Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kierunkowskazy 3-błyskowe jak w nowych Oplach OFERTA

Featured Replies

Napisano

Witam.

Założyłem takie cudo u siebie w Zośce i działa zajeb...... Do wyboru są 3 lub 4 błyski jak komu się podoba.

A teraz najciekawsze.

Jeśli kupicie urządzonko na tej stronie www.bartsoft.pl zrobicie wpłatę na konto to wysyłka jest w cenie

Aha trzeba się pooałać na hasło AutoKącik

Napisano

> Aha trzeba się pooałać na hasło AutoKącik

Ja mam coś takiego gratis, a nie mam najnowszego opla grinser006.gif

Napisano

> Ja mam coś takiego gratis, a nie mam najnowszego opla

czyli co, kolega zapłacił za cos co ma u siebie? wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam coś takiego gratis, a nie mam najnowszego opla

Cieszymy się razem z tobą.... zlosnik.gif

Napisano

> Założyłem takie cudo u siebie w Zośce i działa zajeb...... Do wyboru są 3 lub 4 błyski jak komu się

> podoba.

Dysponując odpowiednią mocą silnika w samochodzie takie wynalazki nie są potrzebne zlosnik.gif. Po prostu wyprzedzasz i już, nie ma ani komu ani po co tego faktu sygnalizować.

Napisano

> Założyłem takie cudo u siebie w Zośce i działa zajeb......

hehe, a mnie ten mechanizm wkurzał smile.gif BTW, jak z tym patentem podziękować kierunkami ?

Napisano
  • Autor

> hehe, a mnie ten mechanizm wkurzał BTW,

jednych cieszy innych wkurza

> jak z tym patentem podziękować kierunkami ?

awaryjnymi zlosnik.gif

Napisano

> Dysponując odpowiednią mocą silnika w samochodzie takie wynalazki nie są potrzebne . Po prostu

> wyprzedzasz i już, nie ma ani komu ani po co tego faktu sygnalizować.

Mądrego to i miło posłuchać ok.gifwink.gif

Napisano

> Witam.

> Założyłem takie cudo u siebie w Zośce i działa zajeb...... Do wyboru są 3 lub 4 błyski jak komu się

> podoba.

> A teraz najciekawsze.

> Jeśli kupicie urządzonko na tej stronie www.bartsoft.pl zrobicie wpłatę na konto to wysyłka jest

> w cenie

mam to w nowym Fiorino ale za czort nie mogę się dopatrzeć znaczka opla zeby.GIF

Napisano

Ford Transit po ostatnim lifcie również posiada takie cudo. Przydaje się przy zmianie pasa ok.gif

Napisano

No dobra, a jak chcę żeby migało mi po staremu czyli cały czas to co ??

Bo w Oplu to trochę inaczej działa

Napisano

> Dysponując odpowiednią mocą silnika w samochodzie takie wynalazki nie są potrzebne . Po prostu

> wyprzedzasz i już, nie ma ani komu ani po co tego faktu sygnalizować.

Powiedz to policial.gifz_lol1.gif

Napisano

> Założyłem takie cudo u siebie

chyba jeden z głupszych wynalazków - niepraktyczne i wkurzające

np. nie ma jak podziękować sick.gif

Napisano

> chyba jeden z głupszych wynalazków - niepraktyczne i wkurzające

> np. nie ma jak podziękować

ja wręcz odwrotnie. Mam to w BRAVO i jest to bardzo praktyczne np. zmiana pasa lub wyjazd z ronda ok.gif

Napisano

A jak to się zachowuje po włączeniu kierunku normalnie?

Tzn wiem, że skręcam za 70 metrów, włączam kierunek na stałe, skręcam, prostuję kierownicę, manetka odbija i...? Miga jeszcze 3 razy? confused.gif

Napisano

> Witam.

> Założyłem takie cudo u siebie w Zośce i działa zajeb...... Do wyboru

No i pięknie.

Ale kręcąc filmik "reklamowy" mogliby użyć samochodu w którym fabrycznie nie było takiego rozwiązania.

Bo w zademonstrowanym Seacie Ibiza (Cordoba) tak działają kierunki po wyjeździe z fabryki biglaugh.gif

EDIT: jak zachowuje się urządzonko po włączeniu kierunku na np. 5-6 mignięć? Po wyłączeniu kierunkowskazu miga jeszcze 3 razy?

Napisano

> A jak to się zachowuje po włączeniu kierunku normalnie?

> Tzn wiem, że skręcam za 70 metrów, włączam kierunek na stałe, skręcam, prostuję kierownicę, manetka

> odbija i...? Miga jeszcze 3 razy?

nie, po normalnym włączeniu kierunku i jego "odbiciu" przy prostowaniu kierownicy kierunek przestaje migać. To jest dobre przy zmianie pasa ... lekkie "pyk" w wajchę i 3 razy mignie. Chyba każdy VAG od kilku lat tak ma. Mi się to podoba ok.gif, do podziękowania migam raz awaryjnymi skromny.gif

Napisano
  • Autor

> No dobra, a jak chcę żeby migało mi po staremu czyli cały czas to co ??

Naciskasz manetke do dołu i działa cały czas

Napisano

> chyba jeden z głupszych wynalazków - niepraktyczne i wkurzające

> np. nie ma jak podziękować

ale np. w DE zmiana pasa mui byc sygnalizowana min. 3 blyskami

Napisano
  • Autor

> i...? Miga jeszcze 3 razy?

nie

Napisano

> nie

Hmm, to może bym się skusił.

Pasowało mi to rozwiązanie w Cordobie, i teraz mi go brakuje.

Napisano

W Fabiach taki patent był (i jest) od samego początku produkcji ok.gif

Napisano

wszystko super pieknie, ale jesli chodzi o montaz to odpuszczam od razu ten wynalazek.

Napisano

> ale np. w DE zmiana pasa mui byc sygnalizowana min. 3 blyskami

ale nie mając czegoś takiego nie muszę błyskać trzy razy

wiem, że nowe samochody mają tak i wcale nie cieszy mnie to

Napisano

> hehe, a mnie ten mechanizm wkurzał BTW, jak z tym patentem podziękować kierunkami ?

W starej Fieście (mk6 po FL) funkcję tą można było włączyć lub w wyłączyć w menu komputera pokładowego tak samo jak funkcje włączenia świateł awaryjnych podczas gwałtownego hamowania.

Napisano

> Witam.

> podoba.

> A teraz najciekawsze.

> Jeśli kupicie urządzonko na tej stronie www.bartsoft.pl zrobicie wpłatę na konto to wysyłka jest

> w cenie

po co to komu ?

wkurzające przy szybkich manewrach.

chce 3 migać to migam, a jak w szwablandii takie mają prawo to niech se w kompach ustawią

u nas to nie jest wymagane ale my musimy po niemcach maupować smile.gif

A tak swoją drogą to nie jest auto albo krypto reklama

Napisano
  • Autor

> A tak swoją drogą to nie jest auto albo krypto reklama

naciśnij przycisk Powiadom Moderatora

Napisano

No i teraz nastanie nowa moda zaraz po tabliczkach z imionami, zenonach, choinkach zapachowych, brwiach na lampach, dymionych kloszach tylnych lamp i naklejkach "PIONEER".

zlosnik.gif

Napisano

> W Fabiach taki patent był (i jest) od samego początku produkcji

Kupiłem nową Fabię w 2003 roku i nie było.

mar00ha

Napisano

> W starej Fieście (mk6 po FL) funkcję tą można było włączyć lub w wyłączyć w menu komputera

> pokładowego tak samo jak funkcje włączenia świateł awaryjnych podczas gwałtownego hamowania.

a o tym jeszcze nie slyszalem niewiem.gif czym i gdzie sie to aktywuje cool.gif

Napisano

> Witam.

> podoba.

> A teraz najciekawsze.

> w cenie

Takie miganie to standardowo jest w seacie a na filmiku z tej strony właśnie jest seat ibiza/cordoba hehe.gif

Napisano

> Kupiłem nową Fabię w 2003 roku i nie było.

> mar00ha

Ustawienia przez VAGa, do wyboru od jednego do chyba 5 błyśnięć

Napisano

> a o tym jeszcze nie slyszalem czym i gdzie sie to aktywuje

Kiedyś na fkp.pl koleś pokazywał zdjęcia i miał w menu taką opcje smile.gif

Napisano

> Ustawienia przez VAGa, do wyboru od jednego do chyba 5 błyśnięć

Ale to chyba w nowszych niż 2003, nie?

mar00ha

Napisano

> Ale to chyba w nowszych niż 2003, nie?

> mar00ha

Moja z 2004 ma, a jeszcze przedliftowa, wiec chyba nie zmieniali nic w stosunku do 2003, mozliwe, ze miales w VAGu inaczej ustawione te migniecia.

Napisano

> a o tym jeszcze nie slyszalem czym i gdzie sie to aktywuje

ja to mam fabrycznie we fieście mk6 FL z 2006 (i awaryjne przy ostrym hamowaniu) ale w mk6 z 2004 ni miałem tego

Napisano

> nie, po normalnym włączeniu kierunku i jego "odbiciu" przy prostowaniu kierownicy kierunek

> przestaje migać. To jest dobre przy zmianie pasa ... lekkie "pyk" w wajchę i 3 razy mignie.

> Chyba każdy VAG od kilku lat tak ma. Mi się to podoba , do podziękowania migam raz awaryjnymi

nie każdy - mam golfa IV z 2005 i nie ma tegpo

Napisano

> Witam.

> podoba.

> A teraz najciekawsze.

> w cenie

a co się stanie jak w trakcie gdy np jeszcze miga prawa stroną trącimy jeszcze raz prawą stronę albo trącimy lewą stronę? jak to wredy się zachowa?

Napisano

> a co się stanie jak w trakcie gdy np jeszcze miga prawa stroną trącimy jeszcze raz prawą stronę

> albo trącimy lewą stronę? jak to wredy się zachowa?

u mnie w foce (montowane seryjnie) przestaje migać

Napisano

> u mnie w foce (montowane seryjnie) przestaje migać

ale jak pewnie zauważyłęś te NIE SĄ montowane seryjnie i tutaj zasada działąnia seryjnych nie do końca może się sprawdzac.

PS: ja wiem jak działają seryjne, bo mam takie w fiescie

Napisano

> ale jak pewnie zauważyłęś te NIE SĄ montowane seryjnie i tutaj zasada działąnia seryjnych nie do

> końca może się sprawdzac.

w każdym innym przypadku takie rozwiązanie byłoby bezsensowne, bo co w przypadku gdy np. rezygnujemy z manewru (dostrzegamy jadący z naprzeciwka samochód przy wyprzedzaniu) a kierunkowskaz jeszcze dwa razy miga?

Napisano

> Kupiłem nową Fabię w 2003 roku i nie było.

Coś musiałeś mieć zmienione w ustawieniach - w mojej Fabii z 2002 roku było, w Fabii z 2006 (FL) też hmm.gif

Napisano

> ja to mam fabrycznie we fieście mk6 FL z 2006 (i awaryjne przy ostrym hamowaniu) ale w mk6 z 2004

> ni miałem tego

hmmm dziwne, powinno i byc w mdo

imo 3krotne migniecie kierunkiem bardzo przydatne, szczegolnie na autostrdzie

Napisano

> nie każdy - mam golfa IV z 2005 i nie ma tegpo

a to dziwne hmm.gif ... ktoś tu wspomniał, że może trzeba w kompie to uaktywnić niewiem.gif. Namieszali w tych VAGach na maxa hehe.gif. Mam mały dylemat z małym wentylatorem klimy w cordobie i ASO poddało się. Mam wszystkie części po numerach w/g ETKI a nie pasują icon_eek.gif.

Napisano

> bo co w przypadku gdy np. rezygnujemy z manewru (dostrzegamy jadący z naprzeciwka samochód przy wyprzedzaniu) a

> kierunkowskaz jeszcze dwa razy miga?

Nic się nie stanie. Pomruga jeszcze dwa razy i przestanie. Zwykle od tego nie przydarza się nikomu krzywda.

mar00ha

Napisano

> Coś musiałeś mieć zmienione w ustawieniach - w mojej Fabii z 2002 roku było, w Fabii z 2006 (FL) też

Od nowości ustawienia nie ruszane. Widocznie nikt nigdy nie włączył mi tego w sterowniku.

mar00ha

Napisano

Mam i ja takie cos w standardzie w swojej padace ok.gif

Ale jakoś ciężko mi sie do tego przyzwyczaić no.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ale to chyba w nowszych niż 2003, nie?

> mar00ha

brat cioteczny mojej mamy ma fabię 1.4 mpi z 2003 roku - kupił w marcu i już to ma więc niewiem.gif

Napisano

> Nic się nie stanie. Pomruga jeszcze dwa razy i przestanie. Zwykle od tego nie przydarza się nikomu

> krzywda.

> mar00ha

ale można to wyłączyć po druugim mrugnięciu, wystarczy przytrzymać dzwignie i po drugim mignięciu puścić ok.gif

Napisano

> ale np. w DE zmiana pasa mui byc sygnalizowana min. 3 blyskami

patrz, co za zbieg okoliczności zlosnik.gif, a nie jest to przypadkiem właśnie ten czas potrzebny do sprawdzenia lusterek i obejrzenia się przez ramię?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.