Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto dla młodego ojca, do 35kzł, kombi.

Featured Replies

Napisano

Auto dla młodego ojca, na chwilę obecną z jednym dzieckiem ale planowany rozwój zlosnik.gif Wymagania:

- do ~35 000 zł,

- jak najmłodsze,

- najlepiej kombi,

- 2-3 razy w roku trasa z dzieckiem ~1000 km, więc dobrze, żeby było wygodne,

- nie psujące się, a jeśli już musi zlosnik.gif takie żeby cena z butów nie wydarła,

- ekonomiczne (diesel lub gaz, benzyna raczej odpada).

Kia Ceed 1.4 z fabrycznym gazem spełnia warunki? hmm.gif

http://otomoto.pl/kia-cee-d-1-4dohc-gaz-sekwencyjny-C21817612.html

Napisano

po pierwsze, dziecku to jeszcze długo będzie wszystko jedno jakie to auto jest wygodne albo duże, kupić mu wygodny fotelik i tyle zlosnik.gif

Po drugie, zależy jakie to są trasy te 1000km, czy po autostradach czy po zwykłych drogach. Jeżeli prędkości autostradowe, a ceed jest tak samo słabo wyciszony jak i30, silnik 1.4 wyje tak samo od 120km/h wzwyż( błagając o 6 bieg, którego nie ma), jak w i30 to nie polecam, jeżeli ma to być też samochód wygodny też dla Ciebie (chyba że mówimy o wygodzie jako o wygodzie fotela i ilości miejsca z tyłu, wtedy jak najbardziej OK). Jeżeli trasy po typowych polskich krajówkach, to też nie polecam, bo ten silnik jest po prostu słaby do tego auta. Owszem, jeździć się da, na miejsce się dojedzie, ale wyprzedzanie, zwłaszcza z kompletem pasażerów, to jednak męczarnia.

Napisano

> Auto dla młodego ojca, na chwilę obecną z jednym dzieckiem ale planowany rozwój Wymagania:

> - do ~35 000 zł,

> - jak najmłodsze,

> - najlepiej kombi,

> - 2-3 razy w roku trasa z dzieckiem ~1000 km, więc dobrze, żeby było wygodne,

> - nie psujące się, a jeśli już musi takie żeby cena z butów nie wydarła,

> - ekonomiczne (diesel lub gaz, benzyna raczej odpada).

> Kia Ceed 1.4 z fabrycznym gazem spełnia warunki?

> http://otomoto.pl/kia-cee-d-1-4dohc-gaz-sekwencyjny-C21817612.html

ceed 1.4 nie jedzie, szukaj wersji sprzed liftu ( brk dpf i koła 2 masowego w dieslu ) Zrobiłem 80 tys, jestem 2 włascicielem i zmieniam tylko łaczniki staba i leje paliwo. aha dopłaciłem 4 tys wiecej do ceny niemca od dziadka i mam z polski auto

Napisano

http://moto.allegro.pl/kia-cee-d-1-6-crdi-salon-faktura-gwarancja-i1982824688.html

http://moto.allegro.pl/kia-cee-d-sw-kombi-1-6-crdi-115-km-comfort-i1991939217.html

dwa razsy kombi, wolałbym ten starszy bo bankowo ma zwykłe koło zamachowe. 90 boxem robisz na 120 koni i lejesz ON

Napisano
  • Autor

> po pierwsze, dziecku to jeszcze długo będzie wszystko jedno jakie to auto jest wygodne albo duże,

> kupić mu wygodny fotelik i tyle

Słuszna uwaga zlosnik.gif wnoszę poprawkę old.gif auto zostanie w domu przez kilka najbliższy lat, więc prędzej czy później berbeć będzie w stanie samemu ocenić czy jest mu wygodnie.

> Po drugie, zależy jakie to są trasy te 1000km, czy po autostradach czy po zwykłych drogach

30% autostrad,

70% zwykłe drogi.

Przypuszczałem, że 1.4 jest stanowczo za słaby

Napisano
  • Autor

> ceed 1.4 nie jedzie, szukaj wersji sprzed liftu ( brk dpf i koła 2 masowego w dieslu ) Zrobiłem 80

> tys, jestem 2 włascicielem i zmieniam tylko łaczniki staba i leje paliwo. aha dopłaciłem 4 tys

> wiecej do ceny niemca od dziadka i mam z polski auto

Ile tego paliwa wlewasz? Twoje wątki z Ceed'em rzuciły mi się kilka razy w oczy, kojarzę, że od początku byłeś zadowolony wink.gif

Napisano

> Przypuszczałem, że 1.4 jest stanowczo za słaby

zwłaszcza w porównaniu z Alfą V6 zlosnik.gif

A jeżeli teraz jeździsz Alfą i nie masz uprzedzenia do Włochów, do tego nie musi być kombi, to możesz rozważyć Bravo T-Jet. Też można założyć LPG, a wrażenia z jazdy w porównaniu z koreańskim 1.4 są diametralnie różne. Wiem, bo tata ma i30 1.4 a ja Bravo T-Jeta. Do tego większy bagażnik, ale kosztem miejsca na nogi z tyłu. Powiem Ci tylko, że ojciec żałuje że kupił i30 a nie Bravo wink.gif No ale dobra, już nie piszę więcej bo znowu mnie wyzwą od fiacikarzy zlosnik.gif

Napisano

> Ile tego paliwa wlewasz? Twoje wątki z Ceed'em rzuciły mi się kilka razy w oczy, kojarzę, że od

> początku byłeś zadowolony

no i tu jest problem bo z kasa krucho i teraz rzadko nią jeżdze.

Kupiłem, robiłem przeglądy, raz zmieniane tarcze przód, tył i klocki ale zapłaciłem jakos smiesznie mało w porównaniu do toyoty.

Wymieniałem dwa razy końcówki staba kosztują 40zł/sztuka z robocizną w aso 200, sam robie za 80. Czekam do wiosny i zmieniam. Zmiana żarówki jest problematyczna ale auto ciągnęło lawete z cc przez 500 km w jedną stronę i nic z laweta spalało 8l/100. Średnie spalanie miałem zwykle koło 7/100, a teraz mam 10 bo odpalam auto, grzeje i dopiero żona schodzi i robie mega małe traski. Aha przy 140km/h dalej się wygodnie jedzie ale brakuje mi tempomatu na austradzie. Innych awarii brak - aha od 2 lat wybieram sie na malowanie klapy do aso

Napisano
  • Autor

> zwłaszcza w porównaniu z Alfą V6

Auto nie dla mnie nono.gif

> A jeżeli teraz jeździsz Alfą i nie masz uprzedzenia do Włochów, do tego nie musi być kombi, to

> możesz rozważyć Bravo T-Jet. Też można założyć LPG, a wrażenia z jazdy w porównaniu z

> koreańskim 1.4 są diametralnie różne. Wiem, bo tata ma i30 1.4 a ja Bravo T-Jeta. Do tego

> większy bagażnik, ale kosztem miejsca na nogi z tyłu. Powiem Ci tylko, że ojciec żałuje że

> kupił i30 a nie Bravo No ale dobra, już nie piszę więcej bo znowu mnie wyzwą od fiacikarzy

Dla siebie na dzień dobry oglądał bym bravo wink.gif strasznie mi się to auto podoba ok.gif

Napisano

> Przypuszczałem, że 1.4 jest stanowczo za słaby

Jest bardzo dobry do miasta - naprawdę super ciągnie dołem, mimo że to 16v. Pali koło 8l noPb. Niestety gorny zakres obrotów nie istnieje i jesli ktos planuje tym jechać w trasę to stanowczo odradzam - robi się głosny, a siedzenia są niewygodne.

Gdzieś na motokąciku dałem swój subiektywny test ceed'a 1.4 - jak ci się chce to poszukaj.

Ja za tą kasę proponuje tradycyjnie focusa - ot taki konik roboczy, z nie za pięknym wnętrzem, ale świetnie się prowadzący, bezawaryjny. IMO o wiele lepsze auto od Cee'da

Napisano

Albo ekonomiczne, albo diesel hehe.gif

Nissan Note 1.4/1.6 benzyna będzie niezłym rodzinnym wozidłem.

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

> jako tatusio wóz i firmo wóz spisuje się idealnie tylko ja mam po fl

Nie przypadł do gustu osobie zainteresowanej zlosnik.gif

OT Gałka i kierownica tak szybko się ściera?

Napisano

> Jest bardzo dobry do miasta - naprawdę super ciągnie dołem, mimo że to 16v. Pali koło 8l noPb.

> Niestety gorny zakres obrotów nie istnieje i jesli ktos planuje tym jechać w trasę to

> stanowczo odradzam - robi się głosny, a siedzenia są niewygodne.

hmmm, ja mam trochę inne odczucia. Może to zależy od definicji dół i góra. Dla mnie dół to przedział około 2-3 tys. rpm. A przy tych obrotach ten silnik mam wrażenie, że prawie nie reaguje na gaz (ale może już jestem rozpieszczony przez T-Jeta zlosnik.gif ). Za to jak się trzyma około 4 tys rpm, np jadąc 140km/h autostradą, to nawet jakoś reaguje na pedał przyspieszenia. Za to faktycznie jest strasznie głośny.

Napisano

> Nie przypadł do gustu osobie zainteresowanej

> OT Gałka i kierownica tak szybko się ściera?

ja mam 60 tyś i jeszcze nic się nie przetarło zlosnik.gif

na wyjazdy oprócz standardowych walizek do bagażnika pakowałem wózek , łóżeczko , materac i wanienkę zlosnik.gif

Spalanie przy tak dużym aucie z ostatniej trasy do Wawy plus z 30 km po samym mieście to 5,8 wink.gif

Napisano
  • Autor

> no i tu jest problem bo z kasa krucho i teraz rzadko nią jeżdze.

> Kupiłem, robiłem przeglądy, raz zmieniane tarcze przód, tył i klocki ale zapłaciłem jakos smiesznie

> mało w porównaniu do toyoty.

> Wymieniałem dwa razy końcówki staba kosztują 40zł/sztuka z robocizną w aso 200, sam robie za 80.

> Czekam do wiosny i zmieniam. Zmiana żarówki jest problematyczna ale auto ciągnęło lawete z cc

> przez 500 km w jedną stronę i nic z laweta spalało 8l/100. Średnie spalanie miałem zwykle koło

> 7/100, a teraz mam 10 bo odpalam auto, grzeje i dopiero żona schodzi i robie mega małe

> traski. Aha przy 140km/h dalej się wygodnie jedzie ale brakuje mi tempomatu na austradzie.

Spalanie całkiem ok. Łączniki tak często lecą?

> Innych awarii brak - aha od 2 lat wybieram sie na malowanie klapy do aso

Rdzewieje?

Napisano

> Spalanie całkiem ok. Łączniki tak często lecą?

Mi na wiosnę po zimie lecą, i na jesieni jak pojeżdze po koleinach w lecie. Ale koszty zerowe sam to zrobisz w 10 minut z kanału lub najazdu mając dwa klucze.

Klapa rdzewieje wokół stopu

> Rdzewieje?

Napisano

> jakiś tekst

jak tak wygląda kierownica po 100 tyś. km.

to albo nim murarz jeździł , została wykonana z kitowego materiału ew. ma sporo więcej nalatane ...

każde dyskfalifikuje hehe.gifhehe.gif

Napisano

w Bravo z przebiegiem 80 tyś , kierownica wygląda jak po 200 tyś ba nawet po 300 tyś

Napisano

> w Bravo z przebiegiem 80 tyś , kierownica wygląda jak po 200 tyś ba nawet po 300 tyś

true. Pierwszy rocznik miał fatalny materiał skóropodobny na kierownicy, potem to poprawili. Wymieniali nawet albo obszywali kiery w ramach gw. Moja niestety zaczęła się łuszczyć niedawno, już po gw.

Co nie zmienia faktu, że normalna ( nie wadliwa podróba) skóra na kierownicy powinna długo wytrzymać.

Napisano

> jakiś tekst

facepalm%5B1%5D.gif Pisal, ze pare lat ma zostac w domu to auto. Wiec kupujac magentisa funduje dziecku uraz psychiczny na cale zycie, bo rowiesnicy wiedzac, czym ojciec jezdzi, zmaltretuja go tak, ze do 16 roku zycia bedzie sie w nocy moczyl....

Napisano

> Pisal, ze pare lat ma zostac w domu to auto. Wiec kupujac magentisa funduje dziecku uraz

> psychiczny na cale zycie, bo rowiesnicy wiedzac, czym ojciec jezdzi, zmaltretuja go tak, ze do

> 16 roku zycia bedzie sie w nocy moczyl....

gratuluje podejścia do tematu.

logika którą powinien kierowac sie tata: "nie kupie auta X bo sie dzieci pod szkołą będą z dziecka smiały" smile.gif czyli reasumując: niedosc ze tata pustak, to jeszcze syna takich priorytetów nauczy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja za tą kasę proponuje tradycyjnie focusa - ot taki konik roboczy, z nie za pięknym wnętrzem, ale

> świetnie się prowadzący, bezawaryjny. IMO o wiele lepsze auto od Cee'da

Focus brany pod uwagę ok.gif szkoda tylko, że II jest strasznie plastikowa sick.gif Przy okazji spodobał się C-Max

Napisano
  • Autor

> Albo ekonomiczne, albo diesel

> Nissan Note 1.4/1.6 benzyna będzie niezłym rodzinnym wozidłem.

Na zdjęciach wygląda ładnie. To jest to samo co Renault Modus?

Napisano

> gratuluje podejścia do tematu.

> logika którą powinien kierowac sie tata: "nie kupie auta X bo sie dzieci pod szkołą będą z dziecka

> smiały" czyli reasumując: niedosc ze tata pustak, to jeszcze syna takich priorytetów nauczy

Nie ojciec uczy, tylko dzieciaki, ktore sa 10 razy brutalniejsze od doroslych, naucza. Nie pamietasz juz szczeniecych czasow?

Mnie tam ogolnie malo obchodzi czym jezdze (mialem na przyklad hyundaia matrixa smile.gif ), ale magentis juz przekracza moja, niezwykle szeroka, tolerancje na brzydote zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja mam 60 tyś i jeszcze nic się nie przetarło

> na wyjazdy oprócz standardowych walizek do bagażnika pakowałem wózek , łóżeczko , materac i

> wanienkę

> Spalanie przy tak dużym aucie z ostatniej trasy do Wawy plus z 30 km po samym mieście to 5,8

Auto bardzo ładne i cenowo rewelacja!

http://moto.allegro.pl/kia-magentis-2-0-crdi-full-opcja-ladna-2007-i1976018777.html

Masz diesla czy benzynę?

Napisano

> Nie ojciec uczy, tylko dzieciaki, ktore sa 10 razy brutalniejsze od doroslych, naucza. Nie

> pamietasz juz szczeniecych czasow?

pamietam. i pamietam tez jak mi tata sugerował olewać debili ktorzy nabijali sie z butów, tornistra niemarkowego, zegarka czy później trochę - gorszego telefonu komórkowego.

nie jest rozwiązaniem "płynięcie" z prądem i dostosowanie się do prostackich wymagań otoczenia.

no ale to lekki OT.

> Mnie tam ogolnie malo obchodzi czym jezdze (mialem na przyklad hyundaia matrixa ), ale magentis

> juz przekracza moja, niezwykle szeroka, tolerancje na brzydote

magentis jest spoko. gorzej jakby tata podjechał różową micrą wink.gif

Napisano

> Auto bardzo ładne i cenowo rewelacja!

> http://moto.allegro.pl/kia-magentis-2-0-crdi-full-opcja-ladna-2007-i1976018777.html

> Masz diesla czy benzynę?

Człowieku przecież to sedan - jako posiadacz sedana, pewnie nawet większego od tego magnetisa mówię ci - nie idź tą drogą.

Co z tego że masz bagażnik taki, że nie sięgniesz jego końca bez włażenia do środka, jak otwór załadunkowy taki, że absolutnie nic większego od walizki tam nie włożysz.

Napisano

> pamietam. i pamietam tez jak mi tata sugerował olewać debili ktorzy nabijali sie z butów, tornistra

> niemarkowego, zegarka czy później trochę - gorszego telefonu komórkowego.

No tak - ale to zalezy od srodowiska tak naprawde. Jesli rowiesnicy trafia sie naprawde paskudni, to tlumaczenie w domu sprawy nie zalatwi oslabiony.gif

> nie jest rozwiązaniem "płynięcie" z prądem i dostosowanie się do prostackich wymagań otoczenia.

Racja, ale ^^^^ smile.gif

> magentis jest spoko. gorzej jakby tata podjechał różową micrą

No to juz dyskutowanie o gustach - moj jest taki, ze wolalbym rozowym suzuki alto podjechac (maja taki kolor w ofercie, w przypadku micry nie jestem pewien smile.gif ) niz magentisem. A juz na pewno w Lodzi smile.gif

Napisano
  • Autor

> Człowieku przecież to sedan - jako posiadacz sedana, pewnie nawet większego od tego magnetisa mówię

> ci - nie idź tą drogą.

> Co z tego że masz bagażnik taki, że nie sięgniesz jego końca bez włażenia do środka, jak otwór

> załadunkowy taki, że absolutnie nic większego od walizki tam nie włożysz.

Patrzę pod kątem bezdzietnego kawalera zlosnik.gif

Napisano

> jakiś tekst

Nie wiem jak ci to powiedzieć, ale pewnych aut po prostu się nie kupuje ze względu na to, że po prostu odpychają swoją skorupiastą brzydotą. Oprócz tej Kiany niech przykładem służy Fiat Multipla przed FL, którego kochają chyba tylko ci, co go mają. Sam nawet próbowałem przekonać się do tego auta, ale nie mógłbym wsiadać codziennie do wyłupiastej pokraki.

P.S. Przesadziłem porównując Magnetics do Multipli, ale niewiele mu brakuje, podobnie zresztą jak Juke'owi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pisal, ze pare lat ma zostac w domu to auto. Wiec kupujac magentisa funduje dziecku uraz

> psychiczny na cale zycie, bo rowiesnicy wiedzac, czym ojciec jezdzi, zmaltretuja go tak, ze do

Eeeee...autem będzie również jeździła kobieta, a w tym czasie młody ojciec starym hyundaiem accentem, trauma pozostałaby tak czy tak zlosnik.gif

Mam dziwne wrażenie, że opinia o magnetisie to taka trochę osobista wycieczka piaskownica.gif

W każdym bądź razie, auto zostało odrzucone

Napisano

Polecam fiata cromę.

Siedzi się wysoko, dzięki czemu nawet po odsunięciu przednich foteli do tyłu na tylnej kanapie jest jeszcze sporo miejsca.

Można spokojnie zamontować fotelik 9-18kg montowany tyłem do kierunku jazdy i na przednim fotelu ktoś jeszcze usiądzie (w bmw e36 o zbliżonym rozstawie osi było to niemożliwe). Po złożeniu fotela pasażera można na nim usiąść i dobrze zapiąć dziecko, a w czasie podróży dziecko ma dobrą widoczność.

Dach jest na tyle wysoko, że dziecko można swobodnie włożyć/wyjąć do/z fotelika bez obawy o kontakt dziecka z dachem.

Bagażnik jest całkiem sensowny. W porównaniu do typowych kombi jest bardziej wysoki niż głęboki.

Kupując ten samochód miałem założenie bardzo zbliżone do Twoich

Napisano

> Auto dla młodego ojca, na chwilę obecną z jednym dzieckiem ale planowany rozwój Wymagania:

> - do ~35 000 zł,

> - jak najmłodsze,

> - najlepiej kombi,

> - 2-3 razy w roku trasa z dzieckiem ~1000 km, więc dobrze, żeby było wygodne,

> - nie psujące się, a jeśli już musi takie żeby cena z butów nie wydarła,

Szwagier kupił ze 3 miesiące temu Citroena Xsara Picasso. Silnik 1.6 coś około 100KM

Auto mega pojemne i wygodne ok.gif

Nie wiem czy awaryjne, ma je za krótko wink.gif

O ile pamiętam, to zmieścił się w cenie 30tyś i to ze sporym zapasem, a auto chyba 2007, albo 2008.

Kupował od dilera Citroena w Łodzi, auto raczej pewne ok.gif

Dzieciak ma z tyłu stolik za fotelami kierowcy i pasażera. Dodatkowo się malucha wygodnie wkłada, bo wysoko jest dach i wysoko siedzisko - nie trzeba się mocno schylać ok.gif

Napisano

kia nie miała problemów z gazem ? sporo jest na ten temat w sieci, sprawdź na zagranicznych forach

a auto ... cóż każdy kompakt spełni oczekiwania, najmłodsze będzie coś koreańskiego - lacetti, ceed, i30 ...

my wybraliśmy auto na F, tyle że nie typowe kombi a ciut wyższe ... jestem bardzo zadowolony i takie polecam

masz scenica, picasso, c-max'a, zafirę ... za 35kzł powinieneś kupić 4latka

http://otomoto.pl/citroen-xsara-picasso-1-6-hdi-impress-salon-polska-C22078179.html

http://otomoto.pl/citroen-xsara-picasso-1-6-16v-110km-salon-polska-C22010952.html

Napisano

Przy zalozeniach podobnych do Twoich (z tym, ze dla mnie liczy sie tylko LPG) wybieram sie juz ze 2 tygodnie aby obejrzec tego Ceed'a (zwlaszcza, ze mam pare km do Paniek).

Nie moge sie tylko przemoc co do tego, ze to import (na dotychczasowe 2 auta z importu 50/50 zadowolenia).

Napisano

> kia nie miała problemów z gazem ? sporo jest na ten temat w sieci, sprawdź na zagranicznych forach

no coś Ty? ktoś po prostu dopłacił za gaz, nawet nie wyjeździł gwarancji na tę instalację i sprzedał za pół darmo na export do Polski hehe.gif

Napisano

> no coś Ty? ktoś po prostu dopłacił za gaz, nawet nie wyjeździł gwarancji na tę instalację i

> sprzedał za pół darmo na export do Polski

ile wiec daja zagramanaica gwarancji na te instalacje?

Napisano

> ile wiec daja zagramanaica gwarancji na te instalacje?

Ecoengines dawał chyba 3 lata na silnik i skutki LPG, ale słyszałem, że sparwy pokończyły się w sądach zlosnik.gif bo ani Eco's ani Kia nie chcą płacić za naprawę/uzdatnianie głowic hehe.gif

Napisano

> ile wiec daja zagramanaica gwarancji na te instalacje?

tyle ile na auto, bo to zakładał diler ? (oczywiście nie w PL)

ale czytałem że po 30-50kkm były problemy z zaworami, dawali lubrę, ale czy to co pomagało niewiem.gif

znalazłem kilka takich opinii na forach D, ale tam problem miał diler a u nas icon_rolleyes.gif

Napisano

> tyle ile na auto, bo to zakładał diler ? (oczywiście nie w PL)

o widzisz, 2 lata tylko, i nie gwarancji tylko ubezpieczenia od kosztów napraw, 7 lat na silnik na pewno przepadało

> ale czytałem że po 30-50kkm były problemy z zaworami, dawali lubrę, ale czy to co pomagało

> znalazłem kilka takich opinii na forach D, ale tam problem miał diler a u nas

nie wiem w szczególach, ale raz że wypalały się gniazda zaworowe, dwa, że głównie montowali instalacje Lovato (Lovato zdaje się od dawna miał te silniki na liście jako "niezdatne do LPG" hehe.gif), chodzą słuchy, że dawali zbyt ubogą mieszankę; potem była akcja uświadamiania, że konieczne jest sprawdzenie luzu zaworowego co 15kkm, o czym ASO nie wiedziały zlosnik.gif i montowanie lubryfikatorów, ale lubryfikator lubryfikatorowi nie jest równy

Napisano

Na foto widac graty BRC.

Wychodzi na to, ze jako dla milosnika LPG, nie ma juz dla mnie auta poza Octavia na widok, ktorej zona bialej goraczki dostaje admin.gif.

Napisano

> Na foto widac graty BRC.

> Wychodzi na to, ze jako dla milosnika LPG, nie ma juz dla mnie auta poza Octavia na widok, ktorej

> zona bialej goraczki dostaje .

ojtam ojtam, mój fordzik karmiony LPG zrobił już 45kkm, więc na nową głowice już jest rotfl.gif

a tak poważnie, trzeba się niestety liczyć z droższym serwisem, np u mnie kilka stówek za regulację luzu, jeśli nawet co 50kkm to tragedii nie ma hmm.gif

zrobię raz, a potem i tak auto puszczę dalej bo założenie było jeździć 5lat/100kkm

ciekawe ile kosztuje regulacja luzu w tym ceedzie ?

i czy faktycznie jest problem z miękkimi zaworami, czy jednak nie ogarniali tematu i auta jeździły na ubogiej mieszance niewiem.gif

mnie w PL proponowali gaz, ale z utratą gwarancji, jednak twierdzili że te auta jeżdżą na LPG bez problemów spineyes.gif

Napisano

facepalm%5B1%5D.gif

to moze pochwal sie ty czym wozisz dziecko, zeby uniknac urazu ?

Napisano

> Na zdjęciach wygląda ładnie. To jest to samo co Renault Modus?

Z tego co wiem nie ma wiele wspólnego z Renault, poza płytą podłogową, która jest przedłużoną płytą z Clio III (rozstaw osi większy niż w Octavii 2) no i silnikiem 1.5 dCi (jesli ktoś koniecznie chce diesla).

Silniki benzynowe podobno trwałe i ekonomiczne (podobno, bo nie posiadam tego auta, ale mu się przyglądałem, bo brałem pod uwagę zakup nówki)

Wersja acenta już fajnie wygląda w środku (skórzana kierownica, gałka biegów, ładne tapicerki, wygodne wsiadanie-wysiadanie, przesuwana tylna kanapa ok.gif).

W MR2011 w standardzie jest ESP i 6 pp.

Napisano

właśnie na giełdzie kącikowej sie jakas foka kombi pokazała ok.gif

Napisano

> ciekawe ile kosztuje regulacja luzu w tym ceedzie ?

AFAIK tam nie ma regulacji, tam jest tylko wymiana zlosnik.gif

Napisano

> to moze pochwal sie ty czym wozisz dziecko, zeby uniknac urazu ?

skoda-fabia-special-foto-skoda-.jpg

??? zlosnik.gif

ale wcześniej miał Matrixa icon_rolleyes.gif

hahaha.gif

Napisano

> No ale dobra, już nie piszę więcej bo znowu mnie wyzwą od fiacikarzy

Fiacikarz z_lol1.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.