Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kogo już korci zmienić na letnie?

Featured Replies

Napisano

> juz zmienione uwazam ze spokojnie mozna,mieszkam w gorach i nic sniegu nie zapowiada

a co przez okno kolega patrzył smile.gif ?

na pytanie: Baco bedzie dziś śnieg padał?

Baca: czekaj czekaj ino w okno spojrze...

30sek namysłu i baca odrzekł: po godzinie 17.00 z domu nie wychodzić bo jak jebni...e to od razu 4 metry smile.gif

Napisano

zmienie gumky w okolicach 10 - 15 kwietnia...

każdy ma inne podejście i motywatory smile.gif

mój jest taki zę: moje zimówki są gumami które kosztują po 250 - 270 zł za 1 szt.

letnie natomiast kosztują 550 - 580 zł za sztukę

to wiadomo na których mi bardziej zależy smile.gif

Pozdr. i zyczę przemyślenia decyzji oz mianie ogumienia... w marcu jak w garncu a kwiecień plecień bo przeplata, trochę zimy trochę lata

smile.gif

Napisano

> Takał ładna pogoda, słoneczko, panowie gumiarze siedzą i łapią słoneczne promienie...

> ...wiec pytam się Was...czy już czas???

ja wlasnie 9 marca zmienilem na letnie

Napisano

Wczoraj zmieniłem w doblo a zaraz ide przekladac kola w suzuki zeby.GIF

284801168-diabe%B3.jpg

Napisano

> Takał ładna pogoda, słoneczko, panowie gumiarze siedzą i łapią słoneczne promienie...

korcic korci ale jak spojrze na drogi to skutecznie mnie zniechecaja

zimowki musza zostac az dziury polataja

Napisano

> BTW czym myłes i woskowałeś?

Umyłem na myjni, a wosk to Meguiars Cleaner Wax, świeci się jak psu....obroża hehe.gif

Napisano

> Zmienione ale co się namęczyłem to szok... niestety te ilości soli które były w zimie skutecznie

> przyspawały felgi do piast, i nakrętki do szpilek Następnym razem nawale 3 razy więcej smaru

Ja na śruby daje trochę smaru miedziowego, zawsze się odkręcało, ale w tym roku jeszcze nie sprawdzałem grinser006.gif

Napisano

> 24-26.03 w Krakowie zapowiadają w nocy -2/-3 C i opady śniegu. Nie czas...

Poczekać lepiej do momentu, kiedy noce będą plusowe i wtedy można zmieniać waytogo.gifok.gif

Napisano

Właśnie zmieniłem smile.gif

Napisano

wczoraj zmienione ok.gif

Napisano

> korcic korci ale jak spojrze na drogi to skutecznie mnie zniechecaja

> zimowki musza zostac az dziury polataja

Zimówki w jakiś cudowny sposób chronią przed dziurami? icon_eek.gif

Napisano

> Zimówki w jakiś cudowny sposób chronią przed dziurami?

Pewnie chochi o to, ze zimowki sa na feldze o mniejszej srednicy i zarazem maja wyzszy profil zlosnik.gif

Napisano

> zmienie gumky w okolicach 10 - 15 kwietnia...

> każdy ma inne podejście i motywatory

> mój jest taki zę: moje zimówki są gumami które kosztują po 250 - 270 zł za 1 szt.

> letnie natomiast kosztują 550 - 580 zł za sztukę

> to wiadomo na których mi bardziej zależy

> Pozdr. i zyczę przemyślenia decyzji oz mianie ogumienia... w marcu jak w garncu a kwiecień plecień

> bo przeplata, trochę zimy trochę lata

ja tam nie widzę dużej rozbieżności w cenie... no chyba że na zimę zakłada się jak najtańsze opony.

Napisano

> ja tam nie widzę dużej rozbieżności w cenie... no chyba że na zimę zakłada się jak najtańsze opony.

zakladajac ze masz ten sam rozmiar, ja mam na lato 17 na zime 15 no i oczywista roznica w cenie

Napisano

> zakladajac ze masz ten sam rozmiar, ja mam na lato 17 na zime 15 no i oczywista roznica w cenie

Latem na 1 zimą na 16. Nie widzę różnic w cenie sięgających 50%. Poza tym z podejściem "na zimowych ile się da" to się dziwię, że ktoś w ogóle letnie zakłada...

Napisano

> Latem na 1 zimą na 16. Nie widzę różnic w cenie sięgających 50%. Poza tym z podejściem "na zimowych

> ile się da" to się dziwię, że ktoś w ogóle letnie zakłada...

U mnie roznica w cenie dochodzi do 100% pomiedzy rozmiarem 185/65R15 (zimowe), a 205/45R17 (lato).

Napisano

> ja tam nie widzę dużej rozbieżności w cenie... no chyba że na zimę zakłada się jak najtańsze opony.

Zimowki ma 15", a letnie 17". Te pierwsze na stalowkach, drugie to alu.

Napisano

> Zimówki w jakiś cudowny sposób chronią przed dziurami?

tak chronia

polecam porownac 195/65/15 vs 215/45/17

Napisano

jeszcze nie zmieniam ponieważ czuje w kościach że jeszcze nieźle sypnie śniegiem smile.gif

Napisano

> Poczekać lepiej do momentu, kiedy noce będą plusowe i wtedy można zmieniać

No tak też uważam, zwłaszcza że czekają mnie jazdy do pracy na 5:30 sick.gif

Napisano

> Latem na 1 zimą na 16. Nie widzę różnic w cenie sięgających 50%. Poza tym z podejściem "na zimowych

u mnie porownanie cen z pierwszej lepszej storny googlowej: 285zł i 630zł za sztuke

Napisano

> tak chronia

> polecam porownac 195/65/15 vs 215/45/17

No chyba że tak ok.gif Przy różnych profilach to oczywista oczywistość wink.gif

Napisano

Zmienione. Auto umyte i nic nie odpadło zlosnik.gif

Plan miałem zmienić samemu, ale dosłownie żadnej śruby nie dało się odkręcić fabrycznym kluczem icon_eek.gif

Skapitulowałem jak po skakaniu na kluczu, tenże klucz wziął i wystrzelił ze 20m do tyłu, a ja miałem twarde lądowanie zlosnik.gif

Co do mycia. Auto było myte ostatni raz chyba w listopadzie. Miało wiele warstw brudu i soli.

Wystarczył najtańszy program na myjni Statoila i nie ma śladu po zimie grinser006.gif

Napisano

zmienione wczoraj.

Od razu myjnia była grana. Dziś odkurzacz i znowu myjnia (ciśnienia w letnich testowałem z rana w robocie i jakoś tak... się ochlapało hehe.gif). Wypucowany jak nigdy, z letnim laczkiem, nareszcie na normalnym rozmiarze, ciśnienie sprawdzone. W drogę!

Napisano

Na lato mam opony 175/50/14. Na zimę 155/65/13

Sam poszukaj jak chcesz cen opon. Może być porównanie najtańsze/najtańsze zlosnik.gif

Zapewniam Cię, że jest to więcej niż 50%

Napisano

> Na lato mam opony 175/50/14. Na zimę 155/65/13

> Sam poszukaj jak chcesz cen opon. Może być porównanie najtańsze/najtańsze

> Zapewniam Cię, że jest to więcej niż 50%

185/65/15(nie wiem czemu takie wąskie, na takich kupiłem) vs. 205/55/16, jakieś 20-30% różnicy w cenie. Ale drugi rozmiar baardzo popularny. Właściwie to chyba w czołówce teraz.

Napisano

> 185/65/15(nie wiem czemu takie wąskie, na takich kupiłem) vs. 205/55/16, jakieś 20-30% różnicy w

> cenie. Ale drugi rozmiar baardzo popularny. Właściwie to chyba w czołówce teraz.

taaaa 195/65/15 i 205/55/16 to teraz najbardziej popularne rozmiary w nowych autach

a pamiętacie czasy kiedy to kompakty jeździły na 175/70/13???

mondeo mk2 kombi z 98roku miało fabrycznie 185/65/14 grinser006.gif takie wielkie auto i jakoś się prowadziło na takich kapciach

teraz nawet clio 1.2 ma 15stki...

Napisano

Jakby to powiedziała Pani Basia- Zimo wyp...

Zmieniam jutro

Napisano

Ja zmieniam dzisiaj dobre letnie na nowe letnie bo coś mi tłucze, a nie mam czasu na weryfikacje. Jak coś będę miał do sprzedania używane letnie kapcie w dobrym stanie rozmiar 205/55r16 grinser006.gif

Napisano

nie wytrzymałem

dzisiaj rano zawiozłem fele i oponki do gumiarza, co by mi ładnie opony naciągnął i chwilę później wrzuciłem je na autko zlosnik.gif

Napisano

W weekend może zmienię to przy okazji założę chlapacze do Astry. ok.gif

Napisano

> W weekend może zmienię to przy okazji założę chlapacze do Astry.

Chyba z "zazdrości" też zmienię koła w ten weekend zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.