Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kogo już korci zmienić na letnie?

Featured Replies

Napisano

Takał ładna pogoda, słoneczko, panowie gumiarze siedzą i łapią słoneczne promienie...

...wiec pytam się Was...czy już czas??? cool.gif

Napisano

> Takał ładna pogoda, słoneczko, panowie gumiarze siedzą i łapią słoneczne promienie...

> ...wiec pytam się Was...czy już czas???

Ja zmieniłem.

Ale dlatego że musiałem. crazy.gif

Napisano

> Takał ładna pogoda, słoneczko, panowie gumiarze siedzą i łapią słoneczne promienie...

jak dla mnie przez okno to już czas, ale z rana bez czapki to jeszcze nie czas.

Napisano

Ja zmienilem juz miesiac temu.

2 dni po tym jak wrocilem z Polski wink.gif

Napisano

Czekam do początku kwietnia ok.gifskromny.gif

Napisano

Kusi ale widok kraterów skuteczie studzi zapał...

Napisano

Moje felgi się właśnie prostują grinser006.gif

W zasadzie to felga, bo okazało się że 3 pozostałe są proste wink.gif

Napisano

W Uniaku zmieniłem wczoraj zlosnik.gif

Trochę z przymusu co prawda, bo to już ostatni sezon tych zimówek był, ale ważne że zmienione smile.gif

Napisano

Zmienię w przyszłym tygodniu, bo zimówki juź znacząco wpływają na pogorszenie się trakcji sick.gif

Napisano

no ja już chętnie bym zmienił

ale niestety, od miesiąca moje felgi czekały na cieplejsze dni, przygotowane pod lakier

dopiero w weekend będę miał czas, żeby to ogarnąć

oponki nowiutkie też już są, ale chyba poczekam z tydzień dwa, z ich założeniem, aż lakier na felach się utwardzi

będzie ciężko, ale może jakoś wytrzymam food.gif

Napisano

> Zmienię w przyszłym tygodniu, bo zimówki juź znacząco wpływają na pogorszenie się trakcji

A Ty w F1 startujesz?

Czy tak tylko gadasz zeby gadac?hehe.gif

Napisano

Dobrze, że przypomniałeś .... choć to jeszcze nie czas, ale przy najbliższej okazji trzeba będzie letnie kółka zwieźć i przygotować do wymiany. Ja nie spieszę się z wymianą, bo moje zimówki mają dużo więcej bieżnika, więc trzeba wydłużać im okres użytkowania smile.gif

Napisano

czekam aż mi kolega dostarczy śruby, bo "stalowe" za krótkie, a "aluminiowe" za długie hehe.gif

i do gumierza food.gif

Napisano

Jeszcze nie doszły więc nie ma co wymieniać zlosnik.gif

A tak na marginesie jeszcze rano miejscami lodowisko / 3-miasto i okolice wink.gif

Napisano

juz zmienione uwazam ze spokojnie mozna,mieszkam w gorach i nic sniegu nie zapowiada

Napisano

> A Ty w F1 startujesz?

> Czy tak tylko gadasz zeby gadac?

Jeżdżę dość dynamicznie i to czuć przy ruszaniu i w zakrętach. Coś kontrolka poślizgu zbyt często zaczęła się włączać wink.gif Poza tym wkrótce zaczną się deszcze, a zimówki na mokrym asfalcie zachowują się fatalnie sick.gif

Napisano

ja juz zmienilen smile.gif ale w nl troszke cieplej

Napisano

> Jeszcze nie doszły więc nie ma co wymieniać

> A tak na marginesie jeszcze rano miejscami lodowisko / 3-miasto i okolice

na lodowisko, to i najlepsze zimówki Ci nie pomogą, te są tylko dobre na śnieg i nic więcej ok.gif

Napisano

> na lodowisko, to i najlepsze zimówki Ci nie pomogą, te są tylko dobre na śnieg i nic więcej

Na pewno jednak będą lepsze niż opony letnie w tych samych warunkach.

Napisano

myślę, że można wink.gif

Napisano

> Na pewno jednak będą lepsze niż opony letnie w tych samych warunkach.

tzn jakich? na lodzie? proszę Cię. No chyba że będą miały kolce... grinser006.gif

Napisano

> Kusi ale widok kraterów skuteczie studzi zapał...

mam to samo ok.gif

Napisano

Ja jeszcze w kwietniu obstawiam obfity opad śniegu, tak jak było przez ostatnie cztery lata.

Napisano

zmieniam w weekend zlosnik.gif

Napisano

> tzn jakich? na lodzie? proszę Cię. No chyba że będą miały kolce...

Bez kolców też.

Napisano

> Ja jeszcze w kwietniu obstawiam obfity opad śniegu, tak jak było przez ostatnie cztery lata.

Nawet tak nie mów, mam dość zimy facepalm.gif

Napisano

w weekend pobawię się lewarkiem wink.gif

I wreszcie do myjni. Auto nie było myte całą zimę zlosnik.gif

Napisano

> nie

Tak.

Letnia opona na lodzie nie będzie lepsza niż zimowa opona na lodzie.

Napisano
  • Autor

> Ja jeszcze w kwietniu obstawiam obfity opad śniegu, tak jak było przez ostatnie cztery lata.

Niech się Twoje słowo w gówno zamieni tuk.gif

Dość tej zimy, chcemy lata cool.gif

Napisano
  • Autor

> w weekend pobawię się lewarkiem

> I wreszcie do myjni. Auto nie było myte całą zimę

Uważaj, bo sie okaże jeszcze że pod warstwą brudu nie ma blachy za wiele hehe.gif

Napisano

> Tak.

> Letnia opona na lodzie nie będzie lepsza niż zimowa opona na lodzie.

obie beda tak samo beznadziejne

Napisano

> Uważaj, bo sie okaże jeszcze że pod warstwą brudu nie ma blachy za wiele

Uchylę dywanik i sprawdzę czy nie widać chodnika zlosnik.gif

Napisano

> tzn jakich? na lodzie? proszę Cię. No chyba że będą miały kolce...

Nie zgadzam się ..... jak bym miał letnie to pewnie dzisiaj bym z tego zakrętu wyleciał a tak tylko ESP-coś tam zagadało i autko ustawił na prosto hehe.gif

Moje zimówki mają takie lamele że sie wbijają jak kolce w ręke a co dopiero w lodowisko na jezdni hehe.gifhehe.gif Za to moje letnie sa "bardzo letnie" zlosnik.gif powiedział bym, ze sliki zlosnik.gif

Napisano

Ja chyba w weekend zmienię ok.gif

Napisano

> myślę, że można

Ja też już pomykam w zafirze na letnich bo na takich ją kupiłem, podobno nigdy nie używana w zimę więc zimówek nigdy nie widziała. grinser006.gif

Napisano

Doswiadczenie zyciowe mówi, że z pogoda różnie może być.

Jesli ktos nie musi jeżdzic samochodem a jedynie jezdzi dla przyjemnosci, wtedy gdy ma ochote to spokojnie moze zmienić. Ci, którzy bez wzgledu na pogode musza jeżdzić powinni raczej zaczekać do konkretnego ocieplenia i pomyślnych prognoz.

Napisano

ja bym chętnie zmienił, ale zapowiadają przymrozki w nocy i pewnie śnieg jeszcze parę razy spadnie... sick.gif

Napisano

> obie beda tak samo beznadziejne

Owszem, żadna z nich nie zapewni Ci wystarczającej kontroli nad samochodem.

Ale przy obiektywnych pomiarach zimowa wypadnie minimalnie lepiej.

Mając wybór: znaleźć się na lodzie na letnich czy zimowych - wybieram jednak zimowe.

Napisano
  • Autor

> Doswiadczenie zyciowe mówi, że z pogoda różnie może być.

> Jesli ktos nie musi jeżdzic samochodem a jedynie jezdzi dla przyjemnosci, wtedy gdy ma ochote to

> spokojnie moze zmienić. Ci, którzy bez wzgledu na pogode musza jeżdzić powinni raczej zaczekać

> do konkretnego ocieplenia i pomyślnych prognoz.

Pogoda na 16 dni

Napisano

> Nawet tak nie mów, mam dość zimy

Ja też, nawet już robię kapitalkę kosiarki traktora, ale przejrzałem sobie fotki wiosny z ostatnich kilku lat i jeszcze w na początku kwietnia potrafiło nieźle sypnąć.

Ze dwa razy tak miałem, że pojechałem w trasę z otwartymi oknami w piękną wiosnę, a wracałem uprzednio zwaliwszy z samochodu 10 cm śniegu. A za dzień dwa śladu nie było i ptaszki śpiewały.

Napisano

podobno nigdy nie używana w zimę

> więc zimówek nigdy nie widziała.

To musowo z niemcowni, bo tam dziadki zima nie jezdza grinser006.gif

Napisano

Na razie nie zmieniam, bo zimówki mam z b. dużym bieżnikiem, a letnie są już słabiutkie. No i przecież jest poniżej +7 stopni, która to temperatura jest ponoć magiczną granicą między zmianami opon zlosnik.gif.

Napisano

mnie nie grinser006.gif

284789944-IMAG0389_800.jpg

zrobione dzisiaj hehe.gif "żywy" lód facepalm.gif

post-6884-14352511961665_thumb.jpg

Napisano

Ja cała zimę stałem - jeździłem na letnich grinser006.gifcfaniaczek.gif

Napisano

Ja dzisiaj zmienilem. Na poludnie sie nie wybieram. Najdluzsza trasa to do pyrlandii jutro. Sniegow sie nie spodziewam, a auto bedzie od poniedzialku stalo przez najblizsze 3 miesiace.

Napisano

Jeszcze nie zmieniam, na weekend mam plan odświeżyć lakier po zimie. Posłuży do tego nowy nabytek Meguiars smile.gif

Napisano

Zmieniam sobie w weekend palacz.gif

Napisano

mnie ... bo już mnie wkurza ...

"zima style " i czarne blaszanki ...

grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.