował grubo ponad 100zł, był 2x droższy od lotosa

teraz prawie się zrównał z lotosem hmm.gif

spokojnie w krk kupi się mobila 10w40 po 65zł niewiem.gif

w selgrosie cena jest ciut wyższa, tyle że dodają 1L, więc wychodzi podobnie

Napisano

> no to drugie tyle

> a mam pytanie czy taki Inter Cars to pewne źródło ?

> bo tam tez jest dość tani

Tak, kupują bezpośrednio u producenta.

Napisano

> leje mobil z allegro i działa

a czemu by miało nie działać. Jeżeli w bańkach jest jakikolwiek olej, który spełnia jakieś tam normy a nie jakiś chiński odrzut z eksportu, to czy to będzie ful syntetyk czy mineralny to silnikowi nic nie będzie ok.gif

Napisano

> a czemu by miało nie działać. Jeżeli w bańkach jest jakikolwiek olej, który spełnia jakieś tam

> normy a nie jakiś chiński odrzut z eksportu, to czy to będzie ful syntetyk czy mineralny to

> silnikowi nic nie będzie

no działa działa i chyba normy spełnia bo nie widać nic złego także nie ma co przepłacać zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.