Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

no i jak nie kochać VW...

Featured Replies

Napisano

Chciałem tylko napisać, że magiczne TDI ma sie świetnie i nie ma lepszej alternatywy dla auta klasy średniej z silnikiem diesla niż VW Passat bow.gif

A tak na serio, to chyba VW właśnie jest producentem pojazdów dosyć ekonomicznych, nadających się do codziennego użytkowania. Wg raportów ADAC silniki TDI są chyba najekonomiczniejsze, ale ciekawą byłaby opinia innej instytucji, niż niemiecka. Czy ktoś takową dysponuje?

Napisano

> Chciałem tylko napisać, że magiczne TDI ma sie świetnie i nie ma lepszej alternatywy dla auta klasy

> średniej z silnikiem diesla niż VW Passat

> A tak na serio, to chyba VW właśnie jest producentem pojazdów dosyć ekonomicznych, nadających się

> do codziennego użytkowania. Wg raportów ADAC silniki TDI są chyba najekonomiczniejsze, ale

> ciekawą byłaby opinia innej instytucji, niż niemiecka. Czy ktoś takową dysponuje?

TDI Common Rail ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Nadużyciem semantycznym jest sprowadzanie ekonomiki użytkowania tylko do zużycia paliwa.

Napisano

> Nadużyciem semantycznym jest sprowadzanie ekonomiki użytkowania tylko do zużycia paliwa.

Ale wielu tak to widzi a potem w wypowiedziach o kosztach podróży (np. na wczasy) liczy: 2 x 1500 km przy zużyciu paliwa 7l/100 km daje nam całkowity koszt jazdy równy...

Napisano

Owszem jest alternatywa. Poczytaj o BMW serii 3 w wersji Efficient Dynamic 163KM i spalanie jeszcze niższe od paska. Wiem, że auto nieco mniejsze, szczególnie w środku, ale da się tym normalnie jeździć w przeciwieństwie do pasata z silnikiem 1,6 TDI

Napisano

> Chciałem tylko napisać, że magiczne TDI ma sie świetnie i nie ma lepszej alternatywy dla auta klasy

Gorzej mi wlasnie a niestety podloga w biurze to ladny parkiet wiec troche glupio tak zarzygac...

Napisano
  • Autor

> Owszem jest alternatywa. Poczytaj o BMW serii 3 w wersji Efficient Dynamic 163KM i spalanie jeszcze

> niższe od paska. Wiem, że auto nieco mniejsze, szczególnie w środku, ale da się tym normalnie

> jeździć w przeciwieństwie do pasata z silnikiem 1,6 TDI

Serio? Masz jakiś link?

Ciekawe, czy - poza niemcami - inni producenci też by mieli tak ekonomiczne motory...

Napisano
  • Autor

> Ale wielu tak to widzi a potem w wypowiedziach o kosztach podróży (np. na wczasy) liczy: 2 x 1500

> km przy zużyciu paliwa 7l/100 km daje nam całkowity koszt jazdy równy...

Jak dodasz do tego, że - wg powszechnej opinii na forum - VW jest autem bezawaryjnym, nie do zajechania, gdzie można sprzedać każde auto do Polski za świetne pieniądze, to jest prawie jazda po kosztach paliwa... : grinser006.gif

Napisano

> Ciekawe, czy - poza niemcami - inni producenci też by mieli tak ekonomiczne motory...

claps.gifhehe.gifchipsy.gif

Napisano

> Serio? Masz jakiś link?

> Ciekawe, czy - poza niemcami - inni producenci też by mieli tak ekonomiczne motory...

Serio serio

Zajrzyj do specyfikacji na bmw.de

Ja autem zwykłym 318d, z chipem na 175KM miałem takie spalanie:

Napisano

> (...)

Quote:

Jednak to co zaprezentowano w Genewie, jeszcze kilka lat temu graniczyłoby z futurologią.

rotfl.gif

Zaprezentowali nowe auto, które wygląda jak stare i jeździ jak stare. Najbardziej futurystycznym elementem nowego Passata jest nowy zegarek.

hehe.gif

Napisano

> A tak na serio, to chyba VW właśnie jest producentem pojazdów dosyć ekonomicznych, nadających się

> do codziennego użytkowania. Wg raportów ADAC silniki TDI są chyba najekonomiczniejsze, ale

> ciekawą byłaby opinia innej instytucji, niż niemiecka. Czy ktoś takową dysponuje?

Polo Bluemotion (start-stop + "KERS") miał palić 3,3, okazuje się, że przy łagodnym użytkowaniu (z pewnie wyłączonymi wszystkimi odbiornikami zlosnik.gif) pali co najmniej 4,2 zlosnik.gif

Napisano

Waski swiatopoglad hehe.gif

Napisano

> Serio? Masz jakiś link?

hehe.gif

Na prawdę piszesz czy udajesz?

Napisano

Ekonomiczne to pewnie są...do pierwszego pęknięcia bloku, czy zatarcia pompy oleju, pomijając dopłatę do dizla

Napisano

> Jakaś marna prowokacja

Tylko czemu ja dostaje bana za niby przekleństwo a ludzie którzy wypisują trochę głupot są bezkarni foch.gif

Napisano

> Ja autem zwykłym 318d, z chipem na 175KM miałem takie spalanie:

Jak zrobię średnie spalanie 2.1l/100km w Vectrze 2.2dti to przyślesz 0.7 jacka danielsa?

Napisano

Wg raportów ADAC ...

No i tu jest pies pogrzebany...Czy aby na pewno te raporty są w pełni obiektywne?

Napisano

> Jak zrobię średnie spalanie 2.1l/100km w Vectrze 2.2dti to przyślesz 0.7 jacka danielsa?

jeśli to będzie na dystansie ponad 200 km to jak najbardziej, w normalnej jeździe w normalnym ruchu

Napisano

przeczytałem... nadal nie kocham VW... ba... wręcz antypatycznie podchodzę do tego producenta... bo co z tego ze pakują ekonomiczne silniki do aut, które projektują wzorem przewróconego toi toia smirk.gif kochać VW?

a pisanie o 100 konnym aucie tych rozmiarów, które wlecze się do setki w ponad 12 sekund, że jest "mocnym samochodem, doskonale nadającym się do długich podróży", no to ja wymiekam.

Napisano

> Wydawało mi się, że dci (+pochodne) są oszczędniejsze (w sensie spalania li tylko).

Kolega z tematu po prostu nie doczytał. Te Passaty są najoszczędniejszymi ale wśród Passatów w historii. A to nieco zmienia postać rzeczy.

Napisano

nie tylko vw:

e-hdi

Quote:

Peugeot 508 jest zapowiedzią ery technologii e-HDi w samochodach francuskiego producenta oraz nowej generacji systemu Stop & Start. Dynamiczny silnik z technologią e-HDi łączy zredukowane zużycie paliwa i niższy poziom emisji CO2 (do -15% w mieście) z wysoką jakością prowadzenia. W przypadku modelu 508 zastosowano jednostkę 1.6 HDi FAP połączoną ze sterowaną elektronicznie 6-biegową przekładnią manualną (BMP6), której średnie zużycie paliwa wynosi 4,4 litra/100 km, a emisja CO2 jest na poziomie zaledwie 114 g/km.

W roku 2011 Peugeot 508 z silnikiem 1.6 e-HDi FAP będzie spalał średnio 4,2 litra/100 km i emitował 110 g/km CO2 dzięki wprowadzeniu sterowanych elektronicznie wlotów powietrza.

Napisano

> Kolega z tematu po prostu nie doczytał. Te Passaty są najoszczędniejszymi ale wśród Passatów w

> historii. A to nieco zmienia postać rzeczy.

W dodatku kto to kupi? Po co komu limuzyna za 100 tysięcy z małym silniczkiem o oszałamiającej mocy 105KM (hahaha), który nie jedzie? Żeby oszczędzić ten 1-2l/100km w stosunku do normalnego auta?

hehe.gif

Żeby się cieszyć ze spalania 4l/100km (w warunkach laboratoryjnych) to można sobie kupić Fabię.

Napisano

dlatego kupilemm paska. najtanszy samochod z bogatszym wypasem od konkurencji. ten nowy 2.0tdi pali mi w trasie przy spokojnej jezdzie 5, a w miescie i przy szybkich autostradach 6.3

Napisano

> dlatego kupilemm paska. najtanszy samochod z bogatszym wypasem od konkurencji.

nowy? nie prawda...

> ten nowy 2.0tdi pali

> mi w trasie przy spokojnej jezdzie 5

ok.

>, a w miescie i przy szybkich autostradach 6.3

zdefiniuj szybka autostrada. a miasto to facepalm.gif

Napisano

> W dodatku kto to kupi? Po co komu limuzyna za 100 tysięcy z małym silniczkiem o oszałamiającej mocy

> 105KM (hahaha), który nie jedzie? Żeby oszczędzić ten 1-2l/100km w stosunku do normalnego

> auta?

taka moda. Volvo S80 1,6d tez jest rotfl.gifrotfl.gif a to troche wyzsza liga od paska smile.gif

Napisano

> dlatego kupilemm paska. najtanszy samochod z bogatszym wypasem od konkurencji. ten nowy 2.0tdi pali

> mi w trasie przy spokojnej jezdzie 5, a w miescie i przy szybkich autostradach 6.3

Dobrze placa w sluzbie zdrowia zlosnik.gifok.gif

Napisano

> dlatego kupilemm paska. najtanszy samochod z bogatszym wypasem od konkurencji. ten nowy 2.0tdi pali

> mi w trasie przy spokojnej jezdzie 5, a w miescie i przy szybkich autostradach 6.3

a innym 8 przy 170KM - jak to możliwe? niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano

> nowy? nie prawda...

o widze ze kolega tez nowego auta w tym segmencie ostatnio szukal. no to gadaj co dostales w lepszej cenie? bo ja mam paska 2.0tdi comfortline z pakietem 1100 - klima auto, tempomat, skretne ksenony, radio dotykowe, elektryczna roleta z tylu + manualne na bokach, alu, 8 poduch jakies grzane spryski i inne mniej wazne bajery, za 95kpln

> ok.

> zdefiniuj szybka autostrada. a miasto to

tak 160 -170 na tempomacie

Napisano

Mnie się co innego podoba - rozwiązania techniczne przyjazne użytkownikowi. Np New Beetle mojej luby - przykłady: wyciągnięcie reflektora przedniego i wymiana żarówki góra 5 min i nie wymaga narzędzi, wymiana czujnika temperatury cieczy chłodzącej wymiana góra 5 min i nie wymaga użycia narzędzi, dojście do przepustnicy i jej wyczyszczenie góra 20 min z użyciem dużych kombinerek do odbezpieczenia metalowych opasek zaciskowych, wymiana MAF 3 min. Gorzej ze świecami przy silniku benzynowym AQY - trzeba demontować kolektor ssący. Tak czy siak widać, że sporo główkują przy desce projektowej.

Napisano

> o widze ze kolega tez nowego auta w tym segmencie ostatnio szukal. no to gadaj co dostales w

> lepszej cenie? bo ja mam paska 2.0tdi comfortline z pakietem 1100 - klima auto, tempomat,

> skretne ksenony, radio dotykowe, elektryczna roleta z tylu + manualne na bokach, alu, 8 poduch

> jakies grzane spryski i inne mniej wazne bajery, za 95kpln

to jest cennikowa cena? czy przypadkiem jakas oferta typu wyprzedaz rocznika itp? ale bez zbednych dywagacji:

np. lagune i wiekszego superba pewnie kupilbym taniej.

VW sie ceni, i argument ze to najtansze auto w klasie jest nie na miejscu.

> tak 160 -170 na tempomacie

i pali 6,3 przy 170 km/h? no prosze Cie... ja rozumiem, ze wlasciciel auta ktore jedyne co ma do zaoferowanie to ekonomia, za wszelką cene bedzie dowodzil ze jest ekonomiczniejsze niz producent zamierzał, ale jakos inni uzytkownicy uzyskują mocno "odmienne" rezultaty.

Napisano

> taka moda. Volvo S80 1,6d tez jest a to troche wyzsza liga od paska

I podejrzewam że sprzedaż jest znikoma. Ale w statystykach spalania takie auta są pewnie potrzebne. No i można do tego marketingowy bełkot doczepić, coś w stylu:

"Nowy Passat dysponuje prędkością max. do 250km/h, rozpędza się do setki nawet w 6,5s i potrafi spalić nawet 4l/100km!"

I wszystko to będzie prawda.

rotfl.gif

Napisano

"patrząc na wartości spalania trudno sobie wyobrazić, że Passat BlueMotion jest dużym, bezpiecznym, komfortowym i mocnym samochodem, doskonale nadającym się do długich podróży, a zarazem bardzo ekologicznym, bardzo oszczędnym i z ekstremalnym zasięgiem."

bardzo mocny półtoratonowy słoń z silnikiem 1.6 o porażającej bardzo mocnej mocy 105KM idealnie nadający się na dalekie trasy... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

no ten pismak to już chyba lekko przegiął zlosnik2.gif

Napisano

> a innym 8 przy 170KM - jak to możliwe?

też nie wiem, moja Octavia 2fl pali 8 po mieście spineyes.gif

Napisano

> to jest cennikowa cena? czy przypadkiem jakas oferta typu wyprzedaz rocznika itp? ale bez zbednych

> dywagacji:

> np. lagune i wiekszego superba pewnie kupilbym taniej.

normalna oferta, auto 2010 kupione w 2010

tzn pewnie, czy wiesz konkretnie? bo ja wiem, a ty myślisz ze wiesz...

> VW sie ceni, i argument ze to najtansze auto w klasie jest nie na miejscu.

> i pali 6,3 przy 170 km/h? no prosze Cie... ja rozumiem, ze wlasciciel auta ktore jedyne co ma do

> zaoferowanie to ekonomia, za wszelką cene bedzie dowodzil ze jest ekonomiczniejsze niz

> producent zamierzał, ale jakos inni uzytkownicy uzyskują mocno "odmienne" rezultaty.

na tempomacie masz porownywalne wyniki niezaleznie od uzytkownika

Napisano

> "patrząc na wartości spalania trudno sobie wyobrazić, że Passat BlueMotion jest dużym, bezpiecznym,

> komfortowym i mocnym samochodem, doskonale nadającym się do długich podróży, a zarazem bardzo

> ekologicznym, bardzo oszczędnym i z ekstremalnym zasięgiem."

> bardzo mocny półtoratonowy słoń z silnikiem 1.6 o porażającej bardzo mocnej mocy 105KM idealnie

> nadający się na dalekie trasy...

> no ten pismak to już chyba lekko przegiął

Pismakom za to płacą, żeby bzdury pisali. Ale co z tego ma kolega, który założył ten śmieszny wątek to nie jestem w stanie rozgryźć...

rotfl.gif

Napisano

> W dodatku kto to kupi? Po co komu limuzyna za 100 tysięcy z małym silniczkiem o oszałamiającej mocy

> 105KM (hahaha), który nie jedzie? Żeby oszczędzić ten 1-2l/100km w stosunku do normalnego

> auta?

Też nie rozumiem po co się produkuje takie duże samochody z silnikami od kosiarek. Ale widocznie jest popyt więc jest i podaż. Chociaż znajomy kupił P407 na wypasie więc ciężki z silnikiem 1.6 benzynowym. I w sumie ten samochód pasuje do jego stylu jazdy.

Napisano

> tak 160 -170 na tempomacie

kończ waść... facepalm.gif

pasek 140KM manual pali przy 180km/h 11,4l - tyle od Google.de i ode mnie

Napisano

> bardzo mocny półtoratonowy słoń z silnikiem 1.6 o porażającej bardzo mocnej mocy 105KM idealnie

> nadający się na dalekie trasy...

> no ten pismak to już chyba lekko przegiął

Kiedyś bodajże przy wątku z Cruze napisałem że coś takiego może napisać ktoś komu albo dużo zapłacili albo jest bezgranicznie zakochany w marce. Czytając to zdecydowanie podtrzymuje tą opinię.

Napisano

> normalna oferta, auto 2010 kupione w 2010

> tzn pewnie, czy wiesz konkretnie? bo ja wiem, a ty myślisz ze wiesz...

i po co ten ton? ubodło ze ktos wyłapał że piszesz bzdury? na szybko - konfiguratorem na stronie 150KM 2.0dci laguna bose edition 94 tys PLN. jak pewnie pokompletujesz ze sprzedawcą wersję "nie"bose, zejdziesz w okolice 90 tys.

VW się ceni i daje symboliczne rabaty, od tanich modeli to ma skodę. Oba: skoda i renault dają dwucyfrowe rabaty na swoje auta bez specjalnej dyskusji.

> na tempomacie masz porownywalne wyniki niezaleznie od uzytkownika

tempomat nie rozni się niczym od utrzymywania predkosci metodą konczyna -> but... takze nie cuduj... moj szef mial paska 2.0TDI i w Warszawie (nie piszę miasto, bo kuzyn przez miasto rozumiał Tczew i troche to rozjezdzalo wyniki) nie schodzil ponizej 8,5... trasa Warszawa - Kraków ten sam pasek przy 160-170 pokazywal sporo ponad 7l... takze ciekawe jak Ty to robisz... oczywiscie mowimy o srednim spalaniu przy tej predkosci, a nie srednim z trasy gdzie "zdarza się" jechac 170 km/h...

ogolnie: zaden 100KM+ diesel nie zszedł mi w Warszawie ponizej 8 litrów... łącznie z VAGowskimi.

Napisano

> na tempomacie masz porownywalne wyniki niezaleznie od uzytkownika

Tobie te auta zawsze za mało coś palą zlosnik.gif

Nawet moja toyota mega oszczędna potrafiła spalać ok. 6 litrów przy 150 km/h , ale przy 170 gwałtownie rośnie ponad 7 zlosnik.gif

Napisano

> VW się ceni i daje symboliczne rabaty, od tanich modeli to ma skodę.

Tu się mylisz, rabaty w skodzie są niewiele wyższe od tych w VW... a ceny porównywalnych modeli (np. Octavia-Golf) mogą zaskoczyć kogoś, kto wciąż myśli, że Skoda to tania marka VAGa.

Napisano

> Tu się mylisz, rabaty w skodzie są niewiele wyższe od tych w VW... a ceny porównywalnych modeli

> (np. Octavia-Golf) mogą zaskoczyć kogoś, kto wciąż myśli, że Skoda to tania marka VAGa.

moze i tak... VW mnie nie interesuje specjalnie to bazuje na info, z pocz 2009 jak cos tam szukałem dla siebie... to niechętnie chcieli zejsc z ceny GTI:) moze teraz cos sie zmienilo i troche odpuscili markowemu ego...

ale tak czy siak: renault i skoda to wiem, bo bylem niedawno w salonach przejazdem i na zachętę mi 2cyfrowe rabaty dawali...

wrazenie takie robili ze do laguny to pewnie moznaby gratis twingo dostac smile.gif mi tam taka polityka pasuje smile.gif

Napisano

> kończ waść...

> pasek 140KM manual pali przy 180km/h 11,4l - tyle od Google.de i ode mnie

jest kilka silników 140KM manual...

poza tym nie mam potrzeby udowadniania ci czegokolwiek smirk.gif

napisałem tylko ile wynosi spalanie mojego paska.

Napisano

> Też nie rozumiem po co się produkuje takie duże samochody z silnikami od kosiarek. Ale widocznie

> jest popyt więc jest i podaż. Chociaż znajomy kupił P407 na wypasie więc ciężki z silnikiem

> 1.6 benzynowym. I w sumie ten samochód pasuje do jego stylu jazdy.

bo te samochody są bardzo często kupowane na floty. poza tym na zachodzie autostrad jest pod dostatkiem ,a na autostradach nie potrzeba miec 150 koni żeby móc sprawnie wyprzedzać smile.gif

na floty kupuje sie auta jak najoszczędniejsze ze jak najmniejszą kasę smile.gif

Napisano

(...)

> na floty kupuje sie auta jak najoszczędniejsze ze jak najmniejszą kasę

Masz rację z wyjątkiem jednego - że samochód z mniejszym silnikiem pali mniej. Bo w przypadku dużych samochodów nie jest to wcale takie oczywiste. Chociaż może tu też chodzić o koszty ubezpieczenia.

Napisano

> bo te samochody są bardzo często kupowane na floty. poza tym na zachodzie autostrad jest pod

> dostatkiem ,a na autostradach nie potrzeba miec 150 koni żeby móc sprawnie wyprzedzać

właśnie na autostradach trzeba mieć dużo KM przede wszystkim zlosnik.gif

poza tym chodzi też o to przy jakich obrotach masz dajmy na to te 140km/h, i już nawet nie chodzi o spalanie tylko, tylko czy nie odpadnie Ci łeb jak takie VW 1.6 będzie wyło jak zażynany kombajn przy takiej prędkości hehe.gif

Napisano

> i po co ten ton? ubodło ze ktos wyłapał że piszesz bzdury?

a bo mnie w robocie wkurzyli zlosnik.gif

na szybko - konfiguratorem na stronie

> 150KM 2.0dci laguna bose edition 94 tys PLN. jak pewnie pokompletujesz ze sprzedawcą wersję

> "nie"bose, zejdziesz w okolice 90 tys.

> VW się ceni i daje symboliczne rabaty, od tanich modeli to ma skodę.

kolego piszę co wiem i w oparciu o oferty jakie mi dali dealerzy:

passat j.w. miałem za 95kpln.

mondeo w wersji gold X 2.0 140KM z ksenonem i radiem ktore nawet mp3 nie czyta miałem też za 95...

na insignię nie chciało sie nikomu zrobic mi oferty, ale z tego co konfigurowałem to wyszło mi koło stówki. jednak ostatecznie jakos mi sie nie siedzialo fajnie w tym aucie.

Laguny, 407 nawet pod uwage nie brałem bo mi sie nie podobały.

Aha - na golfa 2.0 140KM CR highline z pakietem 990 i ksenonem oraz diodowymi lampami z tyłu - 96kpln icon_eek.gif

Oba: skoda i renault dają

> dwucyfrowe rabaty na swoje auta bez specjalnej dyskusji.

> tempomat nie rozni się niczym od utrzymywania predkosci metodą konczyna -

bardzo się różni - tzn. jakbyś sie bardzo koncentrował to spalisz mniej niz na tempomacie. ale jak ja mam tempomat w pasku 2.0 140KM CR i staszek zza płota ma to samo to mozna powiedziec ze nasze auta przy tej samej predkosci spalą tyle samo - bo nie ma tu roznicy w operowaniu gazem miedzy mną a staszkiem.

> ogolnie: zaden 100KM+ diesel nie zszedł mi w Warszawie ponizej 8 litrów... łącznie z VAGowskimi.

nie jeżdżę po W-wie, ale zauważyłem ze tam wam te auta jakos dużo palą. w GOPie mamy normalne drogi i dojazd z południowych dzielnic katowic do centrum nawet w max szczycie zajmuje mi kolo 15-20 minut.

Gdzies juz o tym pisałem:

Odebrałem paska z salonu w kielcach - trasa kielce - katowice (jak wiadomo jednopasmówki większosc czasu, prędkośc koło 100-110 - spalanie 5.

Standartowa jazda moja - autostrady i ekspresówki 160, dynamicznie ale bez szalenstw w miescie, na wiejskich drogach spokojnie - 6.3

wyniku 7 z całego baku jeszcze przez 10kkm nie miałem.

dla porównania mam jeszcze Volvo V50, gdzie wtedy gdy pasek żre mi 6.3 to Volvo też 2.0 136KM żre 8.5.

Przy normalnej spokojnej jeździe żre minimum 6.5

Zobaczymy co będzie w lecie na klimie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.