Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

videoradar

Featured Replies

Napisano

zapytanie w sprawie tego filmiku

gość chce legalizacje urządzenia zasilającego urządzenie pomiarowe hmm.gif

czym niby jest to zasilanie?

bo czuję że gość ma już doświadczenie w sprawie sądowej dotyczącej przekroczenia prędkości skontrolowanego przez wideoradar zlosnik.gif

Napisano

Akumulator jest źródłem zasilania i mimo swojej homologacji/deklaracji zgodności teoretycznie powinien mieć papier od producenta videoradaru, już coś kiedyś o tym było

Napisano

> zapytanie w sprawie tego filmiku

> gość chce legalizacje urządzenia zasilającego urządzenie pomiarowe

> czym niby jest to zasilanie?

> bo czuję że gość ma już doświadczenie w sprawie sądowej dotyczącej przekroczenia prędkości

> skontrolowanego przez wideoradar

Akurat co to za legalizacja to nie wiem ale czy to cos da? A tak z innej beczki... Jak kolo domowil przyjecia mandatu to sie policja oburzyla ale dlaczego? Zjedli cos niestrawnego? Wiadomo trza do sadu isc ale od razu inny ton wypowiedzi.

Czemu nie moze byc tak jak w USA wyprzedzilem radiowoz, ktory jechal przepisowo i dostalem mandat na podsrawie predkosciomierza policjana i bie bylo gadania. A u nas legalizacje crazy.gif

Napisano

OT troche.

Niezależnie od pokazywanych wybryków, ten kto pisze komentarze narratora tego programu ma poważny syndrom niedopchnięcia i kompleksy, którymi można by obdzielić jednostkę wojskową.

Napisano

bo prędkościomierz nie wskazuje dokładnej prędkości waytogo.gif

Napisano

> bo prędkościomierz nie wskazuje dokładnej prędkości

No i ? Co za roznica? JEchalem szybciej niz neidokladny predkosciomierz policji, ktory poazywal 45 mil a ja jechalem widocznie szybciej ( dokladnie widoczen na kamerze).

Napisano

> Akurat co to za legalizacja to nie wiem ale czy to cos da? A tak z innej beczki... Jak kolo domowil

> przyjecia mandatu to sie policja oburzyla ale dlaczego? Zjedli cos niestrawnego? Wiadomo trza

> do sadu isc ale od razu inny ton wypowiedzi.

> Czemu nie moze byc tak jak w USA wyprzedzilem radiowoz, ktory jechal przepisowo i dostalem mandat

> na podsrawie predkosciomierza policjana i bie bylo gadania. A u nas legalizacje

a czy u nich ichnia SM czy policja ustawia się z radarem w krzakach lub kubłach na śmieci na ograniczeniach pozostawionych przez robotników drogowych tydzień po remoncie?

Napisano

> No i ? Co za roznica? JEchalem szybciej niz neidokladny predkosciomierz policji, ktory poazywal 45

> mil a ja jechalem widocznie szybciej ( dokladnie widoczen na kamerze).

i nie chce żeby ukaranoi mnie mandatemj takim jak proponuje "władza" bo nie mogła dokładnie stwierdzić mojej winy

Napisano

No i zawyża np. 50 km/h zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> No i zawyża np. 50 km/h

ile zawyża to nie wiadomo, może również zaniżać, ale nie wiadomo ile dokładnie jechał zlosnik.gif

Napisano

> a czy u nich ichnia SM czy policja ustawia się z radarem w krzakach lub kubłach na śmieci na

> ograniczeniach pozostawionych przez robotników drogowych tydzień po remoncie?

Nie grinser006.gif Malo tego stoi na poboczu bez radaru i wie, ze za szybko ktos jedzie bo bylo 25mph a Pan jechal szybko grinser006.gif Poza tym ludzie sami dzwonia, ze wariat jedzie. Tylko tam inna kultura. Ale tez wiecej autostrad. 300 mil mozna przejechac ze srednia 60mph. I nei trzeba sie spieszyc.

Napisano

> ile zawyża to nie wiadomo, może również zaniżać, ale nie wiadomo ile dokładnie jechał

To sie zaokragla, jechal szybciej i daje mandat 300 zl.

Napisano

> ile zawyża to nie wiadomo, może również zaniżać, ale nie wiadomo ile dokładnie jechał

Ciekawe co na to homologacja auta, o ile to ma znaczenie

Napisano

> To sie zaokragla, jechal szybciej i daje mandat 300 zl.

Chcieli dać 500 oslabiony.gif a zaokrąglać powinno się na korzyść karanego zlosnik.gif czyli powini dać mu jak piszesz 300 clown.gif

Napisano

> Ciekawe co na to homologacja auta, o ile to ma znaczenie

każdy licznik podobno zawyża prędkość ok.gif

Napisano

> o ile ?

mnie pytasz? skąd mam wiedzieć?

piszę co przeczytałem zlosnik.gif na tym forum również wink.gif

Napisano

> o ile ?

Różnie bywa.

W Astrze F (1995r) zawyżało ok. 10%

W Swifcie (2008r) minimalnie, dosłownie 1-2%.

W Ducato ok, 8%.

Tyle z moich obserwacji.

Napisano
  • Autor

> każdy licznik podobno zawyża prędkość

idea jest taka że na seryjnych oponach licznik nie może zaniżać po to aby nikt nie zwalał winy na producenta że jechał 50 licznikowe a tu przekroczenie predkości grinser006.gif

Napisano

> OT troche.

> Niezależnie od pokazywanych wybryków, ten kto pisze komentarze narratora tego programu ma poważny

> syndrom niedopchnięcia i kompleksy, którymi można by obdzielić jednostkę wojskową.

Nie mam tvn turbo, ale czasem oglądam u kumpla, albo u teściowej i odczucia podobne. Sarkazm godny pastucha, który krytykuje niewiernego męża, sam obrabiając po kryjomu owieczki... zlosnik.gif

Napisano

Bo by Ci się znaleźli tacy, którzy stwierdziliby, że jechałeś 150 km/h, a w rzeczywistości było 40...

I nie mów, że to bajki zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nie mam tvn turbo, ale czasem oglądam u kumpla, albo u teściowej i odczucia podobne. Sarkazm godny

> pastucha, który krytykuje niewiernego męża, sam obrabiając po kryjomu owieczki...

przaśne takie te teksty są.

Napisano

> Nie Malo tego stoi na poboczu bez radaru i wie, ze za szybko ktos jedzie bo bylo 25mph a Pan

> jechal szybko Poza tym ludzie sami dzwonia, ze wariat jedzie. Tylko tam inna kultura. Ale tez

> wiecej autostrad. 300 mil mozna przejechac ze srednia 60mph. I nei trzeba sie spieszyc.

I to wszystko w kraju, gdzie na kubku kawy trzeba napisać, że zawartość może być gorąca...

Napisano

Raz kobita wprost powiedziała, żeby wypisali to na co zasłużyła ale, prosi by nie wysilali się na debilny komentarz...

Nie komentowali...

Napisano

Każdy przyrząd pomiarowy ma swoja dokładność, zarówno predkościomierz, dalmierz laserowy, linijka, suwmiarka czy inny.

W przypadku rejestrowania wykroczenia drogowego nie zawsze "przyrząd" rejestrujacy ma legalizację. A jeżeli policjant dostrzeże przewinienie, to co wówczas? Np. najechanie na linie ciagłą czy wjazd na skrzyzowanie w momencie gdy na sygnalizatorze zapaliło sie czerwone swiatło. Przecież policjant nie ma dokumentu legalizacyjnego na swój zmysł wzroku.

Napisano

A ja się dziwię, że Policja nie rzuca na glebę z bronią przy głowie za samowolne wysiadanie z samochodu przy kontroli.

Chyba musi zginąć paru policjantów żeby się nauczyli. sick.gif

mar00ha

Napisano

> Nie. Gość naczytał się bzdur w internecie i zrobił z siebie idiotę przed kamerą.

Nie zdziwiłbym się jakby miał na koncie >15pkt i jak to mówią brzytwy się chwytał...

Napisano

> A ja się dziwię, że Policja nie rzuca na glebę z bronią przy głowie za samowolne wysiadanie z

> samochodu przy kontroli.

> Chyba musi zginąć paru policjantów żeby się nauczyli.

> mar00ha

Albo paru wysiadających nadgorliwców. Ale wtedy to policjanci będą "mordercami" - bo wysiadający chciał się tylko dowiedzieć, o co chodzi.... Bo za strzelanie do uciekających (z odpowiednim, rzecz jasna, skutkiem) już wielu na policjantach psy wieszało, że do niewinnych strzelają.

Napisano

chciałbym wiedzieć jak się sprawa zakończyła/zakończy hmm.gif

Napisano

> Nie. Gość naczytał się bzdur w internecie i zrobił z siebie idiotę przed kamerą.

I to jest pewnie sedno tematu.

Przeczytał w internecie i myśli, że to jest najprawdziwsza prawda i tylko temu wierzy.

A w sądzie zrobi wielkie oczy gdy dowie się, że internet kłamał.

Napisano

> A ja się dziwię, że Policja nie rzuca na glebę z bronią przy głowie za samowolne wysiadanie z

> samochodu przy kontroli.

> Chyba musi zginąć paru policjantów żeby się nauczyli.

> mar00ha

spokojnie - to nie film amerykański...

Napisano

> idea jest taka że na seryjnych oponach licznik nie może zaniżać po to aby nikt nie zwalał winy na

> producenta że jechał 50 licznikowe a tu przekroczenie predkości

U mnie jest wręcz odwrotnie. Nie wiem na ile można wierzyć prędkości pokazywanej przez gps ale mi licznik zawyża 12% i to od każdej prędkości.

Na liczniku 140, gps pokazuje 123

Na liczniku 120, wg. gps 105

Na liczniku 90, wg gps 78-80 km/h

Napisano

> OT troche.

A mnie się podobał odcinek, gdzie policmajstry stali w bocznej uliczce i na niewyraźnym filmie niby nagrali, że gość czarnym autem nieprzepisowo wyprzedzał ciężarówkę. Na tym nagraniu nie widać jednak wyprzedzania tylko to, że przemyka czarne auto a za nim ciężarówka. Gość poszedł w zaparte i twierdził, że nie wyprzedzał. Prosił chłopków, żeby mu pokazali nagranie z momentem wyprzedzania ale oni go nie mieli i tylko chcieli z nim wrócić i pokazać mu miejsce gdzie to zrobił. Nie przyjął mandatu.

Szkoda, że w Piracie nie pokazali ciągu dalszego sprawy. A przydałoby się pokazać społeczeńswu że "weadza" nie zawsze ma rację i czasem ich też można udupić.

Napisano

> Szkoda, że w Piracie nie pokazali ciągu dalszego sprawy. A przydałoby się pokazać społeczeńswu że

> "weadza" nie zawsze ma rację i czasem ich też można udupić.

No nie wiem.

Dajmy na to, że jedzie za Tobą "normalny" radiowóz - bez kamery.

Wyprzedzasz na ciągłej.

Policja nie ma prawa Cię zatrzymać i wynagrodzić mandatem bo nie mają filmu?

Napisano

> Nie zdziwiłbym się jakby miał na koncie >15pkt i jak to mówią brzytwy się chwytał...

Tym gorzej. Punkty i tak dostanie a do tego zapłaci więcej.

Trzeba być skrajnym idiotą, żeby w sytuacji kiedy Policja dysponuje nagraniem, nie przyjąć mandatu.

Napisano

> Szkoda, że w Piracie nie pokazali ciągu dalszego sprawy. A przydałoby się pokazać społeczeńswu że

> "weadza" nie zawsze ma rację i czasem ich też można udupić.

Ale co tu pokazywać? Zapewniam Cię, że przed sądem w konfrontacji z funkcjonariuszami nie masz najmniejszych szans. Ten kierowca też nie miał.

Napisano

> Tym gorzej. Punkty i tak dostanie a do tego zapłaci więcej.

> Trzeba być skrajnym idiotą, żeby w sytuacji kiedy Policja dysponuje nagraniem, nie przyjąć mandatu.

Ale punkty chyba wpadaja po wyroku ... i moze o to chodzi, zeby sie jakies stare punkty skasowaly niewiem.gif

Napisano

Ile mozna czekac na mandat z fotoradaru stałego.Wydawało mi sie ze przed Kępne mi błysło przy 80km/h , było to 25 pażdziernika 2010r. hmm.gif

Napisano

> Ile mozna czekac na mandat z fotoradaru stałego.Wydawało mi sie ze przed Kępne mi błysło przy

> 80km/h , było to 25 pażdziernika 2010r.

Z Białego Boru dostałam po 8 miesiącach

Napisano

> OT troche.

> Niezależnie od pokazywanych wybryków, ten kto pisze komentarze narratora tego programu ma poważny

> syndrom niedopchnięcia i kompleksy, którymi można by obdzielić jednostkę wojskową.

Ja tam zawsze zauważam jedno. Prawda w oczy kole.

Napisano

Niedawno była powtórka tego programu i przyjrzałem się temu dokładnie.

Realizatorzy programu specjalnie zatrzymali materiał w momencie kiedy gość wyprzedzał.

Ewidentnie było widać, że kończył manewr wyprzedzania i na skrzyżowaniu znajdował się jeszcze na przeciwnym pasie ruchu.

Napisano

> No nie wiem.

> Dajmy na to, że jedzie za Tobą "normalny" radiowóz - bez kamery.

> Wyprzedzasz na ciągłej.

> Policja nie ma prawa Cię zatrzymać i wynagrodzić mandatem bo nie mają filmu?

Czyli jak stoją na poboczu i łapią na suszarke bez mozliwości nagrania, toTwoim tokiem myślenia nie mogą Cię ukarać za przekroczenie ciągłej bo nie mają nagrania...

Mają oczy i sąd im da wiarę, nie Tobie...

Napisano

moim zdaniem gosciu nie potrafi przyjac tego na klate ze przekroczyl predkosc... zmierzyli i teraz szuka jak sie tylko wymigac.... smile.gif

Napisano

> Czyli jak stoją na poboczu i łapią na suszarke bez mozliwości nagrania, toTwoim tokiem myślenia nie

> mogą Cię ukarać za przekroczenie ciągłej bo nie mają nagrania...

> Mają oczy i sąd im da wiarę, nie Tobie...

facepalm.gif Czytaj ze zrozumieniem facepalm.giffacepalm.gif

Ale swoją drogą to zaczynam tak się zastanawiać czy to jednak nie byłoby dobre...

Albo coś jest zarejestrowane i do udowodnienia albo dziękujemy bardzo.

Nie byłoby już sytuacji kiedy Policja/SM/ITD wmawiają Ci przewinienie.

Napisano

> Czytaj ze zrozumieniem

To przez zmęczenie grinser006.gif

> Ale swoją drogą to zaczynam tak się zastanawiać czy to jednak nie byłoby dobre...

> Albo coś jest zarejestrowane i do udowodnienia albo dziękujemy bardzo.

> Nie byłoby już sytuacji kiedy Policja/SM/ITD wmawiają Ci przewinienie.

Wiesz ile by to kosztowało budżet państwa wink.gif a bogaci nie jesteśmy...

Napisano

> moim zdaniem gosciu nie potrafi przyjac tego na klate ze przekroczyl predkosc... zmierzyli i teraz

> szuka jak sie tylko wymigac....

A to on jeden? Mało to już tutaj było żali i zapytań, co zrobić, żeby od mandatu się wymigać?

Napisano

> Wiesz ile by to kosztowało budżet państwa a bogaci nie jesteśmy...

Spore szanse, że zwróciłoby się do budżetu po miesiącu-max. 2 zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Albo paru wysiadających nadgorliwców. Ale wtedy to policjanci będą "mordercami" - bo wysiadający

> chciał się tylko dowiedzieć, o co chodzi.... Bo za strzelanie do uciekających (z odpowiednim,

> rzecz jasna, skutkiem) już wielu na policjantach psy wieszało, że do niewinnych strzelają.

Jest jeszcze inny aspekt wyłażenia z auta bez pozwolenia! Wlezie taka melepeta pod przejeżdżający samochód i już słyszę ten lament. Jak to przez złych policjantów zginął biedny tatuś, bo jakby go nie zatrzymali, to by żył... sick.gif

Czasem aż by się chciało w d... kopnąć takiego "pater familias" wyłażącego w spodniach-bojówkach za kolana, w czarnych skarpetach do pół łydki i sandałach. Ale za to rżnącego "światofca" co to w d... był i g... widział! sick.gif Jeszcze się taki chandryczy, że inni szybciej jadą, tylko na niego się uwzięli, a on ma prawo jazdy od 40lat. sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.