Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ulepiony GOLF V

Featured Replies

Napisano

> To źle? Ja chciałbym żeby wszystko co kupuję było dobre i tanie. To usprawiedliwia oszusta?

Tak, imho usprawiedliwa. Takie glupie żądania. Mlody rocznik, dobry wypas, i tanio. Na wlasne zyczenie ludzie kupuja takie "ulepy", a handlarze tylko spelniaja zyczenia klienta.

Napisano

No zbiornik to problem jeden. Drugi to koszt tej instalacji. Wychodzi tyle ile różnica między TSI a TDI.

Krawiec

Napisano

> Tak, imho usprawiedliwa. Takie glupie żądania. Mlody rocznik, dobry wypas, i tanio. Na wlasne

> zyczenie ludzie kupuja takie "ulepy", a handlarze tylko spelniaja zyczenia klienta.

"Usprawiedliwia" ich tylko to, że niektórzy kupujący nie rozróżniają definicji słowa "bezwypadkowy" i "bezkolizyjny". Uważam, że sprzedający auto, które przeszło naprawę blacharską, powinien o tym poinformować w ogłoszeniu.

Napisano

> Ta chyba płynu do spryskiwaczy..

E... może ktoś o zużyciu na 50 km pisał, a Wy go szkalujecie hehe.gif

Napisano

> Ale przecież Ty to auto chciałeś sprzedać, tylko w ogłoszeniu zapomniałeś wspomnieć o "malowaniu",

> więc nie wiem po co ta wstawka o cieszeniu się

Tłumaczyłem już wszystko włącznie z ogłoszeniem, nie chce mi się tego powtarzać, jeśli uważasz się za takiego dobrego w wyszukiwaniu szczególików (bo czepiasz się jak psie gówno zelówki) to użyj wyszukiwarki.

Z mojej strony EOT.

P.S. I - tak, cieszę się, fajnie jeździ a jak ją sprzedam kupię kolejne auto, zgadnij jakie.

Napisano

> Tak, imho usprawiedliwa. Takie glupie żądania. Mlody rocznik, dobry wypas, i tanio. Na wlasne

> zyczenie ludzie kupuja takie "ulepy", a handlarze tylko spelniaja zyczenia klienta.

A jak czternastolatka założy krótką spódniczkę to pedofil-gwałciciel może czuć się usprawiedliwiony? smirk.gif

Napisano

> A jak czternastolatka założy krótką spódniczkę to pedofil-gwałciciel może czuć się

> usprawiedliwiony?

Według niego jak najbardziej smirk.gif Wynika to w prosty sposób z jego filozofii sprzedawania padliny na kołach no.gif

Napisano

> I mówisz, że podane były takie wartości jak napisałeś powyżej

Podobnie kosmiczne.

Napisano
  • Autor

Po raz kolejny przypominam auta z tego rocznika mozna kupic 20-30% taniej !!! przykład z mojego postu nie jest tani wink.gif

Napisano
  • Autor

> jest dla mnie oszustem i tyle ( jeśli rzeczywiście stan tego auta jest taki fatalny ) .

Niestety takiej ulepy już dawno nie widziałem

Poza tym właściciel na miejscu przyznal sie ze wiedział o wypadkowej przeszłosci auta !!

Brak mi słów gdyby nie to ze nie uznaje przemocy fizycznej grinser006.gif

to nalezał mu sie niezły wpier.ol

Napisano

> A jak czternastolatka założy krótką spódniczkę to pedofil-gwałciciel może czuć się

> usprawiedliwiony?

Jeżeli dodatkowo oświadczy, że ma 16+ to... ?

Napisano

> Tłumaczyłem już wszystko włącznie z ogłoszeniem, nie chce mi się tego powtarzać, jeśli uważasz się

> za takiego dobrego w wyszukiwaniu szczególików (bo czepiasz się jak psie gówno zelówki) to

> użyj wyszukiwarki.

Nie muszę nic szukać, bo mam dobrą pamięć, jakoś dziwnym trafem wtedy zapanowała dziwna cisza, jak narzekałeś w wątku, że nie "możesz" sprzedać samochodu, a ja się spytałem, czy aby na pewno wszystko napisałeś w ogłoszeniu. Jeśli Ty to uważasz, za szczególik to gratuluję podejścia, mam tylko nadzieję, że kiedyś się pięknie wkopiesz, bo ktoś "zapomni" o innym szczególiku. Może wtedy zrozumiesz.

Napisano

> Ale ponoć i tak pali benzynę - co piąty wtrysk czy jakoś tak.

Maly update - Holenrzy opracowali instalcje ktora w ogole nie pali benzyny (W OGOLE! Nawet ciezka zima odpala na gazie), poniewaz wtryskuje gaz za pomoca benzynowych wtryskiwaczy.

Napisano

> Kurczę, aż kusi...

Ale co kusi? Auto na bazie Golfa IV? To juz 2 generacje do tyłu!

Napisano

> Ale co kusi? Auto na bazie Golfa IV? To juz 2 generacje do tyłu!

1. Golfa IV sprzedałem zupełnie niedawno, bardzo udane auto.

2. ZTCW z Golfa jest sama płyta podłogowa, może jeszcze jakieś duperszwance, silnik jest inny.

Napisano

Ja jak szukałem w zeszłym roku "nowego-starego" samochodu vana 7 osobowego na taksówkę to tez przejrzałem kupę ogłoszeń. Za 30-40 tys były vany 4-5 letnie większość sprowadzona z przebiegami grubo ponad 150-200 tys i z książkami kupionymi na allegro i niewiadomą przeszłością kolizyjną. Finał był taki że dołożyłem trochę i kupiłem nową Dacię i wiem co mam od nowości.

Napisano

> 1. Golfa IV sprzedałem zupełnie niedawno, bardzo udane auto.

A zawieszenie? Być może Golf IV BYŁ udany ale jak to się mówi-lepsze jest wrogiem dobrego. Nie kupiłbym nowego auta opartego na starym modelu.

Napisano

> Jeżeli dodatkowo oświadczy, że ma 16+ to... ?

Nie widzę uśmieszku, więc odpowiedz mi na jedno pytanie: jak dziewczę ma powyżej 16. lat i krótką spódniczkę, to wg ciebie można ją zgwałcić? Gwałciciel jest usprawiedliwiony?

Napisano

> Nie widzę uśmieszku, więc odpowiedz mi na jedno pytanie: jak dziewczę ma powyżej 16. lat i krótką

> spódniczkę, to wg ciebie można ją zgwałcić? Gwałciciel jest usprawiedliwiony?

Zaraz - to znaczy że ludzi, którzy kupują szroty od handlarzy ktoś to tego zmusza? Handlarz mu przystawia do głowy pistolet, zabiera pieniądze i zostawia szrota? Bo gwałt jest porównaniem do czegoś takiego. A ja bym to raczej porównał do oszukania dziewczyny. Bynajmniej nie nastolatki tylko dorosłej. Która idzie do łóżka bo ktoś jej coś obiecał a potem nie dotrzymał słowa. Bo samochodów raczej nie kupują dzieci. Naganne ale porównywanie do gwałtu na dziecku "trochę" przesadzone.

Napisano

> Zaraz - to znaczy że ludzi, którzy kupują szroty od handlarzy ktoś to tego zmusza? Handlarz mu

> przystawia do głowy pistolet, zabiera pieniądze i zostawia szrota? Bo gwałt jest porównaniem

> do czegoś takiego. A ja bym to raczej porównał do oszukania dziewczyny. Bynajmniej nie

> nastolatki tylko dorosłej. Która idzie do łóżka bo ktoś jej coś obiecał a potem nie dotrzymał

> słowa. Bo samochodów raczej nie kupują dzieci. Naganne ale porównywanie do gwałtu na dziecku

> "trochę" przesadzone.

To jest oszustwo. Kupując produkt (samochód) nie musisz się na tym znać, ufasz handlarzowi. Jaka różnica jest między farmaceutą, który Ci sprzeda przeterminowany lek (albo w ogóle inny lek, niż na recepcie) a handlarzem samochodowym, który sprzeda szpachlowóz, twierdząc, że "niebity"? Idziesz do sklepu monopolowego i kupujesz butelkę wódki, a w domu okazuje się, że tam jest spirytus metylowy albo rozpuszczalnik. Też wzruszysz ramionami i stwierdzisz "widziały gały co brały"?

Napisano

> Zaraz - to znaczy że ludzi, którzy kupują szroty od handlarzy ktoś to tego zmusza? Handlarz mu

> przystawia do głowy pistolet, zabiera pieniądze i zostawia szrota? Bo gwałt jest porównaniem

> do czegoś takiego. A ja bym to raczej porównał do oszukania dziewczyny. Bynajmniej nie

> nastolatki tylko dorosłej. Która idzie do łóżka bo ktoś jej coś obiecał a potem nie dotrzymał

> słowa. Bo samochodów raczej nie kupują dzieci. Naganne ale porównywanie do gwałtu na dziecku

> "trochę" przesadzone.

a ja myslalem,ze taka mentalnosc ludzka ostala sie jeno w afryce tudziez w niektorych dawnych republikach radzieckich no.gif

Napisano

> a ja myslalem,ze taka mentalnosc ludzka ostala sie jeno w afryce tudziez w niektorych dawnych

> republikach radzieckich

Przepraszam. Zapomniałem że na AK są sami święci. Nigdy nie łamią przepisów, nie oszukują, jak cokolwiek sprzedają to mówią całą prawdę a w komputerze mają tylko legalne oprogramowanie. Tylko że z dwojga to wolę już tych handlarzy od "świętych" z AK i nie tylko. Przynajmniej wiem czego się po nich spodziewać.

Napisano

> To jest oszustwo. (...)

Naprawdę uważasz że gwałt na dziecku jest tym samym kalibrem przestępstwa, co sprzedaż trupa dorosłemu człowiekowi, który wszystko robi żeby tego trupa kupić? Bo o tym piszę. Sprzedawałem niedawno samochód. Przyszło 2 normalnych i kilkunastu idiotów, którzy za 4 kz chcieli nówkę z salonu. Mam się nad takimi w jakikolwiek sposób rozczulać? Znam dwie osoby które kupiły od handlarzy dobre samochody. Tylko oni chcieli dobre - nie tanie, nie wypicowane ale dobre. To dostali.

Napisano

Spójrz, kogo zacytowałem i do czego się odniosłem.

P.S.

Dla mnie sprzedający jest oszustem jeśli ukrywa fakt, że samochód jest po kolizji i w ogłoszeniu napisze tylko, że auto jest bezwypadkowe. Powtarzam: nie każdy zna i rozróżnia terminologie: bezkolizyjny i bezbypadkowy.

Napisano

> Przepraszam. Zapomniałem że na AK są sami święci. Nigdy nie łamią przepisów, nie oszukują, ...

To może zmienić mentalność Polaków, a nie przyklepywać oszustwa?

Napisano

Znam dwie osoby które kupiły od

> handlarzy dobre samochody. Tylko oni chcieli dobre - nie tanie, nie wypicowane ale dobre. To

> dostali.

Drogi nie musi znaczyć - dobry. Może po prostu mieli fart i rzeczywiście trafili na dobry samochód albo tak dobrze odpicowany, że nie poznali się.

Napisano

Sprzedawałem

> niedawno samochód. Przyszło 2 normalnych i kilkunastu idiotów, którzy za 4 kz chcieli nówkę z

> salonu. Mam się nad takimi w jakikolwiek sposób rozczulać?

i dalej nic nie rozumiesz???

gdyby nie handlarze sprzedalbys to auto bez problemu-bo klient nie mialby innego odniesienia dla twego auta.a tak handlarz sprzeda mu nowsze/z mniejszym nalotem auto w twojej cenie zlosnik.gif

a ze jest ono trupem?-ja nie znam sie na autach i pewnie bym kupil.moja primera ma tylko 96kkm nalotu a wyglada 10 razy gorzej od tego golfa.a ze jest mechanicznie jak z fabryki i ma niekrecony licznik?wazne ze wyglada podle a ludzie jednak kieruja sie zmyslem wzroku.

Napisano

> Spójrz, kogo zacytowałem i do czego się odniosłem.

> P.S.

> Dla mnie sprzedający jest oszustem jeśli ukrywa fakt, że samochód jest po kolizji i w ogłoszeniu

> napisze tylko, że auto jest bezwypadkowe. Powtarzam: nie każdy zna i rozróżnia terminologie:

> bezkolizyjny i bezbypadkowy.

Napisałeś tylko że ma dużo szpachli. Skąd wiesz że nie jest np. po gradobiciu?

Napisano

> To może zmienić mentalność Polaków, a nie przyklepywać oszustwa?

Życzę powodzenia. Tylko zanim zaczniesz to robić to spójrz na siebie i zastanów się czy sam jesteś taki jakimi chciałbyś widzieć innym.

Napisano

> Drogi nie musi znaczyć - dobry. Może po prostu mieli fart i rzeczywiście trafili na dobry samochód

> albo tak dobrze odpicowany, że nie poznali się.

Są dobre.

Napisano

> i dalej nic nie rozumiesz???

To Ty nie rozumiesz. Wiesz jak wygląda wolny rynek? Jest popyt, więc jest podaż. Drugie nie istnieje bez pierwszego. Tak to działa. Jeśli chcesz inaczej to udaj się do krajów o których pisałeś kilka postów wyżej. Definicja pojazdu bezwypadkowego jest jaka jest. Jeśli chcesz ją zmienić - petycja do Sejmu. Ale dopóki taka jest to handlarz ma prawo z tego korzystać. Podobnie jak Ty masz powinieneś mieć dowód zakupu na kwotę, za którą kupiłeś. I jeśli kupiłeś szrota - oddajesz go. Jeśli jest w miarę duży komis i wszystko jest zgodnie z prawem to nie ma z tym najmniejszych problemów. No ale trzeba zakombinować jak tu okraść Państwo (ups. przepraszam - nie oddać podatku złodziejom). W związku z tym się wpisuje bzdury na fakturze. Bo przecież jeśli handlarz "trochę" przekolorował ogłoszenie to jest oszust. Ale jeśli kupujący ma niską kwotę na fakturze bo nie chce płacić podatku to już jest OK. Typowa mentalność Kalego. Zresztą grzechów kupujących jest trochę więcej. Ja się dowiedziałem że mój samochód był bity ze wszystkich stron, że miał nieoryginalne szyby itd. I wciskają te bzdury w żywe oczy. Ale to nie jest oszukiwanie - to jest targowanie się. Zawsze też można wyskoczyć z argumentem że u znienawidzonych handlarzy oszustów jest taniej. U mnie się nie dało bo ja miałem taniej.

Napisano

> Napisałeś tylko że ma dużo szpachli . Skąd wiesz że nie jest np. po gradobiciu?

Kiepsko kojarzę o tej porze...; gdzie tak napisałem? Proszę o cytat.

Napisano

> To źle? Ja chciałbym żeby wszystko co kupuję było dobre i tanie. To usprawiedliwia oszusta?

"tanie" to dobre jest wino owocowe słodkie, a jest dobre bo jest tanie...

niestety, taka jest brutalna rzeczywistość... za półdarmo nikt nie odda auta bez wad i jest to w sumie logiczne waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> "tanie" to dobre jest wino owocowe słodkie, a jest dobre bo jest tanie...

> niestety, taka jest brutalna rzeczywistość... za półdarmo nikt nie odda auta bez wad i jest to w

> sumie logiczne

Ale tutaj nie mam mowy o oddawaniu za poł darmo .

Poza tym ukrywanie informacji o aucie jest przestępstwem jak dla mnie .

Gdyby było ze auto wyklepane z przystanku autobusowego to ja nie mam nic przeciwko tanim takim .....

Napisano

> Słuchaj, ja też chciałbym żeby za 40.000 można było kupić nowego około stukonnego kompakta z klimą.

> Szczerze! Tylko co z tego, bądźmy realistami.

Za 45 tys masz Octavię 2 Tour 1.6 100KM . I to w gazie!

Podstawowy plus pakiet optimum (centralny z łamanego klucza, klima, 8 głośników,komputer...)

Napisano

> Chcą mieć bogato wyposażone, prawie nowe i TANIE auto.

> Takie rzeczy tylko w Erze.

> Jeśli chce pewniaka niech kupi nówkę w salonie.

z salonu tez nie masz 100% pewnosci....

hmm.gif

Napisano

> Chcą mieć bogato wyposażone, prawie nowe i TANIE auto.

> Takie rzeczy tylko w Erze.

> Jeśli chce pewniaka niech kupi nówkę w salonie.

nie pisz bzdur

a w salonach nie lepią z 2-3 aut...

gdzie Ty zyjesz hehe.gif

Napisano

> nie pisz bzdur

> a w salonach nie lepią z 2-3 aut...

> gdzie Ty zyjesz

znasz chociaż JEDEN przypadek, gdzie w salonie sprzedawano nowe auto, w rzeczywistości "lepione z 2-3"?

Napisano

> z salonu tez nie masz 100% pewnosci....

claps.gifclaps.gifclaps.gif

"po dzwonie rzeczoznawca...

Panie ale tu ćwiara była wstawiana qrw angryfire.gif

auto new z aso 270747800-sex.gif270747800-sex.gif270747800-sex.gif270747800-sex.gif270747800-sex.gif270747800-sex.gif270747800-sex.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif"

Napisano

> nie napiszę tego tutaj...

dawaj, ja chętnie posłucham ok.gif

> zresztą 1 forumowicz kupił takie auto....

pisz który ok.gif

Napisano

> dawaj, ja chętnie posłucham

jedno Ci powiem nie 1 Aso tak robi

życie...

> pisz który

a to może on sie odezwie..

ja wiem swoje i sobie to pozostawię do wiadomosci

napisze tylko ze jak postraszył ASO uzyskał wszystko co chiał dostać + zajebsity bonus

bo dealer sie zesrał

Przez przypadek sie dowiedział że new auto kupił złozone z 2

a ile takich sytuacji nie wychodzi na swiatło dzienne nie masz pojęcia i ja też a i nie chce wiedzieć...

Napisano

> jedno Ci powiem nie 1 Aso tak robi

> życie...

no to napisz więcej szczegółów - chcielibyśmy się dowiedzieć, który salon sprzedaje auta składane z 3 jako nowe ok.gif

> a to może on sie odezwie..

> ja wiem swoje i sobie to pozostawię do wiadomosci

aha...

Napisano

> no to napisz więcej szczegółów - chcielibyśmy się dowiedzieć, który salon sprzedaje auta składane z

> 3 jako nowe

> aha...

ja bym na twoim miejscu inaczej sformułował pytanie:)

Które ASO tak nie robi pub2.gifhahaha.gif

sory ale taka jest prawda a jest wiele takich kupujących i użytkującyh auta iż ASO to śiwętośc

a tam bywają różne kwiatki

np

wymiana klocków w punto 2 -6 godz shhh.gifshhh.gifshhh.gif

ale to temat rzeka mikolaj.gif

Napisano

> no to napisz więcej szczegółów - chcielibyśmy się dowiedzieć, który salon sprzedaje auta składane z

> 3 jako nowe

> aha...

w Lublinie ... przyszedł transport aut ... stały pod daszkiem wiaty ... pod ciężarem śniegu daszek sie złamał ... a tym samym spadł na auta ... 3 dachy+ maski poszły do wymiany ... auta sprzedano jako nowe bezwypadkowe ...

jak dla mnie auto z dachem wymienianym w warsztacie (nawet ASO) jest nie do przyjęcia ... ale tak samo wielu uważa iż ulepy są ok ...

Napisano

> ja bym na twoim miejscu inaczej sformułował pytanie:)

> Które ASO tak nie robi

tak się składa, że znam kilka firm trochę "od zaplecza" i doskonale wiem, że niektóre marki pozwalają sobie na brzydkie numery typu zatajenie lakierowania elementu uszkodzonego w transporcie, faktycznie to się niektórym zdarza.

jednak nigdy nie słyszałem, żeby któryś salon w Polsce sprzedawał auta "ulepy" składane z 3 jako nowe, bezwypadkowe.

Dlatego jeśli cokolwiek wiesz na ten temat, to podziel się wiedzą ok.gif

> sory ale taka jest prawda a jest wiele takich kupujących i użytkującyh auta iż ASO to śiwętośc

> a tam bywają różne kwiatki

> np

> wymiana klocków w punto 2 -6 godz

> ale to temat rzeka

tak, tak, ale do rzeczy - gdzie składają auto z 3 i sprzedają jako nowe. ok.gif

Napisano

> w Lublinie ... przyszedł transport aut ... stały pod daszkiem wiaty ... pod ciężarem śniegu daszek

> sie złamał ... a tym samym spadł na auta ... 3 dachy+ maski poszły do wymiany ... auta

> sprzedano jako nowe bezwypadkowe ...

brzydki numer, jednak takiej naprawie daleko jeszcze do "lepienia z 3"

> jak dla mnie auto z dachem wymienianym w warsztacie (nawet ASO) jest nie do przyjęcia ... ale tak

> samo wielu uważa iż ulepy są ok ...

dla mnie też jest to nie przyjęcia - napisz która marka takie numery odstawia ok.gif

Napisano

sorki

ale nie bedę się dzielił takimi info na publicznym forum

jedno wiem

nowego auta nigdy nie kupię nono.gifnono.gifnono.gifnono.gif

Napisano

> sorki

> ale nie bedę się dzielił takimi info na publicznym forum

tak myślałem niestety... takie zachowanie ma swoją nazwę. ok.gif

Napisano

> sorki

> ale nie bedę się dzielił takimi info na publicznym forum

> jedno wiem

> nowego auta nigdy nie kupię

Racja. Bo używane to nigdy nie były nowe i nie stały w salonie, który mógłby je z tych rzeczonych wyżej trzech wraków ulepić?

hehe.gifscrewy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.