Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fotelik samochodowy dla bobasa :)

Featured Replies

Napisano

siemka, powiedzcie mi jakie polecacie foteliki samochodowe? myśle najlepiej waga 9-36. opinie mile widziane smile.gif pozdrawiam

Napisano

> siemka, powiedzcie mi jakie polecacie foteliki samochodowe? myśle najlepiej waga 9-36. opinie mile

> widziane pozdrawiam

Przede wszystkim przymierz malucha i sprawdź zakres regulacji zagłówka/pasów. Ja rok temu kupiłem Roemer King Plus model 9-18 kg. Mała nie ma jeszcze dwóch lat i waży 11 kg, ale niestety już nie mieści się w tym foteliku. Jest za wysoka.

Napisano

> siemka, powiedzcie mi jakie polecacie foteliki samochodowe?

Cybex na Allegro pooglądaj, pewnie znajdziesz coś dla siebie. Ludzie to kupują i są zadowoleni. Mój mały też w tym jeździ. Cena jakość bardzo dobra ok.gif.

Napisano

> siemka, powiedzcie mi jakie polecacie foteliki samochodowe? myśle najlepiej waga 9-36. opinie mile

> widziane pozdrawiam

recaro young sport ...

mamy my ... ma kilkoro naszych znajomych ... nikt nie narzeka

Napisano

> widziane pozdrawiam

Chorzów.....

Nie namawiam na zakupy, ale na przymierzenie się w SMYKU w Katowickiej SCC....

Mają tam pół LAGUNY na dziale z fotelikami.

Przymierzysz się do zapinania fotelika i dzieciaka w nim.

Następnie udasz się strony WWW i podejmiesz decyzję co dalej...

Ps

Maxicosi daje radę. No i importera masz u siebie w mieście....

Napisano

> widziane pozdrawiam

Ja w niższej kategorii wagowej, bo od 0-13kg, ale brałam pod uwagę 3: Recaro, Cybex i ewentualnie Maxi Cosi. Wydaje mi się, że mają najlepszy stosunek jakości do ceny, jasne że są też lepsze, ale ja np nie chcę wydać 1000zł na fotelik.

Miał być Recaro, ale chyba ze względu na wybór wózka stanie na Cybexie.

Napisano

> recaro young sport ...

> mamy my ... ma kilkoro naszych znajomych ... nikt nie narzeka

Potwierdzam Recaro Young Sport w uzytkowaniu od pol roku i wszystko ok. Dodatkowo ma sygnal dzwiekowy, jesli dziecko samo sie rozepnie z pasow.

Napisano

> Przede wszystkim przymierz malucha i sprawdź zakres regulacji zagłówka/pasów. Ja rok temu kupiłem

> Roemer King Plus model 9-18 kg. Mała nie ma jeszcze dwóch lat i waży 11 kg, ale niestety już

> nie mieści się w tym foteliku. Jest za wysoka.

Kurde a ja kiedyśtam czytałem opinie w necie i o Romerze King były same pozytywne opinie. A pozatym to jakies jeszcze wady ?

Napisano

> recaro young sport ...

waytogo.gif

Potwierdzam mamy i jest OK!

Napisano

> Potwierdzam Recaro Young Sport w uzytkowaniu od pol roku i wszystko ok. Dodatkowo ma sygnal

> dzwiekowy, jesli dziecko samo sie rozepnie z pasow.

RECARO Young Sport --> STM Starlight SP , to jest to samo a tańsze zlosnik.gif

Napisano

> widziane pozdrawiam

Nie napisałeś jaki duży bobas, bo w przedział 9-36 owszem malca wsadzisz ale zapomnij o pozycji leżącej, jak większy to i owszem ale głowa i tak potrafi uciec jak dzieciak śpi.

Polecany RECARO Young Sport jest ok ale STM Starlight SP to jest to samo pod inną marką a tańsze (karton Recaro zlosnik.gif)

Napisano

> widziane pozdrawiam

w tym tygodniu kupujemy http://allegro.pl/fotelik-recaro-young-sport-9-36-kg-organizer-ups0-i2069149416.html znajomi maja polecają pozatem popatrz na testy ADAC

Napisano

> widziane pozdrawiam

jeśli dużo jeździsz to rozważ zakup dwóch fotelików, tzn 9-18 i drugi do 36kg

foteliki 9-36 są przeważnie "pionowe" więc małe dziecko które dość często kima w aucie będzie "wisiało" na pasach

te mniejsze mają pozycje pół lezącą i maluch sobie kima wygodnie

druga sprawa że nie widzę 30kg dzieciaka w tym recaro hmm.gif

mój ma 20kg i już zima to tak na styk sie wciska, niestety nie ma on regulacji na szerokość

mam STM Starlight SP, czyli tańszą wersje recaro, fajny fotelik, ale tak jak pisałem, dla większych dzieci lub na krótkie trasy ok.gif

Napisano

> recaro young sport ...

to poczytaj testy recaro no.gif

Napisano

> to poczytaj testy recaro

hmm.gif co tam jest takiego strasznego ?

jaki masz fotelik ?

Napisano

> RECARO Young Sport --> STM Starlight SP , to jest to samo a tańsze

nie wiem ... ja miałem wrażenie że troche jednak tkanina była słabsza .... konstrukcyjnie to samo ... cenowo ... my wydusilismy rabat taki ze róznica pomiedzy tymi dwoma była dosłownie kilkadziesiat złotych ...

Napisano

> nie wiem ... ja miałem wrażenie że troche jednak tkanina była słabsza .... konstrukcyjnie to samo

> ... cenowo ... my wydusilismy rabat taki ze róznica pomiedzy tymi dwoma była dosłownie

> kilkadziesiat złotych ...

A ja z małżonką stwierdziłem że materiał nawet lepiej nam pasuje niż ten który był na Recaro i wcale nie wygląda na słabszy a wręcz przeciwnie, z tym że tu możemy się licytować bo każdy widział coś innego i nawet jak materiał jest innego koloru to zarazem innego typu.

Odnośnie ceny, żonka dokładnie przejrzała oferty i kupiła za cirka 500zł z przesyłką z Polski gdzie w Warszawie te same były bez przesyłki po min. 600zł.

Faktem jest że mieliśmy ograniczony wybór kolorów (końcówka kolekcji) ale akurat ten który wybraliśmy bardzo nam pasował kolorystycznie

Napisano

> to poczytaj testy recaro

Jak rozmawiałem z Panią w sklepie mającym w ofercie foteliki Recaro powiedziała mi, że foteliki 9-36 podjegają innej klasyfikacji w testach. Dlatego też osiąga 3 gwiazdki.

Napisano

> Jak rozmawiałem z Panią w sklepie mającym w ofercie foteliki Recaro powiedziała mi, że foteliki

> 9-36 podjegają innej klasyfikacji w testach. Dlatego też osiąga 3 gwiazdki.

w to akurat bym nie wierzył grinser006.gif

prawda jest taka, że fotelik z przedziału 9-36kg nie może mieć bdb oceny hmm.gif

te co dostały 4* nie mają pasów, a pałąk

jest jakiś fotelik z tej grupy mający 4* i pasy ? hmm.gif

a co do materiału, zarówno recaro jak i STM mają różne, więc cięzko porównywać

np recaro ma taką sztuczna siatkę w niektórych kolorach, za STM znowu śliski ortalion sick.gif

STM nie ma fotelika z welurową tapicerką, a recaro ma ok.gif

mój ma wszystkiego po trochu, trochę weluru, trochę bawełny i trochę tego śliskiego spineyes.gif

Napisano

> Odnośnie ceny, żonka dokładnie przejrzała oferty i kupiła za cirka 500zł z przesyłką z Polski gdzie

> w Warszawie te same były bez przesyłki po min. 600zł.

my wydębiliśmy za cos w okolicach 630-640 pln ... wiec w sumie gucio nie różnica

> Faktem jest że mieliśmy ograniczony wybór kolorów (końcówka kolekcji) ale akurat ten który

> wybraliśmy bardzo nam pasował kolorystycznie

my chcieliśmy czarny i tyle ... nie rzuca sie w oczy na słabo oświetlonym parkingu

Napisano

> Jak rozmawiałem z Panią w sklepie mającym w ofercie foteliki Recaro powiedziała mi, że foteliki

> 9-36 podjegają innej klasyfikacji w testach. Dlatego też osiąga 3 gwiazdki.

powiem tak: "Beim Recaro Polaric (299 Euro) öffnete sich eine der beiden Isofix-Befestigungen, der Sitz rotierte unkontrolliert um die verbliebene Befestigung." - tłumaczenie (mniej więcej): W recaro Polaric otworzyło się zapięcie Isofix, przez co siedzonko zaczeło się ruszać niekontrolowanie"

Więcej test siedzonek

O recaro słyszałem tylko o jednym dobrym, nie pamiętam nazwy. Ogólnie wypadały baaaardzo blado no.gif

EDIT:

tu jest polecany przez kolegów recaro young sport: recaro

wypadł słabo - nota końcowa: dostateczny no.gif

Napisano

> powiem tak: "Beim Recaro Polaric (299 Euro) öffnete sich eine der beiden Isofix-Befestigungen, der

> Sitz rotierte unkontrolliert um die verbliebene Befestigung." - tłumaczenie (mniej więcej): W

> recaro Polaric otworzyło się zapięcie Isofix, przez co siedzonko zaczeło się ruszać

> niekontrolowanie"

> Więcej test siedzonek

> O recaro słyszałem tylko o jednym dobrym, nie pamiętam nazwy. Ogólnie wypadały baaaardzo blado

> EDIT:

> tu jest polecany przez kolegów recaro young sport: recaro

> wypadł słabo - nota końcowa: dostateczny

"befriedigend" to zadowalający ? hmm.gif

ile w 9-36kg ma lepszą ocenę ?

Napisano

> jeśli dużo jeździsz to rozważ zakup dwóch fotelików, tzn 9-18 i drugi do 36kg

> foteliki 9-36 są przeważnie "pionowe" więc małe dziecko które dość często kima w aucie będzie

> "wisiało" na pasach

> te mniejsze mają pozycje pół lezącą i maluch sobie kima wygodnie

> druga sprawa że nie widzę 30kg dzieciaka w tym recaro

> mój ma 20kg i już zima to tak na styk sie wciska, niestety nie ma on regulacji na szerokość

> mam STM Starlight SP, czyli tańszą wersje recaro, fajny fotelik, ale tak jak pisałem, dla większych

> dzieci lub na krótkie trasy

W sumie masz racje. U mnie na samym poczatku byl efekt, ze glowa lekko spadala, ale doslownie byly to dwie pierwsze jazdy. Wade wlasnie Recaro jest to, ze ma sztywne polaczenie siedziska z oparciem, przez co jest dosc pionowo oraz gorzej to dostosowac do kata tylniej kanapy (ktory bywa rozny).

Odnosnie gornej granicy to sprzedawca mowil mi, ze de facto to powinno byc 9-25kg, bo wlasnie juz przy ok 25kg niektore dzieci sie nei mieszcza tongue.gif.

Poza tym jednak ten fotelik ma same plusy wink.gif

Napisano

> widziane pozdrawiam

Ja wiekszosc ponizej mam Recaro YS i moge go polecic, a "przesiadlem" sie grinser006.gif z Pallasa.

Najlepiej bedzie jak sobie pojedziesz do sklepu i po przemierzasz zarowno do auta jak i malego.

aha tylko nie sugeruj sie jak przy 2-gim czy 3-cim zacznie plakac grinser006.gif

Napisano

> akurat w testach to ten fotelik wypada przecietnie.

mamy widocznie inne dane

Napisano

> mamy widocznie inne dane

mozesz podac zrodlo, w ktorym to YS wypada tak dobrze ?

Wg foteliki.info jest przecietnie, dostal "3":

9-35

Napisano

> mozesz podac zrodlo, w ktorym to YS wypada tak dobrze ?

> Wg foteliki.info jest przecietnie, dostal "3":

> 9-35

owszem, ale z 95% ma taką ocenę lub gorszą ? ...

tam są tylko dwa/trzy foteliki które dostały 4, tylko te które mają pałąk zamiast pasa ok.gif

więc można powiedzieć że tylko trzy, albo aż 3 hmm.gif

Napisano

> Kurde a ja kiedyśtam czytałem opinie w necie i o Romerze King były same pozytywne opinie. A pozatym

> to jakies jeszcze wady ?

Bo tak ogólnie to ma same plusy i wysoki poziom bezpieczeństwa. Cena 800 zł też nie jest specjalnie wygórowana, natomiast ja zawiodłem się na słabej regulacji wysokości pasów. Jest tam 7 stopni regulacji, jak moja córka usiadła w nim pierwszy raz mając zaledwie 9 miesięcy, to musiałem ustawić na przedostatnim ząbku od góry. Teraz córka ma niecałe 2 lata i ustawiam na ostatni ząbek, a mimo to pasy i zagłówek cisną ją w ramiona.

Napisano

> owszem, ale z 95% ma taką ocenę lub gorszą ? ...

> tam są tylko dwa/trzy foteliki które dostały 4, tylko te które mają pałąk zamiast pasa

> więc można powiedzieć że tylko trzy, albo aż 3

Czyli tak jak pisze wypada przecietnie ...

Jak ja szukalem fotelika to z tej grupy w wiekszosci sklepow byly tylko trzy Pallas i AFAIR drogi Guardian akurat jak wtedy porownywalem to YS wypadal najgorzej. Oczywiscie jak sie postara to mozna kupic jeszcze nizej oceniany grinser006.gif

Napisano

ja także od samego pocżatku czyli od najmniejszego fotelika używam Recaro. Mnie się sporawdzają w 100%. Dobry patent to ten brzęczyk w razie odpięcia pasów. Podobaja mi sie także "klapki" chroniące dziecko w przypadku uderzenia bocznego .... ale każdy jest na co inny nastawiony ... polecam dobrze poszukać w internecie bo czasami naprawdę dobre ceny pojawiają się na te foteliki. Co do regulacji kąta nachylenia - porównłem kilka modeli i wiem, że róznice między nimi nie są tak duże ...

Napisano

> ja także od samego pocżatku czyli od najmniejszego fotelika używam Recaro. Mnie się sporawdzają w

> 100%. Dobry patent to ten brzęczyk w razie odpięcia pasów. Podobaja mi sie także "klapki"

moze i przy starszym dziecku, na razie to mnie jedynie denerwuje, bo jak jezdze sam to czasem piszczy to zapiecie tongue.gif

> chroniące dziecko w przypadku uderzenia bocznego .... ale każdy jest na co inny nastawiony ...

ok.gif

> polecam dobrze poszukać w internecie bo czasami naprawdę dobre ceny pojawiają się na te

> foteliki. Co do regulacji kąta nachylenia - porównłem kilka modeli i wiem, że róznice między

> nimi nie są tak duże ...

sa, sa. Jezeli chodzi o kat oparcia to w Recaro w ogole nie jest regulowane, co moze skutkowac, ze niekoniecznie bedzie idealnie pasowal do kata pochylenia kanapy. Odnosnie pozycji do spania, czyli pochylania to umowmy sie, jej prawie nie ma w Recaro YS tongue.gif. W innych jak np Pallas jest duzo wieksze pochylenie, gdzie wyraznie dziecko sie "kladzie"

Napisano

> Pallas jest duzo wieksze pochylenie, gdzie wyraznie dziecko sie "kladzie"

a jak duże dziecko tam wejdzie ? bo on niby też jest do 36kg, ale jakoś tego nie widzę, mały się wydaje hmm.gif

Napisano

> Kurde a ja kiedyśtam czytałem opinie w necie i o Romerze King były same pozytywne opinie. A pozatym

> to jakies jeszcze wady ?

To nie wada tylko źle dobrany foteik do dziecka. Mam ten fotelik i moje roczne dziecko jest zadowolone.

Napisano

> "befriedigend" to zadowalający ?

> ile w 9-36kg ma lepszą ocenę ?

to dostateczny.

TU masz z opinią b.dobre ok.gif

Napisano

> to dostateczny.

> TU masz z opinią b.dobre

same nosidła tam widzę grinser006.gif

widzisz tam coś w przedziale 9-36 z oceną BDB, poza cybexem ?

i o tym cały czas piszę, nie ma praktycznie wyboru w tej grupie, albo pallas, albo ocena 3 icon_rolleyes.gif

ew dwa foteliki do 18kg i powyżej ok.gif

Napisano

> same nosidła tam widzę

> widzisz tam coś w przedziale 9-36 z oceną BDB, poza cybexem ?

Koonrad, ale czytać potrafisz? facepalm%5B1%5D.gif 1strona, 3 strona - GEWICHTSKLASSE - po prostu poczytaj i popatrz. Jest cybex, jest jakiś concord etc etc spineyes.gif

Napisano

> Koonrad, ale czytać potrafisz? 1strona, 3 strona - GEWICHTSKLASSE - po prostu poczytaj i popatrz.

> Jest cybex, jest jakiś concord etc etc

patrzę i czytam i nie widzętych etc, etc grinser006.gif

sehr gut jest tylko pallas i jakiś inny cybex bardzo podobny czyli 2szt !

gut - CONCORD trimax i znowu cybex isis

(ten sam co wcześniej ale bez isofix) czyli w sumie 1szt

to jaki jest wybór z tych fotelików ? 3szt jak pisałem wcześniej ?

jeśli weźmiesz bez isofixa/ lub z isofix to dokładnie po 3szt icon_rolleyes.gif

czyli cybex albo nic grinser006.gif

concord jako jedyny ma pasy ok.gif

recaro monza która jest w sumie bliźniaczym produktem do YS ma ocenę gut, pewnie dlatego że jest od 15kg ok.gif

Napisano

> a jak duże dziecko tam wejdzie ? bo on niby też jest do 36kg, ale jakoś tego nie widzę, mały się

> wydaje

Przy kupnie sprzedawca, ktory wydawal sie obeznany dosc mocno w temacie powiedzial od razu ze z Recaro sa problemy z wiekszymi dziecmi i tak na prawde to powinien byc 9-25, natomiast w Pallasie nie ma tego problemu. Widac to nawet po skali mozliwosci max rozlozenia fotelika.

Czy tak jest naprawde nie wiem, moj maly ma dopiero 2 lata wink.gif

Napisano

> same nosidła tam widzę

> widzisz tam coś w przedziale 9-36 z oceną BDB, poza cybexem ?

> i o tym cały czas piszę, nie ma praktycznie wyboru w tej grupie, albo pallas, albo ocena 3

> ew dwa foteliki do 18kg i powyżej

dlatego ja podzielilem foteliki wagowo zamiast kupowac taki uniwersalny 9-36.

Teraz stare jezdzi ma Recaro Monza <KLIK> a mlodsze w jakims mniejszym (po starszym bracie)

Monza ma wbudowane gloniki w zaglowek, wiec maly moze sobie sluchac czego chce smile.gif

Napisano

> patrzę i czytam i nie widzętych etc, etc

> sehr gut jest tylko pallas i jakiś inny cybex bardzo podobny czyli 2szt !

> gut - CONCORD trimax i znowu cybex isis

> (ten sam co wcześniej ale bez isofix) czyli w sumie 1szt

> to jaki jest wybór z tych fotelików ? 3szt jak pisałem wcześniej ?

> jeśli weźmiesz bez isofixa/ lub z isofix to dokładnie po 3szt

> czyli cybex albo nic

> concord jako jedyny ma pasy

> recaro monza która jest w sumie bliźniaczym produktem do YS ma ocenę gut, pewnie dlatego że jest od

> 15kg

Bo tak wlasciwie jest, jak sie przejdziesz po sklepach to masz 3-4 modele. Ja wybieralem pomiedzy Kiddly - dosc drogi, Pallas, Recaro i Concord. Concorda odradzil mi sprzedajacy, Kiddly byl przesadnie drogi (cos powyzej 1kzl), weic wybralem Pallasa. Po kilku miesiacach zmienilem jednak na Recaro.

Generalnie nie polecam tych z pasem biodrowym tongue.gif

Niestety odnosnie Recaro tak jak pisalem wyzej wg testow wypada przecienie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.