Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chipowanie vw 2.0 tdi

Featured Replies

Napisano

Ktoś tu pisał o takim fajnym pudełku, które się gdzieś wpina i daje zauważalny przyrost szmocy.

Szczerze mówiąc, nawet nie wiem co wrzucić w wyszukiwarkę.

Czy takie pudełka są produkowane dla pasków 2.0 TDI, ile kosztują i o ile można zwiększyć szmoc z fabrycznych 140 KM?

Napisano

> Ktoś tu pisał o takim fajnym pudełku, które się gdzieś wpina i daje zauważalny przyrost szmocy.

> Szczerze mówiąc, nawet nie wiem co wrzucić w wyszukiwarkę.

> Czy takie pudełka są produkowane dla pasków 2.0 TDI, ile kosztują i o ile można zwiększyć szmoc z

> fabrycznych 140 KM?

Przetłumacz pudełko na angielski i potem wal do wujka Google.

Lepiej zainwestować max. 2000zł w nowy program.

Napisano
  • Autor

> Przetłumacz pudełko na angielski i potem wal do wujka Google.

> Lepiej zainwestować max. 2000zł w nowy program.

2000 za sam program?? yikes.gif

Napisano

redboxa mam i polecam pudełko. po czyszczeniu baku z syfu auto dopiero nabrało powera. sprzedaje to v-tech diagnozowali mi kompa i nie było sladu po redboxie - myslałem że to on zrobił kuku a tu litr wody w baku - nie ma to jak polskie markowe stacje spod znaku orła

Napisano

> 2000 za sam program??

facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> 2000 za sam program??

kup gotowca na allegro za pińcet - bedziesz zadowolony hehe.gif

Napisano
  • Autor

Rozwiń tą głęboką myśl.

Napisano
  • Autor

> redboxa mam i polecam pudełko. po czyszczeniu baku z syfu auto dopiero nabrało powera. sprzedaje to

> v-tech diagnozowali mi kompa i nie było sladu po redboxie - myslałem że to on zrobił kuku a tu

> litr wody w baku - nie ma to jak polskie markowe stacje spod znaku orła

Znalazłem na alledrogo tak się zastanawiam jeśli to pudełko ma pasować do całej gamy silników TDI to chyba nie oferuje nic konkretnego hmm.gif myślałem o boxie dedykowanym do 2.0 TDI.

Napisano

> Znalazłem na alledrogo tak się zastanawiam jeśli to pudełko ma pasować do całej gamy silników TDI

> to chyba nie oferuje nic konkretnego myślałem o boxie dedykowanym do 2.0 TDI.

cinsoft.pl

za cene boxa robisz porządnego softa

Napisano
  • Autor

> cinsoft.pl

> za cene boxa robisz porządnego softa

Czy to robi nasz kącikowy kolega CINEK_ ?

Napisano

> Znalazłem na alledrogo tak się zastanawiam jeśli to pudełko ma pasować do całej gamy silników TDI

bo widzisz ty znalazles uniwersalnego. v tech robi pod konkretny silnik i do tego taniej. Wiesz to jest prosty oszukiwacz paliwa mimo wszystko a nie program ale na gwarancji jest ok, Mi w kii korygowali cisnienie doladowanjia niedawno wiec gdyby był program zauwazyliby to

Napisano

> Rozwiń tą głęboką myśl.

głęboką myśl wyraziłeś Ty, "MAX 2000" za program to był strzał kolegi pewnie nieco w ciemno i nie ma powodu żeby się wytrzeszczać. Do starych strucli jak 2.0TDI są tańsze, do nowszych są droższe, i tyle... ot życie smirk.gif

Napisano
  • Autor

straszna drożyzna, nie ma co przepłacać.

na allegro znajdziesz czipy tuningujące silniki 2.0 TDI o 25 koni za 100zł. takie czipy są porządnie wyregulowane i nie dość że będzie więcej mocy, to jeszcze silnik się lepiej wkręca.

Napisano

> redboxa mam i polecam pudełko.

Ja poważnie rozważam boxa do firmowego auta. Z przyczyn formalnych chip odpada wink.gif

Napisano
  • Autor

> straszna drożyzna, nie ma co przepłacać.

> na allegro znajdziesz czipy tuningujące silniki 2.0 TDI o 25 koni za 100zł. takie czipy są

> porządnie wyregulowane i nie dość że będzie więcej mocy, to jeszcze silnik się lepiej wkręca.

Rzucisz przykładem? smile.gif

Napisano

> na allegro znajdziesz czipy tuningujące silniki 2.0 TDI o 25 koni za 100zł. takie czipy są

> porządnie wyregulowane i nie dość że będzie więcej mocy, to jeszcze silnik się lepiej wkręca.

hmm.gifnie chciałeś czasem napisać ze fajnie sie go rozkręca zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ja poważnie rozważam boxa do firmowego auta. Z przyczyn formalnych chip odpada

no ja dlatego załozyłem, a jak masz yarisa d4d to kuzyn smiga na boxie już 130 tys bo mieszka w gdyni a min 3 razy w tygodniu jedzie do wawy i dalej

Napisano

> no ja dlatego załozyłem, a jak masz yarisa d4d

Nie. Po wakacjach zmiana auta food.gif

Napisano

I myslisz, ze to kazdego 2.0 TDI bedzie idealnie pasowac?? Watpie smirk.gif. Kazde auto zachowuje sie inaczej i elementy silnika moze miec w roznym stanie przez co wymaga odmiennego podejscia.

Napisano

z ktorego roku masz tego 2.0 ??

Napisano

> I myslisz, ze to kazdego 2.0 TDI bedzie idealnie pasowac?? Watpie . Kazde auto zachowuje sie

> inaczej i elementy silnika moze miec w roznym stanie przez co wymaga odmiennego podejscia.

ironia ludzie to była zlosnik.gif

Napisano

kilku juz nawet widze uwierzyło ooniee.gifhehe.gif

Napisano

> kilku juz nawet widze uwierzyło

Kiedys do CC bylo mozna kupic na alledrogo takie wynalazki, ktore niby dawaly iles tam KM hehe.gif

Napisano

> a jaki sens w czipowaniu tego silnika. szybciej zarzniesz silnik bo ma wady.

> tutaj troche o silniku

> http://vwszrot.pl/

niby tak ale juz po 2007 roku w silniku pozbyli sie wiekszosci wad , glownie chodzi o glowice i naped rozrzadu ,

Napisano

> a jaki sens w czipowaniu tego silnika. szybciej zarzniesz silnik bo ma wady.

> tutaj troche o silniku

Wiesz takie strony można by prowadzić na temat każdej jednostki napędowej, każdego modelu auta i każdej marki.

Napisano

> Wiesz takie strony można by prowadzić na temat każdej jednostki napędowej, każdego modelu auta i

> każdej marki.

Tak ale faktycznie vag dal plame z ta jednostka szczegolnie w pierwszych latach produkcji, ja mam ten silnik z 2008 , po 80 kkm turbina i egr

Napisano

Hehe, gościu, SZACUN dla Twoich źródeł.

Koleś przechodzonego trupa kupił w Reichu i - CO ZA SZOK - sie wziął i zepsuł.

No kuniec świata, a taki WIECZNY MECHANIZM miał być, przecie "co to dla TAKIEGO silnika"...

Ech, naiwność ludzka nie zna granic.

Napisano

stary nie radze ci stosowac takich box'os smile.gif ja robilem "wirusa" w CompSporcie i porozmawialem troche z nimi smile.gif chodzi o to ze mimo ze aut z takim silnikiem wyszlo masa to kazde auto jest inne i najpierw trzeba "sczytac" program i potem go obrabiac itp smile.gif nie polecam takich boksow smile.gif poszukaj na roznych forach "grupowe wirusowanie" normlanie cena dla indywidualnego klienta do 1600 zl ja zebralem sie z grupa i zaplacilismy po 1000 od lebka smile.gif tak jak mowie nie oszczedzaj jak chcesz cos dobrze zrobic smile.gif chodiz tez o to ze za wiedze sie placi dlatego chlopaki tyle krzycza za takie cos smile.gifpozatym oddajac im i placac tyle "salaty" masz pewnosc ze cos z tym autem zrobia a z takim boksem to roznie bywa smile.gif polecam bo warto autko totalnei sie zmienia :D

Napisano

> Hehe, gościu, SZACUN dla Twoich źródeł.

> Koleś przechodzonego trupa kupił w Reichu i - CO ZA SZOK - sie wziął i zepsuł.

> No kuniec świata, a taki WIECZNY MECHANIZM miał być, przecie "co to dla TAKIEGO silnika"...

> Ech, naiwność ludzka nie zna granic.

Inne zrodla tez to potwierdzaja nawet serwisy

Napisano
  • Autor

> Tak ale faktycznie vag dal plame z ta jednostka szczegolnie w pierwszych latach produkcji, ja mam

> ten silnik z 2008 , po 80 kkm turbina i egr

Turbo już mam za sobą. Poprzedni właściciel wymieniał. Przebieg Ci podałem, jest szansa że trochę pojeżdżę? zlosnik.gif

Napisano

> Turbo już mam za sobą. Poprzedni właściciel wymieniał. Przebieg Ci podałem, jest szansa że trochę

> pojeżdżę?

pilnuj temperatur , nie jezdzij jak kapelusz po dpf sie skonczy i turbine znow bedziesz mial do wymiany , potrafia sie przy muleniu zatrzec lopatki turbiny , jak zdażysz to tylko czyszczenie pomoże jak nie to turbo do regeneracji lub wymiany .

przy jezdzie glownie po miescie z dpf-em mozesz miec problemy , kontroluj stan oleju co 1000 km , jak bedzie przybywalo odrazy wal na obwodnice i przegon go porzadnie nie mniej niz 3 tys obrotow najlepiej na tempomacie przynajmniej 20 - 30 km , omijaj niepewne stacje choc i na firmowych tez mozna sie przejechac ale tylko ba tych gdzie ruch jest znikomy u nas najlepiej mi wychodzi jak tankuje na shellu i nie jakies na v power ani inne wynalazki tylko zwykly on , raczej sie wystrzegaj paliw premium , nie schodza za czesto i sa stare zapasy na stacjiuach , u mnie po 3 bakach v powera padl EGR , czy przypadek nie wiem ale sie zlozylo .

nie butuj go od niskich obrotow bo 2 masa sie szybko skonczy

Napisano

> Hehe, gościu, SZACUN dla Twoich źródeł.

> Koleś przechodzonego trupa kupił w Reichu i - CO ZA SZOK - sie wziął i zepsuł.

> No kuniec świata, a taki WIECZNY MECHANIZM miał być, przecie "co to dla TAKIEGO silnika"...

> Ech, naiwność ludzka nie zna granic.

auto jest z 2005, koles go kupil w 2008, sugerujesz ze juz wtedy byl 3 letnim szrotem? niewiem.gif

Napisano

> auto jest z 2005, koles go kupil w 2008, sugerujesz ze juz wtedy byl 3 letnim szrotem?

Uzywane auto, to zawsze loteriaok.gif

Napisano

> Uzywane auto, to zawsze loteria

nie nieguje tego, wiem o tym doskonale ok.gif tyko nie potrafie sobie wyobrazic 3 letnie szrota, choc napewno da się

Napisano

> Ktoś tu pisał o takim fajnym pudełku, które się gdzieś wpina i daje zauważalny przyrost szmocy.

> Szczerze mówiąc, nawet nie wiem co wrzucić w wyszukiwarkę.

> Czy takie pudełka są produkowane dla pasków 2.0 TDI, ile kosztują i o ile można zwiększyć szmoc z

> fabrycznych 140 KM?

Jak dla mnie prywatnie to zrób to tutaj masz telefon zadzwoń zapytaj a wszystkiego się dowiesz

http://www.tdi-tuning.pl/home.htm

Napisano

> auto jest z 2005, koles go kupil w 2008, sugerujesz ze juz wtedy byl 3 letnim szrotem?

A jeśli po tych 3 latach miał 600kkm to był szrotem czy nie ??

Napisano

> A jeśli po tych 3 latach miał 600kkm to był szrotem czy nie ??

mógłby miec i z milion, moze dziwnie mysle ale dla mnie wyznaczkiem :"szrotowosci" nie jest przebieg, pooooza tym 16 tys km na miesiąc? shocked.gif jesli to podzieli przez 30 dni to wychodzi prawie 600 km dziennie, mimo wszystko chyba nie tylko przebieg decyduje o tym czy to szrot czy nie ale ja sie nie znam.

Napisano

Chyba jeszcze mało w życiu widziałeś. Przez 3 lata spokojnie mogli nakręcić tym autem jakieś 300 tysięcy.

Napisano

> mógłby miec i z milion, moze dziwnie mysle ale dla mnie wyznaczkiem :"szrotowosci" nie jest

> przebieg, pooooza tym 16 tys km na miesiąc? jesli to podzieli przez 30 dni to wychodzi

> prawie 600 km dziennie, mimo wszystko chyba nie tylko przebieg decyduje o tym czy to szrot czy

> nie ale ja sie nie znam.

Czyli, że po 600kkm (jest to możliwe, osobiście znam busy, które robią takie przeloty, a osobówki też się jakieś znajdą), a nawet niech będzie 400kkm, to będzie funkiel nówka ?

Zresztą może mieć i 100kkm, a może być zarżnięty.

Faktem jest, że zdarzają i będą się zdarzać błędy konstrukcyjne za które najczęściej będą płacić właśnie Ci co kupują te prawie nówki.

Problem jest złożony, ale nie można pisać że 3 latek, to jeszcze ledwo dotarty spineyes.gif

Napisano

> Czyli, że po 600kkm (jest to możliwe, osobiście znam busy, które robią takie przeloty, a osobówki

> też się jakieś znajdą), a nawet niech będzie 400kkm, to będzie funkiel nówka ?

> Zresztą może mieć i 100kkm, a może być zarżnięty.

> Faktem jest, że zdarzają i będą się zdarzać błędy konstrukcyjne za które najczęściej będą płacić

> właśnie Ci co kupują te prawie nówki.

> Problem jest złożony, ale nie można pisać że 3 latek, to jeszcze ledwo dotarty

oboje wiemy ze nie o to mi chodzilo, wink.gif 3 latek to nie funkel nówka ale tez nie wrak zlosnik.gif

Napisano

> oboje wiemy ze nie o to mi chodzilo, 3 latek to nie funkel nówka ale tez nie wrak

Może być wrakiem ale nie musi ok.gif

Mało widziałeś po prostu i błogi stan niewiedzy Cię ogarnął waytogo.gif

Napisano

> Może być wrakiem ale nie musi

> Mało widziałeś po prostu i błogi stan niewiedzy Cię ogarnął

niech i tak bedzie grinser006.gifok.gif

Napisano

Sugeruję, że koleś kupił sprzęta ze wskazaniem licznika dobrze ponad 100 kkm a ma oczekiwania jak od sprzętu, który ma PRZEBIEG 0 (zero) km.

Napisano

> oboje wiemy ze nie o to mi chodzilo, 3 latek to nie funkel nówka ale tez nie wrak

To czemu koleś ma oczekiwania jak wobec nówki?

Mówimy o dość przechodzonym sprzęcie (praktycznie nie zdarzają sie przypadki oferowania gwarancji na sprzęt powyżej przebiegu 150 kkm - to też o czymś świadczy), a misio szlocha, że "łomatko, jak to jest, że GWARANCYJNIE nie zrobią, przecie to takie nowe i wogle"

Napisano

> Inne zrodla tez to potwierdzaja nawet serwisy

A ja nie mówię o problemie, tylko o oczekiwaniach kolesia, dla którego przechodzona padlina zassana z Rajchu tożsama jest z zakupem nie śmiganego auta z salonu.

Obrazując - problem nie w mechanice, tylko w głowie drajwera.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.