Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SRT Viper

Featured Replies

Napisano

2013-srt-viper-gts-photo-450152-s-986x603.jpg

2013-srt-viper-gts-photo-450154-s-986x603.jpg

2013-srt-viper-gts-photo-450156-s-986x603.jpg

2013-srt-viper-gts-photo-450162-s-986x603.jpg

2013-srt-viper-gts-interior-photo-450172-s-986x603.jpg

640 KM z podrasowanego 8.4L "V10" (piszę w cudzysłowie bo to nie jest prawdziwy V10), znacznie ładniejsze wnętrze i zewnętrze = $100K o którym można zacząć marzyć!

- nadwozie z carbon fiber i aluminium

- silnik cały z aluminium

- 50% sztywniejsze nadwozie

- kontrola stabilności z różnymi programami

- zawieszenie Bilstein DampTronic Select

Napisano
  • Autor

> 640 KM z podrasowanego 8.4L "V10" (piszę w cudzysłowie bo to nie jest prawdziwy V10), znacznie

> ładniejsze wnętrze i zewnętrze = $100K o którym można zacząć marzyć!

dlaczego on stoi w stodole na sianie? to nawiązanie do wyrafinowania, jakie prezentuje?

Napisano

> dlaczego on stoi w stodole na sianie? to nawiązanie do wyrafinowania, jakie prezentuje?

Bo to samochod dla redneckow.

Taaaak... Chce byc redneckiem.

Napisano
  • Autor

> dlaczego on stoi w stodole na sianie? to nawiązanie do wyrafinowania, jakie prezentuje?

Pewnie miał kiepskiego fotografa.

Napisano
  • Autor

> Bo to samochod dla redneckow.

> Taaaak... Chce byc redneckiem.

W cenie $100K są obecnie trzy supersamochody:

- Nissan GT-R

- Corvette ZR-1

- SRT Viper

Bardzo mi się podoba ta wojna na moce i osiągi

Napisano

Z tej wypowiedzi można wywnioskować, że więcej słomy wystaje ci z butów niż widać w tej stodole ;-)

Napisano

> 640 KM z podrasowanego 8.4L "V10" (piszę w cudzysłowie bo to nie jest prawdziwy V10), znacznie

> ładniejsze wnętrze i zewnętrze = $100K o którym można zacząć marzyć!

Tył nieładny, przod w porządku. Zdjęcia od czapy. zlosnik.gif

Edit: Środek b. ładny.

Napisano

> W cenie $100K są obecnie trzy supersamochody:

> - Nissan GT-R

> - Corvette ZR-1

> - SRT Viper

> Bardzo mi się podoba ta wojna na moce i osiągi

Mój wybór:

Napisano
  • Autor

> Mój wybór:

>

Piękna jest zmiana na szóstkę przy 300 km/h wink.gif Ale ten też daje radę:

Napisano
  • Autor

> przod przez ten wlot na masce jakos skojazyl mi sie z alfa

Skojarzenie nie jest przypadkowe, Viper będzie najprawdopodobniej sprzedawany pod marką Alfa Romeo w Europie. Tyle że zamiast 8.4L V10 włożą dwulitrowego turbodiesla wink.gif

Napisano

> Skojarzenie nie jest przypadkowe, Viper będzie najprawdopodobniej sprzedawany pod marką Alfa Romeo

> w Europie. Tyle że zamiast 8.4L V10 włożą dwulitrowego turbodiesla

Nie śmieje się - nowy model ma sterowanie zaworów rodem z plebejskiego Fiata wink.gif

Napisano

> Nie śmieje się - nowy model ma sterowanie zaworów rodem z plebejskiego Fiata

MultiAir? hmm.gif

Napisano

> Pewnie miał kiepskiego fotografa.

Obawiam się, że kiepskiego grafika. Zdjęcia ze stodoły to fotomontaż wink.gif

i przy okazji -wyjątkowo dychawiczny film jak toto wygląda w ruchu:

Napisano

ciekawe czy w standardzie ma też samozapłon progów przez przegrzany wydech, jak to miał jego poprzednik hahaha.gif

Napisano

> ciekawe czy w standardzie ma też samozapłon progów przez przegrzany wydech, jak to miał jego

> poprzednik

Dlatego na ten przykład firma Rinspeed ze Szwajcarii wypuszczając w 90tych latach podrasowany model Vipera nazwany przez siebie Veleno, oferowała w standardzie system gaszenia

Viper R/T 10 to auto moich marzeń od głębokiego dzieciństwa, gdyby dało się zarobić tu zarówno na auto jak i na paliwo, dawno już byłby mój, no ale...

Napisano

Przód wygląda jak jakiś nieudolny VT

Napisano

amerykanie to idioci jednak...

kiedy prawdziwe sportowe samochody miały manualne skrzynie oni pakowali automaty. Teraz kiedy szanujące sie firmy mają wyrafinowane automaty oni wkładają manuale. Rozumiem teraz nawiązanie do stodoły zlosnik.gif

Napisano

> amerykanie to idioci jednak...

> kiedy prawdziwe sportowe samochody miały manualne skrzynie oni pakowali automaty. Teraz kiedy

> szanujące sie firmy mają wyrafinowane automaty oni wkładają manuale. Rozumiem teraz nawiązanie

> do stodoły

Ja w tym absolutnie nic zlego nie widze, wrecz przeciwnie. Tak naprawde dzieki amerykanom mozna jeszcze posmakowac klasycznej motoryzacji a nie glupie turbiny, systemy madrzejsze od kierowcy i dziwne skrzynie.

Napisano

> Ja w tym absolutnie nic zlego nie widze, wrecz przeciwnie. Tak naprawde dzieki amerykanom mozna

> jeszcze posmakowac klasycznej motoryzacji a nie glupie turbiny, systemy madrzejsze od kierowcy

> i dziwne skrzynie.

ależ zawsze możesz sie wybrać do muzeum w Otrębusach , zapłacić wypożyczyć i cieszyć niczym nie skalaną klasyką motoryzacji bez turbin i innych głupich systemów zlosnik.gif

Napisano

> Obawiam się, że kiepskiego grafika. Zdjęcia ze stodoły to fotomontaż

> i przy okazji -wyjątkowo dychawiczny film jak toto wygląda w ruchu:

Z przodu wygląda trochę jak jakieś włoskie superauto.

Coś jest nie tak z załamaniem blachy na drzwiach. Auto wygląda jakby było przełamane i zapadnięte z powodu korozji niewiem.gif

Napisano

> ależ zawsze możesz sie wybrać do muzeum w Otrębusach , zapłacić wypożyczyć i cieszyć niczym nie

> skalaną klasyką motoryzacji bez turbin i innych głupich systemów

Bezsensowny komentarz...ale skoro nie rozumiesz to trudno.

Napisano

> Bezsensowny komentarz...ale skoro nie rozumiesz to trudno.

zatem prosze wyjaśnij ok.gif

Napisano

> zatem prosze wyjaśnij

To takie polaczenie tradycji i nowoczesnosci - bo jakos nie sadze by kupujacy chcieli klasycznej motoryzacji w kazdym calu, czyli bez wyposazenia, z fatalnie nieprecyzyjnymi ukladami kierowniczymi, oponami 165/80, spowalniaczami zamiast hamulcow. Amerykanie w takiej Corvette Z06, ZR1, Viperem, Mustangiem GT500 daja odlschoolowy silnik, duzy i wolnossacy (ewentualnie doladowany ale mechanicznie), klasyczna manualna skrzynie biegow ale jednoczesnie masz mase nowoczesnej techniki, ktora pozwoli utrzymac sie na drodze jesli zechcesz naprawde wykorzystac te 500+ koni. No i zeby naprawde szybko pojechac ZR1 to juz trzeba conieco umiec, a to zawsze daje duzo wieksza frajde niz szybkie pojechanie chocby "komputerowym" GTR.

Napisano

> To takie polaczenie tradycji i nowoczesnosci - bo jakos nie sadze by kupujacy chcieli klasycznej

> motoryzacji w kazdym calu, czyli bez wyposazenia, z fatalnie nieprecyzyjnymi ukladami

> kierowniczymi, oponami 165/80, spowalniaczami zamiast hamulcow. Amerykanie w takiej Corvette

> Z06, ZR1, Viperem, Mustangiem GT500 daja odlschoolowy silnik, duzy i wolnossacy (ewentualnie

> doladowany ale mechanicznie), klasyczna manualna skrzynie biegow ale jednoczesnie masz mase

> nowoczesnej techniki, ktora pozwoli utrzymac sie na drodze jesli zechcesz naprawde wykorzystac

> te 500+ koni. No i zeby naprawde szybko pojechac ZR1 to juz trzeba conieco umiec, a to zawsze

> daje duzo wieksza frajde niz szybkie pojechanie chocby "komputerowym" GTR.

wydaje mi sie ze zbytnio wszytsko upraszczasz. Ja bardzo lubie manualne skrzynie i wcale nie tak dawno byłem przeciwnikiem automatów ale do czasu w którym troche je poznałem i widze jak ogromny mają potencjał i jak wiele pracy włożono aby otrzymały dzisiejszy kształt. Bez znaczenia ile komputerów ma samochód jak pomaga kierowcy liczy sie frajda z jazdy. Jeśli moge uniknąć wyciskania 7 potów a skupić sie na przyjemnym prowadzeniu auta to czemu nie? Lepiej wysiąść z bananem na pysku niż z rękoma do kolan i na siłe sobie tłumaczyć ze postep jest do dupy. Wiesz to troche jak dyskusja nad wprowadzenim innowacji do sportu. Wczoraj oglądałem mecz siatkówki miedzy warszawa a częstochową. W decydującym secie warszawa straciła punkt chociaż piłka weszła w pole czestochowy. Sedzia nie zauwazył ale powtórki nie pozostawiły cienia wątpliwości. Mecz wygrała częstochowa..... gdyby sędzia splamił swój honor i elitarność sposobu sędziowania wygrałaby warszawa. Ale technika jest beeeee bo kieeeeedyś to były czasy. Rozumiesz porównanie?

Napisano

> wydaje mi sie ze zbytnio wszytsko upraszczasz. Ja bardzo lubie manualne skrzynie i wcale nie tak

> dawno byłem przeciwnikiem automatów ale do czasu w którym troche je poznałem i widze jak

> ogromny mają potencjał i jak wiele pracy włożono aby otrzymały dzisiejszy kształt. Bez

> znaczenia ile komputerów ma samochód jak pomaga kierowcy liczy sie frajda z jazdy. Jeśli moge

> uniknąć wyciskania 7 potów a skupić sie na przyjemnym prowadzeniu auta to czemu nie? Lepiej

> wysiąść z bananem na pysku niż z rękoma do kolan i na siłe sobie tłumaczyć ze postep jest do

> dupy. Wiesz to troche jak dyskusja nad wprowadzenim innowacji do sportu. Wczoraj oglądałem

> mecz siatkówki miedzy warszawa a częstochową. W decydującym secie warszawa straciła punkt

> chociaż piłka weszła w pole czestochowy. Sedzia nie zauwazył ale powtórki nie pozostawiły

> cienia wątpliwości. Mecz wygrała częstochowa..... gdyby sędzia splamił swój honor i elitarność

> sposobu sędziowania wygrałaby warszawa. Ale technika jest beeeee bo kieeeeedyś to były czasy.

> Rozumiesz porównanie?

Do normalnej jazdy zgadzam sie z Toba calkowicie. Turbo jest lepsze niz N/A, automat lepszy niz manual, 4x4 lepsze niz RWD. Ale jesli mowimy o samochodach sportowych i jezdzeniu nimi zgodnie z przeznaczeniem to zadne komputery nie daja takiej frajdy jak klasyczny sprzet (oczywiscie w layoucie, nie ze z epoki cool.gif). Takich porownan jak ZR1 vs GTR niestety nie mam, troche nie ta polka finansowa ale jezdzilem torowo Evo IX i Honda S2000...frajda nieporownywalnie wieksza byla w Hondzie. Nie mowiac juz o tym, ze na suchym bylem tez szybszy w Hondzie grinser006.gif

Napisano

> Do normalnej jazdy zgadzam sie z Toba calkowicie. Turbo jest lepsze niz N/A, automat lepszy niz

> manual, 4x4 lepsze niz RWD. Ale jesli mowimy o samochodach sportowych i jezdzeniu nimi zgodnie

> z przeznaczeniem to zadne komputery nie daja takiej frajdy jak klasyczny sprzet (oczywiscie w

> layoucie, nie ze z epoki ). Takich porownan jak ZR1 vs GTR niestety nie mam, troche nie ta

> polka finansowa ale jezdzilem torowo Evo IX i Honda S2000...frajda nieporownywalnie wieksza

> byla w Hondzie. Nie mowiac juz o tym, ze na suchym bylem tez szybszy w Hondzie

dla porównani powinieneś sie przejechac np jakąś pospolitą 430 od noviteca, gdzie zmiana biegu trwa szybciej niz mrugnięcie, wtedy było by porównanie zlosnik.gifok.gif

Napisano

> dla porównani powinieneś sie przejechac np jakąś pospolitą 430 od noviteca, gdzie zmiana biegu trwa

> szybciej niz mrugnięcie, wtedy było by porównanie

Sorki Fixxer ale jeżeli wg Ciebie w sportowym samochodzie manual to zło.. to chyba mało z kim znajdziesz wspólny język grinser006.gif

Napisano

> Sorki Fixxer ale jeżeli wg Ciebie w sportowym samochodzie manual to zło.. to chyba mało z kim

> znajdziesz wspólny język

wprost przeciwnie, ja tylko uważam że dzisiejsze automaty są równie dobre albo i lepsze skromny.gifok.gif

Napisano

> dla porównani powinieneś sie przejechac np jakąś pospolitą 430 od noviteca, gdzie zmiana biegu trwa

> szybciej niz mrugnięcie, wtedy było by porównanie

Zalatw mi test-drive to bardzo chetnie grinser006.gif Ale i tak bym wolal 911 GT3RS z klasycznym manualem.

Napisano

> Zalatw mi test-drive to bardzo chetnie

za słabo sie znamy hehe.gif

> Ale i tak bym wolal 911 GT3RS z klasycznym manualem.

nie wiem, nie jeździłem, więc nie wiem czy bym wolał palacz.gif

Napisano

> wydaje mi sie ze zbytnio wszytsko upraszczasz.

myślę że wszystko zbytnio komplikujesz - przyjemność z jazdy zalezy od indywidualnej definicji i oczekiwań. Jeden oczekuje ingerencji elektroniki i jednoczesnego masażu pośladków (najczęściej sa to brzydcy pracownicy działu IT w okularkach zlosnik.gif) a drugi oczekuje brutalności i czysto "mechanicznej", twardej jazdy. Różne grupy docelowe. Dla kogoś w końcu klepie się te Caterhamy chociażby - które jeśli chodzi o odczucia są zdecydowanie bardziej sportowe niż Viper czy GTR zlosnik.gif - dlatego że dają wrażenia porównywalne do aut torowych.

A co do Otrębusów - głupi Fiat 125p z lekko podkręconym DOHCem 1.8, twardym zawiasem i szperą w moim odczuciu da wiecej frajdy z jazdy niż współczesny hotchatch. Nie będzie szybszy ale jazda będzie ciekawsza i trudniejsza. Nie wspominając o dźwięku silnika a nie odkurzacza ZELMER zlosnik.gif

Napisano

> myślę że wszystko zbytnio komplikujesz - przyjemność z jazdy zalezy od indywidualnej definicji i

> oczekiwań. Jeden oczekuje ingerencji elektroniki i jednoczesnego masażu pośladków (najczęściej

> sa to brzydcy pracownicy działu IT w okularkach ) a drugi oczekuje brutalności i czysto

> "mechanicznej", twardej jazdy. Różne grupy docelowe. Dla kogoś w końcu klepie się te Caterhamy

> chociażby - które jeśli chodzi o odczucia są zdecydowanie bardziej sportowe niż Viper czy GTR

> - dlatego że dają wrażenia porównywalne do aut torowych.

> A co do Otrębusów - głupi Fiat 125p z lekko podkręconym DOHCem 1.8, twardym zawiasem i szperą w

> moim odczuciu da wiecej frajdy z jazdy niż współczesny hotchatch. Nie będzie szybszy ale jazda

> będzie ciekawsza i trudniejsza. Nie wspominając o dźwięku silnika a nie odkurzacza ZELMER

a ja myśle ze nie przeczytałeś ani słowa z tego co napisałem a napisałem ni mniej ni więcej a o przyjemności z jazdy. A ze przyjemność jest subiektywna to oczywiste. Ja zamiast upalać stuningowanego kredensa wolałbym pobawić sie c klasą w amg i jestem przekonany ze wszytskie odczucia byłyby nieporównywalne. A dorabianie ideologii ze kiedyś robili samochody a dziś zabawki do mnie nie trafia. Znam złoty środek i umiem to wypośrodkować i co najważniejsze dostrzegam zately i wady z każdej strony. A mówienie w stylu ze zimówki to zło bo kiedś nie było a wszyscy jeździli jest jest zwyczajnym zaklinaniem rzeczywistości.

Napisano

> a ja myśle ze nie przeczytałeś ani słowa z tego co napisałem a napisałem ni mniej ni więcej a o

> przyjemności z jazdy. A ze przyjemność jest subiektywna to oczywiste. Ja zamiast upalać

> stuningowanego kredensa wolałbym pobawić sie c klasą w amg i jestem przekonany ze wszytskie

> odczucia byłyby nieporównywalne. A dorabianie ideologii ze kiedyś robili samochody a dziś

> zabawki do mnie nie trafia. Znam złoty środek i umiem to wypośrodkować i co najważniejsze

> dostrzegam zately i wady z każdej strony. A mówienie w stylu ze zimówki to zło bo kiedś nie

> było a wszyscy jeździli jest jest zwyczajnym zaklinaniem rzeczywistości.

To Twoje zdanie, i nie widzę żadnej analogii z zimówkami... Racja w tej dyskusjia leży po każdej stronie, bo jak potwierdziłeś - przyjemność z jazdy jest subiektywna i tyle. Niektórzy znajdują przyjemność w jeździe autami 4x4 po bagnie i odkopywaniu ich łopatą - mimo że trzeba sie przy tym "urobić po pachy" zlosnik.gif

Co innego z komfortem, ciszą, spalaniem - to można w miarę obiektywnie ocenić podobnie jak przydatność zimówek zlosnik.gif

Napisano

> Ja zamiast upalać

> stuningowanego kredensa wolałbym pobawić sie c klasą w amg i jestem przekonany ze wszytskie

> odczucia byłyby nieporównywalne.

Byłyby nieporównywalne zlosnik.gif

Przejedź się szybko jakimkolwiek samochodem osobowym po torze. I porównaj doznania z przejazdu po tym (albo innym) torze gokartem zlosnik.gif

Im prostsze auto, tym większa frajda w upalaniu ok.gif

Napisano

> Byłyby nieporównywalne

> Przejedź się szybko jakimkolwiek samochodem osobowym po torze. I porównaj doznania z przejazdu po

> tym (albo innym) torze gokartem

> Im prostsze auto, tym większa frajda w upalaniu

frajda jest pojęciem subiektywnym jak już ustaliliśmy , ja nie lubie gokartów za układ kierowniczy dla mnie to męczarnia.

Napisano

> frajda jest pojęciem subiektywnym jak już ustaliliśmy , ja nie lubie gokartów za układ kierowniczy

> dla mnie to męczarnia.

ja nie lubie gokartów za siniaki na żebrach hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> frajda jest pojęciem subiektywnym jak już ustaliliśmy , ja nie lubie gokartów za układ kierowniczy

> dla mnie to męczarnia.

To co jest dla Ciebie frajdą w jeździe po torze wygodnym Mercedesem?

Sam fakt że siedzisz w drogim aucie?

Napisano

> Mój wybór:

>

a cóż to za momentalne zejście ze 100 do 60 w 40 sekundzie yikes.gif

Napisano

> To co jest dla Ciebie frajdą w jeździe po torze wygodnym Mercedesem?

> Sam fakt że siedzisz w drogim aucie?

jeździłeś takim mercem który ma pare setek kucy pod maską?

Napisano

> a cóż to za momentalne zejście ze 100 do 60 w 40 sekundzie

Stracił trakcję. Startuje z wyłączoną elektroniką.

Napisano

> Stracił trakcję. Startuje z wyłączoną elektroniką.

stracił trakcję i w ułamku sekundy spada prędkość ze 100km/h do 60km/h ? hmm.gif

Napisano

> stracił trakcję i w ułamku sekundy spada prędkość ze 100km/h do 60km/h ?

A co w tym dziwnego? Licznik pokazał 100 chociaż auto jechało wolniej bo koła kręciły się w miejscu. Nie bardzo wiem czemu tu się dziwić niewiem.gif

Napisano

> jeździłeś takim mercem który ma pare setek kucy pod maską?

koledze chyba chodziło o coś innego, weźmy na przykład:

Mercedesa W125 z lat 30 - ponad 550KM, Vmax 300-400km/h w zależności od wersji

W125.jpg

a z drugiej strony weźmy C-klasę AMG. Wiadomo że ta ostatnia będzie pod każdym względem technicznie lepsza ale ogarnięcie którego na torze da większą satysfakcję? zlosnik.gif

W125 Twoja żona nie pojedzie, a AMG pewnie niewiele wolniej niż Ty zlosnik.gif

Napisano

> koledze chyba chodziło o coś innego, weźmy na przykład:

chyba jednak koledze chodzi o cene auta, Mi nie chodzi o cene chodź ta jest duża. Prawda jest taka ze ten merc urywa dupe przy samej głowie bo mozna pojechać nim po bułki i zawstydzić niejednego posiadacza prawdziwego sportowego auta zarówno na ulicy jak i na torze

> Mercedesa W125 z lat 30 - ponad 550KM, Vmax 300-400km/h w zależności od wersji

> a z drugiej strony weźmy C-klasę AMG. Wiadomo że ta ostatnia będzie pod każdym względem technicznie

> lepsza ale ogarnięcie którego na torze da większą satysfakcję?

> W125 Twoja żona nie pojedzie, a AMG pewnie niewiele wolniej niż Ty

Nie rozumiemy sie, ktos moze lubić golenie brzytwą. Dla mnie to ani fajne, ani ekscytuące ani bezpieczne. Wole żileta mach trzy zlosnik.gif bedzie szybciej i tak samo dokładnie albo i dokładniej ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.