Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alfa Mito światła stop i kierunkowskazy

Featured Replies

Napisano

hej,

koledzy czy jechaliście za alfą mito?

podczas włączonego kierunkowskazu i jednoczesnego hamowania, kierunkowskaz przestaje być widoczny,bo zapala się światło stopu, ja nie wiem kto to projektował ale jak dla mnie wtopa straszna i nie powinni tego dopuszczać do ruchu

Napisano

Absolutnie masz rację.Jak cały czas hamuje to ja nie wiem w którą stronę skręca. ok.gif

Napisano

> hej,

> koledzy czy jechaliście za alfą mito?

> podczas włączonego kierunkowskazu i jednoczesnego hamowania, kierunkowskaz przestaje być

> widoczny,bo zapala się światło stopu, ja nie wiem kto to projektował ale jak dla mnie wtopa

> straszna i nie powinni tego dopuszczać do ruchu

Podobnie jest w Passacie, okrągły kierunek w środku lampy, troche podobnie Avensis.

Desing, choć w przypadku tych dwóch aut to trochę na wyrost określenie grinser006.gif

Napisano

W którymś z nowych Audi jest tak samo. I bodajże w Kii Sportage. Chyba taka moda. Design przesłania rozsądek i bezpieczeństwo.

Napisano

W wielu samochodach zaobserwowałem, że te żarówki kierunkowskazów szybko się przepalają, nawet w nowych brykach. Dziwne to, bo nie pamiętam, aby kiedykolwiek w jakimkolwiek posiadanym samochodzie miało to miejsce niewiem.gif

Napisano

również zauważyłem taką tendencję ale nie pamiętam w jakich to autach było. Natomiast widziałem również gdzieś taki mechanizm, że światło stopu przygasało gdy świecił się migacz... Ale w jakim to było modelu też w tej chwili nie kojarzę.

Napisano

> W którymś z nowych Audi jest tak samo. I bodajże w Kii Sportage. Chyba taka moda. Design przesłania

> rozsądek i bezpieczeństwo.

Mozna robic ladne auta ze zwyklymi swiatlami..

maserati_khamsin_large_11811.jpg

..albo nieksztaltna bule i obwiesic je fikusnymi lampkami, aby lud to kupil.

To drugie jest chyba latwiejsze.

Napisano

> To drugie jest chyba latwiejsze.

A ja myślę że teraz jest moda na jarmark. Bo mimo wszystko łatwiej wykonać światło na normalne żarówki niż diodowe. Ludzie kochają świecidełka. Jak nie ma w ofercie to nie jest "nowoczesny".

Napisano

> Podobnie jest w Passacie, okrągły kierunek w środku lampy, troche podobnie Avensis.

> Desing, choć w przypadku tych dwóch aut to trochę na wyrost określenie

najciekawiej jest to chyba zrobione w Mustangu zlosnik.gif

Napisano

> Absolutnie masz rację.Jak cały czas hamuje to ja nie wiem w którą stronę skręca.

wg mnie światło stopu jest ważniejsze niż kierunek 270751858-jezyk.gif

Napisano

> wg mnie światło stopu jest ważniejsze niż kierunek

Na początku manewru na pewno. Ale jak auto już mocno zwolniło to dobrze wiedziec na skrzyżowaniu gdzie dalej pojedzie.

Napisano

> Podobnie jest w Passacie, okrągły kierunek w środku lampy, troche podobnie Avensis.

Co ty człowieku za durnoty wygadujesz...

Napisano

> hej,

> podczas włączonego kierunkowskazu i jednoczesnego hamowania, kierunkowskaz przestaje być

> widoczny,bo zapala się światło stopu, ja nie wiem kto to projektował ale jak dla mnie wtopa

Pewnie projektował inżynier, ale na zyczenie prezesa, podpuszczonego przez księgowych, dla których licza sie tylo cyferki. Tzn. wartośc sprzedaży. A bezpieczeństwo? Kogo to obchodzi w dzisiejszej dżungli... frown.gif

Napisano

> Co ty człowieku za durnoty wygadujesz...

Nie tak do końca durnoty.

Zobacz jak to wygląda jak słońce świeci wprost w te lampy - naprawdę mało co widać, szczególnie z większej odległości.

No i światła mają być czytelne a nie żeby się w nie wpatrywać aby ujrzeć czy świeci czy nie.

pozdr

Napisano

> Nie tak do końca durnoty.

> Zobacz jak to wygląda jak słońce świeci wprost w te lampy - naprawdę mało co widać, szczególnie z

> większej odległości.

> No i światła mają być czytelne a nie żeby się w nie wpatrywać aby ujrzeć czy świeci czy nie.

Chcesz powiedzieć, że masz problemy z czytelnością świateł Paska B6? icon_eek.gif

mar00ha

Napisano

> Chcesz powiedzieć, że masz problemy z czytelnością świateł Paska B6?

> mar00ha

Chcę powiedzieć dokładnie to co napisałem - włączenie którejkolwiek z nich powinno być wyraźnie widoczne - tak byś nie patrząc się na nią ciągle widział czy dane światło świeci czy nie.

pozdr

Napisano

> W którymś z nowych Audi jest tak samo. I bodajże w Kii Sportage. Chyba taka moda. Design przesłania

I w Epice również ale widać doskonale. Recepta? Klasyczne żarówki, a nie piździdełka LED

Napisano

> Nie tak do końca durnoty.

> Zobacz jak to wygląda jak słońce świeci wprost w te lampy - naprawdę mało co widać, szczególnie z

> większej odległości.

> No i światła mają być czytelne a nie żeby się w nie wpatrywać aby ujrzeć czy świeci czy nie.

> pozdr

IMO są widoczne o wieleeele bardziej od żarówek.

Problem jest moim zdaniem inny:

1) świecą na wprost - pod większym kątem rzeczywiście gorzej widać miganie kierunkowskazu tylnego.'

2) W nocy jak taki passat, albo A6 da po hamulcach to diodowe światło jest bardzo ostre i razi po oczach.

Napisano

> IMO są widoczne o wieleeele bardziej od żarówek.

> Problem jest moim zdaniem inny:

> 1) świecą na wprost - pod większym kątem rzeczywiście gorzej widać miganie kierunkowskazu tylnego.'

Właśnie to chciałem napisać. Większość diodowych świateł jest dobrze widoczna tylko na wprost.

> 2) W nocy jak taki passat, albo A6 da po hamulcach to diodowe światło jest bardzo ostre i razi po

> oczach.

A to akurat dobre. Nie pozwala przegapić.

Chociaż pamiętam z dyskusji o przeciwmgłowych jacy tu wszyscy wrażliwi i delikatne oczka mają.

hehe.gif

Napisano

> A to akurat dobre. Nie pozwala przegapić.

> Chociaż pamiętam z dyskusji o przeciwmgłowych jacy tu wszyscy wrażliwi i delikatne oczka mają.

Jak się wraca wieczorem po całym dniu w pracy, w sztucznym świetle i przed monitorami, a tu stoi taki jeden na hamulcu na światłach przed Tobą, wali stopem po gałach to mózg się rozpuszcza...

Napisano

> Jak się wraca wieczorem po całym dniu w pracy, w sztucznym świetle i przed monitorami, a tu stoi

> taki jeden na hamulcu na światłach przed Tobą, wali stopem po gałach to mózg się rozpuszcza...

To ja wtedy patrzę gdzie indziej. I tak jak ruszy to się zorientuję, bo w kabinie się zrobi z powrotem ciemno.

wink.gif

Napisano

> I bodajże w Kii Sportage. Chyba taka moda. Design przesłania

Jak to możliwe, jeśli kierunkowskaz w nowym Sportage-u jest umieszczony w zderzaku kilkanascie cm niżej niż światła stopu cfaniaczek.gif

z7464866X.jpg

Napisano

> Chcesz powiedzieć, że masz problemy z czytelnością świateł Paska B6?

> mar00ha

Ja mam problemy z czytelnoscia swiatel kilku nowych aut.

A jaki to model - co za roznica?

Napisano

> Ja mam problemy z czytelnoscia swiatel kilku nowych aut.

> A jaki to model - co za roznica?

Szczerze mówiąc, nie rozumiem tego problemu. Nie zdarzyło mi się, aby miał problemy ze zgadnięciem co i po co się świeci w którymkolwiek z nowych aut (tak, powiedzmy, <10 lat). Za to w starszych bardzo często zdarza się, że widzę sytuację: kierunek mruga, zapala się stop, kierunek przestaje mrugać, za to zaczyna mrugać stop w drugiej lampie. pad.gif

mar00ha

Napisano

> hej,

A dlaczego przestaje być widoczny?

Przecież w Mito tylko stop/pozycyjne są diodowe, kierunek tylny to zwykła żarówka w środku ringu diodowego.

Napisano

> Jak to możliwe, jeśli kierunkowskaz w nowym Sportage-u jest umieszczony w zderzaku kilkanascie cm

> niżej niż światła stopu

Chyba kilkadziesiąt... BTW niesamowicie się zdziwiłem, jak mi w czymś podobnym nagle zderzak zamrugał wink.gif

Napisano

> hej,

Dziś stałem na światłach za alfą mito oboje skrecaliśmy na skrzyżowaniu miała wlączonym migacz i stop do tego padał deszcz i nic takiego nie zauwazyłem wszytko było b. dobrze widoczne

Napisano

> Za to w starszych bardzo często zdarza się, że widzę sytuację: kierunek mruga, zapala się stop, kierunek przestaje mrugać, za to zaczyna mrugać stop w drugiej lampie.

Ooo, tak miałem w mojej Bravie kiedyś hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif TTTM nawet na gwarancji alien.gif

Napisano

> Jak to możliwe, jeśli kierunkowskaz w nowym Sportage-u jest umieszczony w zderzaku kilkanascie cm

> niżej niż światła stopu

Nie wiem czy zauważyłeś słowo "bodajże" w mojej wypowiedzi. To oznacza brak pewności. A jeśli ktoś nie ma pewności to się pisze jak jest a nie zadaje idiotycznych pytań.

Napisano

> co i po co się świeci w którymkolwiek z nowych aut (tak, powiedzmy, Za to w starszych bardzo często zdarza się, że widzę sytuację: kierunek mruga, zapala się stop, kierunek przestaje mrugać, za to zaczyna mrugać stop w drugiej lampie.

Ale to jest problem z masą. I występuje rzeczywiście głównie w starych autach.

Napisano

> Mozna robic ladne auta ze zwyklymi swiatlami..

dobrze powiedziane - tutaj raczej nikt nie miał wątpliwości co świeciło:

lamborghini_miura_sv1.jpg

zlosnik.gifcool.gif

Napisano

> Szczerze mówiąc, nie rozumiem tego problemu. Nie zdarzyło mi się, aby miał problemy ze zgadnięciem

> co i po co się świeci w którymkolwiek z nowych aut (tak, powiedzmy,

to się nazywa problem z masą na lampie, ale chyba nie rozmawiamy o popsutych światłach zlosnik.gif

Napisano

> Ale to jest problem z masą. I występuje rzeczywiście głównie w starych autach.

głównie występuje w Fiatach UNO zlosnik.gif

Napisano

> głównie występuje w Fiatach UNO

Ja miałem w Favoritce smile.gif Ale rzeczywiście dosyć często to widuję na drodze.

Napisano

> Nie wiem czy zauważyłeś słowo "bodajże" w mojej wypowiedzi. To oznacza brak pewności. A jeśli ktoś

> nie ma pewności to się pisze jak jest a nie zadaje idiotycznych pytań.

Opisałem jak sprawa w tym aucie wygląda jednocześnie pytając jak to jest możliwe bazując na twojej wcześniejszej wypowiedzi cfaniaczek.gif idiotycznego w tym pytaniu nic nie widze i nie rozumiem czemu sie tak spinasz hmm.gif wrzuć na luz i nie bierz wszytkiego tak do siebie 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.